Ramazan Ayının Sözde Müslümanları

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
Reaction score
0
forumda bu kadar HIYAR varken,ortalığın CACIĞA dön
İbadet kul ile Allah arasında ki bağdır. Kimin hangi ruh hali ile ibadet ittiğini, kimse bilemez... Kalpleri bilen şüphesiz Allah'tır...
Ramazan ayı geldiğinde sözde Müslümanlar bu ayda Rahmet kazanmaktan çok, zam yaparak para kazanmanın yolunu ararlar.
On bir ayın sultanı Ramazan'ı, kazanç ayı olarak görenler Ramazan'da bütün temel gıda maddelerine zam yaparlar... Ürünlerini satmak için de, TV'lere bolca reklamlar verilir...
Olur, olmaz şeye muhalefet edip kendimi gösterme meraklısı değilim.
Ancak TV kanallarında yayınlanan yemek programlarına sinir oluyor...
Belki birinin alım gücü yoktur. Belki birisi sizin allandıra pullandıra anlattığınız o yemek tariflerini görüp nefsine yenik düşecektir... Belki anne baba çoluk çocuğunun yanında mahcup olacaktır... Hiç mi düşünmezsiniz bunları... Sizin paranız, pulunuz imkânınız var diye, yediğinizi içtiğinizi birilerine göstermek zorunda mısınız?
Ben bunlara gösteriş budalası diyorum. Ramazan'da yoksula ikram vereceklerine, "bak görüyor musun biz neler yiyoruz" terbiyesizliği yapmaktadırlar...
BARİ RAMAZAN AYINDA TEPKİNİZ OLSUN
Dünya'nın birçok yerinde Müslümanlar zulüm ve işkencelere maruz bırakılmakta, acımasızca ve vahşice katledilmektedirler...
Bu yaşananları görmezden gelen satılmış Gözler, ipotek altına alınmış Kulaklar, susturulmuş, kesilmiş Diller, kalpleri mühürlenmiş Krallar,Liderler ve Sermayederler, bari Ramazan ayının verdiği maneviyat hatırına tepkinizi koyun...
Eğer dini bir araç olarak kullanıyor, etliğe sütlüğe karışmadan sadece işkembenizi doldurmakla meşgul oluyorsanız, bilin ki Allah'ın adaleti mutlaka tecelli edecek, bu umursamazlığınızın bedelini ödeyeceksiniz...
Myanmar'ın batısındaki Arakan(Rakhine) Eyaleti'ndeki Rohingya Müslümanlarını hedef alan şiddet olaylarında son bir ay içerisinde 1000'den fazla Müslüman katledildi. Kendilerine yönelik yok etme politikasından kaçarak Bangladeş'e sığınmak isteyen Arakanlı
Müslümanlara hükümet izin vermiyor.
SÖZDE SIĞINDILAR, BAYRAĞIMIZI İNDİRDİLER...
ONLARA DEĞİL BİZLERE YAZIKLAR OLSUN!!!
Suriye'den güya kaçarak ülkemize sığınan vatan haini Suriyeli mülteciler bizim toprağımızda, bizim bayrağımızı indirmiş, Polisimizi tartaklamış, silahları ile birlikte rehin almışlardır...
Gerekçe de, kampta yaşam koşullarının iyi olmayışı, Türkmen'lerin aynı kamp'a yerleştirilmesiymiş... Bu nasıl bir mülteci anlayışı anlam veremiyorum. Bizim toprağımıza sığınıp bizim Polisimize, görevlilerimize saldıranlar, Suriye'de ne yapmazlar ki!
Bunun bir tek izahı vardır... Bu gelen sözde mülteciler ya anlaşmalı geldiler ve kendilerine verilen sözler yerine getirilmediği için böylesine bir aymazlık içerisine girdiler... Ya da, bunlar mülteci falan değil hepsi sorunla birer vatan hainidirler...
Benim ülkemde benim bayrağımı indirenler için mi, Suriye bataklığına gireceğiz?
Kurulan kampların güvenliğini sağlayan Polis'e saldıranlar için mi Suriye bataklığına gireceğiz?
Kamp görevlilerine saldıran, araç gerecini yağmalayan, binalarını tahrip edenler için mi Suriye bataklığına girip Esat'ı devireceğiz?
Ben kabullenemiyorum, kabullenen varsa alkışa devam edebilir...
Rahmet ayı Ramazan'da olmamız hasebiyle bu satırları kaleme aldığımı düşünmeyin sakın... Ben inancım gereği her zaman hassas olmuşumdur...
Haksızlığı ve zulmü yapan her kim olursa olsun mutlaka dilim çözülmüş, "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" sözüne uymuştur... Bu günde, yarında Allah'ın izniyle hep aynı olacaktır...

