Paşalar 6 aydır iddianame bekliyor

game06

New member
Reaction score
0
Ergenekon davasının 34’üncü duruşması dün yapılırken, operasyonun son dalgalarında tutuklanan emekli orgeneral Hurşit Tolon ve sağlık nedeniyle tahliye edilen Şener Eruygur’un da aralarında bulunduğu 21’i tutuklu 28 sanık, haklarındaki iddianameyi bekliyor.
Savcı Zekeriya Öz tarafından yürütülen ilk soruşturmanın iddianamesinin açıklandığı 14 Temmuz tarihinden bir hafta önce yani 6 Temmuz 2008 tarihinde tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, İbrahim Özcan, Birol Başaran, Osman Gürbüz ve Kemal Adın ve Durmuş Ali Özoğlu hakkındaki iddianame, operasyonun ardından 5 ay 23 gün geçmesine rağmen hazırlanmadı.
İkinci bölüm soruşturmaya dahil olan Hurşit Tolon ve Şener Eruygur, örgüt yöneticiliği yani örgütün sevk ve idare etmek suçundan tutuklanırken, örgütün basın ayağında çalıştığı iddiası ile 22 Eylül tarihinde tutuklanan gazeteci Tuncay Özkan ise 3 ayı aşkın süredir cezaevinde iddianamenin hazırlanmasını bekliyor. Özkan ile birlikte aynı tarihte tutuklananlar arasında Gürbüz Çapan, Adil Serdar Saçan ve Emcet Olcaytuğ da bulunuyor.
Ek iddianamede kimler olacak?
Hazırlanacak ek iddianamesinde tutuklu isimler şöyle:
6 Temmuz 2008 tarihinde tutuklanan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, İbrahim Özcan, Birol Başaran, Osman Gürbüz, Kemal Aydın, Durmuş Ali Özoğlu;
21 Eylül 2008’de tutuklanan Mehmet Ali Çelebi, Eren Mumcu, Noyan Çalıkuşu;
22 Eylül 2008 tarihinde tutuklanan Hamza Demir, Mahmut Oğuz, Süleyman Solmaz, Kurtça Bektaş, Rıza Demir, Rıfat Yıldırım, Tuncay Özkan, Gürbüz Çapan, Adil Serdan Saçan, Emcet Olcaytuğ.
Ek iddianamede yer alacak olan ve tutuklanmalarının ardından tahliye edilen zanlıların isimleri ise şöyle:
Emekli Orgeneral Şener Eruygur, Sinan Aygün, Barbaros Hayrettin Altıntaş, Hasan Hüseyin Uçar, Yaşar Tozkoparan, Tanju Güvendiren, Hüseyin Nazlıkul.

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=117931&cat=110&dt=2008/12/29

Beklesinler işleri ne

ekmek elden su gölden

K€LKiTLi;3885695' Alıntı:
Beklesinler işleri ne

ekmek elden su gölden

işalaahh seninde başına gelir aynı şey...
benim söyledigimi hatırlarsın hatırlamassan hatırlatırım merak etmee :biggrin:biggrin:biggrin

K€LKiTLi;3885695' Alıntı:
Beklesinler işleri ne

ekmek elden su gölden

Bu ülkede vatanını sevmek suç, sen ve senin gibilerde yastığına başını koyup rahat rahat uyuyabiliyorsan böyle bir kaç vatanını seven sayesinde. Her yer İstanbul Ankara İzmir gibi huzurlu değil. Orgenaral rütbesinde emekli olan birisi tutuklandımı bayram edersiniz, mesut yılmaz gibi adamlar ülkenin parasını hortumlar yüce divanda 100 yıl ceza ile yargılanır beraat eder. Vatanı sevmek suç satmak serbest. Sorması ayıptır sen hiç terörist gördünmü. cevabın evetse yazdıklarımdan dolayı özür dilerim.

