SAHRANİL
Altın Üye

Pandispanyalı tavuk göğsü
Pandispanya için:
2 adet oda ısısında yumurta
2 fincan şeker
Yarım fincan su
Yarım poşet kabartma tozu
3,5 fincan un
Şerbet için:
2 bardak şeker
3 bardak su
Tavuk göğsü için:
1 litre süt
1 kaşık nişasta
1 kaşık pirinç unu
1 kaşık un
1 poşet vanilya
8 kaşık şeker
Krema:
1 poşet krem şanti
200 ml. soğuk süt
Yapılışı:
Yumurtaları şeker ile çırpıp, su kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın.
Dikdörtgen büyük boy borcama veya bu ölçüye denk gelen bir tepsiye döküp 180 dercede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
Şekeri su ile kaynatıp ılık hale geldiğinde pandispanyanın üzerine dökün.
1 litre sütten 1 bardak ayırıp kalan kısmını kaynamaya bırakın.Ayırdığınız 1 bardak ile nişasta, pirinç unu, un ve şekeri çırpın ve kaynayan süte yavaş yavaş ilave edin.Bir kaç dk. kaynatıp ocaktan alın, bir kaç dk. karıştırarak bekleyin ve pandispanyanın üzerine dökün.
Tatlının soğumasını bekleyip üzerine hazırladığınız krem şantiyi yayın.Ceviz ile süsleyip servis yapın.
Pandispanya için:
2 adet oda ısısında yumurta
2 fincan şeker
Yarım fincan su
Yarım poşet kabartma tozu
3,5 fincan un
Şerbet için:
2 bardak şeker
3 bardak su
Tavuk göğsü için:
1 litre süt
1 kaşık nişasta
1 kaşık pirinç unu
1 kaşık un
1 poşet vanilya
8 kaşık şeker
Krema:
1 poşet krem şanti
200 ml. soğuk süt
Yapılışı:
Yumurtaları şeker ile çırpıp, su kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın.
Dikdörtgen büyük boy borcama veya bu ölçüye denk gelen bir tepsiye döküp 180 dercede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
Şekeri su ile kaynatıp ılık hale geldiğinde pandispanyanın üzerine dökün.
1 litre sütten 1 bardak ayırıp kalan kısmını kaynamaya bırakın.Ayırdığınız 1 bardak ile nişasta, pirinç unu, un ve şekeri çırpın ve kaynayan süte yavaş yavaş ilave edin.Bir kaç dk. kaynatıp ocaktan alın, bir kaç dk. karıştırarak bekleyin ve pandispanyanın üzerine dökün.
Tatlının soğumasını bekleyip üzerine hazırladığınız krem şantiyi yayın.Ceviz ile süsleyip servis yapın.
