Peygamber Efendimizi Görmek Nasip oldu..

Lovalace

New member
Reaction score
0
Alıntı olmadığını birebir kendim yaşadığımı belirtmek isterim.. Öncelikle böyle iyi şeylerin anlatılmaması halinde başımıza daha çok geleceğini biliyorum ama bunu öğrendiğim zaman çok geç kalmıştım.. Mutlaka okuyunuz inş sizede nasip olur.

Küçükken babam söylerdi Kadir gecesinde ne dilersen gerçek olur die pek önemsemiyordum ama genede diliyordum.. Peygamber efendimizi (s.a.v) rüyamda görmeyi diliyordum.. bu böyle 5-6 sene boyunca süre geldi.. Bir gece Ananemde köydeyken bu kısmet oldu.. Rüyamda Peygamber efendimiz (s.a.v) bizim köye ziyarete gelecekmiş, ve bizim eve gelecekmiş. Malum köy evleri büyük bahçeli tek kat , genelde kerpiçten oluyor, bizimkide öyle Avlunun ön kapısının önünden ara köy yolu geçiyor az ilerde ana caddeye bağlanıyor ve viraj var o bizde teyzemle avlunun kapısında karşılayacağız diye bekliyoruz. Birden virajdan yürüyerek 2 kişi beliriyor biri Peygamber efendimiz (s.a.v) diğeride böyle daha yaşlıca kirli sakallı ve kafasında Puşi var (Şanlı urfalıların kafasına taktığı şeyden) daha sonra Peygamber efendimiz (s.a.v) az tasvir etmek gerekirse (ne kadar doğru bilmiyorum) Böyle üstünde Altın Sarısı bir cüppe vardı elinde çok kaliteli olmayan bir Asa uzun ve düz saçları vardı böyle yanaklarından uzanıyordu Siyah gibi koyu siyah değil ama ..
Daha sonra bir anda oradan geçip bizim balkonda oturmaya başlıyoruz ev tek katlı balkonda 3 merdiven çıkınca daha sonra balkondan otururken teyzemle konuşmaya başlıyorlar işte, birden balkonun önündeki ufak patikadan biri geçmeye başlıyor, Adama bakıyorum böyle tüylerim ürperiyor korkuyorum ( şuan bile ) gözlerimi tekrar Peygamber efendimize (s.a.v) çevirince korkum geçiyor tekrar bakıyorum o geçen kişiye tekrar korkuyor ve tüm tüylerim diken diken oluyor sonunda Peygamber Efendimize (s.a.v) soruyorum, şu geçen şahıs kimdir ben ona bakınca tüylerim diken diken oluyor die Peygamber efendimiz (s.a.v) "Ben ne bileyim, yada ben nereden bileyim" gibi bir laf söylüyor ve o şahıs yolun sonundan dönüyor ve kıyafetlerini çıkarıp attığını görüyorum kendisi duvarın arkasında düşünün sadece kıyafetleirini atıyor sonra kafamı yukarı kaldırıyorum Onun göğe doğru yükseldiğini görürken uyanıyorum

Bunu anlatmanın günah olduğunu bilen varsa (kesin biliyorsa) Lütfen uyarsın.. Peygamber efendimizin (s.a.v) yanaklarından inen saçları çok net hatırlıyorum ki belki bir hikmektir Ertesi gün bisiklet kazası geçirip sol yanağımın derisi soyuluyor (iz kalmadı Allah'tan)

Tavsiyem şu ki sizde isteyin Allah herzaman verir yeterki istemeyi bilin.. !

Not: Alıntı değildir şahsen yaşadğım bir olaydır ilk defa bu forumda yayınlamaktadır.

