Necmeddin Erbakan kimdir?

awd' Alıntı:
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kişinin, insanlar bozuldu, dediğini duyarsanız, anlayın ki, o şahıs en fazla bozulanların içindedir."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Müslim.

"Her kim, müslüman kardeşini bir günah yüzünden ayıplarsa, onu kendisi de işleyinceye kadar ölmez."
Muaz radıyallahu anh. Tirmizî.

Sanırım yukarıdaki hadisler buradaki konuşmaları açıklar.

ya sıkışınca hadis veriyorsun yaw git işine hocaaa

awd' Alıntı:
"Kişinin, insanlar bozuldu, dediğini duyarsanız, anlayın ki, o şahıs en fazla bozulanların içindedir."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Müslim.

"Her kim, müslüman kardeşini bir günah yüzünden ayıplarsa, onu kendisi de işleyinceye kadar ölmez."
Muaz radıyallahu anh. Tirmizî.

Sanırım yukarıdaki hadisler buradaki konuşmaları açıklar.

Güzel kardeşim bu hadisler bu konu için uygun değil mi? Eğer birnizi kırdım ise özürdilerim. Ama beni karşınıza almayın. Benim yanlışlarımı söyleyin. Bende düzelteyim. Belki ben yanlış biliyorum. İlerde Allah'a hesap vermeden önce burada size söylediklerimi size hesap veriyorum. Söyleyin ki düzelteyim.

awd' Alıntı:
Güzel kardeşim bu hadisler bu konu için uygun değil mi? Eğer birnizi kırdım ise özürdilerim. Ama beni karşınıza almayın. Benim yanlışlarımı söyleyin. Bende düzelteyim. Belki ben yanlış biliyorum. İlerde Allah'a hesap vermeden önce burada size söylediklerimi size hesap veriyorum. Söyleyin ki düzelteyim.

ILIMLI İSLAM bu olsa gerek..

turqteam' Alıntı:
-Türkiye’de ilk kez yerli motoru imal eden...
–Türkiye’nin ilk yerli otomobilini üreten..
–Türkiye’nin uçak sanayiini ayağa kaldırmak için olağanüstü bir mücadele veren ve büyük adımTürkiye’de ilk kez yerli motoru imal eden...
KOBİ’lerin oluşumunu sağlayan, Türkiye’yi bir baştan bir başa sanayi siteleri ile donatan...
–Anadolu sermayesini ayağa kaldıran...
–Kıbrıs’ı Enosisçilere bırakmayan...
–Sanayileşmeyi millî dava haline getirip bu uğurda ömrünü vakfeden...
–Türkiye'nin siyasi, iktisadi ve kültürel bağımsızlığı için mücadele eden...
–Milli kültürümüzü kurumlarıyla ayağa kaldıran...
–Türkiye’nin onurlu duruşunun temsilcisi...
–IMF’siz ekonomik kalkınmayı başaran...
–İlk denk bütçeyi yapan...
–Askerine, siviline, memuruna, işçisine; iktidarında Cumhuriyet tarihinin en büyük zammını veren...
–Mahalli idareleri ayağa kaldırıp belediyecilikte devrim yapan...
–Zamsız ve vergisiz kalkınmayı başaran...
–İçte ve dışta onurlu politikalarıyla Türkiye’yi ayağa kaldıran...
Gerçek bir lider ve vatanseverdir.

IMF'den borç almayan ve dış borcu azaltan tek Başbakan

Döneminde KİT (Kamu İktisadi Teşekküllerinin) kar ettiği tek başbakan,

%77 enflasyona karşılık memure %123, işçiye, emekliye, asgari ücretliye %100, bağkurluya çok alana %100 az alana %300 zam veren tek Başbakan

Türkiyenin kontrolü dışında hareket edenn ve teröre destek verdiği herkes tarafından bilinen Çekiç Gücü etkisiz hale getiren ve uçuşları bir Türk pilotla beraber yapma zorunluluğu getiren tek Başbakan. (ABD o gün kaybettiği imtiyazları tekrar kaznabilmek için bu gün T.ERDOĞAN'ın kapısını aşındırmaktadır.)

