..::Reankarnasyon::..

Allah'ın adil lütfu yarattığı insanlara karşı zalim davranmaz. Yunus s.a 44'te "Allah c.c insanlara zulüm etmez" hatırlatmıştır. Nisa s.a 79'da "size hayır isabet ederse, biliniz Allah?tandır. Akıbete uğrarsanız, biliniz nefsinizdendir." Allah'ın adaletini tanıtan bu gibi ayetlerden anlaşılan musibetlerin nefsimizden olduğunu ayrıca Allahiın c.c ikazı günah işlersek veya verdiği nimetin kıymetini bilemezsek ceza ile akıbetini çekeceğiz. İhtarını; Saffat s.a 39'da yaptığınızla cezalanacaksınız. Nisa s.a 40'ta Allah c.c zerre kadar zalim davranmaz buyurmuştur.
Anlaşılan Dünyada olan ve görülen musibetler, gök ve yer afetleri, hep nefislerin günah
işlemindendir.

buraya kadarına katılıyorum kesin dogru kaynakta kesin oldugunu düşünüyorum

Dünyada doğan ve yaşayan insanların, kimi sakat veya sağlam, zengin veya fakir, siyah veya beyaz, zeki veya özürlü doğumlar ayrıca doğmadan ana rahminde ölen, doğumdan sonra kimi bir gün, kimi bir hafta veya bir ay veya bir sene öylelikle muhtelif gün, ay, sene farkı ile ölenler, ayrıca Dünyada yöre farkından iyi yörede yaşayanlarla, kötü ve mahrumiyet bölgelerde yaşayan insanların yaşamında eşitlik yoktur.Dünyada faydalı insanlarla faydasız insanlar arasında
eşitlik yoktur. Hayır ameli doğru ve sadık davranan insanlarla, insanlık mefhumundan uzak, cahil, gaspçı, fasık, zalim, fuhuş kar insanlar arasında eşitlik yoktur.
Dikkat Allah'ın adil olduğuna delil ayetler örneğine göre Dünya yaşamında eşitlik olmamasının nedeni ruhların muhtelif amellere sahip olduğundan, ikinci kez doğumu ameline göre yaratır. Tur s.a 21'de "her insan zulme uğratılmadan müstehakına varacaklardır." Yüce Allah iyi amele sahip ruhu iyi yerde ve yörede yaratmasıyla ödüllendirir.

orada gecen süre dışındakiler tamamen bu yazıyı yazanın fikri ve o sürede onun fikrine hiç bir şekilde acıklama getirmiyor
ikinci bir konu o süreyide aradım aradım bulamadım sen bulursan görmek istiyorum
Tur s.a 21'de "her insan zulme uğratılmadan müstehakına varacaklardır."
İSE,,
Dikkat, Dünyada doğan bebek, ruhları ilk kez yeni doğuyor ise neden
kimi ana rahminde hastalanıyor veya ölüyor. Kimi de Dünyaya sağlam ve sıhhatli doğduktan bir müddet sonra hastalanıyor ve sürünerek ölüyor. Bebek ayağa kalkmadan, hayır veya şer yapmadan, Allah'ın adaleti günah işlemeyen ruhu cezalandırmaz. Acaba neden bebek cezaya tabi ölüyor? Ayrıca ölen bebek için cennetlik deniliyor. Cennetlik ruh cezalı olamaz
bunun cevabı basit ölmek zülüm degildir ceza degildir bir insan için bitiş tir biri öldümü ona ceza verilmiş olmaz dünyayla ilişkisi kesilir,sınavı biter
kimin uzun sürer kimin cok kısa buna kader deniyor taktiri ilahi ve özelikle vede özellikle " Cennetlik ruh cezalı olamaz" kısmı kim söledi bunu yani ben böle düşünüyorum mantıgıyla mı bi yere varıcaz bunu yazan böle düşünüyor sa gercek bumu olacak kuranda bunun tam aksini dinledigimide hatırlıyorum"bazı müslümanların cehenneme girip sonra cennete gireceklerini" bulursam inşallah buraya yazarım

