Niye site kasıyor???

lazaslan

New member
Reaction score
0
Konuyu kitlemeden önce okursanız sevinirim. Şikayetimi dile getirmek istedim. Tam bir haftadır sitenin çalışan bir anını kollayıp şikayetimi yazabilmek için fırsat kolluyorum.

Ramazan ayı içinde siteyi gayet rahat kullanabiliyorken bu sıralar çok zor girebiliyorum özellikle akşama doğru neredeyse sitede hiçbir sayfayı açamaz oldum.

Çok yüklenme var ondan kaynaklanıyor dedi yakın bir mod arkadaşım. Bu nasıl iş? Her siteye yüklenme oluyor. Kitleniyor mu? Bir çare bulunsun ricasındayım. Özelikle akşamüstleri böyle oluyor gibi geliyor bana. Çünkü sabahları denediğimde yavaş bile olsa forum sayfaları açılıyor. Ama akşama doğru herşey tam bir felaket.

Ayrıca bu tarz şikayetleri modlar hemen kitliyor. Marifet kitlemek değil. Asıl göreviniz çözüm üretmek ve sıkıntısı olan arkadaşlara gereken sağlıklı cevapları vermek. Yoksa kitle konuyu gitsin. Oldu işte , ohhhh sorundan kurtulduk.

Sizin makinalarınız belki çok kuvvetlidir kasmıyodur ve sana herhangi bir sorun yokmuş gibi gelebilir. Benim makinam da fena sayılmaz. p4 , 256 mb ram var. Ama bağlantım sınırlı adsl. Belki sıkıntım bundan kaynaklanıyor. Diyebilirsin ki adam gibi makina al bağlantını kuvvetlendir. Versiyonu yenile. O zaman sitenin altyapısına daha rahat erişirsin. Belki de sorun budur ama ben bunu bilemem. Ne ile kıyaslarım? Ancak başka popüler sitelere girerim. Eğer onlarda sıkıntım yoksa problem burdadır. Ya da açılır pencere engelleyicileri kullanıyoruz belki onlar engel oluyordur? Ne bileyim ben işte aklıma gelen ihtimalleri sıralıyorum. Ama uzman değilim sebep nedir onu bilemiyorum.

Bence şunu unutmamalıyız.. Sitemiz güzel ve popüler bir site olabilir. Ama kullanılamadıktan sonra hiçbir işe yaramaz. Bir sürü yeni üye katılıyor doğrudur. Ama bir de üyelikten ayrılıp hiç girmeyenler var. Sebebi nedir? Sitenin çalışmaması. Eğer bir süre daha bu şekilde kasılırsa ben de tekrar tekrar denemekten vazgeçeceğim. Tıpkı birçoklarının yaptığı gibi....

Sevgi ve saygılarımla...

akşam üstü herkes işini bitirip adulta yükleniyo ondan yoğunluk oluyor.. doğaldır yani yapıcak bişiy yok taki daha iyi bir sunucuya tasınana kadar..

haklisin kardesim bende senin gibi dusunuyorum site'ye sabahlari hizli aciliyor ama aksamlari ozellikle bi konu acmak tam bir eziyet once arama yap sonra bi saat bekle sonra konu acacagin bolume gir bi saat bekle ki acilsin sonra konuyu ac tam bir saat ve cok sinir ediyor beni :( :(

DaRk_KnİgHt' Alıntı:
akşam üstü herkes işini bitirip adulta yükleniyo ondan yoğunluk oluyor.. doğaldır yani yapıcak bişiy yok taki daha iyi bir sunucuya tasınana kadar..

Yani diyosun ki adultçu kardeşlerimiz yüzünden biz sitemizi kullanamıyoruz. Ulem gene bizim uçkur düşkünlüğümüz yüzünden başımıza dert açılıyor. :)

dikkat ederseniz sabahları online üye sayısı 1000 küsür civarında ama kaşam olunca online üye sayısı 2500 lere fırlıyor ve site acaip kasıyor bide ilerde 3500 - 4000 olduğunu düşünün ozaman siteye giriş yapmak imkansız hale gelir.. dediğim gibi site admini (dark angel) isterse bu siteyi hızdan uçurur ama biraz tuzlu olur.. anlycanız hersey adminin elinde.. moderatorlere veya smodlara dert yanmayın bosu bosuna.. :)

lazaslan abı maxımusu bı arasana cepten.

