neden başarılı türbanlı kadın yok

bakıyorum da başörtüsü düşmanlığı gene hortlamış..ulu orta konuşmalara bak.. ağzı olan konuşuyor.İster beğenin ister beğenmeyin Allah söyleyeceğini 1400 sene önce yüce kitabımız Kur'an da belirtmiş.Bazıları çıkmış başörtüsü , örtünme yoktur deme cesaretini gösterebiliyo hayret verici.

Açıkça örtünme emri varken ayetleri başka taraflara çekmek işinize mi geliyor.

Nûr(*) Sûresi

31 - Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!
kaynak

Ahzâb(*) Sûresi

59 - Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler. Bu onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
kaynak

Medeni olmak eğer açmaksa bedeni.. Desenize hayvanlar insanlardan daha Medeni…! (M.Akif Ersoy) ...

onu bunu bilmem...

Kişinin bakış açısı çok önemlidir...

Eğer başörtüyü yobazlık olarak gören biri zaten başarılı olsada bir şekilde başörüğtüsünden dolayı siler...

çok istiyorsanızsa Analarımızın, bacılarımız kurtuluş savaşısında nasıl birer KAHRAMAN olduklarını bilirdiniz...

İKİNCİ BİR HUSUS, BU İNSANLARI BAŞÖRTÜLÜ - BBAŞÖRÜTÜSÜZ DİYEREK AYRIMCILI KYAPAN YOBAZIN EN ÖNDE GİDENİDİR...

kurtuluş savaşındaki başörtülü analar Atatürk ü seviyordu
şimdiki türbanlılar hümeyniyi seviyor

atatürkün adını dahi telaffuz edemeyenler (ona malum şahıs diyorlar) ülkenin dört tarafını abluka altına almış durumda .cumhuriyetin kuruluşundan itibaren cumhuriyet düşmanları sabırla ihtirasla bu cumhuriyeti yıkmak için faaliyet gösteriyorlar. ve bu uğurda her yolu mübah görüyorlar.bende doğum yoluyla müslümanım ama eğer müslüman olmak için atatürk düşmanı olmak gerekiyorsa ben atatürkçülüğü tercih ediyorum! ayrıca birbirlerine benzer şekilde çift türban takıp bölücülüğün kralını yapıyorlar ve hepsinede uyuz oluyorum okadar....

Yine türban ve yine bir sürü şey.. Nasıl olsa bir gün herkesin hesabı var. Orada türbanı takan neden takmış takmayan neden takmamış görücez.
Özgürlüğün ne oldugunu orada anlicaz.

Şu her seferinde Mustafa Kemal Atatürk' üde bu şekilde anmanızdan çok rahatsız oluyorum. Atatürk iyi bir insan ve güzel bir komutandı. O dini bütün güzel ordu onun eline boşu boşuna verilmemiştir. Bir ordu komutansız bir komutan ordusuz hiç bir şey yapamaz! Ve Atatürkçülüğü bir din gibi görüp te müslümanlığa karşıyım demeyin. Kendinizi boşuna ebedi cehenneme atıp pişman olmayın. Sadece onu düşünce olarak benimsemenizi tavsiye ederim! Allaha (Haşa) inanmayanlara sözüm yok.

Kuran-ı Kerim' mi kıyamet günü geldiğinde daha güzel anliyacağız. Uzatmak istemiyorum. Sadece türbana boşuna laf etmeyin. Başını kimin neden kapattığı belli. Ayrıca başını başka sebebler için kapatarak islamı kendi işine alet edenlere LANET OLSUN!

Utanmazlık mı cahillik mi hangisi olduğuna karar veremedim..
Sen başörtülü bayanların okumasını engellemek adına herşeyi yap,
Meclisten kov, kocasının bile ilerlemesini engelle,
sonra gel de yok diye kına yakarcasına yorum yap.
Merak etmeyin..hortumcuların tahtları birer birer
devriliyor. Halk yıllardır özlediği istikrarda ilerlemeye
devam ettikçe sizlerden de ortamı tahrik edecek,
localarınıza hizmet edici açıklamaları bekleyeceğiz.

