progdvb yardım

SCuLP

New member
Reaction score
0
ss2 le digiturk yayınlarını cozuyorum fakat horizontal ve vertical yayınlarını aynı anda izleyemiyorum (digiturk kanallarının yarısı horizontal yarısıda veritcal da oldugundan) progdvb de ayarları degistirdigim zaman diger yarısını izliyorum yardımınızı istiyorum ayarları degistirmeden tüm dt kanallarını hem horizontaldekileri hem vertical dekileri nasıl izlerim
cevaplar icin tesekkuler

yatay ve dikey yayınları aynı anda izleyemiyorsan ya lnb nin polaritetlerinde bi problem vardır.yada lnb nin polaritetlerinde bi problem vardır:) progdvb de polaritet ayarı oldupğunu sanmıyorum sen yinede bi sadece h yada sadece v secip secmediğini bi lnb ayarlarından kontrol et.olmadı lnb ayarlarını defaulşt ayarlara getir.

prd soylemeyi unuttum apartmanın ortak kullandıgı digiturk canagını kullanıyorum

mantoman' Alıntı:
pekiiiiiiiii 11700 üzeri tpleri alabiliyomusun

bu islerde yeniyim ama gordugum kadarıyla kanal tararken 11575-11700 arası sinyal goruyo ondan sonrakılerde gormuyor

Bende De Vardi Birden Bütün Hepsi Gitti Bi Daha Kendine Ulaşilamadi

bu islerde yeniyim ama gordugum kadarıyla kanal tararken 11575-11700 arası sinyal goruyo ondan sonrakılerde gormuyor

dostum senin kartta arıza olabilir 12000 sorunu diyoruz biz buna sky star kullananlar olarak sen bana özel mesaj atarsan seni bu işlerden çok iiiyi anlayan birisine yönlendircem msnini burdan da veririim ama yasakmı değilmi bilmiyorum ondan pm atarsan sevinirim sorununu çözer %100 oke kolay gelsinnn

mantoman' Alıntı:
dostum senin kartta arıza olabilir 12000 sorunu diyoruz biz buna sky star kullananlar olarak sen bana özel mesaj atarsan seni bu işlerden çok iiiyi anlayan birisine yönlendircem msnini burdan da veririim ama yasakmı değilmi bilmiyorum ondan pm atarsan sevinirim sorununu çözer %100 oke kolay gelsinnn

pm atamıyorum burdan yazıyorum mantoman

kartın bozuk olma ihitmali yok cunku bi arkadasım daha kartı almadan boyle bi sorunla karsılasacagımı soylemıstı nedeni ise digiturkun lnb sinin digiturke ozel olmasıymıs ve kendi ozel recevierlarına uygunmus

mytheatre programıyla yapılabilecegini soylemisdi ama nasıl oldugunu oda bilmiyordu sadece bi forumda okudum demisdi

yaw başından söylesene digitürk lnbsi kullandıgını valla o zaman bozuk oldugunu bende sanmam lnb değiştirerek deneemelisin ?? ;)))

mantoman' Alıntı:
yaw başından söylesene digitürk lnbsi kullandıgını valla o zaman bozuk oldugunu bende sanmam lnb değiştirerek deneemelisin ?? ;)))

yazdım abi sayfadaki 3. msg a baksana ve dedigim gibi apartmanla ortak yani lnb degistiremem
kendime özel olarak almalıyım ama gereksiz oldugunu dusunuyorum cunku lof ayarını bi 10000 yapıyorum yarısı acılıyo bi 10450 yapıyorum diger yarısı acılıyo sonunda acılıyo kesin bunu bi arada yapacak bi program vardır ama nerde :)

lnb degistirmeden sorunu cozdum nasıl yapıldıgını anlatayım

ilk once settingsden diseqc e gelip mini-diseqc olarak ayarladım
1.sini eutelsat1 yaptım ve lof1 degerini 10000 yaptım diger degerlere dokunmadım
2.sini eutelsat2 yaptım ve lof1 degerini 10450 yaptım diger degerlere dokunmadım

sonra her 2 uyduyuda tarattım ve dtnin kanallarının yarısı eutelsat1 de diger yarısı eutelsat2 de cıktı

bunları bırlestirmek eutalsat1 deyken channel list property secenegine girdim
(kannalların yazılı oldugu bolume gelip sag tıklayınca en asagıda)
options for dynamic listde olan eutelsat1 ve eutelsat2 seceneklerinin her 2sinide isaretleledim

bundan sonra tum kanalları eutelsat1 den izlebiliyorum :) :cool:

not: yayınlarını tararken bi sorunla karsılasırsanız scan transponderdan

eutelsat1 tararken
frequency: 11492000 ve 11575000
polarisation: vertical
symbol rate: 30000

eutelsat2 tararken
frequency: 11637000 ve 11678000
polarisation: horisontal
symbol rate: 30000

mesajlarınız icin cok tessekkuler arkadaslar

Geri