Peşmergeler tutuştu

"Devlet kin tutmaz... Çıkar gözetir" ? Iraka girme konusunun kinle ne alakası var? Bunun şeref ve haysiyetle alakası var, kardeşlerimiz orada şehit düşmüş biz burada hep beraber çıkar gözetelim, ne etliye dokunalım ne sütlüye, pısırık olalım diğer milletler bizi şamar oğlanına çevirsin ama yaşamamıza izin versin, arkadaşım istediğin bumu senin?
kusura bakma arkadaşım sen daha Türklüğü öğrenememişsin,
"devlet kin tutmaz çıkar gözetir" genellemesi yerine ben sana bir genelleme göstereyim ; "her Türk asker doğar" savaştan korkuyorsan....!!!!

Sen korkmaya devam et arkadaşım ben korkmuyorum, Allahıma çok şükürki senin gibilerin azınlıkta olduğunu biliyorum,
Allah Türkü Korusun

"büyük savaşlara neden olan insanlar, savaşlar hakkında hiçbir bilgiye sahip olmayan insanlardır" bu sözü duymuşsundur eminim?, hem soraki mesajlarımı okursan "girmek isteyen girsin" demişimdir, devlet adına hüküm vermeyin derim... Lakin bilirim ben burda ne kadar anlatırsam analatayım size anlatabileceğimi sanmam, bertrant russell "her insana hayatını tehlikeye atma fırsatı verilmeli, ancak bu yolla öğrenebilirler hayatlarının kıymetini" diyerek bu tabloyu çok iyi özetliyor, henüz böyle bir şeye kalkışıp kalkışmayacağınızı düşünmeden önce şakağınızın yanında geçecek bir mermi sadece bir mermi bin kelimeye bedeldir.)

"büyük savaşlara neden olan insanlar, savaşlar hakkında hiçbir bilgiye sahip olmayan insanlardır" bu sözü duymuşsundur eminim?, hem soraki mesajlarımı okursan "girmek isteyen girsin" demişimdir, devlet adına hüküm vermeyin derim... Lakin bilirim ben burda ne kadar anlatırsam analatayım size anlatabileceğimi sanmam, bertrant russell "her insana hayatını tehlikeye atma fırsatı verilmeli, ancak bu yolla öğrenebilirler hayatlarının kıymetini" diyerek bu tabloyu çok iyi özetliyor, henüz böyle bir şeye kalkışıp kalkışmayacağınızı düşünmeden önce şakağınızın yanında geçecek bir mermi sadece bir mermi bin kelimeye bedeldir.)

Bak dostum hayatta bazen modern yahut insancıl düsünceler işe yaramaz.Anlatmak istedigini herkez gayet te iyi bir şekilde anlıyor fakat seninle aynı fikirleri savunmuyorlar.Eger ki burası amerika olsaydı paralı askerlik uygulaması olurdu sende eger savas(fiziken savastan bahsediyorum,toplumsal yada dogru-yanlıs celiskisinde kalmadan) istemiyosan asker olmazdın.Türkiye de ise zorunlu vatan borcu vardır.Gidersin Allah nasip edersede gelirsin.(inanıyorum askerligini de tamamladın)
Karınca hikayesi vardır bilirsin "Medine'ye varamam ama yolunda ölürüm ya" der hani.İnanıyorum sende herkez kadar ve hatta bazı kısımlardan cok cok fazla vatanını,topragını,halkını seviyorsun.Demissinki simdi 13 kişi öldü savasa girersek daha cok kişi ölcek...
1-Orda ölen kişi ölü degil eger müslümansa ŞEHİT olur.
2-O şehit orda sadece bedenen vefaat etmesi kendinden sonra baska bi 13ler olmasın diyedir.

Savaş cok mu iyi birşey?Elbette ki hayır.Fakat zorunlu oldugunda olması gerekir.
Düsünceyi ve düsünmeyi seviyorsun.Birazda baska acılardan bak inanıyorum onlarıda anlıyacaksın ve hak vereceksin...

dediğim kaçınılmazdan kaçmak değil, kaçınılmazın yanlış belirlendiği... yanlış kişilerce savaş çığırtkanlığı yapıldığı... senin dediğin "zorunlulukları" da düşünürsek bu yöndeki tavrım değişmez... ama teşekkür ederim anlaşmaya dayalı mesajın için.)
iyi forumlar...

Girmek isteyen girsinmi? yani nedemek istiyorsun, savaş çıkarsa siz gidin ben gelmeyeceğimmi demek oluyor? eğer bunu kastediyorsan tanımın HAİNLİKTİR!!!

