Pic Deneme Karti Yapimi

KRAL REX

New member
Reaction score
0
Çoğu zaman PIC'e yazdığımız kodu denemek için breadboard'da birçok devre kurup zaman kaybederiz. Bunun yerine PIC uygulama kartı hazırlamak veya almak daha mantıklıdır. Ancak PIC uygulama kartlarının uçuk fiyatları nedeniyle bunu kendiniz yapmanız gerekebilir.

İşte PIC16F84 uygulama kartı şeması:

pic16f84uyg.gif

Yukarıdaki şemanın baskılı devresini yapıp Giriş/Çıkışlar bölümüne klemens veya bilgisayar pimi bağlarsanız standart bir PIC16F84 uygulama kartına sahip olursunuz. Bu karta ekler yaparak (örneğin her Giriş/Çıkışa bir led bağlamak) daha değişik özelliklere sahip uygulama devreleri elde edebilirsiniz.

PIC16F628 mikrodenetleyicisi en avantajlı denetleyicidir. Çünkü hiçbir kristal direnç veya kondansatör gerektirmez. Sadece + ve - uçlarını bağlamanız yeterlidir.

BİLGİLERİN DEVAMI GELECEKTİR :hhcool

arkadaşım ben sana Altaş yayıncılığın pic kitabını önerebilirim

güzel anlatım eline sağlık

Bende konuyu heyecanla açtım ama ne bu buna devre mi diyorsunuz ortada birşey yok ki bir tane 16f84 var kristal kondansatör falan var konu açmak için konu açmışsınız bir pici programlayan adam bu devreyi zaten gözü kapalı çizer eğer çizemezse o kişi hayatında pic görmemiştir.emeğe saygı ama bu kadarda olmaz.düzgün bir devre koysam buraya acaba ne olur çok merak ediyorum.

yeni başlayanlar için deneme kartı diyor dostum...
yani pic 'e 5V yerine 9V bağlayanlar var..
anne karnında öğrenmiyor kimse, arkadaş devre şeması koymuş ama resim ölmüş sanırım...

Bende konuyu heyecanla açtım ama ne bu buna devre mi diyorsunuz ortada birşey yok ki bir tane 16f84 var kristal kondansatör falan var konu açmak için konu açmışsınız bir pici programlayan adam bu devreyi zaten gözü kapalı çizer eğer çizemezse o kişi hayatında pic görmemiştir.emeğe saygı ama bu kadarda olmaz.düzgün bir devre koysam buraya acaba ne olur çok merak ediyorum.

sitedeki elektronik bölümü efesi senmisin nan beğenmediysen ne lagaluga yapıyon basgit arkana bile bakmadan sen biliyon diye başkalarıda bilcek diye bişey yokki

sen bana bi adresini versene bi tanışalım senlen

Ellerine sağlık arkadaşım.

Pic 18F452 kullanan arkadaşlar varsa 18F4520 yi tavsiye ederim. 18F452 ler genellikle kalitesiz oluyor. çabuk bozuluyor. birkaç defa programladım. sonra pic çalışmaz oldu.

Geri