Org. Başbuğ'dan 'devlet memurusun'a dava!

Reaction score
0

Genelkurmaybaşkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kendisine bir yazısında " "Devlet adamı değilsin,devlet memurusun İlker Paşa..." diyen Taraf Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'ya hakaret davası açtı. Davaya aldırmayan Kütahyalı Başbuğ'a meydan okudu...

Taraf gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı'ya Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un hakaret davası açtığı ortaya çıktı.

Kütahyalı bir süre önce "Devlet adamı değilsin,devlet memurusun İlker Paşa..." başlıklı bir yazı yazmıştı. Başbuğ'un bu yazıdan sonra kendisine hakaret davası açtığını, bugünkü köşesinde duyuran Kütahyalı Haber7'ye yaptığı açıklamada, davayı "inanılmaz" olarak değerlendirdi.

"BAŞBUĞ KENDİNİ DEVLETİN TEK SAHİBİ SANIYOR"

Taraf yazarı Kütahyalı hakkında açılan dava için şunları söyledi: "İlker Başbuğ'a "Devlet memuru" olduğunu hatırlattım. Bunun üzerine bana dava açıldı. Gerekçe aynen bu. İnanılmaz bir şey. Bu bir hukuk skandalıdır. Türkiye'de öyle bir zihniyet var ki kendine "devlet memuru" denmesini hakaret sayıyor. Kendini "Devletin tek sahibi" sanıyor. Ülkeyi seçilmiş iktidarı tanımadan yönetmek istiyor.Bu durum bu zihniyeti göstergesi.Dursun Çiçek olayına,AK Partiyi devirme planlarına şaşırmamak lazım. Malzeme bu..."

"PATAGONYA GENARALİ MİSİN SEN?"

Kütahyalı bugünkü yazısında "Ey Mehmet İlker Başbuğ...Sana soruyorum... Patagonya generali misin sen? Ordaki meslektaşların gibi olmak istiyorsan o günler geçti cancağızım...Devlet memuru olmayı paşa paşa kabul edeceksin...Yada paşa paşa istifa edeceksin...Yada o küçümsediğin Kasımpaşalı seni görevden alacak...Karar senin..." gibi ifadelerle adeta Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a meydan okuyor...

(Haber 7)

memur Ar. me¢m°r
a. (me:mur) 1. Devlet hizmetinde aylıkla çalışan kimse, görevli

Başbuğ bu vasıfları kendinde görmüyorsa vay halimize...

hadim-i harameyn diyen bir dünya sultanı(yavuz sultan selim) dünyaya hakimken bile kendini hademe-hizmetli addeder, bizimkiler memurluğu bile beğenmez olmuş ne diyelim. bu da suç olursa vay haline ülkemin.. memur olmaktan gocunan ve kibri onurunu aşmış devlet görevlileriyle nereye gideriz artık bilmem.

bu gazeteci tahrik etme amaçlı yazmış o yazıyı .

hem devlet butcesinin 3 de 2sini kullanirlar.hem 30 senedir bi capulcu surusu pkk yi alt edemezler.hem burunlarindan kil aldirmazlar.bu ne kibir ya,devlet memurusun tabi senin maasini kim veriyor.devlet memurlugunu hakaret sayiyorsan birak git o zaman. sanli turk ordusunu zedelemeye kimsenin hakki yok..

Korkmayan Yazarları severim, söylediklerinde de çok hakLı..

o sözdeki incelik farklı gibi geldi bana, söyleyen bu niyetteyse!

m. vekili,bakan,başbakan, c. başkanı vs. seçimle gelen insanlara ekseriyetle devlet adamı denildiği düşünülürse. Memurların atamalarla, görev aldıklarıda hesaba katılırsa.

kullanıalan yetki, yetkinin alındığı güç ve sınırları bakımından bir gönderme yapılmış bence.

gündeme dairde yorumlarsanız mesaj gayet açık ve zekice.

Çok haklı

Seçilmişler devlet adamı sayılr.Atanmışlar ise memur

asker herzaman haklıdır.bu tür diologlara girmeye gerek yok.bakın diolog dedim herkes başka keliöelerle ifade ediyo.

yazıdaki göndermeye katılmakla birlikte

birazda kışkırtma olduğunu kabul etmek gerek.

ama her yazarın uslubu farklı. Ceremesinide kendi çeker ayrı.

ama medyada bu(kışkırtma kokan yazılar) bir ilk de değil. Bunuda bilmek gerek.

Helal olsun Yazara cesaretini kutluyorum...

"o küçümsediğin Kasımpaşalı seni görevden alacak" :D

cok güzel bi lafmıs :D

bunu askerin kafasına sokmak lazım tarafı cok sevmesemde bu gorusune katılıyorum ve asker basbakanın altında bulunan bir gorevdir bunu unuttukları icin bu is bu duruma geldi

Geri