Nokia 5530 XpressMusic DetayLı İncelemesi >MerakLısına

tattao999

New member
Reaction score
0
6140831.jpg

23275240.jpg

1288342.jpg

86333343.jpg

64432644.jpg

39340245.jpg

60196046.jpg

41282347.jpg

• Kutu içeriği:
    [*]Nokia 5530 XpressMusic
    [*]Nokia BL-4U Batarya
    [*]Nokia WH-205 Kulak-içi Kulaklık
    [*]Nokia CA-101D Data kablosu
    [*]4GB MicroSDHC Hafıza Kartı (Telefona takılı şekilde geliyor)
    [*]Kullanım Klavuzu
    [*]Garanti Belgesi
    [*]Ovi Mini-DvD'si
    [*]Yedek kulak-içi kulaklık uçları(beyaz)

2140948.jpg

64952349.jpg

99598150.jpg

Teknik Özellikleri:

• Şebeke
  • GSM şebeke:GSM
  • Servis:850, 900, 1800, 1900
  • Bağlantılar
  • Bluetooth:v2.0 with A2DP
  • Kızılötesi:Hayır
  • Wi-Fi(WLAN):Evet
  • USB:Evet , MicroUSB v2.0
  • Faks / Veri:Evet
  • Ekran
  • Ana ekran:Color TFT touchscreen
  • Renkli ekran:16.000.000 renkler
  • Boyutlar:73.66 mm.
  • Çözünürlük:360 x 640 piksel
  • Dış ekran Hayır
  • Bellek
  • Dahili bellek:70MB
  • Harici bellek:Maximum 16GB
  • Bellek Kartı yuvaları:Evet
  • Bellek kartı tipleri:MicroSD, MicroSDHC
  • Temel özellikler
  • Pil:Standard battery, Li-Ion 1000 mAh(BL-4U)
  • Bekleme süresi:336 Saat
  • Konuşma süresi:4.54 Saat
  • Arama
  • Tireşim:Evet
  • Foto ID:Evet
  • Melodiler: MP3, Polyfone
  • Kamera
  • Kamera:Evet
  • Megapiksel: 3.15 megapiksel
  • Maks. fotoğraf çözünürlüğü:2048x1536 piksel
  • Dijital Zoom:Hayır
  • Optik Zoom:Hayır
  • Otomatik netleme(Autofocus):Evet
  • Flaş:Evet
  • Video kayıt:Evet
  • İkinci (dahili) kamera:Hayır
  • MMS:Evet
  • T9 metin girişi:Evet
  • E-posta:Evet
  • HTML tarayıcı:Evet
  • Multimedya
  • FM radyo çalar:Evet
  • Java desteği:Evet
  • Ses çalar:eAAC, MP3, WAV, WMA
  • Video oynatma:3GP, MPEG4, WMV
  • Özellikler
  • Melodi ekleme:Evet
  • Ajanda fonksiyonları:Voice command/dial, Document viewer (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
  • Görüntülü görüşme:Hayır
  • Diğer özellikler:Stereo Hoparlör, 3.5 mm jack, TV out, El yazısı çevirme, Photo editor
  • Format
  • Ağırlık:107 g.
  • Boyutlar (Y x G x D):104 x 49 x 13 mm

Dizayn ve Tasarım:

Telefonun ön kısmında 4 adet işlev tuşu bulunmakta. Bu tuşlardan 2'si çağrı cevaplama tuşları, 1'i menü tuşu, 1'i ise XpressMusic tuşu. Bu XpressMusic tuşuna basıldığında 5 seçenekli bir menü karşımıza çıkıyor. Müzikler, Videolar, Galeri, Yerimleri, İnternette Paylaşım tuşları bu menüde bulunmakta.
Telefonun sol tarafında hafıza kartı ve sim card takılabilen bir bölüm mevcut.
Telefonun sağ tarafında ses yükseklik kontrolu, ekran kilidi ve deklanşör tuşları bulunmakta.
Telefonun üst kısmında telefonu açma tuşu bulunmakta.
Telefonun altında 3.5mm'lik jack girişi, nokia şarj girişi ve mini usb v2.0 girişi bulunmakta.
Telefonun arkasında ise 3.2megapixellik bir kamera ve çift led'li bir flaş bulunmakta.

4559752.jpg

9405323.jpg

1165634.jpg

5233455.jpg

7177256.jpg

4414177.jpg

3130308.jpg

Telefonun boyutları 104 x 49 x 13 mm.
Aşağıda bir Iphone ve bir nokia 5800 xpressmusic ile karşılaştırması yer almakta.

505729.jpg

Ekran:
Ekrandaki video ve fotoğrafların kalitesi inanılmaz iyi. Ekranın çözünürlüğü o kadar yüksekki koyduğunuz her videoyu hd izler gibi izliyorsunuz. Iphone'danat daha net ve parlak. Telefonu elinize almadan kalitesini anlayabileceğinizi pek sanmıyorum ancak birkaç resim koydum.