Amerikada burslu okuyorlar

demekki başarılılar ki burs alabiliyorlar

afrika devleterinde okuyorlar

avrupada okuyorlar

asyada okuyorlar

ama onların içindende bir başarılı olanı çıkmıyor

okumayı geçtim

başarılı sanatçıda çıkmıyor

başarılı sporcda çıkmıyor

sadece biat etmede

baş eğmede

çocuk yapmada başarılılar

€rd@ls10;4458250' Alıntı:

Medeni olmak eğer açmaksa bedeni.. Desenize hayvanlar insanlardan daha Medeni…! (M.Akif Ersoy) ...

kapanmak medeniyetse

araplar çok medeni

Mustafa Kemal Atatürk: Avrupa kadınını taklit etmeyin!

"Dinimizin tavsiye ettiği tesettür hem hayata, hem fazilete uygundur. Kadınlarımız şeriatın tavsiyesi, dinin emri mucibince örtünselerdi, ne o kadar kapanacaklar, ne o kadar açılacaklardı… Giyim tarzımızı ifrata vardıranlar, kıyafetlerinde aynen Avrupa kadınını taklit edenler düşünmelidir ki, her milletin kendine mahsus ananesi, kendine mahsus adetleri, kendine göre milli hususiyetleri vardır. Hiçbir millet aynen diğer bir milletin mukallidi olmamalıdır. Çünkü böyle bir millet ne taklit ettiği milletin aynı olabilir, ne kendi milliyeti dahilinde kalabilir. Bunun neticesi şüphesiz ki hüsrandır.” (Mustafa Kemal Atatürk (Söylev ve Demeçler 2. Cilt)

Bakın ne diyor yukarıda M.Kemal

M.Kemal böyle dedikten sonra size fazla laf düşmez...

1-0 maç biter

Başörtüye diyen diyor

M.Kemalci olduğunu iddia edenler M.Kemal adına başörtülüleri resmi dairelere sokmuyor,üniversiteye sokmuyor..

Türban veya başörtüsü...

Kelime oyuna yapmağa gerek yok...Fransız demişsin de kaç tane Fransız türban giyiyor ki Frnasız giysisi olsun?

Bu kemalistlerin herşeyi sahte...İslam düşmanlıklarını M.Kemali kalkan yaparak kusuyorlar.E tabi ondan daha iyi kalkan mı olur şu ülkede?

türbanda keramet arayanlar türbanın altında din arayanlar eğer bir şey bulurlarsa oda hristiyanlıktan başka bir şey olmaz.

islamı hristiyanca yaşamanın simgesi türbandır.

islamı araplaşarak yaşamanın simgesi cilbap (karaçarşaf) tır.Cilbapın modifiye edilmiş peçeli versiyonlarıda vardır.

17815.jpg

Mahinur Özdemir

Belçikada başarılı ama Türkiye de başarılı olamaz.Çünkü önünde skolastik engeller var...

Evet var, önünde sizin gibi skolastik engeller var... Doğru söylüyorsunuz...

Utanmazlık mı cahillik mi hangisi olduğuna karar veremedim..
Sen başörtülü bayanların okumasını engellemek adına herşeyi yap,
Meclisten kov, kocasının bile ilerlemesini engelle,
sonra gel de yok diye kına yakarcasına yorum yap.
Merak etmeyin..hortumcuların tahtları birer birer
devriliyor. Halk yıllardır özlediği istikrarda ilerlemeye
devam ettikçe sizlerden de ortamı tahrik edecek,
localarınıza hizmet edici açıklamaları bekleyeceğiz.

Kocaları adam olsaydı zaten hanımlarını rahat bırakırlardı...