D-8 Projesinin de nekadar büyük bir proje olduğunu anlamak için D-8 projesine imza atan ülkelerin liderlerinin bu günkü akıbetlerini ve sebeplerini araştırmak yeterlidir.

Kıbrıs'a giden ve kararlılığını gösteren ilk Başbakandır.

Saygı ve Selam...

eski basbakanlarimizdan olan erbakan ozel belgede sahtecilik suclamasi ile ankara dokuzuncu ceza mahkemesi tarafindan 2 yil 4 ay hepse mahkum edilmistir.ardindaan yapilan itirazlar neticesinde dava yargitaya intikal etmis.yargitay onbirinci ceza mahkemesi de ilgili karari onamistir.cezasinin infazi icin ankara infaz savciliginda islemleri baslatilan erbakan'i kurtarmak eski dava arkadaslarina dusmustur.
cunku trilyonluk yolsuzluktan dolayi sadece 2 yil hapse mahkum olan erbakan,cmuk geregi onbir ay alti gun hapis yatmaktan kacmak icin her turlu yola basvurmaktadir.sanigin avukatlari,muvekkilimiz yogun agrilar cekiyor.saglik raporu almamiz lazim edasi ile ortada dolasmakta.cezanin,alacaklari bu saglik raporu sayesinde ertelenmesini saglamak amaciyla yanip tutusmaktadirlar.fatih universitesi hastanesinden aldiklari kalp ve yuksek tansiyon hastasi raporu savcilikca kabul edilmeyen avukatlara bir haftalik sure verilmistir.
isin en ilginc yani ise hakkinda yakalama karari ilgili savciliktan cikarildiktan sonra bu nasil olur,diye isyan eden yandaslari adalet bakanimiza rica!!! ederek hakkindaki yakalama emrinin kaldirilmasini saglamislardir.
devletin yanina korumasi icin verdigi polisler oldugu,yeri yurdu bilindigi halde erbakanin yakalanamamasi,bulunamamasi gercekten oldukca ilginc,bir o kadar da gulunctur.
bu ulkede sadece devlete bir sekilde arkasini dayamis,kendi rustunu yolsuzluk,hirsizlik,eyyamcilik yaparak kanitlamis olmak, adaletin yerine getirilmesine ne kadar engel olabilir.sucu kesinlesmis,yargitayca onanmis oldugu halde bir kisinin kacmasina bu kadar yardim etmek adalete olan guveni sarsmaz mi?
adalet sadece tatlici dukkaninin camini kirip uc bes kilo calan cocuga mi sadece isler.degeri yuz milyon etmeyecek tatliyi calan cocuga on yil hapis cezasi vermek,trilyonlari devletten calanlara iki yil ceza verip kacmalari icin elimizden geleni ardimiza koymamak midir insanlik.

bu kadar mi kotu mu hersey,daha ne kadar goz yumup,dokunmayan yilan bin yasasin diye bagirabiliriz.gittigimiz yol yol degil. ama halimiz ortada,ne de olsa burasi turkiye.cozumler ulkesi.her zaman derim zaten dun dundur,yarin ola hayrola

_bozkurt_' Alıntı:
arkadaş bak ben ABD sever olucama kendi ırkımla beraber arablarla kardeş olmayı tercih ederim saten kardeşizz araplarla bi alıp veremedimiz yoq haa gecmişte oldu oda lewronce ingiliz ajanın yüzündendir...
gardaş kusura bakma yanlış anlama

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
ayrıntıya girmen sonucu değiştirmez
olmayan bir şeyi kanıtlamak için fazla uğraşma bence
çok merak ediyorsan 95-96 yıllarınadaki enflasyon rakamlarına bak
%100 lere ve daha da fazlalarına varan enflasyon oranlarına "iyimiş ah nerde o günler" demezsin umarım (ayrıca o yıllarda bütçe açığındaki artışı da gör)
ve para arzının enflasyona etkisi nedir onu da net olarak anla ondan sonra gel bu politakaları savun bana!

