Namaz Kilmayan İŞten Çikarildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

apocalyps

Devrimci Genç
Reaction score
0
"Namaz kılmayan işten çıkarıldı"
CHP, İhlas Kargo'da çalışan işçilerin “namaz kılan ya da kılmayan” olarak ikiye ayrıldığını iddia etti.

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi, CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, İhlas Kargo şirketinde çalışan yaklaşık 6 bin işçinin “namaz kılan ya da kılmayan” adı altında kıdem ve ihbar tazminatı ödenmeden işten çıkartıldığını savunarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu’na duruma müdahale etme çağrısında bulundu.

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi, CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, İhlas Kargo şirketinde çalışan yaklaşık 6 bin işçinin “namaz kılan ya da kılmayan” adı altında kıdem ve ihbar tazminatı ödenmeden işten çıkartıldığını savunarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu’na duruma müdahale etme çağrısında bulundu.

Eraslan, CHP Yozgat Milletvekili Emin Koç ile birlikte TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, İhlas Kargo şirketinde çalışan yaklaşık 6 bin işçinin kıdem ve ihbar tazminatı ödenmeden işten çıkartıldığını belirtti. İşçilerin önce “namaz kılan ve kılmayan” diye ikiye ayrıldığını, önce “namaz kılmayan işçiler” adı altında bir grubun, daha sonra da geri kalan işçilerin işine son verildiğini söyledi.

SENET İMZALATTIRILDI
İşçiler görev başında bulunduğu halde izin belgesi imzalattırıldığını, bu nedenle 10 yıl çalışma süresi içinde 600 günlük iş kaybının oluştuğunu anlatan Eraslan, işçilere 5-10 bin YTL tutarında senet imzalattırıldığını, işçiler haklarını istediğinde ise, bu senetleri icraya vermekle tehdit edildiklerini kaydetti. Evini kaybeden işçilerin olduğunu söyleyen Eraslan, işçilere fazla mesai istemeyeceği şeklinde yasa dışı belgelerin imzalattırıldığını ve anlaşmaya zorlandığını da ileri sürdü.

MÜFETTİŞLER “İŞ BULAMAZSINIZ” DEDİ
İşçilerin, çalışma müfettişlerine haber verdiğini, incelemeye gelen müfettişlerin işçilere “Bu zamanda iş bulmak zor, aranızda anlaşın” dediğini savunan Eraslan, işçilere çift bordro verilmesi nedeniyle devletin vergi kaybına uğradığını, ücret ödemelerinin ise, “fason ürün satan iki mağazada geçerli olan kuponlarla yapıldığını” ifade etti.

COŞKUN SAĞ KOLUMUZ DENİLDİ
Haklarını arayan işçilere, şirket yöneticilerinin “Bakan Ali Coşkun, Enver Ören’in sağ kolu. İktidar partisinde 50 milletvekilimiz var. Başınızı istediğiniz yere vurun” dediğini iddia eden Eraslan, şirket avukatının da CHP’ye gideceğini söyleyen işçilere, “Belgeleri CHP’ye verirseniz yanlış olur. Siz Müslüman değil misiniz? Belgeleri ha CHP’ye vermişsiniz ha İsrail’e vermişsiniz” dediğini savundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu’na olaya müdahale etme çağrısında bulunan Eraslan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’a da “Enver Ören’in sağ kolu musun? Yeşil sermayenin sağ kolu musun?” sorusunu yöneltti. Eraslan, hükümete, “Hükümet birilerinin sağ kolu herhalde. Milli Eğitim Bakanı Jet-Pa’dan birilerinin, Atalay, Yimpaş’ın sağ kolu herhalde? Unakıtan, El Kadı’nın sağ kolu mu? Böyle mi? Değilse tarikat –siyaset-ticaret üçlemesinin olmadığını gösterin. Aksi takdirde, kamuoyuna sesleniyorum bu hükümet yeşil sermaye ile iç içe, kanunsuz işler yaptığı doğrudur” dedi.

kaynak:haberturk.com

Dinde Zorlama Yoktur...Namaza Göre Değil Adamlığa Göre Kıdem Olur..

Öteki Dünyada Her Koyun Kendi Bacağından Asılacaktır...Sanki Şirket Çalışanları Şirket İçin Namaz Kılmayacak Ya...Kendisi İçin Kılacak...

