Pc sürekli res atıyor.

pscobat

New member
Reaction score
0
Arkadaslar
Oyunlara girer girmez res atıyor.
Bazen durduk yere kapanıyor sanki fişten cekmısım gibi ama tekrar pcnin ac tusuna bastıgım zaman acılmıyor.
Fişi cıkartıp tekrar takıyorum ondan sonra acılıyor.
Bilgisayarın sıcaklık degerleri normal oyuna gırdıgım zamanda sıcaklık sadece 1-2 derece yukselıyor ve res atıyor...
Bu resim sistem bostayken cekıldı
b88msx.jpg

Vay be 1 milyon uye var dıolar ama onlıne yok herhalde 1.2 mılyon kısıden 3.000 kişi acık
sabahtan berı 10 kısı bakmıs koskoca forumda
:thumbdown:

sanki güç kaynağında sorun var gibi pc nin.

ramlerdede sorun olabilir.

ama gücün kesilmesi olayı direk bence güç kaynağı ile ilgili.

güç kaynağı yetersiz geliyo olabilir mi ?

Çizgi Elektronik

buraya gir hesaplama yap bide bakalım güç yeterlimi diye...

Onceden 250 watt guc kaynagı kullanıyorum o yandı sımdı 300 watt aldım
Ayrıca sana cvp yazdıgın ıcın tesekkur ederım

arkadasım pc nın klendısını resetleme sebelerı çok bir işlemci asırı ısınınca bunu yapar yanı cpu fanı yeterlı sogutma yapmıyor olabilir
remler ile alakalı bir durumda olabilir tek tek bakmam gerek

Sıcaklıkla ılgılı ss aldım
Sıcaklıkla ılgısı oldugunu pek dusunmuyorum
Çünkü pc kapandıgı zaman hepsının sıcaklıgına bakıyorum
Oyle asırı sıcaklık yok
Sadece ekran kartında dıgerlerıne gore bırazdaha sıcak
Onceden hıc boyle yapmazdı cs 1.6 m2 de felan atıyor
Oncede cod5 felan oynadım onlarda boyle bısey yapmadı

bana yukarıdakı sştede gereklı pıwer ihtiyacı olrak 368 Watt diyor bende suna halı hazırdakı power 300 wat herhangi bir sorun yopk ama sen powerı değiştirdim diyiyorsun diger poweri neden değiştirdin birde kasayı kapattıktan sonrakı sıcaklık onemlı değil calısırken nasıl ısınıyor oan bakmam lazım yanı cpu yu zorladıgında nekadar ısınıyor bence once guzel bir kasqa temızlıgı yap soınra yenıden bir bak

Onceki powerın fanı calısmıyordu.
Power asırı ısnıyordu
Bende ondan dolayı res atıyor diye power degıstım
Oncekı powerı bılgısayarcıya goturdum
Icını actı yanmıs dedı
Hemde pc calısırken parcalarına ellersem bırsey olmazmı

büyük ihtimal fanlardan kaynaklanır bence ii bi temizlik yapmalısın

kasa acıkken kasaya dokunmak zaten teklıkelı ama yukarıdakı resimdeki sıcaklık degerleri normal gibi

su an pc bende boşta olmasına regmen cpu 46derece remler 42derece
aldıgınız powerdemı acaba sorun var yanı gercek çıkıs gucu mu yetersız

oncekı powerdada sorun oluyodu ama bu power bır sey dıkkatımı cektı anakarta takılan herhalde 20 pınlık soketde 1 tane eksık kablo var beyaz renkte kablo eksık

büyük ihtimal fanlardan kaynaklanır bence ii bi temizlik yapmalısın
Butun fanları temızledım ama bır tek cpu fanını tam temızleyemedım bırde termal macun surmedım alalı 2 sene oldu hıc termal macun surulmedı

anakart bu

ekran akrtı bu

ekran akrtının fanında bir proplem yokmu yanı aynı akrtan bende de var ama bir ara fanı gitti

buda 300 watlı power ve baglantıalrı

Kardeş senin ya powerinde bi problem var yada anakartında sorunun var

Ekran kartımın fanı saglam baktım calısıyor
powerın connectorlarından atx 20 pin olanda 1 tane beyaz kablo eksık

Butun fanları temızledım ama bır tek cpu fanını tam temızleyemedım bırde termal macun surmedım alalı 2 sene oldu hıc termal macun surulmedı

hiç termal macun sürülmedi ne demek ya hemen git termal macun bul ve sür aksi takdtirde işlemciyi bile yakabilirsin termal macun çok önemli zaten sorunun büyük ihtimal ondan kaynaklanıyor senin termal macunu sür düzelecek

oncekı powerdada sorun oluyodu ama bu power bır sey dıkkatımı cektı anakarta takılan herhalde 20 pınlık soketde 1 tane eksık kablo var beyaz renkte kablo eksık

oyle bir durum soz konusu ise oda bunu yapar ama bu durumda pc acılırmı onu bilemem

oyle bir durum soz konusu ise oda bunu yapar ama bu durumda pc acılırmı onu bilemem

abi o 20 pinle 24 pin arasında pek deişen bişi yok o 4 pin pekte fark yapmıo ama termal macun çok farklı bi olay onun kesinlikle olması lazım bana çok gelio bu arızadan bi açıorum işlemcide bi damla macun yok

bence uc ıhtımalı var.
1-Cpu fanının ayaklarından bırı kırık yada tam oturmamıs olabılır
2-Ekran kartı degısımı yaptıysan power cekmez kapatır pc yı..
3-Anakartla ılgılı problem olabılır

Geri