CABBAR ŞIKTAŞ

Turkiye Suriyeye giremez orasi kesin. Bunu sayin basbakan cok istedigi halde yapamaz.

Spesifik bi olay olmus evet kamplarda. Bundan suriye icindeki ve hatta kampdaki baska muslumanlarin sucu oldugunu sanmiyorum.

Ticari konuya gelirsek ramazan ayinda yiyecege olan talep artar. Talep artarsa, talebi karsilayamayacak firma fiyati yukseltir tabi bunun altinda daha fazla para kazanma istegi de var. Velhasil fiyat artisinin islama aykiri oldugunu sanmiyorum. Fiyat belli alan belli satan belli usulsuzluk yok, sahtekarlik yok. Yalniz fiyat yukselmesi sonucu dar gelirli vatandas bundan cok fazla etkilenir orasi gercek. Sistemde yasansaydi bu sorunlar asilirdi...

Güzel kardeşim,Ramazan'da yiyeceğe talep azalır,hele ki böyle sıcak günlerde.Biz 3 kişilik bir aileyiz,normal zamanda evde günlük en fazla 2 ekmek tüketilirken,ramazanda 1 pide 2 iftar ve 2 sahur geçirip yine artıyor :)

Yani ramazan diye eksilen ve arzı azalan bir ürün yok,sadece fırsatçılar var,

birde Bayrağımızın indirilme hadisesini bu kadar basit görüyorsan hala suriyelilerle ümmetçilik havasında hemfikirlik yapıyorsun demektir.O bayrağı oradan indiren adamlar kendilerine veilen sözlerin tutulmadığını iddia edenlerdir ve bunun ana sebebi hükümete dayanır.Yani sen tescilli olarak bu muhalifleri besleyip,büyütüyorsun.Haaaaa,dersen,zamanında bu suriyelilerde imralı itini beslemişlerdi,hükümet misilleme yapıyor!!!! O zaman din kardeşliği nereye gitti? :)

Bakınız,çok sevdiğiniz zatın muhteşem sözüdür:
-Bitaraf olan,bertaraf olur!!!!

Ne şiş yansın,nede kebap havalarıyla bu iş yürümez.Mesele din meselesi de değildir.Mesele coni denen dünya polisliğine bürünmüş kan emicilerin taşeronluğunu yapmaktır.Bu gece çıksa başbakan dese ki;

bizler abd nin çıkarları uğruna bu vatanı ve evlatlarını tehlikeye atamayız,sınırlarımıza tecavüz olmadığı sürece olaylar suriyenin iç meselesidir dese,bil ki bir dahaki seçimlerde ilk oyu benden alırlar.Ama whitehouse tarafından görevlendirilmiş bir dışişleri bakanı o koltukta oturduğu sürece arap yarımadası parsel parsel yahudiye,güneydoğu ve doğu sınırlarımızda pkk ya peşkeş çekilecektir...

Abicim aile talebi ile piyasanin talebi ayni seyler degildir. Ramazani sadece iftarda ve sahurda yiyoruz olarak dusunursek hata yapilir. Cok ac olarak iftara giden bircok kisi 2 ogunluk hatta 3 ogunluk yer. Normalde cok almadigi pastirma et hurma gibi nispeten talebin gelir esnekligi yuksek olan gida mallarini es dost geliyo, sofra zengin dursun filan ayagina tercih eder. O da yetmez ilerleyen saatlerde normalde yenmeyen veya cok az yenen borek faslina gecilir. Sonra zaman dar sahur geliyo gunduz yiyemicez kaygisiyla tatli, meyve faslina gecilir XDXD. Tabi mevsime gore kimi yiyecege talep azalir kimine artar orasi da gercek. Ama genel olarak bircok gida mamulune olan talepte buyuk artis olur. Fiyatta talebin arz karsinda yukselisini dengelemek ve hem de kari maksimize etmek uzere paralel olarak artar. Bu artis olmaz da ayni fiyatta kalirsa talep artisi buyuk talep fazlasina sebep olur. Eger ramazanda senin dedigin gibi talep dususu ve buna mukabil fiyat artisi olsaydi buyuk arz fazlasi olusur perakendecilerin mallari ellerinde kalir ve kokardi.