Bu ProbLem Yeni DeiL....

lazaslan' Alıntı:
Konuyu kitlemeden önce okursanız sevinirim. Şikayetimi dile getirmek istedim. Tam bir haftadır sitenin çalışan bir anını kollayıp şikayetimi yazabilmek için fırsat kolluyorum.

Ramazan ayı içinde siteyi gayet rahat kullanabiliyorken bu sıralar çok zor girebiliyorum özellikle akşama doğru neredeyse sitede hiçbir sayfayı açamaz oldum.

Çok yüklenme var ondan kaynaklanıyor dedi yakın bir mod arkadaşım. Bu nasıl iş? Her siteye yüklenme oluyor. Kitleniyor mu? Bir çare bulunsun ricasındayım. Özelikle akşamüstleri böyle oluyor gibi geliyor bana. Çünkü sabahları denediğimde yavaş bile olsa forum sayfaları açılıyor. Ama akşama doğru herşey tam bir felaket.

Ayrıca bu tarz şikayetleri modlar hemen kitliyor. Marifet kitlemek değil. Asıl göreviniz çözüm üretmek ve sıkıntısı olan arkadaşlara gereken sağlıklı cevapları vermek. Yoksa kitle konuyu gitsin. Oldu işte , ohhhh sorundan kurtulduk.

Sizin makinalarınız belki çok kuvvetlidir kasmıyodur ve sana herhangi bir sorun yokmuş gibi gelebilir. Benim makinam da fena sayılmaz. p4 , 256 mb ram var. Ama bağlantım sınırlı adsl. Belki sıkıntım bundan kaynaklanıyor. Diyebilirsin ki adam gibi makina al bağlantını kuvvetlendir. Versiyonu yenile. O zaman sitenin altyapısına daha rahat erişirsin. Belki de sorun budur ama ben bunu bilemem. Ne ile kıyaslarım? Ancak başka popüler sitelere girerim. Eğer onlarda sıkıntım yoksa problem burdadır. Ya da açılır pencere engelleyicileri kullanıyoruz belki onlar engel oluyordur? Ne bileyim ben işte aklıma gelen ihtimalleri sıralıyorum. Ama uzman değilim sebep nedir onu bilemiyorum.

Bence şunu unutmamalıyız.. Sitemiz güzel ve popüler bir site olabilir. Ama kullanılamadıktan sonra hiçbir işe yaramaz. Bir sürü yeni üye katılıyor doğrudur. Ama bir de üyelikten ayrılıp hiç girmeyenler var. Sebebi nedir? Sitenin çalışmaması. Eğer bir süre daha bu şekilde kasılırsa ben de tekrar tekrar denemekten vazgeçeceğim. Tıpkı birçoklarının yaptığı gibi....

Sevgi ve saygılarımla...

Şimdi olaya birde bizim gözümüzden bakalım..
Bu konu ile ilgili yaklaşık 1 senedir sürekli öneriler ve şikayetlere konu açılmakta ve 1 senedir ben ve diger yönetici arkadaşlarımız bu konuların cvplarını ilgili konularda belirtmekte. Bu konular 10-100-1000 kere acılabılır eger bunun onune gecılmezse bızde haklı olarak gecmısı kontrol etmeden dırek aynı konuyu acan uyelerımızın konularını cvp verıp kapatıyoruz. Sanırım bu artık aynı konulardan sıkılan yonetıcı arkadaslarımızın en tabii hakkı...

Kısaca yavaslıgın sebebını ozetleyeyım sızın ıcın,

Hackhell reel 30 dk cockie time-out'u ile anlık 2500 kullanıcıyı sisteminde barındıran ve bu 2500 kullanıcının sunuculara gönderdikleri istekleri karşılayan bir site.

