Nar tavukLu ŞehriyeLi piLav..

Mayhoş

mayhoş
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
11,125
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
ღ♥Sonu Ölüm de olsa O♥ღ
Malzemeler :
1 bütün tavuk
1 soğan
3 diş sarımsak
1 çorba k.mayonez
1 tutam taze kekik
tuz
tane karabiber
Pilavı için:
2 su b.bulgur
1 su b.tel şehriye
1 soğan
2 biber
1 domates
1 çorba k.domates salçası
1 su b.tavuk suyu
1 çorba k.tereyağı
sıvıyağ
tuz
su
Hazırlanışı : Bütün tavuğu yıkayıp süzdürdükten sonra içine 4'e bölünmüş soğanı sarımsağı kekiği ve tane karabiberi doldurduktan sonra tavuğun yüzeyini tamamen mayonez ile kaplayın. Butları ve kanatları çöp şiş ile karşılıklı olarak tutturduktan sonra 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişirin.
Pilavı için tereyağını eritin. Daha sonra üzerine şehriyeyi alıp iyice kavurun. Kavrulunca üzerine bulguru ve soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin. Bİr süre sonra biber salça ve domatesi de ekleyip tavuk suyunu ve sıcak suyu verin.
Kısık ateşte kapağı kapalı pişmeye bırakın.
Pişen tavuğu hazırladığnız pilav ile beraber servis edin. Dilerseniz yüksek ateşte sotelenmiş domates ve taze kekik ile beraber servis edebilirsiniz

Afiyet olsun..(Nefiss nefiss)
sehriyelip.-tavuk-(1).jpg
 
Eline Sağlık Ama Tavuğu Sevmem ıyy :p
 
Geri
Üst