Nohutlu demokrasi...

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ

ےσℓđ
Reaction score
0
Nohutlu demokrasi...

2b.jpg

ARKADAŞLAR bilinen seçim çalışmalarına çoktan başladılar.

Evlere torbalar gidiyor:

Pirinç, makarna, nohut...

Parti değil, zahire ambarı sanki.

Bisküvi...

Mercimek...

"Göbeğini kaşıyan adam" mutlu mutlu, bu nohutlu demokrasiye katkıda bulunmak için bugünü bekliyordu.

Torba geldikçe göbeğini kaşıyarak soruyordur:

"Kurutulmuş dolmalık kabak neyin de yok mu?.."

Zahire ambarında her şey var.

Gazetelerde okumuşsunuzdur:

"Belediyeler eliyle evlere kömür dağıtımı başladı..."

*

Öte yandan ekonomide müjde üzerine müjde veriyorlar:

- Enflasyon ekside...

- İhracat zirvede...

- Büyüme beklenenin üzerinde...

- Borsada patlama...

- Ulusal gelirde sıçrama...

Nitekim iktidardaki arkadaşlar, seçim meydanlarında "ekonomide Türkiye'yi nasıl yıldız ülke yaptıklarını" anlata anlata bitiremiyorlar.

*

Pekiiii...

Ekonomi bu kadar iyiyse, nohut ne oluyor?..

Niçin insanlar nohut karşılığı oylarını satıyorlar?

Beş yıldır ekonominin ne kadar da iyi olduğunu, ne kadar büyük başarılar sağlandığını dinlediniz.

Beş yıl sonra...

Nohut verip oy alıyorlar.

Çünkü çoğu insan hálá bir torba nohuta, yarım ton kömüre muhtaç...

Söyler misiniz:

Dünyada yıldızlaşan Türk ekonomisi ile torbadaki nohut birbirine biraz olsun uyuyor mu?..

Ekonomi dünyada yıldız, ama seçmen nohut karşılığı oyunu satıyor...

Öyle mi?..

Bekir Coşkun

Bu kadar basit anlaşılabilen "çelişkileri" ve de gerçekleri herkesin görebilmesi lazım aslında ama bunları da gösterirken ısrarcı olmamak lazım

Bugun oyunu nohuta,komure satan ınsanlar yarın kendılerını analarını ailelerine neye satarlar kımbılır :durdurun

Ben bu tur ınsanlara satılmıslar lafını uygun goruyorum zaten dogrusuda bu =)

Bunu yapan partılerede yazıklar olsun nohutla ekmekle oy alcagınıza beynınızle hızmetınızle serefınızle alın o oyları.

sonuna kadar katılıorm sadece oy alma ıslemı nohutla olsa gene gormemezlıkten gelebılırız ama daha neler var...
1)Dini kullanarak halkın ıyı nıyetını suıstımal etmek,
2)Boş vaatlerde bulunarak,
3)Türkiyedeki bır kısım cahıl vatandasımızı kandırarak...

ve daha nıcelerı aslında sayılcak cok fazla sey var ama buraya ne zaman mesaj yazsam banlanıorm onun ıcın bu bu kadarı bıle anlayana yeten maddeler...

R€B€L' Alıntı:
Bugun oyunu nohuta,komure satan ınsanlar yarın kendılerını analarını ailelerine neye satarlar kımbılır :

BEY EFENDİ BUKADAR ADİCE YAZI YAZAMASSIN SANA BU YETKİYİ KİMSE VERMEDİ HELE HELE ANAYI AİLEYİ HİÇ KATAMAZSIN.SİYASET VEYA OY İÇİN BİR KİMSENİN ANASINI AİLEYİ ASLA YAZAMASSIN .BU KADAR SATMAK KOLAYSA :vur :vur :vur :vur

fatihsan' Alıntı:
Bugun oyunu nohuta,komure satan ınsanlar yarın kendılerını analarını ailelerine neye satarlar kımbılır :

BEY EFENDİ BUKADAR ADİCE YAZI YAZAMASSIN SANA BU YETKİYİ KİMSE VERMEDİ HELE HELE ANAYI AİLEYİ HİÇ KATAMAZSIN.SİYASET VEYA OY İÇİN BİR KİMSENİN ANASINI AİLEYİ ASLA YAZAMASSIN .BU KADAR SATMAK KOLAYSA :vur :vur :vur :vur

Ustunemı alındın yoksa forumdasım

Gorusumu belırttım bugun oyunu nohut ıcın komur ıcın satan yarın kımbılır neyıni satar.
Kısı kendı kısısel dusuncesıne uydugu ıcın ıstedıgı partıye oy verebılır ama bunun tersı bi durumda, yukardakı gıbı bı durum yasanırsa bu kısının benım gozumde hıc bı degerı yoktur.

