Olacağı buydu!

icemen

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Kumkuyucak beldesinde bir meyhanede, işletme sahibinin "sigara içen" grubu uyarması üzerine çıkan kavgada, 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Kumkuyucak Belediyesinde muhasebe memuru olarak çalışan Hıdır Karayiğit (46), gittiği meyhanede işletmenin sahibi Hamza Havutçu (42) ile sohbet etmeye başladı. Bu sırada Akhisar’dan gelen 4 kişilik arkadaş grubu meyhanede alkol alıp, sigara içmeye başladı. Karayiğit ve meyhane sahibi, bu kişileri sigaralarını söndürmeleri konusunda uyardı. Grubun uyarıyı dinlememesi üzerine başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Karşı gruptan kimliği henüz belirlenemeyin bir kişinin tabancayla ateş açması sonucu Karayiğit olay yerinde öldü. İşletme sahibi Havutçu yaralandı.

Zanlılar olay yerinden kaçarken, Havutçu hastaneye kaldırıldı.

Jandarma, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

kaynak

Haberin başlığı çok ilginç

sanki bu magandaların magandalıklarında sigara yasağını çıkaranlar suçluymuş gibi

VaLLa ßenı 2 Kere UyardıLar.. 3. Uyarıda Direk DoLmabahce Vapurundan Aşagıya FırLatıcam ßenı Uyarın O ŞahısLarı.. (=

sanki bu magandaların magandalıklarında sigara yasağını çıkaranlar suçluymuş gibi

Evet onlar suçlu. bu ülkede neler olmuyo ki bi yasak koyacaksan akla gelen her olasılığı değerlendirmelisin. bu yasakla beraber işletmelerin müşterisi azalacak. müşteri azalınca para kazanamayacak dolasıyla işçi çıkaracak. bu sorunlardan sadece biri. haberdeki de diğeri ben sigara içimiyorum ama sigara içne insanların sigara içemediği zamanlarda ne kadar agresif olduklarını da biliyorum.

Yurt Dışındada ßu Tarz YasakLar Var Ama OnLar ßu Sıgara Icen KışıLer Icın ÖzeL Sigara İçme aLanLarı KuruyorLar.. Fransa,aLmanya Vb Vb.. Ama ßizimkiLer Özenerek ßöLe ßi Yasak CıkartıyorLar Hiç ßı ÖzeL aLan Vesaire Yok.. ßuda ßizim üLkemize ÖzeL İşte...

hmm

bu da teyidi Türkiye deyiz...... emeğine sağlık

Senin yorumun da aynı ilginçlite.Sanki bu olayda yasağı koyanların hiç payı yokmuş gibi konuşuyorsun..

Vatandaş cezalarla yılacak,yasakla değil..

işte siğaranın zararlarından biri daha

waLLa bi tek sigara yasağının yan etkisi yok bi biLsen buradaki her siyasi ve diğer engeLLer Türkiye nin imajını çiziyor yanLışsam söyLe bu böyLe gitmezz sigaracıLar isyan bayrağını çekecek ama ne zaman oLur onu kimse biLemez bidde böLe şeyLer Türkiye'nin AB'ye alınma sürecinide etkiliyor

ѕσηυη¢υ;4505964' Alıntı:
Senin yorumun da aynı ilginçlite.Sanki bu olayda yasağı koyanların hiç payı yokmuş gibi konuşuyorsun..

Bu Sözünden Sonra 1 Hafta Önce oLan Bi oLay AkLıma GeLdi.. Arkadasın Babasının İzmirde Kahvehanesı Var.. Sigara Yasagından Sonra MaLum Kımse Icemıyor.. Adam 2 Dk TuvaLete Gıtmış Denyonun Biri Sigara Yakmış O Sırada GörevLiLer KontroL AmaçLı İçeri GİrmişLer Ve O Adamı Sıgara Icerken GormuşLer.. Kahvehane Sahıbının Gram Suçu oLmadıqı HaLde 5 MiLyar Ceza KesmişLer Adama.. O İzinsiz Sigara İçen Denyo İse 70 80 YtL Ceza iLe KurtuLmuş.. İşte Görüyoruz Ki ßizim üLkemizde İnsanLarın Kaderi ßu,Suçsuz Yere Ceza Öder Tüm EmekLeri 1 Dk İçinde Heßa EdiLir...

ßu Tarz Ceza İşLevi Hangi üLkede Var __?? Sanırım Sadece ßizim üLkemizde.. Yazık Gerçekten Yazık...

Umarım bu cezayı uygulayanlar IV. Murat gibi tebdil-i kıyafet halkın içine karışıp denetleme yaparlar da aslında halkın sigaradan önce çoooook büyük başka dertleri olduğunu, sigarayıda işte bu yüzden içtiklerini görürler. sigarayı değil de sigara içmeye neden olan etkenleri ortadan kaldırırlar.
Çok ironik oldu biliyorum.

