Port ögrenmek nasıl oluyor ?

cobby

New member
Reaction score
0
Beyler kendi portumu modemin içine girmeden ve programsız olarak yani cmd yı kullanarak nasıl ögrenebilirim. ? cmd ye ne yazmam gerekiyor ?
yardımınız için şimdiden teşekkürler

sanırım portlarla ilgili bir anlam karmaşası var.
bilgisayarda portlar, dış dünya ile olan iletişim kapısıdır.internette sörf yaparken 80 nolu portu, bir ftp bağlantısı için 21 nolu port kullanılır vs vs...
Sen tam olarak ne istediğini anlatırsan, yardımcı olacak arkadaş çıkacaktır

netstat -an
komutuyla kendi bilgisayarındaki açık portları görebilirsin.

Kullanmak ıstedıgım yer webcam bunun için ozman 80 numaralı portu kullancamda onun oldugu yerde 1234 diye yazıyor.
netstat -na yıda yazdım ip den sonra gelen 3 basamaklı yada 4 basamaklı sayılardan hangısını kullanmam gerekıyor onu bilmiyorum.Öğrenmem gereken cok sey var onu bılıyorum ama iddaa meselesı amacım karsıdakının webcam ını açmak bunu yaparsam ev arkadasım g.t olcak buda bana yeter :biggrin
birde bu netstat -na yaptıgımızda tcp yemı yoksa udp yemı bakcam( yanılmıyorsam tcp ) tabı bunlarda kendı aralarında ayrılıyor kısaca hangısını seçecem :D

msn webcam portu olarak yanılmıyorsam 5100 numarayı kullanıyor.80 numarada sadece browser paketleri bulunur.
karşıdakinin cam ini açmak içinse, piyasada bir çok hacking önerisi var bu konuda.
hepsinin ortak özelliği şu:bir şekilde kaşı bilgisayara bir program atıyorsun.o program o bilgisayarda cam server olarak çalışıyor ve kullanıcıdan habersiz.Yanlış hatırlamıyorsam bu program 8080 i kullanıyordu.cam i açmak istediginde karşıdakinin ip sinin sonuna ":8080" ekleyip browser da yazdığında görebiliyorsun.
Zor kısmı, o programı karşıdakine yedirmek.
Benden bu kadar ;)

Çoook çok teşşekkür ederim.:clap

Geri