Buradaki ilahi adaleti düşünelim, yine dikkat ruh günahsız yeni doğuyor ise neden fahişenin ve haramla yetinenin veya Allahı inkar etmiş olanın veya put perestin yanında yaratıyor. Dikkat ediniz, günahtan arınmış ruh böyle yerlerde doğunca mutlaka doğduğu anne ve baba ile yörenin dini inancı ne ise benimseyerek tabi olacaktır. İşte düşünelim ve Allah'ın adaletine karşı olmayalım.

yusuf islam

isvecli bir anne ve yunan bir babanin cocugu. ailesi dogdugu an itibariyle ingilterede bir restoran islettiginden, kendisi bir ingiliz gibi yetismistir. iyi bestecidir. rick wakeman, art garfunkel, peter gabriel, gerry conway gibi ünlü müzisyenlerle calismisligi vardir. fakat basina gelen bir dizi ilginc olaydan sonra * kendini islama vermistir. adini yusuf islam yapip ilahi besteleyip yorumlamaya baslamistir

demekki

"Dikkat ediniz, günahtan arınmış ruh böyle yerlerde doğunca mutlaka doğduğu anne ve baba ile yörenin dini inancı ne ise benimseyerek tabi olacaktır"

böyle degilmiş
Yunus s.a. 4'te "Allah c.c. insanların doğumunu başlatan ve öldürendir, sonra tekrar dirilterek dünyaya iade edendir." ki; imtihan dünyasında yaptıkları amellere göre ikinci kez doğumunu takdir eder. Vakiat s.a. 58-59-60-61-62 ayetlerinde Allah c.c. yarattığı her ruh ve nefsi ameline göre yaratmış olduğunun delilini kanıtlamıştır. "sizden inen meniyi siz mi yaratıyorsunuz yoksa biz mi biz ölümü aranıza takdir ettik, bizden önce takdir eden yoktur. Biz sizi emsalinizle değiştirip bilmediğiniz sıfat ile yaratırız. Siz ilk doğumuzu düşünerek hatırlayabilseniz tekrarına dönemezsiniz." hatırlatmaktadır. Dikkat ediniz, ruhun cisimden cisme naklini yanlış anlamayınız. Kimsenin ruhunu, diğer bir kimsenin cismine nakil etmez. Hiçbir nefsi veya ruhu diğer ruhun ve nefsin yaptıkları ile cezalandıramaz, cismine de sığdırmaz. Allah c.c herhangi nakil edeceği ruhu
kendine mahsus cisimle Dünyaya yaratır. Ahkaf s.a. 19'da "her ruh ve nefsin doğumunu,
Dünyadaki yaşamı esnalarında yapmış olduğu amele göre zulme uğratılmadan yaratırız."
Kanıtlamıştır. Kamer s.a 49'da Allah c.c buyurur "herşeyi emrimizle kaderine göre yarattık" ayetin delilinden anlaşılan insan ve hayvan türü ne varsa , ameline ve müstehakına göre yarattık diye buyurur.

"Yunus s.a. 4'te "Allah c.c. insanların doğumunu başlatan ve öldürendir, sonra tekrar dirilterek dünyaya iade edendir."

böyle bi süre yok be kardeşim benmi yanlış anlıyorum yoksa

bu yazıda gecen bir cok süre hiç bi yerde yok en azından ben bulamadım bir ton meal kitabı var bu yazıdaki sürelerin bazıları farklı aslında bu süreleri hangi meal kitabından alındıgını yazarsan sevinirim

son olarak alıntıdır diye yaz istersen yazının altına

yazıda gecen ayetler degişik meal kitaplarından

Bismillahirrahmanirrahim

TÜRKÇE KURAN-I KERİM ( DİYANET MEALİ )
Tur s.a 21
"İman eden ve nesilleri de iman konusunda kendilerinin yoluna uyanlar var ya, biz onların nesillerini kendilerine kattık. Bununla beraber onların amellerinden hiçbir şey eksiltmeyiz. Herkes kazandığı karşılığında rehindir."

TÜRKÇE KURAN-I KERİM ( E.HAMDİ YAZIR )
Tur s.a 21
21. "İman edip zürriyetteri de iman ile arkalarından gelmiş olanlar, işte Biz, onların nesillerini de kendilerine katmışızdır. Bununla beraber kendilerine amellerinden hiçbir şey de eksiltmemişizdir. Herkes kazancına bağlıdır."