Artı ben ülkemi severim, ben teröristin ölüsünüde dirisinide gördüm, uzaktan ahkam kesme, o kadar güzelse ekmek elden su gölden yemek için bir vatan haini vur sen yat o cezaevide tabi yapacak yürek varsa

Bu ülkede vatanını sevmek suç, sen ve senin gibilerde yastığına başını koyup rahat rahat uyuyabiliyorsan böyle bir kaç vatanını seven sayesinde. Her yer İstanbul Ankara İzmir gibi huzurlu değil. Orgenaral rütbesinde emekli olan birisi tutuklandımı bayram edersiniz, mesut yılmaz gibi adamlar ülkenin parasını hortumlar yüce divanda 100 yıl ceza ile yargılanır beraat eder. Vatanı sevmek suç satmak serbest. Sorması ayıptır sen hiç terörist gördünmü. cevabın evetse yazdıklarımdan dolayı özür dilerim.

Artı ben ülkemi severim, ben teröristin ölüsünüde dirisinide gördüm, uzaktan ahkam kesme, o kadar güzelse ekmek elden su gölden yemek için bir vatan haini vur sen yat o cezaevide tabi yapacak yürek varsa

Hiç bişey sebepsiz değildir. Onca paşa emekli paşa var vatanını seven sadece bunlar mı? Bu ülke er yada geç herşeyin hesabını sorar.

Hiç bişey sebepsiz değildir. Onca paşa emekli paşa var vatanını seven sadece bunlar mı? Bu ülke er yada geç herşeyin hesabını sorar.

İstersen at gözlüklerini çıkar, internette sadece magazin sitelerinde dolaşma birazda ülkenin gerçeklerine bak, ülkede ne olup bitiyor, ne nasıl oluyor, birazda tarihize bak ülke nasıl elden gidecekken nasıl elde kalmış, ondan sonra ahkam kesersin

işalaahh seninde başına gelir aynı şey...
benim söyledigimi hatırlarsın hatırlamassan hatırlatırım merak etmee :biggrin:biggrin:biggrin

Bende onlar gibi illegal oluşumların içerisnde yer alırsam ,darbecilik peşinde koşarsam
benim başıma da gelsin.

Bu ülkede eğer vatananı sevenler şuan hapishane de olanlarsa demekki artık kimse vatanını semiyor.

Kusura bakmayın klasik sloganlara karnım tok.

Belkide binlerce orgeneral var neden onlar tutuklanmıyor da bunlar tutuklanıyor.Yoksa bu ikisi ve ya bunların gibi çıkabilecek 5-10 kişinin dşında diğerleri ülkesini vatanını sevmiyor mu.

Şener Eruygurun 2004-2005 yılında darbe girişimlerinde bulunduğu ve her fırsatta ülkede askeri darbe gerçekleştirmek için çabaladığını bilmeyen yok.Bu mu vatan severliği.

Ordunun silahlarını bombalarını çalıp illegal yapılanmalar oluşturmak mı vatanseverlik.

Kaldı ki bu iki komutanın tutklanması Genekurmayın iznine tabidir.Eğer izin vermesydi tutklanamazlardı.

Mahkeme sonucunda görecez suçlular mu suçsuzlar mı

K€LKiTLi;3886517' Alıntı:
Bende onlar gibi illegal oluşumların içerisnde yer alırsam ,darbecilik peşinde koşarsam
benim başıma da gelsin.

Bu ülkede eğer vatananı sevenler şuan hapishane de olanlarsa demekki artık kimse vatanını semiyor.

Belkide binlerce orgeneral var neden onlar tutuklanmıyor da bunlar tutuklanıyor.Yoksa bu ikisi ve ya bunların gibi çıkabilecek 5-10 kişinin dşında diğerleri ülkesini vatanını sevmiyor mu.

Şener Eruygurun 2004-2005 yılında darbe girişimlerinde bulunduğu ve her fırsatta ülkede askeri darbe gerçekleştirmek için çabaladığını bilmeyen yok.Bu mu vatan severliği.

Ordunun silahlarını bombalarını çalıp illegal yapılanmalar oluşturmak mı vatanseverlik.

Kaldı ki bu iki komutanın tutklanması Genekurmayın iznine tabidir.Eğer izin vermesydi tutklanamazlardı.

