okulda ağdan ve internetten uzak masaüstü nasıl?

konxriz

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar okul içinde 2 bilgisayarda UZAK MASAÜSTÜ BAĞLANTISI nasıl yapılır?
Ayrıca okul dışından internet üzerinden okuldaki bir bilgisyara uzak masaüstü bağlantısı nasıl yapılır?
Fazla teknik bilgim yok kötü amaçlı bir istek de değil sadece iş yerinde gerekli olduğu için yapmamız lazım. Port açmak vs. gibi detaylar varsa biraz basit bir anlatımla anlatabilecek bir arkadaş varmı ?
Okul modemi US ROBOTİC ......

bunun için terminal server sunucu gerekli bu olmadan bağlantı yapamassın.

abcas' Alıntı:
bunun için terminal server sunucu gerekli bu olmadan bağlantı yapamassın.
bu dediğin dışardan internet üzerinden bağlanmak için mi gerekli ?
okul ağından bağlanmayı hallettim uzak masaüstü özelliğinden yararlanarak ama internet üzerinden dışardan okula nasıl bağlantı yaparım?

terminal server kurmam gerekliyse nasıl kurulur?

okul içi bağlandıysan terminal server kurulu demektir. okul dışından bağlanmak için dış bacak ip sini bilmen gerek, ayrıyeten rdp portu hangi ipye yönlendirilmiş onu bulman gerek. dış ip yi bulursan okul dışı bağlanmak kolay.

abcas' Alıntı:
okul içi bağlandıysan terminal server kurulu demektir. okul dışından bağlanmak için dış bacak ip sini bilmen gerek, ayrıyeten rdp portu hangi ipye yönlendirilmiş onu bulman gerek. dış ip yi bulursan okul dışı bağlanmak kolay.
arkadaşım ilgilendiğin için teşekkür ederim
ama yukarıdada yazdım ben , detaylı bilğim yok terminal server kurulu olmasaydı nasıl kurardım ? okulun dış bacak ıp si modem sayfasından öğrenilebilirmi ? rdp portunu nerden bulurum nasıl yönlendiririm ?
farkındayım "sende bişey bilmiyormuşsun " diyebilirsin ama sayenizde öğreneceğiz.
Şimdiden teşekkürler....

Ağ üzerinde Proxy server vs. warmı? yani girişi cıkışı kontrol eden bir sunucu ?

modemin nat özelliklerinden girip 3389 portunu acman gerekli gireceğim bilgisayara statik ip vereceksin ve 3389 portunu o bilgisayara yönlendirdikten sonra girebilirsin tabi kurumda isa server yada herhangi bir firewall yoksa bunu yapabilirsin

Geri