Anladıgım kadarıyla bazı arkadaşlarımız gırme taraftarı degil peki sorarım o ölen şehitlerden biri sizin abiniz veya bi yakınınız olsa ne yapardınz?
O ölen şehitlerimiz burda bizim sıcacık yatagımızda ii uyumamız için şehit dusuyo biz bişe yapmıcakmıyız yanı var ya daha ben askerliğimi yapmadim ama onlardan bi can almadan gidersem gozum açık gider.O şerefsizlerden korkuyosam veya ölmekten korkuyosan ne olayım. ben efe torunuyom nasıl ki dedem bu ulke için bir sürü yunan piçi kesmişse bende bu ülkeyi korumak için gelen tehtitlere karşılıksız kalmam.
istiklal marşimizin şu kıtasını ii okuyon derim
Arkadas! Yurduma alçaklari ugratma sakin!
Siper et gövdeni, dursun bu hayasizca akin. gerci istiklal marşimizin heryerinde büyük anlam var ama anlayana

Istiklal Marsi
Korkma, sönmez bu safaklarda yüzen al sancak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yildizidir, parlayacak;
O benimdir, o benim milletimindir ancak.

Çatma, kurban olayim çehreni ey nazli hilal!
Kahraman irkima bir gül! ne bu siddet bu celal?
Sana olmaz dökülen kanlarimiz sonra helal,
Hakkidir, Hak'ka tapan, milletimin istiklal!

Ben ezelden beridir hür yasadim, hür yasarim.
Hangi çilgin bana zincir vuracakmis? Sasarim;
Kükremis sel gibiyim, bendimi çigner asarim;
Yirtarim daglari, enginlere sigmam, tasarim.

Garbin afakini sarmissa çelik zirhli duvar,
Benim iman dolu gögsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasil böyle bir imani bogar.
"Medeniyet!" dedigin tek disi kalmis canavar?

Arkadas! Yurduma alçaklari ugratma sakin!
Siper et gövdeni, dursun bu hayasizca akin.
Dogacaktir sana vaadettigi günler Hak'kin;
Kim bilir, belki yarin, belki yarindan da yakin.

Bastigin yerleri "toprak" diyerek geçme, tani!
Düsün altindaki binlerce kefensiz yatani.
Sen sehit oglusun, incitme, yaziktir atani;
Verme, dünyalari alsan da bu cennet vatani.

Kim bu cennet vatanin ugruna olmaz ki feda?
Süheda fiskiracak, topragi siksan süheda!
Cani, canani, bütün varimi alsin da Hüda,
Etmesin tek vatanimdan beni dünyada cüda.

Ruhumun senden ilahi, sudur ancak emeli;
Degmesin mabedimin gögsüne na-mahrem eli!
Bu ezanlar ki sahadetleri dinin temeli,
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli

O zaman vecdile bin secde eder varsa tasim;
Her cerihamdan, ilahi, bosanip kanli yasim,
Fiskirir ruh-i mücerret gibi yerden nasim;
O zaman yükselerek arsa deger belki basim!

Dalgalan sen de safaklar gibi ey sanli hilal;
Olsun artik dökülen kanlarimin hepsi helal!
Ebediyen sana yok, irkima yok izmihlal.
Hakkidir, hür yasamis bayragimin hürriyet;
Hakkidir, Hak'ka tapan milletimin istiklal!

Mehmet Akif Ersoy

Arkadaşlar,'' Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'' ve bu memleketimiz için zaten kanıtlanmıştır
ve böylede devam ediyor.Fakat artık olmasın istiyoruz ve inanıyorumki hepimizin bu konudaki tavrının sebebide budur.Kimimiz girelim temizleyelim,kimimiz girersek daha çok şehidimiz olmasın diye fikir beyan ediyor.Ama sonuçta herkesin derdi bu beladan kurtulmak.
Fakat karşımızda yeri,yurdu birliği sayısı belli bir düşman yok,biz hainlerle,şerfsizlerle,itlerle savaşıyoruz.Kuzey ırağa girdiğimizde bütün pkk itleri bir andakuzey ırakta devlet kurmaya çalışan
şerefsizlerin vatandaşı olsa nerden ve nasıl anlayacağız,hepsinimi yok etmemiz lazım,kurunun yanında yaş hesabı.Yada biz girdiğimizde onların nerelere çekilebileceğini nerden anlayabiliriz,bukadar destekçileri varken.Vatan kuzey ıraktan,silah abdden,eğitim israillilerden,para avrupa ve içimizdeki şerefsizlerden den den den.
Bence bir batklığa çekilmek isteniyoruz ve girdikmi çıkmamamız gerekecektir,başka oyunların olduğunu zannediyorum.Ama girmedende olmayacağa benziyor,nce ekonomkik yaptırımlarla başlamak lazım ,sınır kapıları,elektrik,su vs. herşey olabilir.Ondan sonrada tezkerenin vadesini uzun tutmak lazım,geliyoruz kaçın demiş gibi olmamak için, ve desteği olduğunu bildiğimiz tüm devletlere
ve varlıklarada bir gzdağı vermemiz gerekiyor.
Çünki SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ,galiba.
SAYGILAR.

