Radeon HD 7770 görüntülendi

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

naked7770-18122011-630x369.jpg

AMD’nin yeni grafik işlemcisi 7900 serisi kartlar Ocak ayından itibaren kullanıcılar ile buluşacak. Yeni serinin orta sekmentteki kullanıcıları hedef alan modelinden HD 7770 görüntüleri de ortaya çıktı. Radeon HD 7770 , tıpkı HD 5770 ve HD 6770 kartlarını tercih eden kullanıcıları hedef alıyor. Kartın bazı özellikleri şöyle :

Özellikler:
Üç ekran çıkışı, DVI, HDMI ve miniDisplayPort
Crossfire konektörü
128-bit bellek arayüzüne sahip kart referans PCB dizaynı ile dört GDDR5 bellek yongasına sahip olacak
Tek bir 6-pin PCI-E güç konektörü
Yükte yaklaşık 100 Watt güç tüketimi

amd gerçekten bu işte pir birde aşırı ısınan işlemcilere bir el atsa

Bu kart ne böyle hiçbir işe yaramaz

SEYDİALİ işlemci soğutucusu alman lazım yoksa işlemci ile gelen stok fanları berbat

Laptoplarda malasef fazla bir çözüm yolu yok yapabileceğin en iyi çözüm laptop altılığı alıp bir nebzede olsa ferahlamasını sağlamak kolay değil onca parça küçücük alanın içinde elbetteki ısınacak bu yüzden masa üstü forever ya da paraya bayılıp tablet alacaksın : )

amd şuan sadece yeni teknoloji diyip %2,3 performanslı gpularını piyasa sürüyor karşılaştırmalara bakarsanız crossfire ile çalışan amd gpuları bir tek performans olarak üstündür 5730 6730 serisi arasında %5-10 arasında bir performans farkı vardır max crossfire destekli bir gpu da ise nerdeyse %100-120 kadar bir performans var burda aradaki farkı zaten fazlasıyla gösteriyor nvidia gelirsek büyük bir fark atmakda şuan her cıkardığı diyerinden daha fazla performans sağlıyor buda pazar payını arttırmaya fazlasıyla yeterli zaten gözde bir marka .

Aslına bakarsan mert nvidia ve AMD/ATI arasında pek bir fark yok sadece göze batan bir fark var oda nvidianın physx özellği bunun dışında hepsi aynı ve fiyat performans açısından amd daha iyi ben amd kullanayım ama physx de olsun derseniz physx özellikli ucuz bir kart alıp 50 tl civarında bir kart da olur 2 kartı aynı anda kullanabilirisniz amd normal bir şekilde çalışırken nvidia da sadece physx hesaplamalarını yapar bu sayede nvidai kartlara dünyanın parasını vermektende kurtulursunuz.

tabiki o yönden haklısın abi :) yinede cift veya daha fazla gpu taktığımızda amd daha iyi duruyor yinede tek bir ekran kartı olursa nvidia tercih ederim : ) performans acıklarıda oyundan oyuna farkediyor zaten ben amd şu yonden sevmiyorum bakıyorsun seriye 6000-6470 serisine fiyatları 547x 5730 arası aynı tek farkı isim birde performans olarak 5470 den bile daha az sebebi 64 bit olması bunları daha detaylı belırtmelerı lazım laptoplarda özellikle masaüstünde böyle bir sorun yok.

amd severdim kandırmaca olmazdi nvidia ayrımı genelde hepimiz böyle yapardık yalnız işi ticarete fazla vurmaya başladı.

Bak bende bugün itibari ile sistemimde şu kartlar var 2 tane hd 6850 var 1 tanede ZOTAC GTX560 Ti var evet abartı duruyor 3 tane kart ama ben para vermediğim için alıp takıp deniyorum ve şunu söylüyebilirm 1 tane 6850 mi yoksa 1 tane GTX560 mı desen elbette 560 derim çünkü performans açısındna aralarında daglar var ama fiyat olarakda bakarsan 2 tanesinin fiyatına 1 kart almış oluyorsun 2 tane 6850 yi kullanırsan eğer bu seferde 560 yetersiz kalıyor demek istediğim burda şu paran azsa ama oyunları yüksekte oynamak istiyorsan amd alabilirsin ama param var ben çok çok iyi oynamak istiyorum diyorsan ozaman nvidai alacaksın ; )

Geri