ayrıca özellikle

"kamu bankalarının döviz tevdiat hesaplarının yurt dışı şube ve muhabir bankalara aktarılması ve bunların düşük faizle özel bankalara intikal ettirilmesi"

nedir madem ki biliyorsun kendi cümlelerinle anlatmanı rica ediyorum(madem iğneleyici konuşmayı seviyorsun bunları da söyleyebilecek kadar bilgili olman gerekir bu konuda
yok eğer google dan bulurum buraya yazarım ve ben böyle bilirim havasında isen sana;
bilimin, özellikle de ekonomi bilimin bu olmadığını ve de böyle anlaşılamayacağını hatırlatırım.)

oy almak için yapılan popülist politakalardan öteye gidemez erbakanın yaptıkları.
canım bu sorunlar sadece senin benim yada a partisi b partisi vb. sorunu değil hepimizin sorunu sonuçta ikimizde(hepimiz) aynı vatan toprağını paylaşıyoruz.beni siyasi görüşüme göre değerlendirmen çok yanlış.burda sen görüşünü süylüyorsun ben görüşümü söylüyorum konuşuyoruz.bu tavırlarla olmuyor ama.varsa yanlışım söyle benim neyi ne kadar bildiğimi ne yapacaksın.ve son olarak eğer umurundaysa bana karşı tavırların beni kırıyor.

karam44' Alıntı:
YA KARDEŞİM ERBAKANDAN ÖNCE VE ERBAKANDAN SONRA OLMAK ÜZERE ŞU BORDROLARI BİR YAYINLASAN DA BİZDE GÖRSEK.TABİ ŞİMDİ DİYECEN BEN NERDEN BULAYIM! ORTADAN TOPLA

NELERDİR SÖYLEDE ÖĞRENELİM!HA AYRICA BEN SANA HERHANGİ BİR SIFAT TAKMADIM(LAF EBESİ) HERZAMAN BİLDİĞİM KONUDA KONUŞURUM

HA ŞUNUDA SÖYLEYEYİM YAPTIĞIN KABACADA OLSA YANLIŞDA OLSA BİR TARİFDİR.

BEN AMERİKANSEVER DEMEDİM AVRUPA VE AMERİKANIN UŞAĞI DEDİM!
PEKİ ÖYLE OLSUN SEN HANGİNİ TERCİH EDERDİN
BEN HİCBİRİNİ TERCİH ETMİYORUM

karam44' Alıntı:
canım bu sorunlar sadece senin benim yada a partisi b partisi vb. sorunu değil hepimizin sorunu sonuçta ikimizde(hepimiz) aynı vatan toprağını paylaşıyoruz.beni siyasi görüşüme göre değerlendirmen çok yanlış.burda sen görüşünü süylüyorsun ben görüşümü söylüyorum konuşuyoruz.bu tavırlarla olmuyor ama.varsa yanlışım söyle benim neyi ne kadar bildiğimi ne yapacaksın.ve son olarak eğer umurundaysa bana karşı tavırların beni kırıyor.

o zaman herkes bildiği işi en iyi şekilde yapsın değil mi
Erbakan mühendis kalsın
ekonomi olsun siyaset olsun ona göre değilmiş demek ki
ama bunu denedi Türkiye ve zararını gördük!

seninde dediğine gibi birbirimizi kırmayalım
çünkü ulusal sorunlar hepimizin sorunu ;)

Turkteam'a:
Necmettin erbakana islam aleminin lideri diyen arkadaş bak bakalım ÜSTAD NECİP FAZIL KISAKÜREK erbakana ne demiş:

Necmeddin Bey;

İslâm'da hak ihtar 3 ise size aziz gaye uğrunda en aşağı 300 kere baş vurmuş olan fikir babanız mevkiindeki bu adama, en son, Adalet Bakanı Müftüoğlu'nun evindeki nihaî toplantıdan sonra takındığınız daimî ve cibillî "boş verme" tavrından, artık bu dâvayı kurtarmak değil, harcama yolunda olduğunuza inanıyor; ve dâvanın gerçek kurtuluşunu, onu yanlış ve kötü temsil edenlerden kurtulmakta buluyorum.

