Nasa'dan Şok Açıklama Yalnız Değiliz

• Konbuyu başlatan WoLF
  • Başlangıç tarihi
evrenin genişliği hakkında bilgin varmı bilmiyorum. sen ve yasadığın dünya dünyayı saran okyanusta kum tanesi bile değil.milyarlarca yıldız milyonlarca galaksi sadece biz insanlar içinmi yaratıldı? bizim görebildğimiz evrenin cok ama cok az bir kısmı.eğer bizim için yaratıldı diyorsan göremediğimiz bir galaksiler neden bizim için yaratılsın?

Kuran'ı Kerim'de şöyle yazar:

"Biz göğü ''büyük bir kudretle'' bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz." (Zariyat 47)

Yani evren genişlemektedir. Yanlış anlama arkadaşım amacım tartışma ortamı oluşturup kendimi ifade etmek değil. Evren genişlediğine göre sonsuz değildir, yani evren halen genişlemekte, şu anda bile bu devam ediyor. Gelişimi devam eden bişey de sonsuzluk kavramı sınırları içerisine girmemelidir. Benim bu ayet aklımda kalmış, ama senin dikkatını çekmemiş olabilir bu normaldir. Bir balon düşünün, şişirilmemiş bir balon. Üzerine bir kaç tane nokta yerleştirin tükenmez kalemle. Sonra bu balonu şişirin. Noktaların birbirlerine göre konumu galaksilerin ve/veya gezegenlerin, evrenini büyümesi ile birbirinden uzaklaşması gibi birbirinden uzaklaşacaktır. Ayrıca arkadaşım 18 000 alemden bahsedilir dini kaynaklarda. Biz kaç tanesini biliyoruz. Herşeyi insanlar bu dünyada iken algılayamaz. Allah yaratır, ezeli ilmi ile. Lütfen cevaplarımı misilleme olarak düşünmeyin, buranın amacı zaten bilgi paylaşımı.

Gerçekten çok ilginç bu koskoca kahinatta tek başımıza oldugumuzu düşünmek sacma olurdu zaten ama baya yayınımızdalarmış ozaman bence bizim dünyamızda yaşamalarını engelleyen birşey var mesela evrendeki başka gelişmiş canlılar . Bilgi için teşekkürler.....

Bana da hikaye gibi geldi evrende belki başka canlılar olabilir ama bu yazı bana gerçekçi gelmedi.

Arkadaşlar Mantıklı olun Bu dediği doğru olabilir yada olmaya bilir ama bi düşünün Evren sadece bize özel değil okadar büyükki anlatılamaz elbet bizden coook uzaklarda ve bizim ulaşamadığımız yerde vardır birileri..

zaten düşünen birisi çıplak gözle de uzaya bakınca yanlız olmadığımızı görür ve bilir

Bana cok sacma geldi, inanmak icin görmek lazim, duymak okumak yetmiyor

ne desk boş sakalımız yok çünkü

evet bu sallama cay aaa buda sallama haber

:lol: Atma Ziyaaaaaa:lol:

uydurma bir haber olmaktan ziyade bunu yazan arkadaş daha Büyük Patlama'nın (Big Bang)
ne olduğu hakkında hiçbir fikrinin olmadığı çok açık.
Bir ilkokul çocuğunun fantastik hikaye denemesi olabilir büyük ihtimalle..

hadi lennn. usta kusura bakma ama bu kadar da olmaz yani okurken yarılmamak için kıvrandım olmadı bastım kahkahayı. yok her şey aynı bi onlar bizden tam 1000 yıl ileride...palavra...

Geri