Mustafa'da Beklenen Bugün Oldu !!

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

2rnfwow.jpg

Mustafa'da beklenen bugün oldu!!!

Dava açıldıMustafa Filmi ile ilgili olarak beklenen oldu. Ve iki profesör tarafından film hakkında dava açıldı.

Ahmet Ercan ve Orahn Kural, beraberinde Türk Bayraklı göstericilerle birlikte Şişli'deki Adliye'nin önüne gelerek hem bir basın açıklamasında bulundular, hem de dava dilekçelerini Savcılığa ulaştırdılar.

Dava ile ilgili olarak Ercan, 'Film cumhuriyetin değerlerini, Türkiye'nin birliğini ve Atatürk'ün saygınlığını aşındırıcı bir nitelik taşıyor. Asla bunların aşındırılmasına izin vermeyiz. Eğer Atatürk'ün saygınlığa giderse, ülke parçalanır ve bölünür. Dolayısıyla buna izin vermeyiz. Bu konuda Can Dündar hakkında suç duyurusunda bulunduk' dedi.

Kaynak

Gerçekten beklenen buydu.İlk önce Turkcell sponsorluğunu çekti sonra da bu dava...Sanırım Turkcell doğru bi adım atmış.Ne diyelim...İyi olan kazansın...

gitmedim gitmem kemal atatürkle ilgili hiç bi filme

Filmi izledim beğenmedim : (

Burada Can Dündar'ın yaptığı hata şudur filmi yeterince geniş bir kaynak yelpazesinden yararlanarak yapmamış belli bir bakış açısıyla Mustafa Kemal Atatürkü anlatmaya , özetlemeye çalışmış ve ayrıca kullanılan anlamsal ifadelerde sanki birilerine şirin görünmeye çalışılmış gibi bir izlenim doğdu bende.

Birde Can Dündarın gözünden "Mustafa" demiş olsaydı eleştirel anlamda fazla bir problem yaratmazdı herkes kendi gözüyle böyle yorumlamış saygı duyarım ama katılmadığım yönleri var diyip geçerdi ama filimde bir genelleme yapılarak Mustafa Kemal Atatürk bazı kalıpların içine sığdırılmaya çalışılarak anlatılmak istenmiş beğenmedim.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hiç kimsenin kendi istediği yönde yorumlayabileceği , değiştirebileceği , oynayabileceği bir kişilik asla değildir bunuda ifade etmek isterim.

Geri