Pc donup kalıyor

kaptanoguz

New member
Reaction score
0
öncelikle iyi günler ya benim bilgisayar durup dururken donup kalıyo neden diye baktıgımda kasayı bi elledim ates gibi yanıyo
hemen söktüm temizledim termal jelinide sürdüm pc ısınıyor en fazla 20 dk hemen ısınıp kitleniyor bende caresizlikten vantratör açtım vantratör sagotuyor hiç sorun yok ama bunu eski haline nasıl ceviririm merak ettim ama bayadır formatta atmadım ha yaklasık 6 ay oldu win 7 kurulu

p4\3.0\2mb
2gb ddr 2 533 ram var
1gb nvida 1gb 128bit ddr3 ekran kartı var

genel özellikler bunlar
yardım eden etmeyen herkeze tesekkurler

power supply, anakart, ekran kartı, işlemci fanı vs vs birden fazla donanımsal arızan olabılır. birde pc açılırken "del" tuşu ile biosa gir, orada "load setup defaults" yazana enterla iki kere. ama büyük ihtimal donanımsal arızan var. çok fazla anlamıyorsan herhangi bi teknik servise götür bilgisayarını.

hımmm bu benimde başıma geldi.. kesinlikle sorun donanımsal.. PC anakartınla ilgili olabilir die düşünüorum ben.. çünkü aynı sorunu bende yaşadım meğer anakartı yakmışım :)

ya anakarttaki sogutucuyu gozden gecir yada islemcinin fanini temizle (veya degistir).

genelde boyle bir sorunu islemci fani yapar.

bu arada sadece calisirken mi yapiyor yoksa oyunda falan mi yapiyor. Oyunda yapiyorsa direk ekran kartini degistir. Oda yapar. Bu arada guc kaynagin yeterli mi, minimum o ekrankatina 450w gerekli

ya anakarttaki sogutucuyu gozden gecir yada islemcinin fanini temizle (veya degistir).

genelde boyle bir sorunu islemci fani yapar.

bu arada sadece calisirken mi yapiyor yoksa oyunda falan mi yapiyor. Oyunda yapiyorsa direk ekran kartini degistir. Oda yapar. Bu arada guc kaynagin yeterli mi, minimum o ekrankatina 450w gerekli

yeterli 460W Lık ya hiç sorn yoktu 7 aydan beri kullanıyom bi sıcaktan yaptı bide normallde yapıyo bişi açsanda açmasanda takılı kalıyor

power supply, anakart, ekran kartı, işlemci fanı vs vs birden fazla donanımsal arızan olabılır. birde pc açılırken "del" tuşu ile biosa gir, orada "load setup defaults" yazana enterla iki kere. ama büyük ihtimal donanımsal arızan var. çok fazla anlamıyorsan herhangi bi teknik servise götür bilgisayarını.

bilgisayarcıma danıstım format at dedi pc ne virus girdise işlemciyi yoruyodur oyuzden pckasıyodur dedi olabilirmi ?

bilgisayarcıma danıstım format at dedi pc ne virus girdise işlemciyi yoruyodur oyuzden pckasıyodur dedi olabilirmi ?
Hem doğru hem yanlış.
Şöyle ki doğrudur virüsler wormlar aşırı işlemci kullanımına sebep ola bilir.
Yanlış Bu makinalar uzun süre %100 yük altında çalışmak üzere yapılır.
Yani O bilgisayarcıy deki ha ben kullanmışım ha virüs makinayı kullanınca makina kilitleniyor.

Anakartın markıalıysa muhakkak sıcaklıkları ölçen programı vardır. bak ona neresi ısınıyor.
Bir de networku kesip bak dışardan saldırı olmasın.

öncelikle bilgisayarın işlemci fanı başta olmak üzere temizliğini yap.daha sonrasında bios ayarlarına girip default yap işlemci sıcaklığı manuel olarak atanmış olabilir.halen sorun yaşıyorsan kasaya bi kaç tane daha fan ekle.ısınan parçanın hangisi olduğuna dikkat et ekran kartı,işlemci,kuzey-güney köprüsü...fakat sorun yazılımsal deil donanımsal diyebiliyorum.yazılımsal problem olsaydı resetleme yaşardın.

Hem doğru hem yanlış.
Şöyle ki doğrudur virüsler wormlar aşırı işlemci kullanımına sebep ola bilir.
Yanlış Bu makinalar uzun süre %100 yük altında çalışmak üzere yapılır.
Yani O bilgisayarcıy deki ha ben kullanmışım ha virüs makinayı kullanınca makina kilitleniyor.

Anakartın markıalıysa muhakkak sıcaklıkları ölçen programı vardır. bak ona neresi ısınıyor.
Bir de networku kesip bak dışardan saldırı olmasın.

aga tam olarak işlemcinin bulundugu bölge ısınıyor kasaların kapaklarını açtım fanı temizledim termal jelini surdum vantratörü açıyorum kaanın her yeri buz gibi oluyor bitek anakartı kasaya baglayan yer ılık kalıyor işlemcinin arkası

işlemci fanının termal jelini sürdün peki fan düzgün oturuyormu işlemciye ??
anakartın üzerine bak kondansatörlerde şişme ve benzeri sıkıntılar varmı ??
en basit çözüm görev yöneticisinde performansa bak cpu hareketlerinde hiç bir işlem yapmadığın halde hareket varmı ?? mesala amd olan makinelerde virüs girmesi ile beraber işlemci ısısı çok ciddi seviyelere çıkmaktadır..

işlemci fanının termal jelini sürdün peki fan düzgün oturuyormu işlemciye ??
anakartın üzerine bak kondansatörlerde şişme ve benzeri sıkıntılar varmı ??
en basit çözüm görev yöneticisinde performansa bak cpu hareketlerinde hiç bir işlem yapmadığın halde hareket varmı ?? mesala amd olan makinelerde virüs girmesi ile beraber işlemci ısısı çok ciddi seviyelere çıkmaktadır..

Simdi ben pc ye format attım daha denemedim hep vantratörle calısıyor bi WOW türk serverını kurmaya calısıyorum onu kurduktan sonra denicem hakkatten cok urastım bedava WOW server buldumda yaklasık 1 haftadır 30 40 gb download yaptım biraz karısık ama sona geldim onu bitirdikten sonra denicem vantratör açıkken ne bi kasma ne bi takılma nede her hangibi donma meydana gelmiyor format atmadan önce pc kasıyodu simdi öyle birsey yok
ama tam kesin degilim suan işlemci fanı tam oturuyor onları kontrol ettin her hangi bi ana kartta yanık sislik falan yok gözle baktım bişe göremedim ince bişise büyütec bulup bakmak lazım bide yakında wow türk serverini paylasacagım serverde herkezin haberi olsun

en köklü net cozumu nasıl bulursun bence format at dene tekrar bu dedıklerını yapıyor ıse donanımsal olarak yapıyor bu hatayı?

Geri