Palandöken: "Esnaf Ramazan Bereketi Bekliyor"

bu yaziyi okuyabiliriz. Talep artar mi artmaz mi konusunda. Talep %30 artmis. Islami olarak fiyat arttirmanin bir yanlisligi yok. Cebinden caktirmadan para calmiyolar sonucta. Fiyat belli orada yaziyor istersen aliyorsun. Ama dedigim gibi dar gelirli vatandas icin zalimce bir hareket orasi kesin. Her neyse...

Diger konu ise 2 tane adami tumevarim yontemiyle tum topluma mal etmek dogru degil. O ulkede 8000 tane muhalif grup var hepsi bir degil. 2 kardes bir degilde bir toplumun butun bireyleri nasil bir olacak

Hadi piyasa şartlarını, arz ve talebi anladık. Dar gelirliye her zaman yazık olurken, 11 ayın sultanında biraz daha yazık oluyor. Dar gelirliye ne kadar yazık olursa olsun alıştırılmış zaten. Bu yazık olma konusu önemli fakat bazı kafalar için önemli değil. Umarım bazı sivri zekalılar '' kim bu bazı kafalar '' diye sormaz.

İslam anlayışında inancın veya yardımın reklamı yapılmaz. Bunuda Samanyolu, kanal yedi veya bazı kanallarda çeşitli yardım programlarında hüzünlenerek izliyoruz. Güya adı ve adresi açıkça yayınlanan ihtiyaç sahiplerine gıda veya eşya yardımı yapılıyor. Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek bir tarafa bu programları seyreden herkes duyuyor, biliyor. İnsanların maddi açıdan ihtiyaç içinde olması, gurursuz, onursuz olduğu anlamına gelmez. Onlarında utanacak, sıkılacak, içine düşürüldükleri bu durumdan üzülecek bir ruh halleri vardır.

Kıbrısda TÜRK bayrağını indirmeye yeltenen bir rumun, askerimiz tarafından direğe tırmanırken indirilişini gururla seyrediyorum. Keşke o askerin yerinde olma şerefine nail olsaydım diyorum. Bayrağa el uzatmak bu kadar kolay ve mübahsa, bu durumu gevşek karşılayan insanları doğuran analara yazıklar olsun diyorum. Değil iki adam hiç bir adam, hiç bir gerekçeyle bayrağa el uzatamaz. Dini değerler yücedir de milli değerler aşağılık mıdır?! Bayrak bir bez parçası mıdır sevgili islamı bol DeRSaaDeT kardeşim???

milli deger dedigimizde benim aklima sadece musluman milleti ve gayrimuslim milleti gelir. Milletin gercek karsiligida budur. Cumlenizin dini degerler yucedir de irksal degerler asagilik midir olmasi gerekir. Bayragi indirene ceza verirsin orasi ayri olay. Ama kalkip bir taskinliktan tum toplumu yargilayamazsin. En azindan sizin de cok sadik kaldiginiz bilim, ozellikle psikoloji bize bunu soyler degil mi? Her insanin farkli oldugunu anlatir. Farkli dusundugunu anlatir. Olaylari farkli yorumladigini anlatir. Elmanin curugune bakip armut da kotu demek gibi birsey bu. Bir diger ifadeyle pire icin yorgan yakmak. Islamin temeli olan kardesligi anlayamadiktan sonra herkes dusman olur adamin gozune. Varsin olsun. Dunyanin her yerinde cok kiymetli insanlar da var kotuler de var. Senin irkinda da cok kotu insanlar mevcut oldugu gibi. Bunu anladim mi mesele hallolur. Biz yine de baskalarinin ana babalarini suclamadan herkesin dogruyu bulmasini temenni edip sitemizi terkedelim =).

