Pc' de kasma var ?

ISIran_

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar 4-5 yıllık bilgisayarım bilgisayarda şöyle bir sorun var.En dandik oyunda bile bir süre sonra kasıyor.Counter-strike da GTA da Mount &Blade de felan 10 dk gecmeden kasma başlıyor.Ayriyetten Mesela sitelerde dolanırken facebookda mesala belli bir süre sonra siteleride kasmaya başlıyor.Bilgisayara reset atınca kapayıp açınca düzeliyor.Bilgisayardan pek anlamadım için buraya yazayım dedim yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

PC Özellikleri:
Ekran kartı : Nvidia 8500GT 512mb 128bit
İşlemci: Pentium(R) D CPU 3.4Ghz - 3.42Ghz
Anakart: Gigabayte S Series
Ram : 3 GB 677Mhz
Kasa: Natilus dandik fakat yeni power aldım 500W Gerçek Huntkey

Pc format attım komple gene kasma devam etti içindeki tozları temizledim gene kasıyo.

Birde mümkünse 1500TL lik Full Oyun bilgisayarı almayı düşünüyorum yardımcı olursanızda sevinirim.

Yeni mi başladı?
Aşırı ısınma sorunu yoksa hepimizde sağlam bir rootkit ola bilir.
Hayrolsun bakalım.

Aşırı ısınma yok sanırsam rootkit midir nedir onu nasıl temizleriz gerci antivirüsle tarattım ama

aşırı ısınmadan benimde bazen laptop kasıyordu. İçini açtım temizledim düzeldi :D Seninkininde düzelmesi gerekirdi. Antivirüs kasıordur yada bir virüs girmiş olabilir. Bundan iki ay önce deleteice.exe adlı bir virüs girdi. PCyi açtıktan tam yarım saat sonra kasmaya başladı. %50 sini harcıyordu CPU nun. Görev yöntecisinden çalışan uygulamalara dikkatlice bak. virüsse kendini belli eder zaten. Gereksiz bir kaç uygulamayı kapamayı dene ve tekrar bi oyuna gir.

Phsyx driver yüklü ise ki yüklüdür kaldırıp deneyiver.
Ama açıkçası sorun işlemcide görünüyor, büyük ihtimalle işlemci yetersizliğinden.

Yine linkteki siteden sisteminizi oyuna göre test ettirin bakalım;
can you run it

Phsyx driver yüklü ise ki yüklüdür kaldırıp deneyiver.
Ama açıkçası sorun işlemcide görünüyor, büyük ihtimalle işlemci yetersizliğinden.

Yine linkteki siteden sisteminizi oyuna göre test ettirin bakalım;
can you run it

En basitinden GTA sanandres de bile kasıyor ya bir süre sonra , Counter-Strike dada öle düşüyo yane oyun oynanmıcak dereceye geliyor.Reset atınca düzeliyo.Sonra bi süre sonra gene aynısı oluyo.

Bence sistemi temizlemen gerek.
Varsa virüslerden,spywarelerden ve de kayıt hataları gereksiz uygulamalar vs.
Bilgisayarı hızlandırmaya çalış bence.
Defrag vs.

Ekran kartının fanı bir süre sonra hızını ve soğutma yeteneğini kaybeder. (Tozla ilgili)
Fanı söküp bir nesil daha iyi bir fan takmanı öneririm.

Sürekli bir kasılma olsa başka nedenleri olabilir.

Bir de kasanın soğutmasının iyi olması herşey değildir.

Kuzey köprüsü yeteri kadar soğutuluyor mu? ve kasa hava akışını önleyen bir dolap içinde mi duruyor?

Birçok sebebi olabilir başlıca sorunlar;

1. Herhangi bir virüs vb birşey olabilir ama düşük ihtimal

2. Sistemde kasan bir uygulama olabilir oyunda kasma başladığında görev yöneticisinden bir kontrol et fazla ram veya işlemci yiyen bir uygulama var mı?

3. Isınma sorunu olabilir. Bunun için Hwmonitor adlı programı indir. Programı actıktan sonra program acıkken oyuna gir oyna kasmaya başladıktan belli bir süre sonra oyunu kapat. Ve Hwmonitor deki sıcaklık değerlerine bak. Max. yazan kısımda eğer 70 derece ve üstü bir sıcaklık varsa sorun budur.

4. İşlemcinin hız değerlerinde bir sorun olabilir. Mesela geçen bir arkadaşımda da benzer bir sorun vardı herşeye baktık ama işlemciye bakmak en son akılmıza geldi. Özelliklerden baktığımızda normalde 2,6 olan işlemcinin 1,2 de çalıştıgını gördük. Herhangi bir overlock veya güç tüketimini azatlsın diye bir şeyler yaptıysan onları geri al.

"pentium d" işlemci ısınması hakkında pek bilgim yok ama. araştırdıktan sonra bu işlemcilerin daha yeni nesil "core 2 duo" dan fazla farkı olmadığını gördüm. Çift çekirdekli ve 3.40 ghz bir işlemci piyasadaki tüm oyunlara yeter diye düşünüyorum..

aynen arkadaşların dediği gibi oyun kasmaya başladığı an şunu yap;

başlat/çalıştır/_gelen_pencereye_şunu_yaz taskmgr tamam_yazısına_tıkla.
açılan pencerede "işlemler" sekmesine gel. orada CPU kullanımı 90 ve üzeri olan bir işlem varsa onu sonlandır bakim noluyor :D (oyun kapanabilir doğal olarak)

Geri