3mr
£ м ρ α χ
- Reaction score
- 0
PhotoShop 'ta yapılan o birbirinden güzel efektli resimleri siz de yapmak istemez miydiniz ?
Ve bunun için Photoshop'u ayrıntılı bir şekil de kullanmayı bilmek zorunda da değilsiniz !
Burada bunu gerçek kılan "ACTIONS" u göreceğiz... [Yalnız Actions Aşağıda verdiğim 2 örnekle sınırlı değildir. Daha Bir Çok İşlevi var]
Hatta PhotoShop' ta normal seviyede ki kullanıcıların bir çoğu halen Actions'un farkında değil...
"Hiç Sorun Değil" Deyip Olaya Başlıyoruz
ilk olarak Actions nedir ve Butonların Görevleri ( Fazla uğraşmamk için Burayı alıntı yaptım
)
Şimdi Asıl Olayımıza geçelim ve Örneklerle Görelim...
Örnek -1- (Resme uygulama...)
İnternetten bulduğum Action 'nun Yapacağı Olay...
Şimdide Bunu İstediğim Bir Resme Uygululayacağım...
* PhotoShop ta Actionu uygulayacağım resm ile birlikte Windows > Actions (Alt + F9) komutuyla Actions Panelini de açtım.
*Action umu PS ye yüklemek için Paneldeki Küçük İşaretin yardımı ile "Load Actions..." deyip .ATN formatlı actionumu seçiyorum...
*Actionun alt klasörlerini açıp Olaya Başlaması İçin "Play" Tuşuna Basıyorum...
Not: Play Tuşuna Bastıktan Sonra Tüm Sorulara Olumlu Cevap Veriyoruz(Ok,Continue...gibi)
*Bir Kaç Saniye Sonra ki Resmin Son Hali :sigara:
Örnek -2- (Yazıya Uygulama...)
Örnek Actionumuzun Uygulayacağı Yazı Biçimi;
*Şimdi de Kendi Yazımızı Yazdıralım; [NOT; Actionların Çoğu Ayarlandığı Gibi Kendi Metni'ni Yazar! Ama Bu Örnekte Yazıya Nasıl Müdahale Edeceğmizi de Göreceğiz...]
*Yukarıda ki Örnekte olduğu gibi PS de Windows > Actions veya ALT + F9 Komutu ile Actions Penceresini Açıp Load Action deyip yazı Actionumuzu(.atn) Seçiyoruz.
*Örnek yazı actionumuz Play tuşu ile başladıktan sonra Ayarlandığı gibi "BLUE MOON" yazıyor... Kendi İStediğimiz Metni Yazdırmak İçin; Aşağıda resimdeki gibi "Make Text Layer" in "Toggle Dialog on/off" seçeneğini aktif hale getiriyoruz.
Tekrar BLUEMOON Kasörü altında ki en üstteki olayı yani "BLUEMOON I by Fayse" yi seçip Play diyoruz.
*İşlem Başladıktan sonra Toggle Dialog aktif Hale getirdiğimiz için Yazı Yazma Kısmına geldiğinde Action Duracak ve Kendi Yazımızı yazdıktan sonra Efekti Bizim Yazımız Üstünde Uygulamak üzere devam edecek...
*Bu da Sonuç =)
Halen Çekici Gelmedi mi ?
Ozaman, İnternette 100 lerce bedava Actions var.. Gidip Bir Göz Gezdirin =)
Örnek Bir Site; TIKLA
Örneklerden sonra Tahmin ediyorum ki PhotoShop ta yeni olanlar daha çok sevecek veya Hiç başlamadıysanız PhotoShop'a, başlamanıza sebep birşeyler olduğunu sezeceksiniz... :goz:
Kolay Gelsin...
Ve bunun için Photoshop'u ayrıntılı bir şekil de kullanmayı bilmek zorunda da değilsiniz !
Burada bunu gerçek kılan "ACTIONS" u göreceğiz... [Yalnız Actions Aşağıda verdiğim 2 örnekle sınırlı değildir. Daha Bir Çok İşlevi var]
Hatta PhotoShop' ta normal seviyede ki kullanıcıların bir çoğu halen Actions'un farkında değil...
"Hiç Sorun Değil" Deyip Olaya Başlıyoruz
ilk olarak Actions nedir ve Butonların Görevleri ( Fazla uğraşmamk için Burayı alıntı yaptım
Actions;
Photoshop un kullanicilarina sağlamiş olduğu tüm işlemleri otomatik bir şekilde hızlı ve pratik yoldan çözen makro lara denir. Kısacası yapılan bütün işlemleri aynen bir kaset gibi kayıt eder ve daha sonra play dediğimizde bize şarkıyı yani daha önce kayıt ettiğimiz komutları tekrar tekrar uygular.(Aşağıdaki Örneklerle Daha İyi Anlayacağız..)
Actions Butonları ve İşlevleri;
![]()
1) Stop/Playing Recording : Kayıt ı durdurmk. buradaki görevi anlamındanda anlıyacağımız gibi, yapılcak olan son işlemdir. Yani kayıt ı bitirdiğiniz de son olarak bu butona tıklayacağız.
2) Begin Recording : Kayıt ı başlatmak. Buradaki görevide anlamından anlıyacağınız gibi kayıt ı başlatmak için kullanılan buton dur.
3) Play Selection : Seçim ile oynamak anlamındadır. Yani bir actions yaptığınız ve bunda bir hata tespit ettiniz. Bu buton ile yanlış olan yeri seçerek onu düzeltmenizi sağlıyacaktır.
4) Create New Set : Yeni bir set oluşturmak “yaratmak” anlamındadır. Buradaki görevi yapıcağınız bir actions u ayrı bir şekilde kayıt edebilmeniz için kullanılabilirsiniz. Ve daha sonradan bunu set haline getirip başka bir bilgisayarlarda kullanabilmeniz için set klasörü açarak yaparsanız daha düzenli çalışma yapmış olursunuz.
5) Create New Action : Yeni bir Actions oluşturmak “yaratmak” anlamındadır.
Şimdi Asıl Olayımıza geçelim ve Örneklerle Görelim...
Örnek -1- (Resme uygulama...)
İnternetten bulduğum Action 'nun Yapacağı Olay...

