ODTÜ'ye ''demokrasi'' Geldi!..

Cehennem_Zebanisi

Super Moderator
Süper Moderatör
Reaction score
0
Ad Caine vero et ad munera illuis non respexit ira
file.ashx

Yumurta yoktu ama öğrenci protestolarına bugün bir yenisi daha eklendi. Bu kez yer Ortadoğu Teknik Üniversitesi, hedefte ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan vardı. Ama öğrenciler Başbakan'a seslerini duyuramadan gözaltına alındılar.

Başbakan Erdoğan, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısı için Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne gitti.

Erdoğan içerideyken yaklaşık 20 kişilik bir öğrenci grubu toplantı salonuna yakın bir yerde toplandı.

Başbakan ve AK Parti aleyhine sloganlar atmaya başladı. "AK Parti defol, üniversiteler bizimdir" diye bağıran ve Başbakan ile konuşmak isteyen öğrencilerin etrafı kısa sürede çevik kuvvet tarafından abluka altına alındı.

Bu sırada öğrenciler, "AK Parti'nin demokrasisi bu" diyerek tepki gösterdi.

Polis ile öğrenciler arasında arbede yaşandı ve polis protesto gösterisine katılan öğrencilerin tamamını gözaltına aldı.

Olaydan sonra Başbakan'ın toplantı yaptığı bina çevresinde de güvenlik alarmı verildi. Basın dışında kimse yaklaştırılmadı.

file_.ashx

file_.ashx

file_.ashx

file_.ashx

Kaynak

omega 3'lü yumurta yok, 18 yasındaki velede 2 silah tasıma ve 5 silah barındırma hakkı olduqu halde silah yok... Sadece protesto var...

Güvenlik çemberine alınıp protestolarını yapıp daılmaları söylenicekken...

nedir bu arbede? haa pardon bunlar ergenekoncu demi unutmusum...

polisiniz sizin zaten korumanıza gerek yok, polis devleti olusturmak için elinizden geleni yapıosunuz

her protesto eden ergenekoncu oluo... yazık ya...

iftiralarınız pislikten öteye gi-de-mez!

AK Parti defol, üniversiteler bizimdir

akp polisi is basinda !

gücünüz ögrencilere yetiyor degilmi ?
SIKIYSA pkk'li kürtcüleri tutukLayin
icon8.gif

hainleri korumaya devam edin siz
bedeli agir olacak, insALLAH!

kürtcülük serbest, silah tasima neredeyse serbest, ama
akp'ye karsi olmak, protesto hakkini kullanmak YASAK
icon8.gif

demokrasici geLdi hanımmm
vah haLime vah

Nasyonal Sosyalist Parti iş başında.
Storm trooper'ları için çıkıyor o silah yasası haberiniz olsun.
Tarihi biraz karışıtırın stormtrooper kimdir nedir öğrenin. Starwars filmindeki değil gerçek stormtrooperleri araştırın ama.

Ülke bölücülerine cici ...öğrencılere dayak ...

Bugün tamamen istemsizce ODTÜ’de yaşanan olayların içinde buldum kendimi. Ve gördüklerime inanamadım.

ODTÜ’de okuduğum fakülte ile çalıştığım yer karşı karşıya. İşten çıkıp okuduğum fakülteye gidecektim. Dışarı çıktığımda önümden geçmekte olan polisleri görünce gözlerime inanamadım. Çelik yelekli ve donanımlı o kadar çok polis vardı ki; “Herhalde ODTÜ Türkiye’yi işgal etti ve bu kadar polis kontrolü sağlamak için geldi.” diye düşündüm. Karşıdan karşıya geçerken bir yandan da şaşkınlık için de polislere bakıyordum. Bir ara polislerden biriyle göz göze geldim ve bakışlarından duyduğum rahatsızlık nedeniyle gözlerimi kaçırdım. Sonra “Neden gözlerimi kaçırıyorum ki, şu anda yanlış bir şey yapmıyorum.” diye düşündüm ve tekrar aynı polise baktım. Polis ise gözlerini benden kaçırma ihtiyacı hissetmemiş olacak ki, hala bana bakıyordu. O bakışların içinde kendimi sanki kafası bir an önce ezilmesi gereken pis bir canlı gibi hissettim. Polis bakışlarıyla sanki bana “Zaten sinirim tepemde, hadi bir hareket yap da sana müdahale etmem için bir sebep çıksın.” diyordu.