Umumî efkâr karşısına çıkmadan bu kısa mektubumu, veda mahiyetinde size göndermeyi fikir namusu gereği bilir ve herşeyi Hakkın takdirine havale ederim.

Necip Fazıl

Bu ülkede siz ve lideriniz ''islama'' üstteki zatın tırnağı kadar hizmet ettinizmi acaba liderlikte hak idda ediyorsunuz.

karam44' Alıntı:
İMAM HATİPLERİN YANİ MESLEK LİSELERİNİN SORUNU MESUT YILMAZ HÜKÜMETİ ZAMANINDA ÇIKMIŞTIR VE SİYASİ HAYATINA MALOLMUŞTUR.

nası savuna biliyosun evinde hapis yatan bi adamı ?

imam hatıplerinde içinde bulundugu meslekiliselerin % 90'ı meslek lisesidir ve bu herif

%10 luk bir dilimi kurtaracam derken %100 ünü yakmayı becermiştır

az kalsın darbe oluyodu sence niye

ban böyle dini istismar eden herifleri savunuyonuz ne diyim aklınızmı ermiyo bi çıkarınızmı var bilinmez

türk ocağı' Alıntı:
Turkteam'a:
Necmettin erbakana islam aleminin lideri diyen arkadaş bak bakalım ÜSTAD NECİP FAZIL KISAKÜREK erbakana ne demiş:

Necmeddin Bey;

İslâm'da hak ihtar 3 ise size aziz gaye uğrunda en aşağı 300 kere baş vurmuş olan fikir babanız mevkiindeki bu adama, en son, Adalet Bakanı Müftüoğlu'nun evindeki nihaî toplantıdan sonra takındığınız daimî ve cibillî "boş verme" tavrından, artık bu dâvayı kurtarmak değil, harcama yolunda olduğunuza inanıyor; ve dâvanın gerçek kurtuluşunu, onu yanlış ve kötü temsil edenlerden kurtulmakta buluyorum.

Umumî efkâr karşısına çıkmadan bu kısa mektubumu, veda mahiyetinde size göndermeyi fikir namusu gereği bilir ve herşeyi Hakkın takdirine havale ederim.

Necip Fazıl

Bu ülkede siz ve lideriniz ''islama'' üstteki zatın tırnağı kadar hizmet ettinizmi acaba liderlikte hak idda ediyorsunuz.

ne dediği önemli değil ki;
bak görüosn forumda herkes bişeyler söyleyip duruyo...
söylesinler dursun Erbakan Hoca yinede İslâm Lideri varmı bi diyecceğin???

react0r' Alıntı:
eklemeden yapamayacagım,
kayıp trilyon davasıyla ülke gündeminden düşmeyen,
suçu sabit görülüp yaşı nedeniyle evinde hüküm yiyen,
kısaca güzelce hortumlamasına rağmen hala destekçi bulabilen önemli bir başbakandır =)

%100 haklısın :victory devam et reactor

erbakan = türkiyenin gelmiş geçmiş en gereksiz yöneticilerinden 1 i

nerden fetva aldın kardeşim....
ne zarar vermiş açıklarmısın...

Arkadaşlar ERBAKAN HOCA NIN nasıl bırı olduğunu herkes çok iyi biliyor.Lafı uzatmaya gerek yok başlığı açan arkadaşın yazdıklarını hepimiz gördük VURAL SAVAŞ ın dediği gibi emperyalist güclerin nasıl oyun oynadıklarını ben bile sasırdım,sakallılar emıne kalkancı yok sevkı yılmaz yok bilmem ne hepsini cnn turk kanalında canlı ızledi dünya.demekki isten miyor erbakan ve milli görüş neden.?? israil ve abd vs.ların oyunları bozuluyor erbakan gelirse onun için dolarlar akıtılıyor bu bizim kartel medyalara vede yazarlara ve operasyonlarla ne istedilerse hallediyorlar..ne uzatayım 11 ay da yaptıgımızı 50 senedir hıcbır hukumet yapamadı zaten...şimdi böyle bir kişinin yorumlarını kötü kullanmayın hersey ortada dinci kesimdiyemi eleştiri yapıyorsunuz.karizmanız mı çizilir...
benden bu kadar arkadaşlar tesekkurler