3 Tane web sunucusu ( 1 Amd Opteron, 4 gb ram ) ( 1 Pentium 4 3.4 , 3 gb ram ) (1 Amd 2.8 1.5 Gb ram )

2 Tane Sql sunucusu ( 1 Pentium 4 3.4 , 3 gb ram) (1 Amd 2,8 , 1.5 gb ram)

yukarıda belırtılen sunucularda hackhell tek basına barınmaktadır. Yukarıda bahsi geçen sunucuların aylık maliyeti 1500 ytl den fazladır. Hackhell içeriği tamamen ücretsiz bir sitedir ve aldığı reklamlarla bu masraflarını çıkarmaya çalışmaktadır, ancak reklamlardan toplayabıldıgı gelir 1000 ytl yı geçmemektedir. Şimdi bu sitenin her ay 500 ytl cepten yedigini ve 18 aydır bunun böle gittigini düşünelim.. icler acısı bir tablo değilmi?

Yavaslıgın sebebi anlık online kullanıcıların çokluğu (sunucuların her gecen gün yetersiz kalması ) + çoluk çocuk diye tabir ettiğim 13-15 yaş arası (en azından zeka yaşları öledır) kendilerince hackhell ı kapatmak için saldırma çabaları.. Kapatabılıyolarmı dıye sorucak olursanız suan açık ve netki hayır ama oyuncakları sıtenın yavaslamasına neden olmuyor değil ;)

umarım acıklayıcı olabılmısımdır iyi forumlar...

Bu işlerde biraz zor gibi :)

Dark_Angel' Alıntı:
Şimdi olaya birde bizim gözümüzden bakalım..
Bu konu ile ilgili yaklaşık 1 senedir sürekli öneriler ve şikayetlere konu açılmakta ve 1 senedir ben ve diger yönetici arkadaşlarımız bu konuların cvplarını ilgili konularda belirtmekte. Bu konular 10-100-1000 kere acılabılır eger bunun onune gecılmezse bızde haklı olarak gecmısı kontrol etmeden dırek aynı konuyu acan uyelerımızın konularını cvp verıp kapatıyoruz. Sanırım bu artık aynı konulardan sıkılan yonetıcı arkadaslarımızın en tabii hakkı...

Kısaca yavaslıgın sebebını ozetleyeyım sızın ıcın,

Hackhell reel 30 dk cockie time-out'u ile anlık 2500 kullanıcıyı sisteminde barındıran ve bu 2500 kullanıcının sunuculara gönderdikleri istekleri karşılayan bir site.

3 Tane web sunucusu ( 1 Amd Opteron, 4 gb ram ) ( 1 Pentium 4 3.4 , 3 gb ram ) (1 Amd 2.8 1.5 Gb ram )

2 Tane Sql sunucusu ( 1 Pentium 4 3.4 , 3 gb ram) (1 Amd 2,8 , 1.5 gb ram)

yukarıda belırtılen sunucularda hackhell tek basına barınmaktadır. Yukarıda bahsi geçen sunucuların aylık maliyeti 1500 ytl den fazladır. Hackhell içeriği tamamen ücretsiz bir sitedir ve aldığı reklamlarla bu masraflarını çıkarmaya çalışmaktadır, ancak reklamlardan toplayabıldıgı gelir 1000 ytl yı geçmemektedir. Şimdi bu sitenin her ay 500 ytl cepten yedigini ve 18 aydır bunun böle gittigini düşünelim.. icler acısı bir tablo değilmi?

Yavaslıgın sebebi anlık online kullanıcıların çokluğu (sunucuların her gecen gün yetersiz kalması ) + çoluk çocuk diye tabir ettiğim 13-15 yaş arası (en azından zeka yaşları öledır) kendilerince hackhell ı kapatmak için saldırma çabaları.. Kapatabılıyolarmı dıye sorucak olursanız suan açık ve netki hayır ama oyuncakları sıtenın yavaslamasına neden olmuyor değil ;)

umarım acıklayıcı olabılmısımdır iyi forumlar...

Süper açıklayıcı oldu. Beklediğim cevap budur.
Çok teşekkür ediyorum Dark_Angel...

Sorunları sırayla çözelim.