Şimdide Bunu İstediğim Bir Resme Uygululayacağım...
* PhotoShop ta Actionu uygulayacağım resm ile birlikte Windows > Actions (Alt + F9) komutuyla Actions Panelini de açtım.
*Action umu PS ye yüklemek için Paneldeki Küçük İşaretin yardımı ile "Load Actions..." deyip .ATN formatlı actionumu seçiyorum...

*Actionun alt klasörlerini açıp Olaya Başlaması İçin "Play" Tuşuna Basıyorum...
Not: Play Tuşuna Bastıktan Sonra Tüm Sorulara Olumlu Cevap Veriyoruz(Ok,Continue...gibi)

*Bir Kaç Saniye Sonra ki Resmin Son Hali :sigara:

# # #
Örnek -2- (Yazıya Uygulama...)
Örnek Actionumuzun Uygulayacağı Yazı Biçimi;

*Şimdi de Kendi Yazımızı Yazdıralım; [NOT; Actionların Çoğu Ayarlandığı Gibi Kendi Metni'ni Yazar! Ama Bu Örnekte Yazıya Nasıl Müdahale Edeceğmizi de Göreceğiz...]
*Yukarıda ki Örnekte olduğu gibi PS de Windows > Actions veya ALT + F9 Komutu ile Actions Penceresini Açıp Load Action deyip yazı Actionumuzu(.atn) Seçiyoruz.

*Örnek yazı actionumuz Play tuşu ile başladıktan sonra Ayarlandığı gibi "BLUE MOON" yazıyor... Kendi İStediğimiz Metni Yazdırmak İçin; Aşağıda resimdeki gibi "Make Text Layer" in "Toggle Dialog on/off" seçeneğini aktif hale getiriyoruz.
Tekrar BLUEMOON Kasörü altında ki en üstteki olayı yani "BLUEMOON I by Fayse" yi seçip Play diyoruz.

*İşlem Başladıktan sonra Toggle Dialog aktif Hale getirdiğimiz için Yazı Yazma Kısmına geldiğinde Action Duracak ve Kendi Yazımızı yazdıktan sonra Efekti Bizim Yazımız Üstünde Uygulamak üzere devam edecek...
*Bu da Sonuç =)

# # #
Halen Çekici Gelmedi mi ?
Ozaman, İnternette 100 lerce bedava Actions var.. Gidip Bir Göz Gezdirin =)
Örnek Bir Site; TIKLA
Örneklerden sonra Tahmin ediyorum ki PhotoShop ta yeni olanlar daha çok sevecek veya Hiç başlamadıysanız PhotoShop'a, başlamanıza sebep birşeyler olduğunu sezeceksiniz... :goz:
Kolay Gelsin...