pc yorum ve tavsiye?

draakwolf

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar emektar pc'm hakkın rahmetine kavuştuğundan yeni bir güzel bir pc toplamaya karar verdim.eski pc'm
pentium 4 2.8 ghz işlemci,
768 mb ddr 333 mhz ram
nvidia fx 5500 256 mb ekran kartı
17" crt monitör
den oluşuyordu.işlemcisi bozuldu 2..el buldum gittigidiyorda 130 tl civarı vermek işime gelmedi.ben de vermişken paraya kıyayım ama eski pc'de yapamadığım içimde kalan herşeyi yapayım dedim.şu anlık evimde televizyonum yok o yüzden tv ye para vereceğime ayrı olarak monitörü böyle seçer bi de tv kartı alır kullanırım dedim.ve araştırmalarım sonucu şöyle bir sistem yaptım.

anakart:asus p6t
işlemci:i7 920 D0
ram:eek:cz gold 6gb 1600 mhz cl8
ekran kartı.zotac gtx295
psu:high power 1000 watt
işlemci soğutma:akasa nero
monitör:t260 hd (tuner ve 2xhdmi olanı)
tv kartı:avermedia trinity
ses kartı:creative audigy value 24 bit.
hoparlör:logitech x-540 5+1
dvd yazıcı:lg dvd rw (iki adet)
klavye-mouse: logitech ex 110 klavye mouse set
hdd:seagate 1 tb 32 mb cache sata2
kasa:thermaltake armor+

hepsi toplam 4600 tl tutuo.yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

arkadaşım sistem çok güzel gülegüle kullan ama hdd 1tb yerine yüksek rpm li bir tane ve depolama için başka hdd kulanmanı tavsiye ederim

bence hdd tercihini 2 adet 500 gb 32mb önbellek li harddisc yönünde kullan ve raid0 yaparak kullan hem 1 tb disk alanın olur. 64 mb önbellek ve 14000 rpm gibi çalışan bir disk olarak düşünebilirsin

logitech x 540 ı bende kullanıyorum fiyatına göre mükemmel ancak evde lambayı açıp kapatığında hoparlörlerden PAT PAT diye baya yüksek bir ses çıkıyor ve bazen beni sıçratıyor. Google ye bu sorunu yazıp arattır.Bu tür sorun yaşayan tek kişi ben değilim. Bundan haberin olsun ama yinede ben çok memnunum.(eğer müstakil bir evde oturuyorsan z5500 almanı tavsiye ederim.)
Ses kartı olarak Creaztive X-fi gamer ses kartı kullanıyorum. Creative nin tartışılmaz bir kalitesi var. Bazı insanlar onboard ses kartım var zaten almaya ne gerek var diye düşünüyor ama ben aldıktan sonra müthiş bir fark gördüm. Mutlaka X-Fi chipli bir ses kartı al bence madem o kadar para verdin. Almayacaksan eğer bırak onboard kalsın parana yazık.

Gelgelelim ben o paraya bir tane araba rahat alırım. Bilgisayar başında duracağıma arabayla her yeri dolaşırım :D:D:D:D:D:D

para bol galiba kardeş 4600 ytl yani dörtmilyar altıyüzmilyon üfff bir asgari ücretlinin nerdeyse 1 yıllık maaşı ne diyim hayırlı olsun :)

ekran kartı o kadar iyi deil 640 $ o ekran kartına verceğime bunu alırım HIS ATI HD 4870 1GB (256BIT) GDDR5 hem DDR5 hadı onu begenmedın dıyelım bunu al HIS ATI HD 4870 512MB (256bit) GDDR5 240 $ onuda beğenmezsen tek bir kart kalıyo Sapphire toxic hd 4850 DDR3 512 MB 256 bit 210 $ ve kesınlıkle ısnma sorunu yasamzsın + fabrika çıkşı overclock ludur ; )

al sana sapphire toxic hd 4850 = Sapphire’den ZALMAN fanlı ve fabrikadan overclocklu performans lideri HD4850 TOXIC edition…

ATI nin yeni nesil Ekran kartı işlemcisi (GPU) olan RV770Pro kullanılarak üretilmiş ilk modeli olan Sapphire HD4850 mükemmel mültimedya özellikleri ve muhteşem hızı ile karşınızda…

Enerji verimliliğinin en üst noktada olduğu 55nm üretim teknolojisi ile hazırlanmış bu kart yüksek hızlara düşük sıcaklıklarda ulaşabiliyor. Üzerindeki ZALMAN marka fan ile standart tasarımdan yaklaşık 20-25 derece daha soğuk çalışabiliyor.

1080p FULL HD görüntü desteği ; 4lü ekran kartı kullanımına izin veren Crossfire X desteği, tümleşik HDMI ve Entegre 7.1 Dijital Ses kartı...

800 Paralel işlemcisi içeren HD4850, 256bit haberleşme arayüzü ve 512MB GDDR3 belleği ile mükemmel performans vaad ediyor.

Yapılan ilk testlerde fiyat olarak rakipleri 8800GT ve 9800GTX leri geride bırakan bu modele sahip olmak için acele edin!!!..

Standart olarak gelen 2200Mhz (1100Mhz x 2 ) GDDR3 bellek ve 675Mhz lik grafik işlemcisi ile fabrika çıkışlı overclocklu olarak geliyor…

Üstün 3D özellikleri ile Windows Vista Ultimate dahil olmak üzere tüm Windows versiyonları ile maksimum performans veriyor…

Kardeşim Pc in Çok Güzel Şimdiden Hayırlı Olsun.Güle Güle Kullan...

Geri