TÜRKÇE KURAN-I KERİM ( SUAT YILDIRIM )
Tur s.a 21
21. Kendileri iman edip zürriyetleri de iman ile kendilerinin izinden gidenlerin nesillerini de kendilerine kavuştururuz.Onların emeklerinden hiçbir şeyin mükâfatını eksiltmeyiz. Onlardan her biri kazandığı güzel neticeleri ile daimdir.

Yunus s.a 4
Hepinizin dönüşü ancak onadır. Allah bunu bir gerçek olarak vadetmiştir. Şüphesiz o başlangıçta yaratmayı yapar sonra, iman edip salih ameller işleyenleri adaletle mükafatlandırmak için onu (yaratmayı) tekrar eder. Kafirlere gelince, inkar etmekte olduklarından dolayı, onlar için kaynar sudan bir içki ve elem dolu bir azap vardır

Yunus s.a 4
Dönüşünüz hep O'nadır! Allah'ın va'di haktır. Çünkü O, yoktan var ediyor, sonra iman edip iyi işler yapan kimseleri adalet ölçüsü ile mükafatlandırmak için, geri döndürecektir. Küfredenlere ise inkarda bulunmaları yüzünden kaynar sudan bir içecek ve acı bir azap vardır.

Yunus s.a 4
Hepinizin dönüşü O'nadır. Bu, Allah'ın gerçek olarak verdiği sözdür. Mahlûkları ilkin O yaratır.(Yoktan yaratan yaratıcı), öldükten sonra onları haydi haydi diriltir.Diriltir ki iman edip makbul ve güzel işler yapanları, adaletleri sebebiyle ödüllendirsin.Kâfirlere ise, dini inkâr ettikleri için, içecek olarak kaynar su ve gayet acı bir azap vardır.

bencede bunların hepsi saçmalık buna inanmak allaha inkar gelmektir...ne alaka o zaman yeryüzündeki insan topluluğu sabit demektir...sadece bizler ölüp ölüp tekrar geliyoruz ne kadar saçma...allah bu astrolog arkadaşımıza akıl fikir ihsan eylesin..bence o eski yaşamında bir deliydi halada öyle

reekarnasyon tüm alevi şii müslümanların inancıdır ve onlar Allahı inkar etmezler tek sorun şu sünniler reekarnasyonu anlamaya çalışmıyor siz saçmalık diyorsunuz onlar da size saçmalık diyor

alevilik meshebi diger mesheplerden biraz farklı cok ceşitli ben bir kaç çeşidini gördüm bir kaç örnek vereyim
bazıları hz alinin allah olduguna inanıyor töbe estafurullah
bazıları hz alinin esas peygamber olduguna inanıyor
bazılarıda ilişkiye giren inek etini yemezler cenabet oluyormuş
bir cogu cami ye gitmez
vs..
bu zihniyetler nasıl ortaya cıktı allah bilir allah yardım etsin hesap günü işleri zor

reankarnasyon diye bişi yoktur uydurmadır ........

Allah Allah yukarda bir sürü ayet açıklaması verilmiş ama bunların reankarnasyonla ne ilgisi var hâla çözemedim. Allah Kuran da benim bildiğim açık ve seçik şöyle demiş: ' Biz yarattık, biz öldüreceğiz'.

Sizin bazınızı tekrar dünyaya göndereceğiz mi demiş? Yok kardeşim dememiş böyle birşey. Öleceğiz. Kıyamet gününe kadar bekleyeceğiz. Kıyamet günü iyi insansak cennete köyüysek cehenneme gideceğiz. Bu bu kadar basit. Eveleyip gevelemenin ne anlamı var?

bu tür şeyler saçmalık, insanlar inançlarındaki boşluğu bu gibi saçmalıklarla doldurmaya çalışıyorlar...

"Allah c.c. insanların doğumunu başlatan ve öldürendir, sonra tekrar dirilterek dünyaya iade edendir."
ayetinde herkesin diriltileceği günden bahsediyor. Hani şu mahşer günü olarak bildiğimiz gün. Kıyametten sonra tüm insanlar yenien diriltilecek ve hesaba çekileceklerdir. Ayetleri kendi istediğiniz gibi yorumlamayın.