Cahillik ve utanmazlık sizin yaptığınız. Arkadaşların dediği gibi, kafanıza göre çevirmişsiniz uyduruyorsunuz... Niye çarşaf da pardesü değil? Niye türban da şapka değil? Cevaplayabilir misiniz? Hayır...

Asıl hortumcu şu anda başbakanlık yapıyor... Hortumcu kafadarı da cumhurbaşkanı... Yıllardır özlediğimiz istikrar elektiriğin %115, doğal gazın %134, suyun %300, ekmeğin %600 artmasıysa, ve bu sizin beklediğiniz istikrarsa, evet, çok büyük bir istikrar, neydi sloganınız, durmak yok yola devam... Aferin size...

Mustafa Kemal Atatürk: Avrupa kadınını taklit etmeyin!

"Dinimizin tavsiye ettiği tesettür hem hayata, hem fazilete uygundur. Kadınlarımız şeriatın tavsiyesi, dinin emri mucibince örtünselerdi, ne o kadar kapanacaklar, ne o kadar açılacaklardı… Giyim tarzımızı ifrata vardıranlar, kıyafetlerinde aynen Avrupa kadınını taklit edenler düşünmelidir ki, her milletin kendine mahsus ananesi, kendine mahsus adetleri, kendine göre milli hususiyetleri vardır. Hiçbir millet aynen diğer bir milletin mukallidi olmamalıdır. Çünkü böyle bir millet ne taklit ettiği milletin aynı olabilir, ne kendi milliyeti dahilinde kalabilir. Bunun neticesi şüphesiz ki hüsrandır.” (Mustafa Kemal Atatürk (Söylev ve Demeçler 2. Cilt)

Bakın ne diyor yukarıda M.Kemal

M.Kemal böyle dedikten sonra size fazla laf düşmez...

1-0 maç biter

Ya kardeşim, almışın bir yazıyı kopyalamışın, ki bu yazının orjinalinin böyle olduğu ayrı bir sorun, hani böyle olsa bile, burda Atatürk'ün demek istediği, çarşafın ne kadar saçma ve gereksiz bir şey olduğudur, burada Atatürk, kadınların üstüne giydikleri şeylerin istedikleri gibi olmasını, illa türban olmaması gerektiğini, isteyenin pardesü, isteyenin şapka giyeceğini, kimsenin de çıplak dolaşmayacağını belirtmek istemiştir.

Bu söz yoruma açıktır. Siz öyle yorumladınız, ben böyle.

Sonuç 1-0 bizim lehimizedir.

Bırakın bu işleri...

kurtuluş savaşındaki başörtülü analar Atatürk ü seviyordu
şimdiki türbanlılar hümeyniyi seviyor

Bu kadar ya...

Korkularından Kimisi Kocasının Kimisi Ailesinin Baskısına Örtündüğünden Kendi İsteklerinden Bişey Yapamadıkları İçin Başarılı Olamıyorlar Hep Baskı Hep Sıkıntı Yüzünden.. :Goz:

Ağlamak istiyorum çok duygulandım cahiliyetin karşısında arkadaşım.yani milenyum çağınıda atladık ama sizi bi türlü atlatamadık süpriz gibi her delikten patlıyonuz yahu..Hangi kız kocası yada ailesinin baskısıyla sonsuza kadar örtülü durabilir ki akıl var izan var.Ayrıca insanlar iyiliğe yada namusa meyletmezler kötülük ve şer insanın ruhunu okşar ve çeker merak etme zorla örtünen başlar çok çabuk atılır tek korkunuz bu olsun.