Girmek isteyen girsinmi? yani nedemek istiyorsun, savaş çıkarsa siz gidin ben gelmeyeceğimmi demek oluyor? eğer bunu kastediyorsan tanımın HAİNLİKTİR!!!

"hain"lik sıfatını senin gibi bir sanal kahramandan alacak değilim, isteyen Türkiye adına işlere kalkışmadan girsin görsün cehennemi... kimseyi ateşe atmaya kimsenin hakkı yok diyorum ve böyle bir harekatı düzenleyenlere nasıl "hain" demiyorsan karşı olanlara da kimse diyemez... bildiklerinle hemen sınıflandırmaya kalkma insanları yargı olabilecek düzeyde biri değilsin.

cümlelerine dikkat et derim siyasi bölümde olamayacaksan olmazsın

saygılar...

"hain"lik sıfatını senin gibi bir sanal kahramandan alacak değilim, isteyen Türkiye adına işlere kalkışmadan girsin görsün cehennemi... kimseyi ateşe atmaya kimsenin hakkı yok diyorum ve böyle bir harekatı düzenleyenlere nasıl "hain" demiyorsan karşı olanlara da kimse diyemez... bildiklerinle hemen sınıflandırmaya kalkma insanları yargı olabilecek düzeyde biri değilsin.

cümlelerine dikkat et derim siyasi bölümde olamayacaksan olmazsın
saygılar...

Arkadaşım sana direkt olarak hain dememiş, koşul öne sürmüş, ben sana arkadaşın anlatmak istediğini biraz daha açayım, Türkiye savaşa girse bütün vatanını sevenler cepheye gitse, sen savaştan korktuğun için fellik fellik kaçacakmısın?
şimdi koşul bu ve iki sonuç olabilir;
1- evet ben diğer vatan evlatlarının cephede savaşmaları umrumda değil ben savaştan korkuyorum, canım Türkiyeden daha önemli diyorsan......... evet sen bir Hainsin
2- Hayır canım Türkiyeye feda olsun, kanım toprağa armağan olsun diyorsan... Hain değilsin
sana detaylı olarak açıkladım durum bu kadar basit, şimdi laf kalabalığı yapmadan cevap ver lütfen, evet mi hayır mı???

İçimden gelerek söylediğim birkaç slogandan en önemlisi...

"ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ"

Sınırötesi operasyona gelince başladı bile. Türk kümutanları çok akıllılar, Pkk ya haber uçurulmadan oparesyon için hazırlıkları tamamladılar. Türk Milleti için hayırlı olsun.

Tabi, Türk askeri dağda teröristlere darbe vuracakken geriye çağırılmazlarsa...

Arkadaşım sana direkt olarak hain dememiş, koşul öne sürmüş, ben sana arkadaşın anlatmak istediğini biraz daha açayım, Türkiye savaşa girse bütün vatanını sevenler cepheye gitse, sen savaştan korktuğun için fellik fellik kaçacakmısın?
şimdi koşul bu ve iki sonuç olabilir;
1- evet ben diğer vatan evlatlarının cephede savaşmaları umrumda değil ben savaştan korkuyorum, canım Türkiyeden daha önemli diyorsan......... evet sen bir Hainsin
2- Hayır canım Türkiyeye feda olsun, kanım toprağa armağan olsun diyorsan... Hain değilsin
sana detaylı olarak açıkladım durum bu kadar basit, şimdi laf kalabalığı yapmadan cevap ver lütfen, evet mi hayır mı???

sen de en az onun kadar sınıflandırma biçimi kullanmışsın o bana tek yönlüsünü sen bana çift yönlüsünü söylemişsin ve mantığınızı yedirmeye çalışıyorsunuz...

