Progdvb Kurulumu Resimli açıklama

DaRK34

New member
Reaction score
0
Öncelikle pc mizde uydu seyiretmek için Tv kartı sürücüsü ve çanak gerekiyor.Burda anlatacağım progdvb nin ss2 ile kurulumu genelde mantığı aynıdır.

ilk olarak uydu bağlantımızı pc mize tanıttıktan sonra ss2 kartımızın sürücüsünü yüklüyoruz (setup4c) ve progdvb ye geçiyoruz.

artık türkce dil seçeneği mevcut progdvb setup dosyasını çalıştırıyoruz.

english işaretletleyip next diyoruz

as7mw.jpg

kart modelini seçiyoruz ss2

15no.jpg

Ramlar in sınırlı kalması genel tercih

29el2.jpg

modüllerle alakalı uzaktan kumanda kullanıyorsanız WinLirc Clienti, SS2 kartınızı ağ üzerinden başka pc ile paylaşmayı istiyorsanız Broadcast server modülünü işaretleyin ve ileri deyin.

35yj.jpg

Kurulumu tamamlıyoruz ve progdvb başlıyor
68lp.jpg

Şimdi ayarlar menüsünden DİSEqC Switch ayarlarından lnb yi tanıtacağız.Tek çanak kullanıyorsak none 2 çanak kullanıyorsak Mini DİSEqC yi eğer 3 ve ya 4 çanak anten kuracaksak 1.0 or 2.0 seçeneklerinizi işaretleyin.

76dt.jpg

üst resimdeki yeşil ikona tıklayıp antenimizi hangi uyduya ayarlamışsak seçiyoruz.
83xg.jpg

hotbirt'ü örnek olarak veriyoruz ve mutlaka bu kısımdaki power kutucuğu işaretli olmalıdır.daha sonra ok ile işlemi tamamlıyoruz.

92yd.jpg

Progdvb ekranına geliyoruz ve alttaki resimde olduğu gibi hotbirti seçiyoruz. otomatik arama başlıyor.

107zj.jpg

oto arama başladığında alttaki ekran göreceksiniz. arama işlemi bittiğinde ise ok diyerek işlemi onaylayın. bu kanal tarama esnasında V şifresiz V şifreli yeşil disketşifresiz data kırmızı disket şifreli data yayınlarını göstermktedir

112my.jpg

Bundan sonra yapmamız gereken arkamıza yaslanıp uydumuzun keyfini çıkarmak

teşekkürler
kurduktan sonra winlirc cofigrasyon hatası veriyor
bunu nasıl düzeltirim

Paylaşım için sağol arakadaşım...
maxx3175 arkadaşım tekrar kurmayı dene sorun olursa bir çözüm buluruz. :D

yukledim olmadi?

bende aver media var ama kartımı okumuyor bilgisayar degişik surumlerınıde yukledım amaol madı neden?
bir yardim...

resimler gozukmuyo yaa nasıl gorcez sizin anlattığınız resimler gozukmuyor

cenkaltay' Alıntı:
bende aver media var ama kartımı okumuyor bilgisayar degişik surumlerınıde yukledım amaol madı neden?
bir yardim...

aver medıa da seredebılmek ıcın kart surucusu ce ızletıcını ayrı ayryı yukledıkden sonra ıster antenden kablo cekerek ıster hafızadan kanalları yukleyıp seyır edebılırsın

soğol eline sağlık

cok sağol eline sağlık

teknolojisi çok yakından takip ediyorum galiba :) konu 2008 de açılmış benim yeni ihtiyacım oldu programı inca it-dg36 tv kartı ile kullanacağım ama sinyal sorunu var bu konuda bilgisi olan varmı aceb?

teknolojisi çok yakından takip ediyorum galiba :) konu 2008 de açılmış benim yeni ihtiyacım oldu programı inca it-dg36 tv kartı ile kullanacağım ama sinyal sorunu var bu konuda bilgisi olan varmı aceb?

2. Adımda Kullandıgın Tv Kartını Seçmelisin Resimdeki SS2 ye Göre Ayarlanmış

benim kullandığım tv kartı yok bilmiyorum nasıl çıkacağım bu işin içinden

Geri