Ülke gerçeklerinden uzak, sadece geçim derdiyle uğraşan, ülke nasılsa kendi kendiyle yuvarlanıp gidiyor diye düşünenlere anlatacak birşey yok. Tayyipin dediği gibi yola devam. Vatan elden gitmiş, kürdistan kurulmuş size ne, sadece harita değişir o kadar. Sen nasılsa bunlarla uğraşamazsın. Tayyip bey şeriatı getirsin onu gör ama sessiz ol. Sana dokunmayan yılana allh uzun ömür versin

benim başıma da gelsin.

Ülke gerçeklerinden uzak, sadece geçim derdiyle uğraşan, ülke nasılsa kendi kendiyle yuvarlanıp gidiyor diye düşünenlere anlatacak birşey yok. Tayyipin dediği gibi yola devam. Vatan elden gitmiş, kürdistan kurulmuş size ne, sadece harita değişir o kadar. Sen nasılsa bunlarla uğraşamazsın. Tayyip bey şeriatı getirsin onu gör ama sessiz ol. Sana dokunmayan yılana allah uzun ömür versin

arkadaşlar bakıyorum bazı arkadaşlar şimdiden yargılayıp mahkum etmişler benim burada söylemek istediğim daha ortada bir İDDEANAME yok , ve iddeanamesi olmayan bir suç için bile 6 aydır içerideler , halbuki ne davalar ne hortumlar bu ülkede zaman aşımından sonuçsuz kaldı.......

benim başıma da gelsin.

bir insan suçu ıspatlanmadıkça suçsuzdur...henüz daha yargılama bitmeden illegal olduğunu nerden biliyorsun...
hee akp yalakası medyadan okuduğun haberlere göre yazıyorsan sana hatırlatma...
sayın kılıçdaroglunun pkklılara saunaya gitme olayı...günlertce tv gazetelerden manşetten verdide ne oldu!!!hatta al sana belge yok aracın plakasına kadar verdik dedilerde ne oldu!!!
hepsi sahte çıktı!!!
bu zihniyetin haberlerine inanarak yorum yapıyorsan bunuda unutma...

henüz dawa bitmedi...
ayrıca bir ülkede 3-5 el bombası tüfek silahla 70-80 yaşında merdiwenden daha dogru düzgün inecek halleri olmayan adamlar nasıl darbe yapacak!!!

bu ülkenin polisi askeri memleketi sewen vatandaşı yokmu...
o zaman pkk neden darbe yapmıyor...onların daha fazla imkanı var!!!:vur
bu saçmalıklara ancak akpliler inanır yada pkklılar!!!:vur:vur

Arkadaşlar neden panik yapıyorsunuz, adamlar suşsuz ise yargılanır çıkarlar, suçsuz oldukları ispatlanırsa zaten yasalar çerçevesinde mağduriyetlerinin hesabınıda sorarlar.
Ne bir masum, ömür boyu suçlu;
Ne de bir suçlu ömür boyu masum kalabilir.
Hakkın adaleti eninde sonunda herkes için işler...
Paşa ise paşa;
Başbakan ise başbakan,
Komutan ise komutan.
Adam gibi, ağlayıp sızlamadan, paşa paşa, yargılanıp aklanıp çıkacak...
Bu kadar basit.

Hazırlanamaz tabi ki... Çünkü deniz bitti. Senaryoyu hazırlayanlar ABD' de seçimi kaybetti, yandaşlarıda ekonomik kırizle boğuşuyorlar. Şu aralar dizinin devamı yazılamıyor. Zaman kazanmak için eski bölümlerle idare ediyorlar. Bu oyalamalarla dizi ileride yayından kaldırılacaktır, göreceksiniz.

"Kelkitli" nin yaptığı yorum için sadece şunu söyleyebilirim: Bir gün herhangi bir sebepten içeri girmeni dilerim; ekmeğini gölden gelen suya banarak yemenin hazzını tatman arzusuyla...

İstersen at gözlüklerini çıkar, internette sadece magazin sitelerinde dolaşma birazda ülkenin gerçeklerine bak, ülkede ne olup bitiyor, ne nasıl oluyor, birazda tarihize bak ülke nasıl elden gidecekken nasıl elde kalmış, ondan sonra ahkam kesersin

Nesin sen tarih pro. mu? Beni tanımadan bilmeden nasıl benim düşüncelerime göre yorum yapıyosun.

İnsanı çirkefleştiren kör cehalettir.

Geri