O sırada polisler kendilerinden 150 metre kadar ileride toplanmış olan öğrencilere doğru yürüyordu. Ve polislerin arasından “Hazırlayın biber gazlarına lan şu ibnelere!” diye bir ses yükseldi. Karşı kaldırıma geçmiş ve fakültemin önünde şahit olduğum bu olaya anlam vermeye çalışıyordum. Önlerindeki gruba doğru yürümekte olan polisler arkalarından gelmekte olan ve sadece yürüyerek slogan atan öğrencileri fark ettiler. Ortada hiçbir şey yok iken polisler havaya ateş açtılar. Öğrencilerin isyan eden çığlıklarını sanırım silahlarından çıkan çığlıkla bastırmak istediler. Öğrenciler seslerini daha çok yükselttiklerinde olan oldu. Önceden hazırlamış oldukları biber gazın arkalarından gelmekte olan öğrencilere atmaya başladılar. Yaşananlara hala anlam verememiş ve olayın şokuyla bulunduğum yerde donup kalmıştım. Ortalık bir anda duman altı oldu. Ayaklarımın dibinde iki kameraman yere yığılıp kaldılar. Hayatımda ilk defa biber gazı soludum. Biber gazı şoktan çıkmamı sağlamıştı ve etrafımdaki insanlardan su isteyebildim. Polis durmaksızın biber gazı atıyordu. Polislerin ne havaya ateş açmasını ne de biber gazı atmalarını gerektirecek bir durum yoktu. Bir grup öğrenci sadece slogan atarak yürüyordu. Daha sonra öğrencilerden biri yere henüz düşmüş biber gazını eline alarak polislerin üzerine koşmaya başladı ve “Ben yeterince soludum bu gazı; bekleyin de birlikte soluyalım.” diye polislerin arkasından koşmaya başladı. O sırada polislerden birinin silahını koşan öğrenciye doğrulttuğunu gördüm. Ben içimden sakın yapma diye feryat ederken polislerden biri durdurun şu ibneyi, yakalayın yavşakları diye bağırıyordu.

Daha önceden sizin de yazmış olduğunuz “Polis orantısız güç kullanıyor, öğrenciler de isyanlarını biraz abartılı dile getiriyor.” sözlerine katılıyordum. Ama bugün şahit olduğum durumda polis sanki oradaki emniyeti ve kontrolü sağlamak için değil kontrolsüzlüğü ve kargaşayı arttırmak için vardı.

ODTÜ, buraya ilk geldiğim günden beri kendimi emniyette hissettiğim bir yuva, yuvam. Ancak benim emniyetimi, güven hissimi sağlamak için var olan polis bugün beni yuvamda üstelikte kendisinin varlığında güvensiz hissettirdi.

Onlarda belki görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Ancak yetiştirilirken, olay yerine gelirken bu polislere neler söyleniyor? Polisler aklından neler geçiyor? Neden ben bir polis tarafından, üstelik de sadece karşıdan karşıya geçerken “, derhâl kafası ezilmesi gereken pis bir varlık gibi hissettiriliyorum? Neden benim arkadaşlarım ibne ve yavşak oluyorlar? Neden sadece sıkıntısını dile getirdiği için silah sesleriyle korkutuluyor, biber gazıyla bastırılıyorlar?

Bugün öğrencilerden arasında “Üniversiteler bizimdir, AKP dışarı.” sloganı atılıyordu. Üniversiteler hepimizin değil mi ve bizler gelecekte bu devleti idare edecek kişiler değil miyiz? Yaptıklarıyla, çalışmalarıyla bu devlete bir şeyler katacak kişiler değil miyiz? Bu yüzden mi biz ibneyiz, yavşağız, başı ezilmesi gereken pis varlıklarız.

Bugün ODTÜ’de yaşananlar, sabah saatlerinde başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geldiğinde ve şu an haber sitelerinde ve kanallarında anlatılanlar ve gösterilenlerle sınırlı değil. Sonrasında yaşanan olaylardır bunlar.

Sizden ricam; bugün ODTÜ’de yaşanan olayları dile getirmeniz. Size sorduğum soruları sizinde devlet büyüklerimize sormanız.

Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Bugün yaşadığım bu korku ve endişe ancak yazdıklarımın dile getirilmesi ile azalacaktır. Bir ODTÜ öğrencisi olarak, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak umarım sizden çok fazla şey istemiyorumdur.

Teşekkür ederim.

Gökhan SAVUL

Bugün ODTÜ’de yaşananlar… - İlk Kurşun Gazetesi

Geri