mexkalin
New member
- Reaction score
- 0
Allah'ın adil lütfu yarattığı insanlara karşı zalim davranmaz. Yunus s.a 44'te "Allah c.c insanlara zulüm etmez" hatırlatmıştır. Nisa s.a 79'da "size hayır isabet ederse, biliniz Allah?tandır. Akıbete uğrarsanız, biliniz nefsinizdendir." Allah'ın adaletini tanıtan bu gibi ayetlerden anlaşılan musibetlerin nefsimizden olduğunu ayrıca Allahiın c.c ikazı günah işlersek veya verdiği nimetin kıymetini bilemezsek ceza ile akıbetini çekeceğiz. İhtarını; Saffat s.a 39'da yaptığınızla cezalanacaksınız. Nisa s.a 40'ta Allah c.c zerre kadar zalim davranmaz buyurmuştur.
Anlaşılan Dünyada olan ve görülen musibetler, gök ve yer afetleri, hep nefislerin günah
işlemindendir.
buraya kadarına katılıyorum kesin dogru kaynakta kesin oldugunu düşünüyorum
Dünyada doğan ve yaşayan insanların, kimi sakat veya sağlam, zengin veya fakir, siyah veya beyaz, zeki veya özürlü doğumlar ayrıca doğmadan ana rahminde ölen, doğumdan sonra kimi bir gün, kimi bir hafta veya bir ay veya bir sene öylelikle muhtelif gün, ay, sene farkı ile ölenler, ayrıca Dünyada yöre farkından iyi yörede yaşayanlarla, kötü ve mahrumiyet bölgelerde yaşayan insanların yaşamında eşitlik yoktur.Dünyada faydalı insanlarla faydasız insanlar arasında
eşitlik yoktur. Hayır ameli doğru ve sadık davranan insanlarla, insanlık mefhumundan uzak, cahil, gaspçı, fasık, zalim, fuhuş kar insanlar arasında eşitlik yoktur.
Dikkat Allah'ın adil olduğuna delil ayetler örneğine göre Dünya yaşamında eşitlik olmamasının nedeni ruhların muhtelif amellere sahip olduğundan, ikinci kez doğumu ameline göre yaratır. Tur s.a 21'de "her insan zulme uğratılmadan müstehakına varacaklardır." Yüce Allah iyi amele sahip ruhu iyi yerde ve yörede yaratmasıyla ödüllendirir.
orada gecen süre dışındakiler tamamen bu yazıyı yazanın fikri ve o sürede onun fikrine hiç bir şekilde acıklama getirmiyor
ikinci bir konu o süreyide aradım aradım bulamadım sen bulursan görmek istiyorum
bunun cevabı basit ölmek zülüm degildir ceza degildir bir insan için bitiş tir biri öldümü ona ceza verilmiş olmaz dünyayla ilişkisi kesilir,sınavı biterTur s.a 21'de "her insan zulme uğratılmadan müstehakına varacaklardır."
İSE,,
Dikkat, Dünyada doğan bebek, ruhları ilk kez yeni doğuyor ise neden
kimi ana rahminde hastalanıyor veya ölüyor. Kimi de Dünyaya sağlam ve sıhhatli doğduktan bir müddet sonra hastalanıyor ve sürünerek ölüyor. Bebek ayağa kalkmadan, hayır veya şer yapmadan, Allah'ın adaleti günah işlemeyen ruhu cezalandırmaz. Acaba neden bebek cezaya tabi ölüyor? Ayrıca ölen bebek için cennetlik deniliyor. Cennetlik ruh cezalı olamaz
kimin uzun sürer kimin cok kısa buna kader deniyor taktiri ilahi ve özelikle vede özellikle " Cennetlik ruh cezalı olamaz" kısmı kim söledi bunu yani ben böle düşünüyorum mantıgıyla mı bi yere varıcaz bunu yazan böle düşünüyor sa gercek bumu olacak kuranda bunun tam aksini dinledigimide hatırlıyorum"bazı müslümanların cehenneme girip sonra cennete gireceklerini" bulursam inşallah buraya yazarım
Buradaki ilahi adaleti düşünelim, yine dikkat ruh günahsız yeni doğuyor ise neden fahişenin ve haramla yetinenin veya Allahı inkar etmiş olanın veya put perestin yanında yaratıyor. Dikkat ediniz, günahtan arınmış ruh böyle yerlerde doğunca mutlaka doğduğu anne ve baba ile yörenin dini inancı ne ise benimseyerek tabi olacaktır. İşte düşünelim ve Allah'ın adaletine karşı olmayalım.
yusuf islam
isvecli bir anne ve yunan bir babanin cocugu. ailesi dogdugu an itibariyle ingilterede bir restoran islettiginden, kendisi bir ingiliz gibi yetismistir. iyi bestecidir. rick wakeman, art garfunkel, peter gabriel, gerry conway gibi ünlü müzisyenlerle calismisligi vardir. fakat basina gelen bir dizi ilginc olaydan sonra * kendini islama vermistir. adini yusuf islam yapip ilahi besteleyip yorumlamaya baslamistir
demekki
"Dikkat ediniz, günahtan arınmış ruh böyle yerlerde doğunca mutlaka doğduğu anne ve baba ile yörenin dini inancı ne ise benimseyerek tabi olacaktır"
böyle degilmiş
Yunus s.a. 4'te "Allah c.c. insanların doğumunu başlatan ve öldürendir, sonra tekrar dirilterek dünyaya iade edendir." ki; imtihan dünyasında yaptıkları amellere göre ikinci kez doğumunu takdir eder. Vakiat s.a. 58-59-60-61-62 ayetlerinde Allah c.c. yarattığı her ruh ve nefsi ameline göre yaratmış olduğunun delilini kanıtlamıştır. "sizden inen meniyi siz mi yaratıyorsunuz yoksa biz mi biz ölümü aranıza takdir ettik, bizden önce takdir eden yoktur. Biz sizi emsalinizle değiştirip bilmediğiniz sıfat ile yaratırız. Siz ilk doğumuzu düşünerek hatırlayabilseniz tekrarına dönemezsiniz." hatırlatmaktadır. Dikkat ediniz, ruhun cisimden cisme naklini yanlış anlamayınız. Kimsenin ruhunu, diğer bir kimsenin cismine nakil etmez. Hiçbir nefsi veya ruhu diğer ruhun ve nefsin yaptıkları ile cezalandıramaz, cismine de sığdırmaz. Allah c.c herhangi nakil edeceği ruhu
kendine mahsus cisimle Dünyaya yaratır. Ahkaf s.a. 19'da "her ruh ve nefsin doğumunu,
Dünyadaki yaşamı esnalarında yapmış olduğu amele göre zulme uğratılmadan yaratırız."
Kanıtlamıştır. Kamer s.a 49'da Allah c.c buyurur "herşeyi emrimizle kaderine göre yarattık" ayetin delilinden anlaşılan insan ve hayvan türü ne varsa , ameline ve müstehakına göre yarattık diye buyurur.
"Yunus s.a. 4'te "Allah c.c. insanların doğumunu başlatan ve öldürendir, sonra tekrar dirilterek dünyaya iade edendir."
böyle bi süre yok be kardeşim benmi yanlış anlıyorum yoksa
bu yazıda gecen bir cok süre hiç bi yerde yok en azından ben bulamadım bir ton meal kitabı var bu yazıdaki sürelerin bazıları farklı aslında bu süreleri hangi meal kitabından alındıgını yazarsan sevinirim
son olarak alıntıdır diye yaz istersen yazının altına