1. Bu konuyla ilgili başlık açıldıkça silmek yerine çoğu zaman yaptığımız gibi sabit bir başlığa bu problemi taşıyalım. Deer kardeşimiz de bu öneriyi yapmış zaten. Böylece her sıkıntısı olan ve şikayet edecek site üyesi insan da bu başlığa bakarak soruna daha vakıf olur ve ona göre hareket ederek sitede davranışlarına dikkat eder ve maximum verim elde etmeye çalışır. Hatta bu açtığım başlığı başka bir başlıkla birlikte hemen sabit konulara ekleyelim. Sevgili moderatör arkadaşlarımız iş burda size düşüyor. Böylece sürekli konu kilitlemekten de kurtulmuş olursunuz.

2. Siteyi beslemek için maddi problemleri aşmak gerekiyor. Bu site de ücretli olmadığına göre tek çare sponsorlar. Sponsorlar da populariteye prim tanıdığına göre ilk olarak yapmamız gereken şey sirtemizi çok sevdiğimize göre popularitesini artırmak için reklamını yapmak olmalı. Herkes çevresindeki potabsiyel HH bağımlısı olabilecek arkadaşlarını bu siteye müdavim yapmak için çaba sarfetmeli. Böylece sitemiz populer oldukça reklam verenlerin de ilgisi artacaktır.

3. Çoluk çocuk diye bahsedilen kitleden fazlaca şikayet eden üye arkadaşlarımızı ve moderatörlerimizi biliyorum. Bu soruna da bence şöyle bir çözüm üretilmeli. Avatar ve kişsel bilgilerimizin önizlemesi forumlara yaptığımız yorumların yan tarafında gözüküyor. Ama yeterli ve açıklayıcı değil bence. En önemli 3 bilgiyi atlıyoruz. Birincisi cinsiyet , ikincisi yaş (ki bence en öenmlisi budur) , üçüncüsü de şehir. Bence bu 3 bilgi zorunlu olarak mutlaka kişisel bilgilerin yanında bulunmalı ve gözükmeli. O zaman insanlar ister istemez daha dikkatli davranır. Benim yorumlarımı okuyan pek çok site üyesi "kardeşim" kelimsini çok sık kullandığımı görür. Yaşım 34 ve pek çok site üyesine göre "abi" pazisyonundayım. Ama görüyorum ki benim kardeş dediğim arkadaşlar da aynı hitabet şeklini yaşlarına bakmaksızın çok rahat kullanabilmekteler. Bundan rahatsızlık duymuyorum. Ama iş polemik noktasına geldiğinde karşındakinin yaşına insan hürmet eder. Aslında konuyu şuraya getirmek istiyorum. Hiçbir şekilde bu üç bilgi gizlenememeli. Çünkü insanı tarif eden anabilgiler bunlar. Yazışmalar esnasında karşımızdaki insanın yaşını görebilirsek onun yazdıklarına ne tepki vermemiz gerektiğini ya da o insanı ne derece kaale almamız gerektiğini daha iyi algılarız. Birisi bir hata yaptığında bunun yaşı nedeniyle yaptığını anlayıp daha toleranslı davranabiliriz. O da karşısındaki insanın olgunluğundan çekinip yazdıklarına daha bir özen gösterir.

Bu sayede sitede herkes yaşına ve cinsiyetine uygun davranışlarda bulunmak zorunda hisseder kendisini. Örneğin 26 yaşındaki bayan bir üyemiz kendisine bir yorum yazan 15 yaşındaki bir erkek üyeyi ciddiye alıp yanıt vermeyecektir. Ya da tam tersi de olabilir. Şimdi diyebilirsiniz ki bunu da gizlemek isteyen gizleyecektir. Olabilir elbette. Adam 14 yaşındadır da kendisini 24 yaşında olarak kaydettirir. Ama kendisini nereye kadar gizleyebilir? İlk kuracağı ikili diyalogta mutlaka bir açık verip kendisini açığa çıkaracaktır. Ama diğer şartlarda dürüst davranışın getirisini bilen tüm üyeler oldukları gibi davranacak ve kendilerine sosyal pozisyonlarına uygun davranış gösterilecektir. Bu sayede herkes birbirine daha temkinli ve saygılı davranacaktır. Büyükler küçüklere karşı hoşgörülü ve toleranslı , küçükler de büyüklerine saygılı ve olgun davranmaya dikkat edecektir. Polemiklerden bu sat-yede uzaklaşılacaktır.

