SiLvErGhOsT
New member
- Reaction score
- 0
Neden devamli LowID aliyorum, ne yapmam gerekir?
HighID / LowID nedir?
eMule clientler arasi paylasim sistemi oldugundan bütüm indirim ve gönderimler clientlerin birbirinle direkt baglanmasindan gerceklesir.
Bu baglantilari saglamak icin clientler aralarinda acik portlar kullanirlar, TCP=4662/UDP=4672.
Eger bilgisayarimizda bu portlar kapali ise, aramizda direkt baglanti kurmak mümkün olmaz, baglantilar ancak sunucu araciligi ile gerceklesir.
Buna da LowID derler, yani bagli oldugumuz sunucu bu portlarin acik olup olmadigini bize bildirir ve kullandigimiz emule de ona göre ID'mizi hesaplar.
ID'mizi nerden görebiliriz?
Statusbalk sag alt köseden:
HighID; iyi baglanti!
LowID; kötü baglanti!
Yada "Sunucular" listesinden:
LowID zarari nedir?
Indirim ve gönderim sadece HighID clientler arasinda gerceklesir, yani diger LowID kullanicilar senden ne cekebilirler nede indirebilirler.
Buda demektirki kaynaklardan ve kredilerinden mahrum kalmak!
Eger indirimde bulunan dosyalarin kaynaklari bol ise büyük zararin olmaz ama kaynak sayisi cok az olan dosyalar, genellikle Türkce dosyalarda daha da azalir cünkü emule sadece HighID kaynaklara baglanmaya calisir.
Ayrica kulanicilarda siran gelsede indirime derhal baslayamazsin, ancak yukarda anlattigim gibi baglanti sunucu araciligi ile olusur, yani siralarda bekleme süren artar.
LowID aliyorum, peki ne yapmam gerekir?
Bunun birkac nedeni olabilir..
Internete Router üzerinden giriyorsan emulenin kullandigi Portlari Forward yapman gerekir.
Burada birkac Router ayarlari gösteriliyor:
(almanca)
eumex 704
netgear rp 614
bintecx 1200
netgear_fr114p
SMC Barricade 7004
Diger Router ayarlari
(ingilizce)
Lucent CellPipe 20A-GX-E
Solwise SAR-7x5 + Allnet ALL129
Linksys BEFSX41
Diger Router ayarlari
ArkadasLar emuLe ilgili hertürlü cevabı Burda bulabilirsiniz
HighID / LowID nedir?
eMule clientler arasi paylasim sistemi oldugundan bütüm indirim ve gönderimler clientlerin birbirinle direkt baglanmasindan gerceklesir.
Bu baglantilari saglamak icin clientler aralarinda acik portlar kullanirlar, TCP=4662/UDP=4672.
Eger bilgisayarimizda bu portlar kapali ise, aramizda direkt baglanti kurmak mümkün olmaz, baglantilar ancak sunucu araciligi ile gerceklesir.
Buna da LowID derler, yani bagli oldugumuz sunucu bu portlarin acik olup olmadigini bize bildirir ve kullandigimiz emule de ona göre ID'mizi hesaplar.
ID'mizi nerden görebiliriz?
Statusbalk sag alt köseden:
HighID; iyi baglanti!
LowID; kötü baglanti!
Yada "Sunucular" listesinden:
LowID zarari nedir?
Indirim ve gönderim sadece HighID clientler arasinda gerceklesir, yani diger LowID kullanicilar senden ne cekebilirler nede indirebilirler.
Buda demektirki kaynaklardan ve kredilerinden mahrum kalmak!
Eger indirimde bulunan dosyalarin kaynaklari bol ise büyük zararin olmaz ama kaynak sayisi cok az olan dosyalar, genellikle Türkce dosyalarda daha da azalir cünkü emule sadece HighID kaynaklara baglanmaya calisir.
Ayrica kulanicilarda siran gelsede indirime derhal baslayamazsin, ancak yukarda anlattigim gibi baglanti sunucu araciligi ile olusur, yani siralarda bekleme süren artar.
LowID aliyorum, peki ne yapmam gerekir?
Bunun birkac nedeni olabilir..
Internete Router üzerinden giriyorsan emulenin kullandigi Portlari Forward yapman gerekir.
Burada birkac Router ayarlari gösteriliyor:
(almanca)
eumex 704
netgear rp 614
bintecx 1200
netgear_fr114p
SMC Barricade 7004
Diger Router ayarlari
(ingilizce)
Lucent CellPipe 20A-GX-E
Solwise SAR-7x5 + Allnet ALL129
Linksys BEFSX41