Ama Namaz Kılmalarıda Güzel Olur Kendileri Açısından...O Da Ayrı Tabii...

anlamadığım tek nokta var.herkes yaptığı yada yapmadığı ibadetin karşılığını zaten alacak.zorlamayla bu işler olmaz.dinimizde zaten zorlama yok.ALLAH akıl versin

lam bu chp de bir şeye karşı çıkmasa şaşarım yok yani ne oluyor

Haberlerde link olarak verilmesi karari alinmisti benim bildigim uzere..

Konu hakkinda pek yorum yapmicam. Yine ayni basin orgutleri
ortaligi karistirma amacinda.. Ihlasin cogu satildi ve herkes de Ihlasin
Islamla pek cok alakasi olmadigini gordu. Inandiri gelmedi.

yok öle bişi ihlasta çalışmıştım daha öönce haramiderede cumaya gidene izin veriyolar die bazılarını zoruna gidiyor herhalde o zamanlar ben gitmiyordum kimsede bişi demedi öcü böcü toplasan 3-5 insan türkiyede onun dışında herkez biribirne saygılı özellikle hürriyet yazarlarından medyadan ve aydınım die geçinen dar görüşlü gerizekalılardan daha duyarlı ve saygılı bizim toplumumuz örütülü örtüsüz bütün kızlar arkadaş gezer birbirlerine saygı duyar kimsenin örtüsü var yada yok die sorun çıkardığını görmedim memleketin içine edenler medya ile aydın geçinen egrizekalılar... halkın içine insinlerde biraz medeniyet öğrensinler

eğer bu haber doğruysa
bunu yapanları kınıyorum,
sonuçta herkez kendinden sorumludur,
yaptığı işe bakmadan,
ibadet edip etmemesine bakılıyorsa,
bunu yapanlar müslüman olamazlar benim gözümde,
dinimizde zorlama yoktur
saygılarımla

Dinde zorlama yoktur...Doğru olan insanın vicdanen Allah'a ibadet etmesidir...Mümin olan böle bir tavır da sergilemez...

Haberin doğru olması beni üzer ancak şunu eklemeliyim ki çok gördüğüm bir olaydır; Adam iş istemeye gelir ve İş yerinde çalışanların büyük bir çoğunluğunun namaz kılanlar olduğunu görünce kılığına kyafetine bakmadan dik dik konuşmaya başlar sonra şartlar savurmaya başlar tabi sonuç olarak da işi alamadan gider...Yada işe girer sonra dayanamaz bir terslik çıkarır gider...Burda iş verenin suçu olmaz ...Tabi çok sık olmasa da böle olaylar var malesef...Umarım böle bir denyonun olayını haber yapmamışlardır...Saygılı insan zaten böle davranmaz...

İhlas Kargo dediğiniz kim Allah aşkına dini kendi emellerine alet etmiş yobazmı yobaz bir şirket. Avrupadaki müslümanlardan din adına para toplayıp burada caka satanlar bunlar işte.

Dini ne işine alet edeceksin, NE DE DİNSİZLİK EDECEKSİN ...
Dinini, özünü anlayarak kendine düstur edineceksin...

[ DİNSİZLER YOK MU BU DİNSİZLER ADAMA ARAGAZI VERİP YOLDAN ÇIKARMAYA ÇALIŞIRLAR KANSIZ BUNLAR KANSIZ, HAKİKİ VATAN HAİNİ, ŞEREFSİZ BUNLAR ]

bize bir fasık haber getirdiğinde hemen inanmaz, araştırırız.

fasık sensin doğru konuş aptal aptal konuşup bu saatte sinirimi bozma

apocalyps' Alıntı:
fasık sensin doğru konuş aptal aptal konuşup bu saatte sinirimi bozma
(senin sinirlerine iyi gelicek bişey ben biliyorum ama burdan söyleyemem)

ne o lafı tersinden anlayan arkadaş;

haber türk ün gizli ortağı senmisin?

ya dengesiz dengesiz konuşma başka işin mi yok bu saatte lafı bi de tersinden anlayan olduk o ki doğru anlamamızı istiyosun doğru yaz o zamn.asıl senin küstahlığına ii gelecek bişi ben biliorum da boşwer ayıp olur sora

asıl dengesiz sensin ve senin gibi kaypak bikaç kişi daha(bu forumda).