Bu başlığı niye bu kadar uzun tuttum? Çünkü biliyorum ki saldırı diye nitelediğiniz pek çok olay aslında sitede oluşan polemiklerin uzantısı. Ve saldırı oluyorsa da bunun baş sebebi budur. Örneğin 14 yaşında olmanın getirdiği heyecanla bu sitede açılan bir başlığa yaptığı yanlış bir yorum yüzünden banlanan bir arkadaş bunun intikamını almak için yanıp tutuşacaktır. Çünkü yazdığı kötü yoruma sinirlenen site üyesi o arkadaş hakkında fikir sahibi değildir. Onu şikayet etmiştir çünkü karşısındaki işnsanın da kendisiyle aynı olgunlukta olduğunu düşünmektedir. Onu banlayan moderatör de psikolojik olarak bir değerlendirme yapmamıştır. Sonuç nedir? Kazanılmış bir düşman...

Neyse galiba çok uzattım.

4. Saygı ve sevgiyi site içerisine mutlaka yerleştirmemiz lazım. Benim gördüğüm kadarıyla burada çok güzel arkadaşlıklar ve dostluklar kuruluyor. Bunu bir aile ortamı olarak değerlendirmemiz ve sahiplenmemiz lazım. O zaman pek çok sorun kendiliğinden hallolur. Netice de paylaşım için bir araya gelmiş insanların düşmanlıkla noktaladığı bir hikayeleri olmamalı.

Şimdi gelelim olayın başka bir boyutuna.
Aslında burada hepimiz sanal bir dünyadayız. O dünyanın içinde kendimize evrende nokta kadar küçük ama bizim için çok büyük olduğunu düşündüğümüz yerler edinmeye çalışıyoruz. O yüzden burada olup biten herşeyi çok da ciddiye almayalım. Daha bir hoşgörülü ve toleranslı olalım. Sitemiz yüceldikçe bilelim ki buna herkesin bir katkısı var. Bu katkıya saygı duyalım. O zaman zaten herşey kendiliğinde hallolacak ve göreceğiz ki sitemiz populer hale gelmiş. Zaten o popularite de siteyi ferahlığa taşıyacak. Maddi problemlerin çözümüne katkı sağlayacak. Ve belki de ilk defa üyelerinin gayretleriyle bir site maddi beklentilerden uzak çok büyük bir kitleye hitap eden MOST POPULAR site haline gelecek.
Bu site için emek veren arkadaşlarım ve kardeşlerim ;
hepinize saygı ve sevgilerimi gönderiyorum...

bide eline sağlık sözünün teşekkür butonuyla aynı manaya geldiğini hala bilmeyip post kasan ark.larımızında bunda faydası yok deil;)

Dark açıklama yapmış ama cebınden verdiği 500 ytlyi gel en azından hackhell tişörtleri veya switleri sitede satarak çıkarabilirsin sonuçta güzel bir site için en azından dewamlı uyeler bu ürünlerden alırlar die dşünüyorum...

Şu Anda Reklam Almaktan Başka Çaremiz Yok Yani...