milli deger dedigimizde benim aklima sadece musluman milleti ve gayrimuslim milleti gelir. Milletin gercek karsiligida budur. Cumlenizin dini degerler yucedir de irksal degerler asagilik midir olmasi gerekir. Bayragi indirene ceza verirsin orasi ayri olay. Ama kalkip bir taskinliktan tum toplumu yargilayamazsin. En azindan sizin de cok sadik kaldiginiz bilim, ozellikle psikoloji bize bunu soyler degil mi? Her insanin farkli oldugunu anlatir. Farkli dusundugunu anlatir. Olaylari farkli yorumladigini anlatir. Elmanin curugune bakip armut da kotu demek gibi birsey bu. Bir diger ifadeyle pire icin yorgan yakmak. Islamin temeli olan kardesligi anlayamadiktan sonra herkes dusman olur adamin gozune. Varsin olsun. Dunyanin her yerinde cok kiymetli insanlar da var kotuler de var. Senin irkinda da cok kotu insanlar mevcut oldugu gibi. Bunu anladim mi mesele hallolur. Biz yine de baskalarinin ana babalarini suclamadan herkesin dogruyu bulmasini temenni edip sitemizi terkedelim =).

özellikle TÜRK kelimesini kullanmayıp "IRK" kelimesi ile milli değerleri geçiştirmen biraz ayıp olmuş.Madem ki davan bu kadar yüce,

o zaman arapça yazacaksın kardeş,

anlayan cevabını yazar,

anlamayanlada zaten muhatap olmazsın...

Hala milli degerler diye diretilmesi de garip. Millet arapca bir kelimedir. Turk milleti demeyeceksiniz o zaman siz de onun yerine turkce bir kelime uydurun madem o kadar turkcusunuz. Butun kelimeleriniz turkce olsun. Millet denince aklima Endonezyadan avrupaya uzanan ve icinde babasinin anasinin hangi irktan oldugu hic onemli olmayan kelime-i tevhidi gonlunde tasiyan bir cografya geliyor benim. Turkler bir irktir. Keza araplar da ve dahi kurtler de. Bunun aksini iddia edemeyiz zaten bu boyledir. Daha islami terminolojiye gore yazarsak kavimdir bunlar. Kavimcilik ve sadece kavmi birlesmeleri ideoloji olarak benimsemenin yanlis oldugunu anlatan zilyon tane hadis mevcuttur.

Diger taraftan yazdigi yazi ve alfabeyi de turkce zannetmek de ayri bir guzellik =). Imkan olsaydi, okullarimiz arap harfleriyle ve osmanlica yazdirsaydi biz de ogrenirdik o sekilde.

Gelismisligin alfabeyle alakasi olsa her kelimesi ayri bir harf seklinde yazilan cinceyi ogrenen cinlilerin sittin sene gelisememesi gerekirdi. bu durumda Turk alfabesi dediginiz LATIN alfabesiyle yazmamizin tek sebebi varsa o da insanlar islami kaynaklardan yararlanamasin, din alimi yetismesin diyedir... Zaten atilan butun adimlar nedense hep islami hedef almistir. Bir tane islami yucelten bir hareket goremiyorum yakina bakinca. Neyse biz laik demokratik ve sosyal bir hukuk devletiyiz. Aynen islamin istedigi gibiyiz...

alfebe güneş dil teorisi ve dil konusunda sadece şunu söylüyorum bir alman genci 300 yıl önce basılan bir kitabı çok rahat bir şekilde okuya biliyor ne yazıkkı biz 1960 senesinde basılan bir kitap için birde lugat bulunduruyoruz işin dahada kötüsü 751 talas savaşı ile başlayan islamlaşma giderek artıyor 1928 harf devrimine kadar bilim dili arapca edebiyat dili farsca olarak kullanılıyor arada bazı devletler türkçeyi kulanıyor bunun dışındaki bütün devletler türkçeyi sadece konuşma dili olarak kullanıyorlar bu gün arapçanın bu kadar çok fazla kelimeye sahip olmasının sebeblerinden biri budur. 1928 yılından sonra millet okuyamaz ve yazamaz bir duruma geldi ( bazı vatandaşlar diyecekki zaten cogu kişi yazma bilmiyordu arapça harflerden dolayı burada haklılar ama latinin harfleri yerine arapçayı öğretecek kurumlar kurulabilirdi o zamanda millet dinini net ve güzel bir şekilde öğrenirdi ) dipnot 1928 de göktürk dili ve alfabesi veya uygur alfabesi gelseydi o zaman bu katı milliyetçiliği anlardık

