O PoLisler Açığa ALındı..

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Çocuğu sürükleyen polisler açığa alındı
Hakkari'de iki polis memuru, gösteriler sırasında ''bir çocuğa kontrolsüz güç uyguladığı'' gerekçesiyle açığa alındı.

Ahmet Türk'e yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla Hakkari'de dün yapılan basın açıklamasının ardından çıkan olaylarda 14 yaşındaki Hatip Kurt'u annesi ile birlikte sürükleyerek gözaltına almak isteyen iki polis, "kontrolsüz güç uyguladığı'' gerekçesiyle açığa alındı.

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Samsun'da uğradığı saldırıyı protesto etmek amacıyla yapılan basın açıklamasının ardından çıkan olaylar sırasında polis eski Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt'un oğlu 14 yaşındaki oğlu H.K'yı gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan Hakkari Valiliği, iki polis memurunu ''çocuğa kontrolsüz güç uyguladıkları gerekçesiyle'' açığa aldı.

AK Parti Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Dün görüntüleri izledikten hemen sonra İnsan Hakları Komisyonu Başkanıyla görüştüm. Ardından bizzat çocuğun annesini arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundum. Başhekimden bilgi aldım. Sonra Vali ve Emniyet müdürü ile görüşerek gereğinin yapılması gerektiğini ifade ettim" dedi. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında 2 polis memurunun açığa alındığını belirten Özbek, "Polis toplumsal olaylarda bu tür şiddet olaylarına başvurmadan görevini yapmalıdır. Polis şiddetten uzak kalmalı"dedi.

Ahmet Türk'e yapılan saldırı ile ilgili soruda ise Özbek, "Sayın Türk'e yapılan saldırıyı kınıyorum. Saldırdan bizler de üzüntü duyduk."dedi.

BAŞKANIN OĞLUNUN ELMACIK KEMİĞİ KIRILMIŞ
Hakkari'de çıkan olaylarda polisler tarafından sürüklenerek gözaltına alınan 14 yaşındaki lise 1 öğrencisi Hatip Kurt, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hatip Kurt'un sol elmacık kemiğinin kırıldığı tespit edildi. Hatip Kurt, kaldırıldığı hastanede olayı şöyle anlattı: "Okuldan çıktım eve gidiyordum, evimiz çarşıda. Mitingi geçene kadar olaylar çıktı. Polisler hemen yanlış anlayıp üzerime geldiler. Beni yakaladılar. Coplarla dövdüler. Annem hemen peşimden geldi beni kurtarmaya çalıştı. Gerisini hatırlamıyorum."

Anne Gül Kurt da, polisin telsizle vururak oğlunun elmacık kemiğini kırdığını öne sürdü. Kurt, polislerin kendisini de hırpaladığını, hastaneden sol omzunda kırık olduğuna dair rapor verildiğini söyledi.

Kaynak

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    65.5 KB · Görüntüleme: 903
bazı polislerde devletin verdiği anlık güçle birlikte istenmeyen güç artışı yaşanabiliyor. yetkilerinin dışına çıkıyorlar ve sonuçta açığa alınıyor ve tayinleri yapılabiliyor.

polis arkadaşların böyle gereksiz hareketlerden uzak durmaları lazım.
pek başımıza gelmiyor polisin aşırı güç kullanımı çünkü büyük şehirde yaşıyoruz ve statümüz gereği tanınıyoruz ancak tvlerden görünce üzülüyor insan.
aslında çok sevecen ve hizmet aşkıyla dolu bir kalbe sahip polis kardeşler anlık hareketlerle kariyerlerini mahfedebiliyor.

bu hassas zamanlarda acıga alınmakla en dogrusu yapılmıs

bu akp bir an önce defolup gitse yaaaaaaaaaaa......

Geri