adam arakladıgı paraları yiyemeden ölecek :D iş geçti ondan

Ebakan hocadan olanlara hepinize sonuna kadar katılıyorum Erbakan hoca nın yaptığını şimdi kimse yapamadı tayyip i onun öğrencisi kabul edip türkiyeyi ne hale getirdi diyenlere şu örneği vereyim bir baba hocadır oğlu serseridir sizin öreneğinizin aynısı, böyle kişiler yokmu her hoca nın oğlu da hoca olacak diye bir şey yok demekki onun içinde böyle bir şeylik var mış ortaya çıktı ve devletten çaldığı dediğiniz paralara gelince onların hepsi faizdi bankaların devlet dairelerine fazie gidiyordu onlrarın yolunu kesti halka verdi size gizli bir kaynak tan bir şey söleyeyim belki bilenler vardır(erbakan hoca 11 ay hükümette kaldı bu süre boyunca dediğim şekilde hortumcuların hortumunu faiz yiyenlerin faizini kesti unutmayalım d8i de kurdu hemen ermeniler masonlar ayağa kaltı süleyman demirele emir geldi biliyorsunuz ki demirel masondur hemen hükümetin yıkılması lazım diye böyle giderse biz yok oluruz endişesiyle hemen o günün hükümetin yıkılması için kaç millet vekili istifa ederse hükümet yıklır o zaman 15 20 bu kadar millet vekiline 5milyon dolar teklif ediliyor hepside nedensiz istifa ediyorlar ve hükümet yıkılyor neden diğer hükümettekiller gibi buda seçimler olası kadar kalmadı amerika bölye birini istemedi hemen düşüttürdü kenan evrenin bir sözünü söyleyeyim size bu tdevleti çukurdan çıkarmak istiyorsanın Erbakana 5 yıl süre vereceksiniz sonra hemen elinden alacaksınız diyor yoksa bir daha elinden hiç alamazsınız diyor göreceksiniz yakında bir savaş çıkacak türkiyeye de gelecek siz amerika birliği diye uğraşın durun amerikadiye yerlerde süründüğün devlet bir gün sırtından vuracak hristiyandan kafirdan hayır gelmez hiç bir zaman müslümanın dostu müslümandan başkası değildir uyan türkiye uyan sonun uçurum ne kadar kötü olduğunu düşünseniz bile Erbakan hocaya saygı gösterelim çok emeği vardır türkiyeye...

Kişinin aklı ne kadar büyükse, zekası ne kadar çoksa hayali de o kadar büyük olur. Hayalinin büyüklüğü ise basiretli oluşundır.
Gümüşhane eski milletvekili Orhan Akkoyunlunun Erbakanla ilgili söylediği "Hocanın hayaline kurşun sıksan yetişmez." sözü 1976larda söylenmiş ciddi bir tespittir. Kaldı ki Orhan Akkoyunlu Erbakanın partisinden olan bir milletvekili değil.
Bu tespiti 17 yıl sonra bir köşe yazarı teyit eder mahiyette doğruluyor. Bakınız ne diyor:
"Erbakan Hocadan özür mü dilesek acaba? Her nedense bugüne kadar Hocayı bir türlü ciddiye alamadık..."
Son olarak Somaliye insani yardım çağrısına yanıt vererek asker gönderdiğimizde de RPnin genel başkanı Necmettin Erbakan, tüm siyasilerimizden ayrı bir hava çaldı. Herkes hamasi nutuklar atarken, Hoca hazretleri bu karara karşı çıkıyor ve bar bar bağırıyordu.
"Aziz ve muhterem kardeşlerim. Bu olay sanıldığı gibi Somalideki Müslüman kardeşlerimize yardım değildir. Böyle bir amaçla Amerika parmağını oynatmaz. Bunda bir oyun var oyun... Amerikanın asıl amacı, Sudana girmek, bunun için köprü oluşturuyor... Orada ki petrolü sahiplenmek, Ortadoğudan sonra yeni bir petrol bölgesini daha ele geçirmek."
...Şimdi öğreniyoruz ki, ABD, yardımı bir yana koymuş, kuyu üstüne kuyu açarak petrol aramaya başlamış.
Hoca haklı çıktı.Şimdi ne kadar konuşsa yeridir..."
İşte basiret dediğimiz bu. Hayal, bir şeyi yalnızca düşünmek, akıldan geçirmek gözlüğü ile bakılırsa, gerçekleşen bir hakikat olduğu görülür.
Erbakanın hayali budur. Basiret gözlüğü takmadan onun hayaline kurşun atanlar yetişemezler...

