Oyun konsolları tarih oluyor

tıesto

New member
Reaction score
0
Yeni ve sistem canavarı oyunları oynamak için artık yeni bir bilgisayara ya da PlayStation, Xbox ve Wii gibi oyun konsollarına ihtiyacınız olmayacak. Çok yakında kullanıcıların hizmetine sunulacak olan Onlive isimli bu yeni sistem sayesinde artık oyunseverler, oyun konsoluna ihtiyaç duymadan ya da pahalı bilgisayarları kullanmadan en yeni oyunları internet üzerinden oynayabilecek.​

84ee8ee2.jpg

Onlive… İsmini büyük olasılıkla ilk kez duyuyorsunuz; ancak bu yıl Haziran ayında faaliyete geçecek olan bu yeni teknoloji, bilgisayar ve oyun konsolu sektörünü derinden sarsacak. Steve Perlman ve Mike McGarvey’nin başında olduğu bu proje hayata geçtiğinde, oyunseverler yüksek donanım ihtiyacına sahip olan oyunları rahatlıkla internet üzerinden oynayabilecek.

SİSTEM NASIL ÇALIŞACAK

OnLive sisteminin çalışma mantığı oldukça basit: OnLive üyeliğini edindikten sonra öncelikle bir adet OnLive mikro oyun konsolu bilgisayara veya televizyona bağlanıyor. Ardından internet bağlantısı olan bu cihazlarla oyun seçimi yaptıktan sonra ise oyuna bağlanılıyor. Klavye, fare veya oyun kontrol kolundan alınan tepkiler ise doğrudan konsola iletiliyor ve konsol bu tepkileri sunucuya göndererek oyunların video görüntülerini bilgisayara aktarıyor.

PLAYSTATION VE DİĞER OYUN KONSOLLARI TARİH OLABİLİR

17 Haziran'da kullanıcıların hizmetine sunulacak olan OnLive projesi eğer başarılı olursa, bu PlayStation başta olmak üzere oyun konsollarının sonunu getirebilir; zira oyun oynamak için sadece internet bağlantısına ihtiyaç duyacak olan kullanıcılar, ayrıca bir donanıma para ödemek durumunda kalmayacak. Bu durum benzer şekilde bilgisayarlar için de geçerli elbette. Normal şartlarda, örneğin, Crysis oyununu desteklemeyen düşük donanımlı bilgisayarlar bile OnLive projesi sayesinde Crysis’i çalıştırabilecek. Daha da önemlisi, zamanla donanımları eskiyen ve yeni bir bilgisayar satın almak isteyen kullanıcılar, yeni bir bilgisayar satın almak zorunda olmayacak; çünkü piyasaya sürülen her yeni oyun bu sistemde kullanılabileceğinden yeni bir bilgisayara gerek olmayacak.

ARTIK DONANIM DEĞİL YAZILIM SATACAK

Yeni çıkan her oyun için ayrıca donanıma para ödemek durumunda kalmayacak olan kullanıcılar, artık sadece oyunlara para ödeyecek.

OYUNLARI AKICI BİR ŞEKİLDE OYNAMAK İÇİN HIZLI İNTERNET ŞART

Tamamen internete dayalı olan OnLive’da oyunların kesintisiz bir şekilde oynanabilmesi için internet bağlantı hızının yüksek olması gerekiyor. Televizyon yayını kalitesinde görüntü elde edebilmek için minimum 1.5 megabit internet bağlantısı, daha yüksek çözünürlükler için ise bu rakam 5 megabit’e kadar çıkıyor. Diğer bir deyişle, oyunları yüksek çözünürlükte oynayabilmek için yüksek bir donanıma değil hızlı bir internete sahip olmak gerekiyor.

ONLIVE KONSOLU’NUN DONANIMSAL ÖZELLİKLERİ

OnLive konsolu, USB, ses girişi, HDMI yuvasına sahip olduğu gibi Bluetooth teknolojisi de yine bu konsolca destekleniyor.

Kaynak

Ekli dosyalar

• 10096599.jpg
    10096599.jpg
    7.7 KB · Görüntüleme: 22,960
Oyun konsollarını kaldırmak için yine bir konsol piyasaya sürüyorlar ne anladım ki bu işten.

Denildiği kadar ses getireceğini sanmıyorum.

..:.. konsol dan cok kazandılar artık yenı urunlerde sıra ..:..

tüketim çılgınlığı.adamlar yeni bişiler getiriyolar ki rekabet artsın ceplerine para girsin.bikere türkiyede bu net fiyatları olduktan sonra olmaz...

yüzbinlerce kişinin bağlandığını düşünürsek ağ trafik yoğunluğunu nasıl aşacaklar ..

Sunucular yetmez bir iki kişi girmeyecek çok yüksek rağbet olacaktır.
İkincisi sürekli ver transferi içerisinde olacak bağlananlar.
Böyle bir sunucu nasıl yapacaklar ben anlayamadım.
Eğer sorununsuz bşr şekilde çalışan bir sistem kurarlarsa tabiki en tabii görevimiz olan sömürücülüğü yerine getiririz =)

Türkiye için yine değişen bişey olmicak internet hızı diye bişey yokki hızlısı olsun

insanları daha fazla asosyallestirebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar adamlar

böyle bir sistem o kadar saçma ve mantıksız olacağına yüzde yüz eminim (= ONline film izle ayağı gibi bir şey hocam bu kesinlikle inanmıyorum yani devam edileceğine karşın..

bu googlenin geliştirmekte olduğu sistem gibi sanırım ortak bir donanımdan faydalanılıp herkez istediğini oynayacakk iyimi olur kötümü olur orasını bilmemm

Oyun konsolari tarih olmasin, benim gibi konsolcular aglamasin! ben konsolumu koklamam, sarilmak ve öpmek istiyorum :)

herşey güzel de internet koparsa yada fatura ödenmezse
yine eski oyunlara dönülür bence
konsolcular üzülse de çok
aslında iyi olmuş,donanım yenilemek gerekmeyecek

Geri