Gidenler gelmiyor, hikmet bilinmez
Gidişler tek yönlü, geri dönülmez

"Allah c.c. insanların doğumunu başlatan ve öldürendir, sonra tekrar dirilterek dünyaya iade edendir."

ben bu ayete raslayamadım hangi meal kitabında var yayınlayan arkadaş kaynak gösterir inşallah

kuranda buna benzer ayetler var yeniden yaratma,diriltme, vede tekrar yaratma gibi kelimeler geciyor ve bunlarda tekrar yaratılıp dünyaya gelicek manasında anlaşılıyor .tabi iş böle degil oradaki yeniden yaratma kıyamet günündeki yaratılma,alimlere danışılırsa anlaşılır anlamayanlar için tabi yada hadislere veya islam tarihine bakarsanız bu konularda bolca yaşanan olay var

ben bu ayete raslayamadım hangi meal kitabında var yayınlayan arkadaş kaynak gösterir inşallah

kuranda buna benzer ayetler var yeniden yaratma,diriltme, vede tekrar yaratma gibi kelimeler geciyor ve bunlarda tekrar yaratılıp dünyaya gelicek manasında anlaşılıyor .tabi iş böle degil oradaki yeniden yaratma kıyamet günündeki yaratılma,alimlere danışılırsa anlaşılır anlamayanlar için tabi yada hadislere veya islam tarihine bakarsanız bu konularda bolca yaşanan olay var

http://www.kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=10 bu adrese bi gir bi oku önce
iş böyle değil diyemezsin bence ayetin anlamı apaçık ortada yani

alevilik meshebi diger mesheplerden biraz farklı cok ceşitli ben bir kaç çeşidini gördüm bir kaç örnek vereyim
bir cogu cami ye gitmez
vs..
bu zihniyetler nasıl ortaya cıktı allah bilir allah yardım etsin hesap günü işleri zor

öncelikle....
ben bir şiiyim yani aleviyimde sen bütün alevileri kastederek bir çoğu camiye gitmez diyemezsin. elbette dediğin gibi gruplar var ama alevilerin çoğu değil. iran'ın %97si alevi ama hepsi camiye gidiyor..
yani bir kaç sapmış grup için bütün alevilere böyle bir ithamda bulunamazsın. ben çıkıp sağda solda arabistanda 55 yaşından sonra (56da olabilir) birisine özel ve gizli olarak ebu bekir'in allah olduğu öğretiliyor diye bu yuzden sünnilerin hesap günü işleri zor demiyorum kardeş.

yazımı daha açıklayacı ve daha düzenli bi şekilde önyargısız okursan ii olur mexkalin..