89473110.jpg

50758211.jpg

14150512.jpg

Hoparlörler ve Kulaklıklar ile Ses Kalitesi:
Bildiğiniz gibi stereo hoparlörlere sahip telefon. Yani alabileceğiniz en iyi sesi alabiliyorsunuz. Kapalı alanlarda müthiş ses veriyor. Yani bilgisayar başındayken bile açarsanız size müzik sisteminizin vereceği kalitede bir ses verebilir. Ses yüksekliğide çok iyi.

Kulaklıklar alacağınız bir ep-630 kadar iyi. Kablo kalitesi vasat derecede. Çevreye her dokunduğunda kulaklığa çok kötü bir kablo sesi geliyor. Kulaklığı kullanırken hareketsiz durmakta yarar var. Yanında gelen kulaklık uçları çok iyi izolasyon sağlıyor. Kulaklığı taktığınız anda dış ses kesiliyor. Kesinlikle seveceksinizKulaklığın jack'ından pek emin değilim. Altın kaplama bir jack'ı var ancak jack'ın çevresindeki kablo biraz dengesiz. Her an kopacak hissi veriyor.

Telefonun ses kalitesi çok iyi bana göre. Rock/Pop türü dinliyorsanız daha iyisine ihtiyacınız yok diye düşünüyorum. 4GB hafıza kartına istediğiniz kadar müzik sığdırabiliyorsunuz. 550-600 civarında şarkı attım ancak hala 100mb kadar boş yerim var. Düzeltme: Ekolayzır ayarlarında manuel bir ayar olduğunu şu sıralar keşfettim. Burayı değiştirmem için uyaran @neophron83 arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca stereo genişletme ve ses dengesi ayarlanabiliyor.

Müzik Arşiviniz albümler, sanatçılar, çalma listeleri, türler, besteciler, podcast'lar şeklinde ayrılmış durumda. Telefon içinde playlist yapmanızda mümkün.

Radyo'yu her ne kadar kullanmasamda güzel. RDS destekli olduğu için kanalları bulmanız kolaylaşıyor. Kulaklık takmadan radyoyu dinleyemiyorsunuz çünkü anten görevi görüyor. Kulaklığı taktıktan sonra isterseniz hoparlör modunada geçebilirsiniz.

6929838.jpg

36421013.jpg

78786514.jpg

Kamera:
Kamerası her ne kadar Carl Zeiss lensinden yoksun olsada gayet güzel çekimler yapabiliyor. Yeterli ışık olduğu zaman 3.2mp'in tam verimini alabiliyorsunuz. Telefonda autofocus özelliği ve çift led flaş var. Flaş 2-3 metreye kadar işe yarıyor. Dışarıda flaşlı çekim yapmanızı önermem. Gece çekimleri vasat ancak gündüz çekimleri çok iyi. Birkaç fotoğraf...

99361215.jpg

13791116.jpg

96628017.jpg

50940418.jpg

54318919.jpg

194520.jpg

79736821.jpg

Bağlantı:
Wireless bağlantısı çok hızlı. Telefon üzerinden test yaptım ve sonuçlar şu şekilde çıktı.

1MB'lık dosyayı indirirken;

1064kbit/sec
0.471s latency
8.116s d/l time

Telefonda ne yazıkki 3G yok. Nokia'nın büyük hatalarından biri bence ancak 3G ile işi olmayanlar için iyi bir telefon. Şimdiye kadar 3G'siz devam ettik. Kalan zamanıda 3G'siz götürürüz.

Bluetooth 2.0 mevcut telefonda. Genel olarak hızlı denebilir. Laptop'tan 500kb lık bir dosya atarken max 16-17 saniye sürüyor telefonun alması.

Ayrıca sinyal seviyesi hiç düşmedi gördüğüm kadarıyla. Buda çekiş gücünün yüksek olduğunu gösteriyor.

Nokia 5530 XpressMusic vs N73:

Bu iki cihazı donanımsal olarak karşılaştırmak yanlış ancak sadece cihazın boyutlarını anlamanız için 1-2 resim koyuyorum.

12104722.jpg

23370123.jpg

48990124.jpg

16980725.jpg

5530XM Menüleri vs.:
Ana Menü:
25 Adet çok aradığınız-mesajlaştığınız kişiyi ekleyebildiğiniz bir widget mevcut. Ayrıca mail'inizdeki mail lara kolay erişim için bir widget da bulunuyor. Altta ise shortcut yani kısayol butonları bulunuyor. Bunları ayarlar bölümünden kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz.
8196926.jpg

İşlem Kaydı:
Tüm kayıtlara erişim oldukça kolay. Kaç saat konuştuğunuz, kaç mesaj attığınız, son aradıklarınız, cevapsız aramalar vs. vs....
49682827.jpg

