arkadaslar ıkı gun once yanlıslıkla 80 gb veırmı kaybettım...hdd cıkartım usb den bagladım harcı bır dvd-rw ım vardı onun aparatıyla bagladım komple bıcımlendırdım... ve easy recovery ve bır kac recover prgramlarıyla taratırken kendılıgınden otomatık kullan cıkıor yanı hdd ın sankı bırı usb sını cıkartıp takıyor nedn boyle oluor sızce arkadaslar bu nedenle tarama ıslemıde yapılamıyor... normal ID ıle bagladıgımdada bıcımlendırmem gerektıgını dıyor wındows amcam ama sonuna geldıgınde bıcımlendırme tamamlanamadı dıyor ve hdd ım 7 gb sını gosterıor... partıtıon magıc ıle de mudehale edemıorum ... cvplarınız beklıorum sımdıden tesekkurler...
siz kapanip aciliyor demedinizki sanki kapanip aciliyor demistiniz,
simdi kapanip acilmasi, bir cd-dvd rom' a cd taktigimizda ilk olarak verileri okur,calistirmaz, ve sonra otomatik kullani devreye sokar,
sizinde basiniza bu sekilde bir olay geliyor, veriler bulunuyor ve otomatik kullana gecmek istiyor,
buyuk ihtimalle disk kendini korumaya aldigi icin bu sekilde goruyorsunuz
simdi sunlara bşr bakalim
hdd' imizi ide yolu ile baglayip,
baslat>>>calistir>>gpedit.msc>enter' ledikten sonra
karsimiza gelen ekranda sol bolumden;
kullanici yapilandirmasi>>yonetim sablonlari>windows bilesenleri>windows gezgini ' ne tiklayin,
sag kisma gecip
"bilgisayarimdan suruculere erisimi engelle" secenegine cift tiklayip degerlere bir bakin,
yapilandirilmadi
etkin
devredisi
gibi uc senekle karsilasacaksiniz,
yaplandirilmadiyi isaretleyip,
tamam diyip bilgisayari yeniden baslatin,
birde,
baslat>>>calistir>>gpedit.msc>enter' ledikten sonra
karsimiza gelen ekranda sol bolumden;
bilgisayar yapilandirmasi>>yonetim sablonlari>sistem>disk sinirlari' na tiklayin,
sag kisma gecip,
disk kotalarini etkinlestir' e tiklayip
ayni yukarida uyguladigimiz gibi
yapilandirilmadiyi isaretliyoruz
bu islemlerden sonra hdd' nizin kalan kismininda tekrar gorunmesi gerekir.
sonra
simdi gelelim diger meseleye
su sekilde unutun demek istedim siz yaklasik olarak,
partition magic ile baya bir ugrasmis ve recovery programlari ile ilgili yapilabilecekleri yapmissiniz,
bunlar ile gorunmuyor veyukaridaki uygulamalara cevap vermiyorsa artik yapilacak kalmamistir ki,
kac kez bicimlendir dediginizi bile bilmiyorum,
her bicimlendirmeye calistiginizda verilerni geri getirilme olasiligi daha da zorlasir
bu yuzden unutun demistim
kolay gelsin