Konuyu okurken dikkatimi çeken ilk şey reklamların olmamasıydı. Bu çok can sıkıcı bir durum. Çünkü sitenin devamını sağlayan reklamlar. Burada ikide bir temcid pilavı gibi "reklamlar olmasın" diyen bazı akılsızlar yarın bu site kapanırsa ne diyecekler bakalım. Site yetkilileri ve kendini bilen her kes bununla ilgili defalarca açıklama, uyarı ve hatta hakarekete varan sözler sarf etmelerine rağmen bu konu durulmadı. Şimdi reklam azalmış gördüğüm kadarıyla (umarım geçici bir durum veya skin'in yenilenmesi ile ilgili bir problemdir.) Sonu hayırlı olsun. Eğer reklamlar geri konursa lütfen herkes hiç değilse günde bir kez bu reklamlara tıklasın. Kimse dark_angel dan kazandığı parayı anlamsızca serverlara yatırmasını beklemesin. Bu güne kadar yatırdı. Kendisine teşekkür ediyorum. Ama açıkçası bir anlam veremiyorum. Tamamen paylaşım sevgisi ile ilgili bir durum benzer şeyleri bende yaşadım ama bu kadar uzun boylu ve maddi açıdan bu kadar yıkıcı değil. (Yoksa siz paylaşımın burada mesaj yazmak olduğunu mu zannediyordunuz? ) Sanırım bir çok kişi dark_angel'ın hackhell'ın serverları içerisinde yaşayan bundan başka hiç bir hayatı, sıkıntısı dertleri olmayan biri olduğunu düşünüyor böyle düşünmesin onun da çabasının ve tahammülünün bir sınırı vardır. Hackhell' dan bir çok insan gibi çok şeyler öğrendim. Yarın öbür gün sitenin varlığını sürdürememesi beni çok üzer. Dark_angel mutlaka masrafların azalması konusunda bir takım tedbirler düşünecektir. Bunun tek yolunun server sayısının azaltılmasından geçtiği muhakkak ancak bunun olabilirliği tamamen teknik bir konu, belki eski eski mesajların arşivlenmesi ve yeni bir forum oluşturulması (eğer mümkünse) doğru bir yaklaşım olabilir. Sonuçta burası google değil sürekli yeni server eklensin. Sittin zaman önce açılmış en son yorumun üzerinden 6 ay geçmiş linkleri çalışmayan bir konunun açık olup sql i kasması bana çok anlamlı gelmiyor. Bence dark_angel bunun çözümünü bulup muhtemelen 1.5 gb'ı geçmiş olması gereken sql i hafifletecektir. Gelelim sitenin yavaşlamasına çalışan arkadaşlara, Sevgili arkadaşlar siz zannediyormusunuz ki ; herhangi bir üye hackhell'a girmeye çalışıp zorlandığında "vay be ne güzel yavaşlatıyorlar" diyor. Bunun saldırı gibi bir sebebi olduğunu bilenlerin sayısı 140,000 kişilik forumda 500 kişi bile değil. Sonra varsayalım ki bunun farkındalar o zaman "kim saldırıyorsa onun forumlarına katılayım bari" gibi bir yaklaşımı olsun. Bu arada bunun suç olduğunu hackhell'ın legal bir forum ve her türlü aktivitenin loglarının kayıt altına alındığı bir yer olduğunu da belirteyim. Bir şikayet durumunda bunun sonuçlarının ağır olacağını söylemek gerek. Bir iki kişi ben proxy kullanıyorum falan gibi bir mantıkla yanaşıp komik olmasın proxy olarak kullandığınız ip lerde log tutar resmi bir şikayette bülbül gibi öter. Ne yazık ki internetimiz de en düşük olarak 1 mbit sınırına geldi. Bizim gibi birbirine delice tutkun bir millet de bunu kaçırmaz ilk önce komşusuna saldırır tabi. Tavsiyem hayatınızın hiç bir döneminde (işi azıtırsanız tutuklanmaktan başka) bir işe yaramayacak şeyler ile uğraşmaktansa web desing, access gibi yararlı bir takım şeylere vaktinizi harcayın. İleride kesinlikle faydasını göreceksiniz. Veya söyleyeceğiniz bir takım şeyler varsa. Kendi web sitenizi oluşturmanız için tüm hackhell ailesinin sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacağından eminim. Sonuç itibarı ile saldırmayın, reklamlara tıklayın, hackhell ve benzeri oluşumların büyümesi güçlenmesi için elinizden gelen tüm gayreti gösterin. Yoksa biz birbirimizi ezdiğimiz müddetçe komik olmaktan öteye gidemeyeceğimiz son derece belirgin.

keske tum dostlarımız sızler gıbı olabılse ıste ozaman bızı kımse durduramaz ;)

buda bu konuya son noktayı koyar :)

Geri