Nereye YerLeştiniz??

hımm teşekkür ederim,düşünürüm.. yani zaten hiç biLmiyorum.. kayıtLara gittiğimizde kaLma işini de ayarLıcaz..

Bak şimdi kardeşim ben elimden geldiğince seni aydınlatmaya çalışayım...

Tınaztepe dediğimiz yeri tabiri caizse dağın başı olarak düşünebilirsin ( mekan olarak diyorum tabii..Bir de ben en son 6 sene önce gördüm oaraları ,muhakkak değişen bi şeyler olmuştur..)Velhasılı kelam Tınaztepe ye sadece derslere katıllmak için gidersin , onun dışında pek vakit geçirebileceğin bir yer değil maalesef...

Dersler dışındaki zamanlarda doğal olarak arkadaşlarınla şehri gezip dolaşmak isteyeksin..Bunun için de en güzel mekanlar , Alsancak , Konak , Göztepe ve Karşıyaka olacaktır...Tam burada işler karışır işte...Buca şehrin merkezi olan bu semtlere göre bayaa yüksekte kalan bir yer olduğu için maalesef tek ulaşım aracın otobüsler olur. ( Buca ya metro yok maalesef) Mesafe olarak da şehrin merkezine en uzak yer Buca dır...

Gelelim Bornova \'ya...

Bornova Ege üniversitesi kampüsünü içinde barındıran ilçe olması hasebiyle öğrenci nüfusunun müthiş yüksek olduğu İzmir in belki de en güzel semtidir ( En güzel semti olması benim şahsi görüşüm tabii çoğuları hiç düşünmeden Alsancak der..) Tek dezavantajı Buca ya olan uzaklığı ama bildiğim kadarıyla Tınaztepe ye direkt Çeşme otobanını kullanarak 20-25 dakikada giden otobüsler vardı ben İzmir deyken...Eğer o otobüslerin sayısı arttıysa o konuda da rahat edersin..He o da olmazsa çevre yolundan giden otobüslerle Buca ya en fazla 1 saatte ulaşırsın...

Ama her şey bir tarafa sosyal imkanlar açısından Bornova Buca ya oldukça yüksek bir fark atar..Bir de bahsettiğim şehrin ana merkezlerine yakın olması , metroyla hızlı ulaşım imkanının olması da çok önemli...

O yüzden Buca konusunu tekrar tekrar düşün diyorum...Sonradan pişman olmayasın...

çok teşekkür ederim.. tüm bunLara kayıtLara gittiğimde karar vericem.. =)
kendim zaten çok hıpır birisi oLmadığım için yani hareketLi ortamLarda pek buLunmayan biri oLarak Buca'nın bana sorun çıkaracağını sanmıyorm..

pamukkale (denizli) - biyoloji :sigara:

Ne ekersek onu biciyoruz malesef =) Kotu bi sonucun ardından myo yazdım bende zaten bi meslek liseli cıkıslı olarak..
Mugla / Uluslararası lojistik..

Lazish sana gelince Eifell bazı konularda haklı ama hemen hemen saydıkları yerlere aynı uzaklıkta denebilir iki yerde Alsancak olsun, Göztepe, Yalı vs vs.

Bornovanın avantajı ; Metro var konak,alsancak rahat gidip gelebilirsin dahada merkeze..Ama zaten Bornovadaysan merkeze niye gidesin eglenicek,zaman geciricek mekanlar mevcut..

Bucanın avantajı ; okuluna yakın olması olucaktır..Onun dısında kötü bi yerde degil cok yine eglenir zaman cok rahat gecirirsin..Olmadı bi otobusle istedigin yere gidebilirsin..

Sonuc benim dicegim..Hic Bornovada kalmana gerek yok..O yoldu ,trafikti, yol masrafıydı,(pek tutmaz ama yinede ögrenci adam)yetistim,gec kaldım vs vs..Degmez yani..Buca iyidir ;)

Yani şöyle düsün bi puanlama var..Bornova 90 alıyorsa, Bucada 60 alır..

istanbuLda yoL sıkıntısı çekiyoruz yeterince bari izmirde çekmeyeLim.. yani buca bnm de kafama yatan yer.. rebeL sen uLusLararası ticaret okumuyor muydun.. :eek:

hımm öyLe hatırLamışım pardon.. =)
o zmn ben geLiyorum sen gidiyorsun he.. ReaL de diyordu sen izmire geL izmir buLuşmaLarına katıLırsın rebeL chamur faLan diye.. :hhmanD

:D evet kasmıcam gibi görünüyor.. kısmet.. tüm kazanan arkLarı tebrik ederim.. herkesin hakkında hayırLısı oLmuştur umarım..

bi yere yerleşemedim ardadaşlar 2,tercih nasıl oluyor biri söyleyebilirmi şimdiden teşekkürler

İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği :victory Avcılar Kampüsü :saskin

Sakarya Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği.

bi yere yerleşemedim ardadaşlar 2,tercih nasıl oluyor biri söyleyebilirmi şimdiden teşekkürler

Ekim ayında üniversiteler ÖSYM ye boş kontenjanlarını bildirir ÖSYM de ona göre yeni bir kitapcık çıkarır Ek Kontenjan Kılavuzu diye orda hangi üniv. de ne kadar boş yer kaldığını görebilirsin sonra aynı bu tercihler gibibirdaha tercih yaparsın yerleşirssen o üniv. e gidersin

Not:Ek kontenjandan tercih yapabilmek açıköğretim hariç hiçbir üniv. e yerleşmemiş olman gerekiyo

Hayırlı Olsun Kardeşim...

Tüm Arkadaşlara Da Kazandıkları Bölümlerin Hayırlı Olmasını Dilerim...

dokuz eylül hukuk:):):)

herkese hayırlı ugurlu olsn

Tüm arkadaşlara hayırlı olsun..

Geri