Ağlamak istiyorum çok duygulandım cahiliyetin karşısında arkadaşım.yani milenyum çağınıda atladık ama sizi bi türlü atlatamadık süpriz gibi her delikten patlıyonuz yahu..Hangi kız kocası yada ailesinin baskısıyla sonsuza kadar örtülü durabilir ki akıl var izan var.Ayrıca insanlar iyiliğe yada namusa meyletmezler kötülük ve şer insanın ruhunu okşar ve çeker merak etme zorla örtünen başlar çok çabuk atılır tek korkunuz bu olsun.

ağlama yahu nie ağlıosun ki...sen Türkiyede yaşamıyosun galiba...
gerçek olan şeyleri yokmuş gibi algılamak ve saçma gerekçeler sunmak da sana özel bi beceri galiba...

ağlama yahu nie ağlıosun ki...sen Türkiyede yaşamıyosun galiba...
gerçek olan şeyleri yokmuş gibi algılamak ve saçma gerekçeler sunmak da sana özel bi beceri galiba...

Hee iyi beceririm .Örnek alıyoz sizleri fena mı ülkenin gündemini magazinle frikiklerle dolduran sizler değil misiniz zaten ..Al işte yeni nesil eşek hoşaftan ne anlar hesabına DÖNDÜK..Ya bırakın yakamızı artık biz medeniyet getirecez ortaçağ bitti sen hala ne diyorsun ben ne anlatıyorum .

Ya Size Acıyorum Küçük Bi Örnek verecem Bi Daha Sana Cevap Bile Vermicem...

fft17_mf60922.Jpeg

Türbanlı diş hekimi 26 yıl sonra başını açtı

Ailesinin baskısıyla 12 yaşında başı örtülen imam-hatip kökenli diş hekimi Reyhan Boz, 26 yıl sonra başını açtı.

Boz, “Saç örtmenin örtünme olmadığına karar verdim.Ben yine Müslümanım” dedi

İzmit’te 15 yıldır özel muayenehanesi bulunan diş hekimi Reyhan Karaaslan Boz, siyasi istismar konusu yapılmasına tepki göstererek 26 yıl sonra başörtüsünü çıkardı. İmam - hatip kökenli olan 38 yaşında evli ve 2 çocuk annesi Reyhan Karaaslan Boz, “Saç örtmenin örtünme olmadığına karar verdim. Ben yine müslümanım. Başörtüsünü çıkarıp başını açan dinden çıkmıyor” dedi.

Sömürü aracı oldu
Reyhan Karaaslan Boz, 12 yaşından itibaren başını örttüğünü, imam - hatip lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Ünivesitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni bitirdiğini söyledi.

Üniversitede okuduğu dönemde yine türban mücadelesinin yapıldığını, küçük yaşta ailesinin telkiniyle kapandığı için 26 yıl süreyle başını örttüğünü kaydeden Boz, ancak bugün gelinen noktada türbanın sömürü aracı olarak kullanılmasına tepki duyduğunu anlattı.

‘Huzurluyum’

Boz, aldığı radikal kararla türbanı çıkarmasıyla ilgili şunları söyledi: “Hani eskiden olagelen inanışa göre kapanıyorsunuz ve doğru olduğunu düşünüyorsunuz. Çok sorgulamıyorsunuz. Sonra çok okudum. Çok araştırdım. Çok düşündüm. O zamanının coğrafyasını, şimdinin coğrafyasını, o zamandan bu zamana değişen şeyler, hiç değişmeyen şeyler, değişebilecek şeyler. Artık baş örtmenin örtünme olmadığına karar verdim. Öyle olunca da başımı açtım. İnsanın iç huzuru, ya da huzuru için, iç dengelerinin oturması lazım. O zaman ona inanıyorsunuz. Şimdi böyle olduğuna inanıyorum ve böyle huzurluyum.”

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=878301

Sana Sadece Cevap Oldu mu... zgrkskla felanda Saçma Sapan Sürtüşmelere Girme Küçülüyorsun Çünkü.. Bu Verdiğim Sadece Bi Kısa Örnek Bunların %99'u Böyle :goz:

Hadi gidelim ortaçağa biraz medeniyet görürsünüz belki iki kişilik gidiş dönüş alalım aklınız başınıza gelsin medeniyet maymunları sizi.

Yok canım sizin gibileri gördük ya orta çağa gitmeye ne gerek var artık? Örtü maymunu seni.