O zaman bay filozof, "kimse ölmesin" diyen ne oluyor?
Bırakın artık naraları, böyle bir şey olsa en çok benim gibi savaş karşıtları etkilenecek yine durumdan bilirim. Kimse savunması gerekenleri bırakmaz zira birgün o savunmadıkları gelip "saldırı" olarak yansır adama.
Orhan Veli'nin şu sözü her şeyi açıklar: "Neler yapmadık ki şu vatan için; kimimiz nutuk attık, kimimiz öldük..."
İtalya'nın faşistleri gibi "Yaşasın ölüm!" diye bağıran insanlar asla neticeye varamadılar aziz dostum.
Vatanın için ilk önce yaşamayı düşün, ölüm her şeyin sonrasıdır zira sonudur.
Vatanı için "ölmeyin, bu vatan sizinle vatan!" diyen hainse... Azrail en büyük milliyetçidir!

İyi forumlar.

sen de en az onun kadar sınıflandırma biçimi kullanmışsın o bana tek yönlüsünü sen bana çift yönlüsünü söylemişsin ve mantığınızı yedirmeye çalışıyorsunuz...

O zaman bay filozof, "kimse ölmesin" diyen ne oluyor?
Bırakın artık naraları, böyle bir şey olsa en çok benim gibi savaş karşıtları etkilenecek yine durumdan bilirim. Kimse savunması gerekenleri bırakmaz zira birgün o savunmadıkları gelip "saldırı" olarak yansır adama.
Orhan Veli'nin şu sözü her şeyi açıklar: "Neler yapmadık ki şu vatan için; kimimiz nutuk attık, kimimiz öldük..."
İtalya'nın faşistleri gibi "Yaşasın ölüm!" diye bağıran insanlar asla neticeye varamadılar aziz dostum.
Vatanın için ilk önce yaşamayı düşün, ölüm her şeyin sonrasıdır zira sonudur.
Vatanı için "ölmeyin, bu vatan sizinle vatan!" diyen hainse... Azrail en büyük milliyetçidir!

İyi forumlar.

Çelişiyorsun :)

Türkiye Cumhuriyeti Ne kadar bağımsız...Neden Ülkesi için yararlı olan kararları uygulayamıyor.Neden siyasetci ve Plolitikacılar ikiyüzlü.neden halk ölü topragının altında sessizce yatmakta..Neden Başımızda kiler izinle hareket ediyor.Biz asıl, isek onlar vekilse neden biz vekillerimize hesap sormuyoruz.NEDEN PKK lilar DİYARBAKIR ya da başka yerde gösteri yaptıgında fazla müdahe olmazken Polis neden şehitler için yapılan gösteriyi engellemeye calışlır..Neden ekonomi kötüyken Borsa Firlar dolar düşer Millet te para olmaz.Neden İran Irak devletine girdiğinde bataklık olmuyorda TÜRKİYE girdiğinde bataklık oluyor...neden Barzani ve talabani ye zamanında Hükümetler yardım etti besledi TÜRKMEN lere bakmadı başımıza Peşmergeyi bela etti........!
HEPSİN AL SATRANÇ TAHTASINA KOY VE KALE ( TÜRKİYE ) OLARAK OYNA.BU BOP PROJESİ.FAKAT DÜNE KADAR TAYYİP VE AYNI KÖKTEN YETİŞEN LER BÜYÜK YAHUDİ DEVLETİ VE ANTİ ABD Cİ İKEN NASIL OLUYORDA ŞİMDİ DÖNÜYORLAR.BUNU HALK ANLAMALI ..BİZİ YÖENETMEYE TALİP OLANLAR SECİLE BİLMEK İÇİN YA DA HÜKÜMETİNİ DEVAM ETTİRMEK İÇİN KENDİ İÇİN ÖNEMSİZ BÖLGE VE ÜLKESİ İCİN ÖENMLİ FEDAKARLIKLARDA BULUNACAK.EĞER BULUNMAZSA VATAN SATACAK OKADAR HAİN VAR Kİ.ÇÜNKİ ATATÜRK TEN BU YANA HALKI MİLLİ BİR TERBİYE DEN GERİRMEMİŞİZ.GELEN KENDİ DÜZENİNİ UYGULAMIŞGİDEN DE ..OLAN ANADOLU HALKINA OLDU.YİNE SANDIK BAŞINA YİNE DÜŞÜNMEDEN OY ATMAYA DEVAM.ŞEHİTLER GELECEK EKONOMİ KÖTÜ OLACAK HİÇBİR ZAMAN SENİN (HALKIN) YÜZÜ GÜLMEYECEK.....!
TAA Kİ KENDİ KURTULUŞ ÜMİDİNİ KENDİ İÇİNDE YAKARSA......

Kesmece ßunlae Hocam Korkusuna Yapıyolar Barzani kalkmadan Bu Pkk da kalkamaz Önce Yılanın Başı..

Geri