Güzel kardeşim. Böyle şeyelr hakkında bir şey söylemicem. Gayet güzel. Rüyada peygamber s.a.v efendimiz görmek bir ayrıcalıktır. Hemde çok büyürk bir ayrıcalık. Allah şefatine nail etsin.(Amin) Ama rüyaler herkese anlatılmaz. Genel olarak anlatmak istersen veya anlatmadan rahat edemiyeceğini düşünüyorsan çok iyi bildiğin imanı kuvvetli bir insana anlatmalısın. Ve rüyalar her zaman hayra yorumlanmalıdır. Tabi bilmeyenler için söylüyorum. Zaten aramızda rüya yorumlayıcı bir arkadaş tanımıyorum. :D Hayra yolumlanmazsa iyi olmayacağını biliyorum. Ve bir rüya görünce Ahhal tan hayırlısını istemelisin. Paylaşımın için sagol. Allah Hepimize O Alemler Sultanı Hz. Muhammet Mustafa s.a.v efendimizi görmeyi naspi etsin. Şefaatlerine Dahil etsin.(AMİN)

Evet Rüyaların hayra yorulması gerekiyor ki bunun gerçek olduğunu duymuştum bir hikayenin sonunda şöyle anlatıyor

Zamanında çok büyük rüya yorumcuları varmış Kadının 3 çocuğu varmış rüyasında bunlarla ilgili birşey görmüş ve rüya yorumcusuna gidip sormuş yorumcu çocukların 1 yıl sonra ölecek demiş inanamamış başka bir rüya yorumcusuna sormuş yorumcu
"Keşke ilk bana gelseydin ben çocukların çok uzun yıllar yaşıyacak" diyecektim demiş ve çocuklar 1 yıl sonra ölmüş anlatılanlara göre..
Rüyayı mutlaka iyi şeyler düşünerek yorumlayınız ve hayra yorunuz

arkadasim bole sacma sey mi olur? hasa ruyanda gordugun bi kimseyi hz.peygamberimize yorumluyosun allah korusun carpilcan ya...o snn gordugun kisinin hz.muhammed (s.a.v.) oldugunu nerdne biliyosun?yani herseyi ruyalar aleminde yasamayalim!!hem gormus olsan bile anlatman dinimizce cok gunah bi davranistir....bnde bu konuyu dha fazla kimse okumadan kapatin.....

1. Rüyada Peygamber efendimizin sıfatına kimse bürünemez.. onu gördüğümü nereden biliyorum ? Çünkü tüm köy sizin evi ziyarete gelecek diyor ve o günde ziyarete geliyor.
2. Böyle birşeyi anlatmanın günah olup olmadığını sanırım Müftü senden daha iyi bilir.. İstersen bir sor bana gelen cvp anlatmayınız ama günah olduğu için değil böyle iyi şeyleri anlatmadığınız takdir de Allah size daha çok nasip eder. Bilmeden konuşmalar yapmayalım lütfen

KardeŞ GÖrdÜysen Bİle Anlatmaman Lazimdi.bİdaha GÖremesİn RÜyanda...

Allah daha çok görmeyi nasip etsin...Şefatine de nail etsin inşallah...Anlatman sakıncalı değil ama anlatmasan daha iyi olurdu..olsun gene de anlatmışsın artık Allah razı olsun bizle paylaşmışsın...Elbet O gül yüzlünün cemalini görmek ayrıcalık ister ancak Allah okadar lütufkarken, lütfunu biz değil hiçbir yaratılan ölçemezken vazifelerimizi yerine getirdiğimiz taktirde RAbbim'in bizden bir rüyayı esirgemiyeceğinden eminim...Bunu defalarca anlatmış olsan da..Önce vazifeyi bilelim ki Rasul'ü Ekrem (s.a.v) ziyaretimize geldimi ona karşı mahçup olmayalım....

Eklemeliyim ki Peygamberimizin (s.a.v) içinde olduğu hiçbir rüya şer içeremez...En kötü hali asık suratıyla karşına çıkmasıdır ki bu dahi kendini düzeltmen, sünnet konusunda dikkatli olman yönünde yorumlanır....

Allah tekrarını nasip etsin...Herkese nasip olur inşallah...

çok güzel bir rüye. inşallah senin adına hayırlara vesile olur. ancak nacizane tavsiyem bence bunu paylaşmasan daha iyi olurdu

Geri