Ya Size Acıyorum Küçük Bi Örnek verecem Bi Daha Sana Cevap Bile Vermicem...

fft17_mf60922.Jpeg

Türbanlı diş hekimi 26 yıl sonra başını açtı

Ailesinin baskısıyla 12 yaşında başı örtülen imam-hatip kökenli diş hekimi Reyhan Boz, 26 yıl sonra başını açtı.

Boz, “Saç örtmenin örtünme olmadığına karar verdim.Ben yine Müslümanım” dedi

İzmit’te 15 yıldır özel muayenehanesi bulunan diş hekimi Reyhan Karaaslan Boz, siyasi istismar konusu yapılmasına tepki göstererek 26 yıl sonra başörtüsünü çıkardı. İmam - hatip kökenli olan 38 yaşında evli ve 2 çocuk annesi Reyhan Karaaslan Boz, “Saç örtmenin örtünme olmadığına karar verdim. Ben yine müslümanım. Başörtüsünü çıkarıp başını açan dinden çıkmıyor” dedi.

Sömürü aracı oldu
Reyhan Karaaslan Boz, 12 yaşından itibaren başını örttüğünü, imam - hatip lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Ünivesitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni bitirdiğini söyledi.

Üniversitede okuduğu dönemde yine türban mücadelesinin yapıldığını, küçük yaşta ailesinin telkiniyle kapandığı için 26 yıl süreyle başını örttüğünü kaydeden Boz, ancak bugün gelinen noktada türbanın sömürü aracı olarak kullanılmasına tepki duyduğunu anlattı.

‘Huzurluyum’

Boz, aldığı radikal kararla türbanı çıkarmasıyla ilgili şunları söyledi: “Hani eskiden olagelen inanışa göre kapanıyorsunuz ve doğru olduğunu düşünüyorsunuz. Çok sorgulamıyorsunuz. Sonra çok okudum. Çok araştırdım. Çok düşündüm. O zamanının coğrafyasını, şimdinin coğrafyasını, o zamandan bu zamana değişen şeyler, hiç değişmeyen şeyler, değişebilecek şeyler. Artık baş örtmenin örtünme olmadığına karar verdim. Öyle olunca da başımı açtım. İnsanın iç huzuru, ya da huzuru için, iç dengelerinin oturması lazım. O zaman ona inanıyorsunuz. Şimdi böyle olduğuna inanıyorum ve böyle huzurluyum.”

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=878301

Sana Sadece Cevap Oldu mu... zgrkskla felanda Saçma Sapan Sürtüşmelere Girme Küçülüyorsun Çünkü.. Bu Verdiğim Sadece Bi Kısa Örnek Bunların %99'u Böyle :goz:

Aynen böyle kardeşim ağzına sağlık emeğine sağlık! Şunu yeni bir konu aç da allah aşkına görelim şunlar ne uyduracaklar?

bölün... demokrasi nasıl gelişecektiki sanki....cemaatler parti kursa super olur... bence... turkıye cemaatler birliği valla super olur... ya da diyanet kurcak... nasıl ama....

türkiye büyük cemaat meclisi...

:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun:durdurun

Devlet neden insanların başörtüsüne karışıyor denmiyor da neden başarılı türbanlı kadın yok deniyor..

Türbanlı kadınların başarısı,Güneydoğu da şehid düşen aslanlara analık yapmalarıdır.

Var mı bundan daha büyük başarı?

CHP tam 33 defa anayasa mahkemesine gitti. Bunların içinde başörtüsü de vardı. İşte CHP deki insanlar yüzünden başörtülü başarılı insan yok. Baykal ve yanındakiler sağolsun..

Bide git senin başörtüsü olmayan CHP yandaşı insanların ne yaptığına bak. Ayrıca bu kadar dinsizlikte olmaz ayıp. Ne dediğimi anlamadın mı? Al sana link izle http://www.youtube.com/watch?v=tahcqyN8nNg&feature=related

Geri