bu saattede yazarım diğer saatlerdede.
sen yeterki yazmaya müsait haberler taşı.(hakareti sen başlattın ben karşılığını verdim.bi daha tekrar etmemeni temenni ediyorum)

kaypaklık benim yaptığıma denmez ben ordan burdan kıvırmıorum ben neysem oyum seni bilemem forumdaki diğer kişileri de beni kimseyle karşılaştırma.

banane ne zaman yazarsan yaz yazını bi tarafıma diil yane.

sen uslübunu düzelt bana karşşı azıcık da büyü ondan sonra bişiler söle bana

apocalyps' Alıntı:
kaypaklık benim yaptığıma denmez ben ordan burdan kıvırmıoruz ben neysem oyum seni bilemem forumdaki diğer kişileri de beni kimseyle karşılaştırma.

banane ne zaman yazarsan yaz yazını bi tarafıma diil yane.

sen uslübunu düzelt bana karşşı azıcık da büyü ondan sonra bişiler söle bana

ya benim derdim değilsin be kardeş.
tamam senin bindiğin eşşek erkek olsun tamam.

ama şunuda bil hem devrimci ayağına yatıp hemde ulusalcı tavırların,
feto yu eleştirip yurtlarında kaldığını söylemen birazcık eşşeğin palanını kaydırdı.
ayrıca dinine hakaret eden ilmiye çığ ı savunman,
dindarım deyip dinde olmayanları söylemen(baş örtüsü) de gayet ilginç.
bi tarafında olmasın tabi ne zaman yazdığım , o biraf hakkında yorum yapmıycam.SEN ANLADIN ONU!

EMRE1001' Alıntı:
ya benim derdim değilsin be kardeş.
tamam senin bindiğin eşşek erkek olsun tamam.

ama şunuda bil hem devrimci ayağına yatıp hemde ulusalcı tavırların,
feto yu eleştirip yurtlarında kaldığını söylemen birazcık eşşeğin palanını kaydırdı.
ayrıca dinine hakaret eden ilmiye çığ ı savunman,
dindarım deyip dinde olmayanları söylemen(baş örtüsü) de gayet ilginç.
bi tarafında olmasın tabi ne zaman yazdığım , o biraf hakkında yorum yapmıycam.SEN ANLADIN ONU!
benim senin gibi erkek eşşeğe binme derdim yok canım sağol ben böle iyiyim.

fetoyu ben yurtlarındaykende eleştirdim ben orada isteyerek kaldım birazda iiki kalmışım her şeylerini gördüm artık içim rahat şüphe kalmadı bende.ilmiye çığ konusunda çok ii bi bilim insanımızdır saygıyla ve sevgiyle anıyorum başörtüsü konusunu gelirsek istersen açtığım konua tekrardan bak orda selçuk üniversitesindeki bi hocanın sözleri yer alıo ama benim görüşümde başörtüsü karşıtıdır orası bana kalmış zaten önemli diil.
devrimci ayağına yatan yok zaten devrimciim.devrimcinin tanımını çok yaptım burda okumamışsın anlaşılan ve bilmiyosun ben onurla gururla sölerim bunu.ulusalcı tavırlarım neden olmasın bende bu ülkenin vatandaşıım allaha şükürde bi türküm siz kendi bünyenize mi aldınız milli duyguları da haberimiz olmadı

İhlas kargonun ihlas holdingle bir alakası kalmamıştır yıllar önce satıldı. Fakat bu yorumdan İhlas holdingi savunuyorum fikrini çıkarmayın ne mal olduklarını biliyor herkes.
İhlas kargoda dayım 7-8 sene çalıştı ve çalıştığı dönem içerisinde sigortası yatmamış, mesaileri ödenmemiş, zam alamamış, işten çıkartılmış ve tazminatı ödenmemiştir.
Hala yasal yollardan hakkını aramaktadır.
Konunun namazla veya siyasetle bir ilgisi yok çünki dayım beş vakit namazında ayrıca siyaseten akp ve ist. büyükşehir belediyesine yakın birisi.
Bu adamların insanların emeklerini sömürmek için namaza niyaza baktıkları yok ayrıca kendilerininde namazla dinle bi alakaları yok.
Habertürk gene saldıracak bir nokta bulduğu için mutludur herhalde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri