programcı arkadaşlarrr bi bakın

men08

New member
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar
bir kaç gündür programlama ile ilgili kaynaklar arıyorum benim sizlerden isteğim

hiç programlama bilmiyen bir kişi pascal delphi yi nasıl öğerene bilir ve neleri bilmesi gerekir
kodları ve anlamları ve nereler de kullanılır vede yapılan çalışma nasıl çalıştırılır

delphi yi öğrenmek istiyorum vede sizlerden ustalarımdan yardım bekliyorum

:melek

arkadaşım delphi yi öğrenmek o kadar basit bir şey değil
sen şimdilik program kurulu değilse programı kur karıştıra koy ama bozma ;)
iki buton koy toplama falan yaptır ;) ilk işlemlerini kolaydan yap :)) ben de öyle başladım şahsen :D
bir de mantık falan yok bunda ;) internetten bul kopyala değiştir yapıştır :)) okk

üç tane edit koy bir tane de button
butona çift tıkla aşağıdaki kodu tırnaksız olarak yapıştır ve yukarıda yeşil play düğmesi var ona bas..

"edit3.text:=floattostr(strtofloat(edit1.text)+strtofloat(edit2.text));"

edit3ün textini yani içeriğini edit1in içeriği ve edit2nin içeriğinle toplama yaptırır.
" - " koyarsan çıkartır vs. vs.
+
yaptığın her satırın sonuna " ; "(noktalı virgül) koymak zorundasın ;) yoksa sürekli hata verir

Delphi ile vakit öldüreceğine Visual C# öğrenmeni öneririm.

Ben de Visual C# öğreniyorum, İhsan Karagülle'nin Visual C# diye bir kitabı var, sana onu tavsiye ederim, kitabın çok sade bir anlatımı var, çok araştırdım bulduğum en iyi kitap.

hiç tecrüben yoksa vb net öğrenmeye çalış ne kadar hatalı yaparsan yap progam çalışır. diğer dillerde bömyle değil çok fazla hata veriyor sen deniyorsun o hata veriyor. progam yazmada hepsi bir birinin aynısı. Sadece kalıp temeli yazmada farklar var. Biri sayır sonuna ; diğeri , koyar biri hiçbirşey istemez gerisi hikaye ben delphie vb net, c# öğrendim keşke vb 6.0 ile başlasaydım dedim.

Geri