A partısı B partısı farketmez. Oy namustur :durdurun

Ben ÜstÜme Alinmadim

Ama Bİr Oy UĞruna Anayi Aİleyİ Yazamassin Ha BaŞka TÜrlÜ Her GÖrÜŞÜne Saygi Duyarim.bİzİm Aİlemİz Namusumuzdur.Şerefİmİzdİr.ama Aİle Ana Baba
Bu Forma Yazilacak Kadar AlÇalmadi Aİleyİ KariŞtirmadan HertÜrlÜ GÖrÜŞÜne Saygi Duyarim.beĞenİrİm BeĞenmem O Benİm BİleceĞİmdİr.
O Y N A M U S D E Y İ L D İ R. Mademkİ Oy Namus Benİm Namusumu Almak İÇİn Her TÜrlÜ Yalana Asli Olmayan Vadler Verİyorlar.

R€B€L' Alıntı:
Ustunemı alındın yoksa forumdasım

Gorusumu belırttım bugun oyunu nohut ıcın komur ıcın satan yarın kımbılır neyıni satar.
Kısı kendı kısısel dusuncesıne uydugu ıcın ıstedıgı partıye oy verebılır ama bunun tersı bi durumda, yukardakı gıbı bı durum yasanırsa bu kısının benım gozumde hıc bı degerı yoktur.

A partısı B partısı farketmez. Oy namustur :durdurun

*****:clap *****

hadı be sende

bu ulkede bı bekir coskun bıde emin colasan bu hukumet için nereden ne bulabılırız dıye ugrasıyorlar.Fakat bulamayınca da sorun yok boyle nohut yazısı yazıverıyorlar.:durdurun Bu yazıyı kaleme alan bekir coskun bıraz dusunse keske ekonomisi her iyi giden ülkenin bütün insanları refah içindemi yaşıyor dıye ama nerede zaten dusunmeye gerekte yok.maksat oyumuz namusumuz edebıyatı yapıp AKP den oy araklamak.:goz:

Akp cok tehlikeli oynuyor Kendi Batarken Memleketiminde Bacağına Sarılmış Durumda

Bekir Coşkun çok güzel yazmış. Rebel'ede bir nebze katılıyorum. İnsanlar bir kaç YTL için vatandaşlık haklarını satıyorlarsa gidişat hiç iyi değil. Daha fazla paraya kimbilir neleri satarlar.

Her seçimde her hükümetin yaptığını bu hükümette yapıyor. yiyecek dağıtmalar, kömür dağıtmalar, tarımda taban fiyatların yüksek verilmesi gibi popülist politikaları bu hükümette benimsedi. Bizim halkımızın hafızası zayıftır, geçen sene yerlerde sürünen taban fiyatları unutup bu sene yine hükümetin şakşakçısı olurlar. Görünen o. Göbeğini kaşıyan adam yerinden kalkıp işe el atmadan bu sorunlar çözülemez...

O yazdıklarınızı yapanlar belli, döner ekmek dağıtanlar,100 dolar verenler ama işede yarıyormuş adamlar nerdeyse barajı aşıyordu.Garibana verilen nohut yada kömürde gözünüz varsa bilmem bunlar herzaman veriliyor,ama seçim zamanı bizim seçmen tatildedir ''tatil beldelerinden otobüs kaldıralım' diyen partinin zengin zevata yapacağı hizmetten daha namusluca olduğunu düşünüyorum.
SAYGILAR.

esfanu' Alıntı:
O yazdıklarınızı yapanlar belli, döner ekmek dağıtanlar,100 dolar verenler ama işede yarıyormuş adamlar nerdeyse barajı aşıyordu.Garibana verilen nohut yada kömürde gözünüz varsa bilmem bunlar herzaman veriliyor,ama seçim zamanı bizim seçmen tatildedir ''tatil beldelerinden otobüs kaldıralım' diyen partinin zengin zevata yapacağı hizmetten daha namusluca olduğunu düşünüyorum.
SAYGILAR.