Reenkarnasyon kavramına girmeden önce bazı saptamalar yapmak istiyorum. Bunlardan 1. si Allah’ın adil olduğudur. ve 2. si de Kuranı kerim’ in bir çok ayetinde yazılıdır ki son din yani İslam hak din, hz. Muhammet son peygamber, ve kuranı kerim son ilahi kitaptır. Bunlara inanmayan kafirdir. Çünkü allahı yalanlamış olur. Ve kafirlerin yeri ilelebet kalacağı cehennem ateşidir. Bununla ilgili şüpheleri olanlar kuranı kerim’i inceleyebilirler. Herkes bunu kabul eder ki son ilahi kitabı kabul etmeyen son peygamberi kabul etmeyen yani alenen allahı yalanlayan insanların cennete gitmeleri veya daha değişik bir anlatımla sınavı kazanmaları pek makul olmasa gerek. Yahudiler ve Hiristiyanlar Kuran-ı Kerim’ i kabul etmezler. Ama Müslümanlar hem İncil’in hem de Tevrat’ın Allah tarafından indirilmiş hak kitaplar olduğunu kabul ederler. Ama o kitapların geçerlilik süresi bitmiştir ve Allah Kuran-ı kerim’ i ve Hz Muhammet’i göndermiştir. Hz. Muhammedin peygamber olmasıyla birlikte hiristiyanlık ve İncil’in geçerliliği ortadan kalkmıştır. Bu durumda dünyada bizleri cennete ulaştıracak tek yol İslam olarak kalmıştır. Yani “cennetin yolu İslam’dan geçer” demek hiç yanlış olmaz. Şimdi düşünelim eğer tek yol İslam ise ve bir ruh dünyaya sadece bir defa geliyorsa ortada bir adalet sorunu yok mu? Ki Allah’ın adil olduğundan hiç kimsenin şüphesi olduğunu sanmıyorum. Bir düşünün tek yol İslam ve iki ruh var biri Yahudi biri Müslüman ne Yahudi İslam’ı araştırıyor ne Müslüman Yahudiliği, çünkü ikisi de hak dinin kendi dinleri olduğundan emin. Birbirlerinin dinlerini araştırsalar bile Yahudinin İslam olması çok düşük bir ihtimal. Bazı insanlar şunu savunuyor: insanın bir görevi de doğru yolu bulmak için araştırma yapmak, doğru dini aramak. Tamam doğru da bana niye hak dinde doğma şansı verilmiş de diğerini verilmemiş. Ben hiçbir araştırma yapmadan hak dinin üyesiyim ama diğeri değil. Afrika daki Zulu kabilesini düşünün mesela, o kabilede doğan birisinin bırakın hak dini araştırmasını yemek bile bulamıyor yiyecek. Anlatmak istediğim bizim yani müslüman olanların torpili mi var? (haşa!)

reenkarnasyon sadece şşilikte yok işte dünya tarihinde örnekleri

60.000-10.000 Yılları : Cro Magnon insan, mağaranın duvarlarına avladığı hayvanların resmini yapmış, sonra bu resimler önünde dans ederek hayvanların ruhundan, onları öldürdüğü için af dilemiştir. Resimlerde o hayvanların ruhu bulunduğuna inanırdı. Dans sırasında resimlerin önüne armağanlar bırakır, o hayvanların ruhundaki gücün kendisine geçeceği inancını beslerdi.

• Roma yazarlarına göre yeniden doğuş inancı Gol' ler ve Druid' ler arasında da vardı. Bu inancın izlerine, Celt köylüleri arasında da rastlanmaktadır.

• Amerika Kızılderililerinden Dakato, Huron, Mohave, Sioux ve Navotez kabilelerinde, ölümden sonra "mutlu av alanı" na gidileceğine inanılırdı.

• Grönland Eskimoları, insanın bir vücut, bir ruh ne bir de isimden oluştuğuna inanmaktadırlar. Ölümden sonra bu ruh kendine, ya denizden ya da gökte yeni bir vücut bulur, isim de, yeni bir bebeğe verildiği zaman mezardan dönmüş sayılır.

• Ölümden sonraki yaşam tarzında bir gelecek hayat kavramı, Zuni' lere, İnka' lara, Okinawin' lere, Papaun' lara, Arunta, Kadhir ve Warramunga kabilelerine de hiç yabancı değildir.

• Lünbab Druse' leri, Bendal' de, Birmanya' da yaşayan milyonlarca insan hep yeniden doğuşa inanırlar. Afrika' da Mondingo, Yoruba, Zulu Bantus, Baritse kabileleri de kendi kabilelerinin ruhaniliğine ve gelecek hayatlara sağlam bir bağlanışla inanırlardı.

M.Ö. Hanedanlar Öncesi Mısır : Mısır Aborgin' leri ölüleri mezarlara gömerlerken hepsinin yüzünü belli bir yöne çevirirlerdi. Cesetlerden parça kesmeleri, ruhun eski kasabasına dönmesine engel olmamak içindi.

M.Ö. 3500- M.S. 640 : Mısırlılar' ın ölü gömerken yaptıkları törenler, ölülere sonraki dünyada iyi bir yaşam sağlama amacına dönüktü. Ölenlerin başka kılıkta tekrar döndüklerine inanırlardı. Ölümden ve mezardan geçip ışığa ve hayata, yüce varlık Osiris' e varan yolda, güçlü rehberlerin bulunduğuna inanırlardı. Osiris ölümü fethetmişti. Erkeklerin ve kadınların yeniden doğmasını o sağlıyordu.