İnternet:
Bu bölümde cihazın kendi explorer sistemi bulunmakta. Ayrıca hi5, facebook, youtube, myspace, amazon ve friendster gibi sitelere kısayollarda mevcut. Arama tuşuna bastığımızda ise bizi direkt olarak google a yönlendiriyor.
33162428.jpg

Bu bölüm mesajlarımızı kolayca kontrol etmemiz için gayet basit tasarlanmış. Ayrıca buradan maillarımızda kontrol edebiliyoruz. Klasörler yaratıp içlerine mail ve mesajlarımızıda kaydetmemiz mümkün.
41093829.jpg

Galeri:
Resimlerimize ve videolarımıza bakabileceğimiz bir bölüm var. Nokia her köşeye bir müzik kısayolu koymuş. Burada da bunu görebiliyoruz. Ayrıca ses klipleri bölümünde yaptığımız kayıtlarıda dinleyebiliyoruz.
14315030.jpg

İndirme:
Bu bölümden direkt olarak nokia tarafından önerilen programları indirebiliyoruz. Çoğu program ücretli veya yarı ücretli. Bu yüzden ovi yada diğer siteleri kullanmak daha mantıklı. Bu bölümün pek işlevliği yok doğrusu.
78046131.jpg

Müzik:
Telefondaki müziklere ulaşabileceğimiz bölüm bu bölüm. Radyoyada bu bölümden erişiyoruz. Müzik mağazası, podcasting ve ses kayıt bölümüde burada mevcut.
6876132.jpg

73602633.jpg

Ayarlar:
Klasik nokia ayarlar bölümü.
33452434.jpg

Uygulamalar:
Telefona yüzlerce uygulama yüklemek mümkün. Resimdekiler ise telefondaki default uygulamalardan birkaçı.
15226935.jpg

Nokia Maps:

Ne yazıkki nokia maps yüklü gelmiyor ancak ovi suite vs. üzerinden rahatlıkla yükleyebilirsiniz. Bu uygulamayı tam olarak keşfedemedim bu yüzden yorum yapmam yanlış olur.
11801236.jpg

Google Maps:
En çok bunu kullanıyorum uygulamalarım arasında. Gerçekten kullanışlı. Hem uydu görünümü hemde harita görünümü verebiliyor size. Ancak tek kötü yanı telefona kaydedebileceğiniz harita boyutu çok kısıtlı. Ayrıca kayıtlı şekilde google maps haritalarını telefonunuza indiremiyorsunuz. Garmin, nokia maps vs. gibi programlar bu bakımdan çok daha kullanışlı. Google maps'ın en büyük + sı şebeke üzerinden nerede olduğunuzu bulabiliyor. Eğer açık alandaysanız 40metre yanılma payıyla nerede olduğunuzu gösterebiliyor.
22249037.jpg

Anlatım FirstClass arkadaşımızındır.
Konuyu ise benim açmam 10 dkkmı aldı, 5800 alıcak arkadaşlar 1 kere daha düşünsün derim ve bu konuyu o yüzden uğraştım açmak için 5530 daha iyi kanımca boyut olarak...

çok çok teşekkur ederımm tattao999 kardeşimm teşekkurlerr
almayı dusunuodumm zaten bu telefonuuu iyi oldu

..:.. ben ikisinide sevmıyorum ama emegın için teşekkürLEr ..:..

Nokia N97 & Samsung OMNIA II i8000 Forever :))

KuLLanmaktan sıkıLmıyorum

çok çok teşekkur ederımm tattao999 kardeşimm teşekkurlerr
almayı dusunuodumm zaten bu telefonuuu iyi oldu

şef bende 5800 almayı düşünüyodum fakat özellik içerik olarak aynı ve kibar olması ilgimi çekti hafta içi alıcam terslik çıkmassa

..:.. ben ikisinide sevmıyorum ama emegın için teşekkürLEr ..:..

diğeri sadece karşılaştırmaydı. n73 takoz zati kimse sevmiy onu:smile:

Nokia N97 & Samsung OMNIA II i8000 Forever :))

KuLLanmaktan sıkıLmıyorum

onlarda çok pahalı be özgür abi o kadarına gerek yok beni aşar:durdurun benim için en ideal 5530

kullanıyorum bu telefonu ama ben tavsiye etmem bunu. sürekli kendini yeniden başlatıyor. hard format atmaya kalksan tuşlar olmadığından onuda yapamıyorsun. ancak fabrika ayarlarına döndürüyon bi kaç gün idare ediyor böyle ondan sonra tekrar başlıyor telefon azıcık kastırsan hemen tak ekran gidiyor yeniden açılıyor telefon günde 5-6 defa olduğu günleri biliyorum. bu arada bu telfon için hard format nasıl atılır bilen varsa bi yazıversin

su tLfna vericeqin parayı 5800'a vermek daha mantıklı olur : ) fiyat farkı pek yok...

kuzenim aLmıs 5530, baya övdü tLfnu : ) bende 5800 ı görünce gitti tLfnu geri verip üstüne para verip 5800 aLdı =)

daha ne diim ki?

Geri