gelelim şu müslimanlık olayına kimse kendini kenara çekmsin milletimiz ramazanda daha da bir müslüman oluyor agzındaki küfür ile günahkar her ayda günahkardır piyasadaki ramazan fiyatlarıda bunun yansımasıdır devletin bir eksiğidir piyasayı denetleyememesi ( sertbest piyasa )

bu gün halep de müslümanlar öldü bunu amerika yapmadı ! bunu kendine müslüman diyen bir muhterem yaptı niye yaptı çünkü saltanat başabeladır sadece suriyemi değil çin egemenliği altında kalan müslümanlar çeçenistan ırak afganistan hindistan türkiye belkide adını bilmediğimiz başka bir yer kısacası müslüman nerede ise orada zulum var

soru şu dünyanın en zengin yer altı kaynağına sahip bu müsüman halk neden hala zulme maruz kalıyor cevabıda basit yönetenler saltanat sevdalısı bir arap milletinden 22 devlet kurarsan bir türk milletinden kırgız türkmen özbek diye birbirnden farklı devletler kurar isen olacağı bu biz birbirimiz ile uğraşırken batı silahını kafamıza dayadı ve müslümanlar arasına ne zamanki demir tellerden sınırlar çizildi o zaman biz zulme seyirci kaldık maruz kaldık

Diger taraftan yazdigi yazi ve alfabeyi de turkce zannetmek de ayri bir guzellik =). Imkan olsaydi, okullarimiz arap harfleriyle ve osmanlica yazdirsaydi biz de ogrenirdik o sekilde.

Kullandığın bu alfabe TÜRK ALFABESİDİR, cahilliğini hakikat sanıp kendini avutuyorsun. Oku, araştır, öğren böyle cahil kalma...

Yazıyı bulan Türklerdir, tüm dünyada kullanılan alfabelerin temeli Türk Alfabesidir . Al sana bağlantı oku öğren araştır böyle cahil kalma:

Türklüğün Kökenleri - Ceviz Kabuğu - Haluk Tarcan (1/32) - YouTube

Eveeett, sevgili DeRSaaDeT kardeşimizin sayesinde, dünyada iki tür millet olduğunu öğrenmiş bulunuyorum.

1- Müslüman olanlar milleti.

2- Müslüman olmayanlar milleti.

Sonrasında ırkları öğreniyorum. alman ırkı, amerikan ırkı, ingiliz ırkı. vb.

Tabiki ortada TÜRK milleti veya TÜRK ırkı diye birşey olmadığı için onu öğrenemiyorum.

Okuduğum onca Tarih, Felsefe, Sosyoloji bilgilerinin boşa gittiğine üzülerek bu forumu hızla terk ediyorum.

"bu gün halep de müslümanlar öldü bunu amerika yapmadı ! bunu kendine müslüman diyen bir muhterem yaptı "

SEYDİALİNDEN ALINTI...

---------------------------------

Siyasal Ümmetçiliğin nasıl çuvalladığını bu cümleden anlayabilirsiniz. Arap Baharı nedir, BOP nedir, bilmeyen adamların Türk Milleti kavramına düşman kesilmesine şaşırmamalı. ABD si, Liberali, AB si, islamcısı(!), bölücüsü aynı kaba pisliyor. Türk deyince tüğleri diken diken oluyor. Hadi Gavuru anladıkta bizim İslamcılara(!) ne oluyor? Türk Milleti kavramını bir yok etseler sanki memleket İSLAM ın güneş gibi parıldadığı bir yurt haline gelecek.

görende bizi erdoğanın yaptığı herşeyı doğru kabul ettiğimizi sanacak

şu Türk meselesinde de şunu belirteyim dünya artık Türk ten korkuyor yalanını kimse yemez
2000 yıl islamiyete bayraktarlık yapmış doğru veya yanlış bir çok hizmet veren bir milletin torunlarında 200 sene içinde ne kaldıki batılı devletler korksun

bu ülkeden en çok asimile olan ırk ne yazık ki Türk milletidir

Sevgili SEYDİALİ kardeşim, rakamsal veriler her ne kadar üzerinde durulması gereken yada şu anki konumuzla doğrudan ilgili değilse de hakkaniyet ve doğru bilgi duyarlılığı açısından aşağıdaki gibi olmalıdır.

Bilgi:

Hz Muhammed Milattan Sonra 571 yılında dünyaya geldi.

İslamiyet Milattan Sonra 622 yılında ortaya çıktı.

