Normalleşene kadar İsrail'e ekmek yok!

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Katılım
23 May 2008
Mesajlar
31,409
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
ѕαмѕυηѕρσя


İsrail'le yaşanan diplomatik krizin ardından gözden geçirileceği belirtilen ekonomik ilişkilerin içeriği de yavaş yavaş belirginleşmeye başlıyor. Enerji Bakanı Taner Yıldız, "İlişkilerimiz tekrar normalleşene kadar İsrail'le herhangi bir proje düşünmüyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son gelişmelerle birlikte enerjide İsrail ile ilgili süreç normalleşinceye kadar herhangi bir projenin gelişimini düşünmediklerini bildirdi.

Yıldız, Enerji Verimliliği Konferansı sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İsrail ile yaşananların ardından enerji konusunda ilişkilerin nasıl bir seyir izleyeceğinin sorulması üzerine Yıldız, Manavgat'taki suyun kullanımı fizibilitesiyle ilgili veya Mavi Akım 2'in gaz taşımacılığı ile ilgili konularda herhangi bir süreci başlatmak niyetinde olmadıklarını belirterek, ''Orada insan odaklı konulardan bahsederken bile zorlandığımız bir ortamda böyle projelerden bahsetmenin zamanı değildir. Bu ilişkilerin normalleşmesini ümit ediyorum. Bunun adımlarını Türkiye fazlasıyla atmıştır ama İsrail'den de daha fazla adımların atılmasını beklemek en tabii hakkımızdır, hele hele son iki günlük duyduklarımızın bizi daha da fazla sıkıntıya soktuğunu söyleyebilirim'' diye konuştu.

Özel sektörün projelerini kapsayıp kapsamadığına ilişkin bir soru üzerine de Yıldız, ''Hayır şu anda böyle bir yönlendirmede bulunmadık ben özellikle daha önce de bahsettiğim gibi Bakanlığım ile ilgili hususları masama istediğimde bununla alakalı konularda şu anda çalışmaktan daha ziyade bir teşhis koymamızın daha doğru olacağını söyledim'' dedi.

Yıldız, özel sektörün irtibatlarıyla ilgili herhangi bir hususa değinmediğini bildirdi.

Şu anda bu iki projenin dizayn aşamasında olan projeler olduğunu anımsatan Yıldız, ''Bunlarla alakalı herhangi bir çaba sarf etmeyi düşünmüyoruz'' dedi.

"UMARIM URANYUM TAKASIYLA ALAKASI YOKTUR"

Taner Yıldız, İsrail'in müdahalesinin uranyum takasıyla ilişkilendirildiğinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

''Bizim özellikle bölgemizde ve dünyada barışçıl amaçlı bütün çalışmalara katkı koyduğumuzu ve bununla alakalı bölgemizde başta İran olmak üzere bu barışçıl çabalara herhangi bir ülkenin istisnasının olmadığını, nükleer çalışmaların yalnızca enerji üretimi, teknoloji gibi dallarda kullanılması halinde teşvikkar olacağını, ama bunun savaş amaçlı kullanılması halinde karşı çıkacağımız ülkelerin istisnasının olmadığını söyledik. Brezilya ile birlikte barış sürecinin hızlandırılmasındaki temaslarımız, gerekse BM nezdindeki temaslarımızın ana temasını bu oluşturuyor. Enerji Bakanlığı olarak Küçükçekmece'deki tesislerimizin eğer bu konuda katkı koyabilecek bir yeri varsa buna her zaman hazır olduğumuzu belirttik. Bizim bir tek amacımız var özellikle bölgemizde istikrarın tesis edilmesindeki kilit ülkenin Türkiye olduğunun biz farkındayız. O yüzden bu sorumluluğumuzu eksilmeden devam edeceğini rahatlıkla söyleyebilirim.''

Yıldız, son gelişmelerle birlikte enerjide İsrail ile ilgili süreç normalleşinceye kadar herhangi bir projenin gelişimini düşünmediklerini bildirdi.

''Bu konuyla ilgili İsrail'in bir ilişkisi olduğunu düşünüyor musunuz'' sorusuna Yıldız, ''Ben ilişkisi olmadığını ümit etmek istiyorum'' dedi.

Bakan Yıldız, İsrail'in bu konuda özür dileyinceye kadar, ''Ben bu konuda pişman oldum ve yanlış bir tasarruf kullandım'' deyinceye kadar bu işin peşinin bırakılmayacağını, herkesin yaptığının yanına kar kalmayacağının bilinmesi gerektiğini vurguladı.


kaynak










 
gebersinler en kısa zamanda susuzluktan rezil hayvanlar
 
Onlarda beklıyodu nolur Türkiye bize proje düşünsün.
 
israil onlarla ortak proje yapmamızdan ziyade iranla ortak proje yapmamamızı istiyor...
 
israil in normalleşmesini beklemek hatta normalleştiğinde tekrar birtakım anlaşmalar yapmak hata olur.

bunlarla ilişkilerin tamamen kesilmesi gerek.

yahudi tarihine şöyle bi bakın hangi çağda normalleştiği görülmüş bunların.
 
Türk milleti Israili sevmiyordu zaten, Tayyib milletimin damarini biliyor.
Bizden birisi yav, beni bu kadar anliyan yoktu, milletim ile hic kopuklugu yok.
 
Bunlarla ticaret pazarını bi anda bitimek biraz güç olacak ...
Türkiye önce alternatif pazarını izleyeceği yolu iyi bilmeli ve çok akıllı oyanamlı ...
İsraili boykot edecem derken kendimiz boykot olabiliriz ...
Kendi pazarımızı kendimiz oluşturmalıyız ...
Amma avrupayla amma araplarla , amma ruslarla amma çin le ...
Ruslar ve araplar bu işe dünden razılar ...
Türkiye avrupada aradığı nedir onu çözebilmiş deilim ...
Arap birliği çok daha fazlasını verebilir türkiyeye ...
Rusya deseniz hakeza ...
 
Suyu kesecek olan şahsın oturup bir kez değil,bin kez düşünmesi lazım,
aynı tehdidi körfez savaşı sırasındada yapmıştık.
Nehirler kuruyunca adlı kitabın,su savaşları bölümünde filistin ve israil ele alınır.İsrailin su çıkan bölgelere sahip olduğu,filistinlilerin ancak israilin izin verdiği ölçüde sudan faydalanabildiği yazar.
İsrail deniz suyundan pahalı olduğunu bile bile kullanma suyu üretir.Ürdün nehri (sözde adını alır ama artık Ürdün'e kadar akamaz) israilin tasarrufundadır.
Sonuç;
bu suyu kesersen,
israilin eline en büyük kozu verirsin.Neden?
Filistinde su yokda ondan.
Her zaman yaptıkları gibi;
sonuçlarının ne getireceğini bilmeden çözüm üetmeye çalışan zihniyet,hep sorunlar yumağı oluşturmaya devam etmektedir.

Hani şu atasözü cuk oturur bu durum için,

KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARTMAK
 
Onlara ekmek vermemek yetmez. Onlardan ekmek de almayalım. Sokmayalım ülkeye onların mallarını.
 
Geri
Üst