hala bu konumu yaa,neyse.
bana göre erbakan ülkesini yaptıgı görevlerde iyi yöneten ama malasef kendii kötü bi koploya kurban olan biri.

evet kardeş kısa ve öz şekilde sölersek böyle...

arkadaslar kulaktan dolma bilgilerle sıraya yazı yazmayalım..ne bu somurgeci falan yaa.ayıp diye bir sey var

Erbakan'ın yedi ceddi de gelse bana şunu yanlış çıkaramaz : Merve Kavakçı'nın ABD pasaportu yok muydu? Bu edepsiz, Meclis'e türbanla girerek şov yapmadı mı? Partisindeyken Tayyip "Minareler süngümüz, kubbeler miğferimiz" demedi mi? Şevki Yılmaz'ın bin türlü marifetlerine ne demeli?
Ben Türkiye'de siyasi bir boşluk olduğunu düşünüyorum, hiçbir partinin de yandaşı değilim. Ama bazı partilerin öyle kusurları var ki, reddedilebilir cinsten değildir. Erbakan'ın partisine aldığı insanlar bunlarsa, bilmediğimiz neler var acaba diye düşünüyor insan.

AlexiS_07' Alıntı:
arkadaslar kulaktan dolma bilgilerle sıraya yazı yazmayalım..ne bu somurgeci falan yaa.ayıp diye bir sey var
arkadaşım sen 3 4 gün önce kanal d de genç bakış programı baktın mı ona orda herşey açıklanıyordu kayıp tirilyon diye tarif edilen aslında hiç bir alakası olmayan şeyi o dediğin ne biliyormusun senin 800 milyon cıvarı her hükümete geçen alıyor bu adamı o parayı almadan düşürmek istediler oda para boşa gitmesin diye il lere ilçelere dağıttı onu ve şimdi trilyon diye tarif edilen şeyde onun faizi milyar bile olmayanı trilyon diye halkın kafasını karıştırıyorlar spiker bile söz söyleyemedi sorduğu soruların hepsinin cevanın aldı kısaca sölemek gerekirse en kısa yoldan şu soruyu sorun kendinize neden 11 ay kaldı hükümette diğerkiler gibi süresi kadar yapmadı daha doğrusu yaptırtmadılar diğer hükümettekiler amerikanın istediği yolda ilerliyor ama bu adam hepsine ters oan bir şey yaptı neydi o yaptığı terslik türkiyeyi bataklıktan kurtarmak ve müslüman birliği oluşturmak ab nin en çok korktuğu şeylerden birini oluştumak istiyordu aslında bakın biz ab ye hiç bir şekilde muhtaç değiliz her istenilen şey buradan da elde edilir daha ab birliği bize muhtaç bize ama baştakiler bizden biri(tükiyeden müslüman)olsa çoğu mason ve kominist ermeni yada menfaatçi biraz para verdinmi arkanda önünde dolaşacak bunlar başa geçtimi ne olur şiz düşünün... o yüzden derim ki bu vebal çok büyük, alimin biri demiş ki( şimdi adını unuttum) iman müslüman adına bir şey yapmayan yöneticiye oy veren dinden çıkar bu çok büyük bir vebal dir arkadaşlar o yüzden amerikanın yemi olmayalım çocuklarımıza torunlarımıza osmanlının yadigarını sapasağlam teslim edelim...

Geri