Biz şu an Milattan Sonra 2012 yılındayız.

İslamiyetin kronolojik olarak şu anki yaşı 2012 - 622 = 1390 yıldır.

Türkler İslamiyete 10. yüzyılda yani Milattan Sonra 1000 ile 1100 yılları arasında aşamalı olarak geçti.

Türkler yaklaşık 2012 - 1000 = 1012 yıldır İslamiyeti yaşıyor.

Türkiyede yaklaşık 5 milyon Ateist var. Gayrimüslim demiyorum.

Dünyada yaklaşık 7 milyar insan var. Bu nüfusun yaklaşık 1.5 milyarı Müslüman. Ve tabiki Türkiyedeki bu 5 milyon Ateistde kayıtlarda Müslüman olarak geçiyor. Ve büyük olasılık Müslüman olan bir çok ülkedeki Ateistlerde aynı kayıt durmuyla karşı karşıya.

Ben sadece yukarıda söz konusu ettiğin 2000 yıl bilgisinin daha gerçekçi olmasını arzuladım. Başkaca bir amacım yok.

Sevgili SEYDİALİ kardeşim, rakamsal veriler her ne kadar üzerinde durulması gereken yada şu anki konumuzla doğrudan ilgili değilse de hakkaniyet ve doğru bilgi duyarlılığı açısından aşağıdaki gibi olmalıdır.

Bilgi:

Hz Muhammed Milattan Sonra 571 yılında dünyaya geldi.

İslamiyet Milattan Sonra 622 yılında ortaya çıktı.

Biz şu an Milattan Sonra 2012 yılındayız.

İslamiyetin kronolojik olarak şu anki yaşı 2012 - 622 = 1390 yıldır.

Türkler İslamiyete 10. yüzyılda yani Milattan Sonra 1000 ile 1100 yılları arasında aşamalı olarak geçti.

Türkler yaklaşık 2012 - 1000 = 1012 yıldır İslamiyeti yaşıyor.

Türkiyede yaklaşık 5 milyon Ateist var. Gayrimüslim demiyorum.

Dünyada yaklaşık 7 milyar insan var. Bu nüfusun yaklaşık 1.5 milyarı Müslüman. Ve tabiki Türkiyedeki bu 5 milyon Ateistde kayıtlarda Müslüman olarak geçiyor. Ve büyük olasılık Müslüman olan bir çok ülkedeki Ateistlerde aynı kayıt durmuyla karşı karşıya.

Ben sadece yukarıda söz konusu ettiğin 2000 yıl bilgisinin daha gerçekçi olmasını arzuladım. Başkaca bir amacım yok.

evet sevgili ataist kardeşim 2000 rakamını yazarken senin gibi hesap yapmadığım için özür dilerim dediğin gibi 1012 yıl olsun sorun değil bin yıllık bir serüven azmıdır peki ?

madem iş ayrıntıya indi o zaman kaynaklı ayrıntıya inelim :)

Türklerin islamiyeti kabulü

Hazar Türkleri [değiştir]
Ana madde: Hazar İmparatorluğu
723 yılında Hazar Türkleri Müslüman Arapları yenilgiye uğratınca büyük bir ordu ile Hazarların üzerine yürüyen Emeviler, Halife Hişam Bin Abdülmelik döneminde (724 - 743) Hazarları Kafkasların ötesine kadar atmayı başardılar.

Türgeş Boyları [değiştir]

Türgeş boylarının direnişi ise 745 yılında Göktürk Devleti'nin yıkılışına kadar sürdü. Bu tarihten sonra Türk toprakları doğudan Çin, batıdan Arap işgali ile karşı karşıya kaldı. Araplara karşı savunma görevini ise Türgeşlerden sonra Karluk Türkleri üstlendi.

Abbasiler dönemi [değiştir]

750 yılında Emevi hanedanı yıkılıp İslam Devleti'nin başına Abbasi hanedanı geçtiğinde Arap olmayan azınlıkların durumunda iyileşme görüldü. Bu nedenle Türkler de Abbasi yönetimine sıcak baktılar. Daha önce orduda yararlanılmakla beraber hor görülen İran'lılar ve Türkler Abbasi ordusunda ve yönetiminde önemli yerlere gelebildiler.