M.Ö. 427 - 346 : Eflatun, ideal biçimler felsefesini ortaya attı. "Fiziksel cisimler, değişmez fikirlerden oluşan değişken timsallerdir." dedi ve tek gerçek bilginin fikirler olduğunu savundu.

M.Ö. 400 : "Phaedo" adlı klasiğinde Eflatun diyor ki, "Eğer yeniden doğuş olmasaydı, hayat kısa zamanda evrenden silinirdi." Sokrat' ın idam edileceği sırada kendisini "ruhsal bir varlık" olarak düşündüğünü, daha eksik bulmadığını anlatıyor. "Devlet" adlı kitabının son bölümünde ise, yeniden doğuşu tümüyle kabul ediyor. Birçok Yunan felsefe okulları, özellikle de Orphic' lerle Pythagorean' lar bu görüşe katılıyorlar. Neoplatonist'ler ve Gnostik' ler de bu kuramı destekliyorlar.

alintıdır...

ayrıca reenkarnasyon yani tenasüh hz.muhammed'in(s.a.a.) hak halifeleri 12 imamların kitaplarındada var.. H. 2. asrın başlarında Emevilerin kötü yönetimi ve zulmünden bıkan halk kıyam etmeye başladı; özellikle de Abbas oğulları ile Ümeyye oğulları arasında kanlı savaşlar gerçekleşti. Emeviler kendilerini savunmakla meşguldü, dolayısıyla artık Resulullah (s.a.a)’in Ehl-i Beyt’ine eskisi gibi baskı yapılmıyordu.

İmam Sadık bu fırsatı değerlendirerek evinin kapısını açtı, Emevilerin baskısı yüzünden inzivaya çekilmiş olan İmam, camide minbere çıktı, dini hüküm ve ilimleri tebliğ etmeye başladı, dört bin kadar öğrenci derslerine katılarak dini ilim ve hadisler öğrenip İmam’ın sonsuz ilim deryasından istifade ettiler.

İmam ’ın dersine katılan seçkin öğrenciler, elde ettikleri ilim sonucunda dört yüz usul (adap, erkân) yazdılar; bunlar “Dört Yüz Usul” diye meşhur oldu.

İmam Yafii Yemeni kendi Tarih kitabında İmam Sadık (a.s)’ın ilim ve fazilette eşi olmadığını, yüce ilminin sonsuzluğunu yazmıştır. Ayrıca İmam’ın öğrencilerinden biri olan Cabir bin Hayyan-i Sufi, İmam’dan elde etmiş olduğu ilimler neticesinde bin sayfalık bir kitap ve beş yüz risale telif etmiştir.

Ehl-i Sünnetin büyük imam ve meşhur fakihleri de İmam (a.s)’ın feyzinden istifade eden öğrencilerindendirler.

Ebu Hanife, Malik bin Enes, Yahya bin Said Ensari, İbn-i Cureyh, Muhammed bin İshak, Yahya bin Said-i Kattan, Sufyan bin Uyeyne, Süfyan-i Sevri vb. birçok insan, kabiliyetleri ölçüsünde O İmam’ın nurlu huzurundan istifade etmişlerdir.

Böylesine ilmi bir riyasetin gerçekleşmesi, Ehl-i Beyt (a.s)’dan hiç kimseye nasip olmamıştır. Hiçbir engelle karşılaşmaksızın dini hükümleri, Kur’ân ayetlerinin tefsirini, ilim ve hadis temellerini, sır ve hakikatleri alenen açıp söylemek, O’nlardan hiçbirine nasip olmamıştır.

yazıda gecen ayetler degişik meal kitaplarından

Bismillahirrahmanirrahim

Tur s.a 21
"İman eden ve nesilleri de iman konusunda kendilerinin yoluna uyanlar var ya, biz onların nesillerini kendilerine kattık. Bununla beraber onların amellerinden hiçbir şey eksiltmeyiz. Herkes kazandığı karşılığında rehindir."

Tur s.a 21
21. "İman edip zürriyetteri de iman ile arkalarından gelmiş olanlar, işte Biz, onların nesillerini de kendilerine katmışızdır. Bununla beraber kendilerine amellerinden hiçbir şey de eksiltmemişizdir. Herkes kazancına bağlıdır."

