Neden İnşaat Bölümü Yok

İnşaat Bölümü Açılsın mı?

• Evet Açılsın

Kullanılan: 25 80.6%
  • Hayır Açılmasın

Kullanılan: 6 19.4%

• Kullanılan toplam oy
    31
nefret84' Alıntı:
inşaat mimarlık çok ayrı şeyler okuyanlar bilirler ama hiç yoktan iyidir inşaat gibi bir muhendislik dalının şimdiye kadar mimarlık bölümün gölgesinde kalması çok üzücü inşaat başlı başına apayrı bir daldır bence ayrı bi bölüm açılması daha doğru olurdu neyse herkese iyi çalışmalar...

İnşat mühendisliği ile mimarlık ayrı şeyler değildir.Mimar herhangi bir yapıyı gerekli yaşam standartlarına göre tasarlar.İnşaat mühendisi ise yapıyı gerekli taşıma standartlarına göre tasarlar.Aslında Mimarlık ve İnşaat sadece HACKHELL de değil üniversitelerde de birleştirilmeli.Mezun olduktan sonra isteyen İnşaat Mühendisliği yapar isteyen Mimarlık.İsteyen de her ikisini birlikte yapar kişi kalmış bişey.

Bence Tartışılması bu kadar uzun olmaması gereken bı konu Hocusa katılıyorum acılıcaksa genel baslıkta olmalı kı yarın bır gun adamın bırı gelır doktorluk adında acılsın derse bolumlere mı ayrılıcak genel baslıkta acılması mantıklı geldı bana..

yav Neden En Son Benİm Haberİm Oluyor ArkadaŞlar Bİr DaniŞin Önce KonuŞalim Sonra Kakar Aliriz Buradan Pat Dİye Olmaz Hocus VermİŞ Cevabi Zaten Ama Bana Da DaniŞin Yali Kazzigi Degİlİz Burada :) ArkadaŞim GÖrÜŞelİm KonuŞalim Bİr Hal Çaresİne Bakariz MÜŞterİ Velİnİmettİr Kaybetmek İstemem

nefret84' Alıntı:
inşaat mimarlık çok ayrı şeyler okuyanlar bilirler ama hiç yoktan iyidir inşaat gibi bir muhendislik dalının şimdiye kadar mimarlık bölümün gölgesinde kalması çok üzücü inşaat başlı başına apayrı bir daldır bence ayrı bi bölüm açılması daha doğru olurdu neyse herkese iyi çalışmalar...

''inşaat gibi bir muhendislik dalının şimdiye kadar mimarlık bölümün gölgesinde kalması çok üzücü '' ben sana bir üzücvü olan şeyden daha bahsedeyim veya hatırlatayım yani öyle bir cümle kurmuşun ki sanki inşaat için bu forumda çok fazla paylaşım yapmışsın gibi... o bölümde yani MİMARLIK bölümünde paylaşım yapan o kadar inşaat mühendisi veya inşaat yüksek mühendisi tanıdıklarım var inan onlar bile bu cümleyi kullanmayı akıllarında bile geçirmemişlerdi!!! :clap yaptığım paylaşımların bazıları örneğin idecad programı gibi inşaat mühendisleriyle ortaklaşa kullandığımız programlardı ve inşaattan arkadaşlarda bölüme katılmaya başladılar bende çoğu mesajımda arkadaşlar 3 aşağı 5 yukarı zaten aynı konularla ilgiliyiz ki zaten 92 yılında falan ayrıldı meslekler benim açmasına vesile olduğum mimarlık bölümünde paylaşımlarda bulunabilirsiniz demiştim ve bunun sonucunda çoğu arkadaşımda burada paylaşımlarda bulundular yani hiçbiri mimarlık gölgesinde kaldıklarından şikayet etmedıler yani paylaşım yapanlar bunları söylemiyorda senin bunun söylemen hiçç mi hiçç yakışık almadı!!! :clap :clap :clap

Son bir söz: Umarım isteğin gibi mimarlık bölümünün gölgesinde kalmayan bir inşaat bölümü açılırda senide orada daha fazla paylaşımla görürüm...

HoCuSPoCuS' Alıntı:
Alt bölüm açılacaksa mühendisliğin her dalı için açılmalı Bu da mümkün olmaz..

Doktorluk bölümü açılsa bu sefer doktorlar çıkar veterinerlik, ortopedi vs.. bir sürü bölüm ister. Yani bölümden geçilmez.

.

Tartışmaya girmeyeceğim ama İnşaat ve Mimarlık herhangi birisinin alt bölümü değildir bilakis kardeştirler.Ve aynı evde yaşamalı kardeşler.Yani MİMARLIK-İNŞAAT BÖLÜMÜNDE.Sizin saydığınız gibi veterinerlik, ortopedi ile doktorluk ilişkisi gibi bir ilişki yoktur.

adres63' Alıntı:

Son bir söz: Umarım isteğin gibi mimarlık bölümünün gölgesinde kalmayan bir inşaat bölümü açılırda senide orada daha fazla paylaşımla görürüm...

Adres sende böyle düşünüyorsan çok üzülürüm.Bir İnşaat Mühendisliği 4.sınıf öğrencisi olarak,İnşaat ve Mimarlık eğer birbirinde ayrı bölümlerde olursa bir daha Hackhell e girmeyi düşünmüyorum.Sevgili modlar lütfen şu Mimarlık bölümünün adını İnşaat-Mimarlık ya da Mimarlık-İnşaat olarak değiştirin de kurtulalım tartışmadan.Lütfeeeeennnnnnnn.

mcelebi03' Alıntı:
Tartışmaya girmeyeceğim ama İnşaat ve Mimarlık herhangi birisinin alt bölümü değildir bilakis kardeştirler.Ve aynı evde yaşamalı kardeşler.Yani MİMARLIK-İNŞAAT BÖLÜMÜNDE.Sizin saydığınız gibi veterinerlik, ortopedi ile doktorluk ilişkisi gibi bir ilişki yoktur.

Adres sende böyle düşünüyorsan çok üzülürüm.Bir İnşaat Mühendisliği 4.sınıf öğrencisi olarak,İnşaat ve Mimarlık eğer birbirinde ayrı bölümlerde olursa bir daha Hackhell e girmeyi düşünmüyorum.Sevgili modlar lütfen şu Mimarlık bölümünün adını İnşaat-Mimarlık ya da Mimarlık-İnşaat olarak değiştirin de kurtulalım tartışmadan.Lütfeeeeennnnnnnn.

Üstad sözlerimin sadece adı geçen arkadaşa olduğunu söylememe gerek yok :=) yoksa zaten hemfikiriz :=)

doktorluk falan açılır demişsiniz ama farklı bi durum var! inşaat ile ilgili paylaşımlar zaten son sürat devam ediyor.(bkz. Mimarlık bölümü) sadece bir isim değişikliği bunda zor olan nedir anlayamıyorum anlamakta istemiyorum :) isminde inşaat var diye mimarlık kullanıcıları girmez mi bölüme? Bu mu korktuğumuz şey?

Geri