Talas Savaşı [değiştir]
Ana madde: Talas Savaşı
Aynı esnada Karluk Türkleri doğudan Çin işgali tehdidi altında idiler. Karluklar Çinlilere karşı Abbasilerden yardım talebinde bulundurlar. Abbasi yönetimi Türklerin aradan çıkmasının Çin tehdidini kendi kapılarına getireceğini görerek bu teklifi kabul etti. Türkler ile Müslüman Araplar tarihte ilk kez ittifak oluşturdular. 751 yılında Talas Irmağı kenarında gerçekleşen savaşta Arap ve Türk orduları Çinlileri ağır bir yenilgiye uğrattılar. Talas Savaşı Türk müslüman ilişkilerinde ve Türklerin Müslümanlaşmasında bir dönüm noktası olmuştur.

İlk Müslüman Türk devletleri [değiştir]

Türklerin kitleler hâlinde Müslüman olmaları özellikle 10. yüzyılda hız kazandı. Karluk'tan sonra, Yağma ve Çiğil boyları, ardından Oğuzlar arasında İslâmiyet yayıldı. Karluk, Yağma ve Çiğil Türkleri, ilk Müslüman Türk devleti olan Karahanlı Devleti'ni (840), Oğuzlar ise Büyük Selçuklu Devleti'ni (1038) kurdular..

vikipedi

aslında senın dediğin gibi değil olay 751de olay net olarak başlamıtır

gelelim şu 5 milyon ataist meselesine ben devlette yönetim kadorsunda kendıme bir yer budldugumda bunu unutma ataistler için bir kaç düzenleme yapacağım

örneğin askere alınmalarını engeleyeceğim buna emin ol :)

son olarak rakamlara takılıp kaldık ama olayın aslı bu Hangi Türk ten avrupalı veya abd li korkuyor

bir araştırma konus dünyada Türk ün imajı nasıl diye bir araştırsak ne çıkar acaba

Sevgili seydiali kardeşim amacımın rakamları ve ayrıntıları konuşturmak, polemiğe girmek olmadığını belitmiştim. Zaten senin gibi olgun bir insanlada muhtemelen böyle bir duruma düşmeyeceğiz. Sadece birazcık olsun bilgi ve hakkaniyet içeren bir mesaj olsun istedim. Gayri ihtiyari okuduğum mesajda 2000 rakamını görünce kendisi hali hazırda 1400 yıldır var olan bir sisteme herhangi bir milletin 2000 yıldır bayraktarlık edemeceğini vurgulamak istedim. Sözün özü şudur. Ben senin orada yazdığın 2000 rakamından Türklerin çok uzun yıllar İslamiyete hizmet ettiğini belirtmek istediğin sonucunu çıkartmıştım zaten. Ve söylediğim gibi bu bilgileri paylaşırken başkaca amacım yok dedim. Konuyu ajite etmeye gerek yok.

evet dediğin gibi aynen onu demek istiyorum uzun bir süredir islam gibi bir dine hizmet eden bir toplumun ardından geriye ne kaldı

evet dediğin gibi aynen onu demek istiyorum uzun bir süredir islam gibi bir dine hizmet eden bir toplumun ardından geriye ne kaldı

Turkten korkmak isi palavra insan kendi kavminden neden korkacak. Garip olan insanlarin kucuk dusunmesidir. Osmanli kucuk dusunmedigi icin dunya devleti oldu. Osmanlinin sadece turk diye bir kaygisi hicbir zaman olmadi. Osmanli bagrindaki insanlarin dinini dilini kulturunu yasamasina hicbir zaman sekte vurmadigi icin 700 yil ayakta kaldi. Velhasil keramet insan olmakta kavimi gereksiz ovmek tartismak olaylari hikaye. 2 insan arasi fark yoktur. Dunyanin neresinde yasanirsa yasansin. peygamber tarihine bunu soyleyen kisiler neden bakmiyorlar ki. Peygamberleri hayatinda bir zaman araplari on plana cikarmis midir? arap olmayi oven bir sozu var midir? Onun sozleri globaldi... Yoresel ve kavimsel konusmadi hic... o buyuklugu kavramak icin biraz dusunmek gerekiyor.

Ankara Oran'da sevgili hükümetinizin misafiri bulunan amerikan ajanları görevlerini tamamladıkları vakit hahamın arkasında ibranice safa durduğunuzda anlatmak istediklerimizi anlarsınız :)

ama sanırım geç olur !!!

Geri