-Gözümüz garibana verilen nohut kömürde olsa burda bu kadar yazıları foruma aktarmakla uğraşmazdık! Gidip AKP ye yandaş taklidi yapıp bizde nohutumuzu pirincimizi bulgurumuzu ne gerekiyorsa alırdık.

-Yardım yapılacak kişilerin yandaşlardan seçilmesi rezaleti bir yana,yardım yaptık diye ortaya çıkılması bir başka rezalettir.Ayıptır.Yardım gizli yapılır ve Allah rızası için yapılır.Yok eğer oy toplama amaçlı, yani çıkar amaçlı yardım ediliyorsa bu işte Allah rızası var mıdır diye sormak lazım.

-Ben bir yurttaş olarak devlete vergimi öderken belirli bir kesim benim ödediğim bu vergi ile devletin parası ile "satın alınıyorsa" bu işi yapanlar bütün vergi ödeyen vatandaşlara bunun hesabını verebilmelidirler.

-Bunların her zaman dağıtıldığı doğru bir nokta, ancak anlaşılmayan nokta şu olmuş
insanların oylarını yani siyasi fikirlerini gıda giyecek vs. "amaçlı yardım yaparak" satın almak Türkiye de henüz yerleşememiş "siyasi etiğin" yokedilme çalışmasıdır.Aynı hataları ve bunların devamını savunan "statükocu" zihniyete kesinlikle karşıyız.

-Tatil beldelerinden otobüs kaldırılmasının ihtiyacı olan insanlara yardım etmek gibi duygu sömürüsü ile karşılaştırma yapılması ilginç ve de abestle iştigaldir.
Bilinmiyorsa ekleyeyim kaldırılan otobüslerin parası çatır çatır alınacaktır yani bu yapılması planlanan olay, bazı siyasi partilerin yaptığı gibi yoksul insanlarımıza yardım ederek oy çalma amaçlı bir yardım(?!?) değildir.19-22 Temmuz tarihleri arasında oy verecekleri yere dönmek isteyen otobüs bulamayanlara verilen "ücret karşılığı" bir hizmettir.

Sayın arkadaşım,bu adamlar 5 senedir garibana herşekilde yardım yapıyor,bunlarıda muhtarlar ve belediyeler aracılığıyla dağıttıyorlar.Buradan menfaatlenecek insanlar dediğiniz
gibi olursa önce muhtar sonra b.başkanlarıdır.Başkalarının yazılarını burada gerçekmiş gibi
göstermeye çalışmayın.Bu yapılanlar şu andamı oluyor?.Nerde,kime sorma hakkımız vardır herhalde.
Hükumet seçim yatırımı yapmak isteseydi
Fındığa 8 ytl fiyat verirdi
Mazot(açık indirimdeya) 0.50 krş. olacak derdi.
Memura % 20 zam yapardı. ne yaptığını herhalde biliyorsunuz?
Kuzey ırağa askerimizi yollardı.
Vs.vs. Bunları es geçen hükümet millete nohut dağıtmış!...
Peki soruyorum size dağıtmasındanmı yoksa dağıtmamasındanmı yanasınız?
Bu işleri vergi verdiğimiz devlet değilde kim yapacak acaba?
Neyle neyi kıyaslayacağımızada müsade edrsen kendimiz karar verelim.Beğennirsin beğenmezsin. Bazı arkadaşlar gibi ANA-NAMUS kelimelerini nohutla kıyaslamıyoruz.
Ben TÜRK insanının nohuta yada kömüre oy satacak kadar küçüleceğinede inanmıyorun.
OTOBÜS organizasyonlarınıda siz yapıyosunuz galiba,kolay gelsin.
ALLAHA EMANET OLUN,SEVGİLİ KARDEŞLERİM.

Geri