Evet onlar suçlu. bu ülkede neler olmuyo ki bi yasak koyacaksan akla gelen her olasılığı değerlendirmelisin. bu yasakla beraber işletmelerin müşterisi azalacak. müşteri azalınca para kazanamayacak dolasıyla işçi çıkaracak. bu sorunlardan sadece biri. haberdeki de diğeri ben sigara içimiyorum ama sigara içne insanların sigara içemediği zamanlarda ne kadar agresif olduklarını da biliyorum.

Ya arkadaşım yazdığın şeyleri mantık süzgecinden geçiripta öyle yaz

senin ileri sürdüğün gerekcelerin ne akılla ne de bilimle nede devlet yönetim şekliyle bir alakası var

Kırmızı ışıkta yasak olduğunu bile bile geçip sonrada polisle tartışan ve onu vuran bir kişiyide senin mantığına göre savunacakmıyız. Neden kırmızı ışıkta geçme yasağını koydular diye

yada otobüste sigara içip sonrada tartıştığı muavini öldüren maganda da mı hakı yoksa. Öyleye sana göre tek suçlu by yasakları koyanlar dimi

merak etme işletmelerin müşteri azalmaz

insanlar işletmelere sadece sigara içmek için mi gidiyor

mesela lokantaya yemek yemek için gier insanlar sigara içmek için değil

ѕσηυη¢υ;4505964' Alıntı:

Bu cümleyi yazan dahiyane arkadaştan rica etsem "Vatandaş cezalarla yılacak,yasakla değil" cümlesini biraz açar mı.

hatta ben bir soruda sorayım onada cevap versin

Yasak olmayan bir şeye nasıl ceza vereceksin anlatırmısın arkadaşım[/COLOR][/FONT][/SIZE]

Ne demiş Büyük ergenekoncu Bedri baykam

Sigara yasağı laik cumhuriyete ve atatürk e karşı bir saldırıdır

1935 model CHP zihniyetine sahip birisinden de başka bir laf beklemek saflık olurdu zaten

Ya arkadaşım yazdığın şeyleri mantık süzgecinden geçiripta öyle yaz

senin ileri sürdüğün gerekcelerin ne akılla ne de bilimle nede devlet yönetim şekliyle bir alakası var

Kırmızı ışıkta yasak olduğunu bile bile geçip sonrada polisle tartışan ve onu vuran bir kişiyide senin mantığına göre savunacakmıyız. Neden kırmızı ışıkta geçme yasağını koydular diye

yada otobüste sigara içip sonrada tartıştığı muavini öldüren maganda da mı hakı yoksa. Öyleye sana göre tek suçlu by yasakları koyanlar dimi

merak etme işletmelerin müşteri azalmaz

insanlar işletmelere sadece sigara içmek için mi gidiyor

mesela lokantaya yemek yemek için gier insanlar sigara içmek için değil

1- Yazdıklarım senin mantığına sığmıyo olabilir.

2- kırmızı ışıkta geçip polis vuran adamı kastetmiyorum zira bi insan kırmızı ışıkta geçemedim diye sinirlenmez

3-Sigara tiryakisi bi insan arkadaşlarıyla biyere gidip içkilerini içerken muhabbet esnasında sigara içemiyosa bu onun için çok büyük derttir. o yüzden oralara gitmez. sen dışarı çıkıp kahvehaneleri gördün mü acaba içerde kaç kişi var.

Bu sigara zararlı, anlayın artık, etrafımızdakileri zehirliyoruz. Yani insanları zehirlemek denince sigarayı neden minicik bir şeymiş gibi görürüz de yasağına veryansın ederiz anlamıyorum. Ben sigara içiyorum, etrafım da zehirleniyor kardeşim, bak kendim itiraf ediyorum. Ne yani, zehirlendiğinizi ispatlamak için illa elime uranyum parçaları alıp öyle mi gezeyim sokakta? Ya da avucumda plütonyum parçaları ile mi gireyim restorana? Geçenlerde de bir yorumumda belirtmiştim. Ben de dahil, hiçbirimiz serbest bırakıldığımız sürece karşımızdakinin rahatını ve sağlığını düşünmeyeceğiz. Bize bazı şeyleri zorla yaptıracaksın. Çok kötü bir laf var bununla ilgili, benim meşrebime uymaz burada sarfetmek! İki kere iki dört. Meraklanmayın , buna da alışırız. Birgün bir bakarız ki, "ulan o dumanlı yerlerde nasıl da oturmuşuz yıllardır be ! " diye kendi kendimize bir yandan söyleniriz, bir yandan da güleriz...

önceden otobüslerde bile sigara içiliyordu şimdilerde ise herhangi bir kapalı alanda örneğin en kötü ihtimal bir barda bile sigara içirtmiyorlar, olacağı bu, nikotin bu, olur olmadık yerde bağımlılık yapıyor, alamayıncada sonrası sinir ve böyle ölümler ortaya çıkıyor işte Allah rahmet eylesin.

hiç ama hiç şaşırmadım

Geri