Tur s.a 21
21. Kendileri iman edip zürriyetleri de iman ile kendilerinin izinden gidenlerin nesillerini de kendilerine kavuştururuz.Onların emeklerinden hiçbir şeyin mükâfatını eksiltmeyiz. Onlardan her biri kazandığı güzel neticeleri ile daimdir.

Yunus s.a 4
Hepinizin dönüşü ancak onadır. Allah bunu bir gerçek olarak vadetmiştir. Şüphesiz o başlangıçta yaratmayı yapar sonra, iman edip salih ameller işleyenleri adaletle mükafatlandırmak için onu (yaratmayı) tekrar eder. Kafirlere gelince, inkar etmekte olduklarından dolayı, onlar için kaynar sudan bir içki ve elem dolu bir azap vardır

Yunus s.a 4
Dönüşünüz hep O'nadır! Allah'ın va'di haktır. Çünkü O, yoktan var ediyor, sonra iman edip iyi işler yapan kimseleri adalet ölçüsü ile mükafatlandırmak için, geri döndürecektir. Küfredenlere ise inkarda bulunmaları yüzünden kaynar sudan bir içecek ve acı bir azap vardır.

Yunus s.a 4
Hepinizin dönüşü O'nadır. Bu, Allah'ın gerçek olarak verdiği sözdür. Mahlûkları ilkin O yaratır.(Yoktan yaratan yaratıcı), öldükten sonra onları haydi haydi diriltir.Diriltir ki iman edip makbul ve güzel işler yapanları, adaletleri sebebiyle ödüllendirsin.Kâfirlere ise, dini inkâr ettikleri için, içecek olarak kaynar su ve gayet acı bir azap vardır.

hz.muhammed'in s.a.a. benden sonra ipine sarılıp bırakmayın dediği gibi 2 önemli şeyden biri olan ehlibeyt (a.s.),
kuranda ahzap suresi 33. ayette allah-u teala nın buyurduğu gibi her türlü pislikten ve kötülükten arındırılmış ve temizlenmiş ehlibeyt (a.s.), in tefsiri benim için daha doğru ve geçerlidir... aslında benim için senin için yok direk doğru diyebiliriz........

http://www.kuran.gen.tr/?x=s_main&y=...e&kid=1&sid=10 bu adrese bi gir bi oku önce
iş böyle değil diyemezsin bence ayetin anlamı apaçık ortada yani

bende aynı kaynaktan verdim ayetleri ama orada
"Allah c.c. insanların doğumunu başlatan ve öldürendir, sonra tekrar dirilterek dünyaya iade edendir"
diye bi ayet yok pek incelemeden yazdıgını düşünüyorum bu konuda

"ayetin anlamı apaçık ortada" dedigin ayetin tevsiri siz oradaki yeniden dirilmeyi tekrar dünyaya gelme anlamında anlıyorsunuz ancak buradaki yeniden dirilme tekrar dirilme kıyamet için gecmekte
ayettede tevsirdede aynı
yunus s.a 4 tefsiri
kaynak:islam ansiklopedisi-hak dini kur'an dili
"
Nihayet hepinizin toptan dönüp varacağınız merci O'dur, dönüşünüz O'nadır. "Andolsun ki, sizi ilk yarattığımızda olduğu gibi yine teker teker bize gelirsiniz" (En'âm, 6/94) âyetinde açıklandığı gibi, ölüm ile dönüş teker teker olduğu için, burada ihtar olunan toptan dönüşten murad da öldükten sonra dirilmek şeklinde olan rücudur. Nitekim bu mânâyı desteklemek açıklığa kavuşturmak ve ispat için buyuruluyor ki:

Hakk'a Allah vaadi böyledir. Gerçekten ve kesin olarak Allah'ın vaadi böyledir. Muhakkak ki O, halkı bed' eder

sonra onu iade eyler. Yaratmayı ilk baştan neş'et-i ûla (Ruhun bedene girmesi) ile yapar, sonra döner onu yeni baştan neş'et-i uhra (âhirette yeniden dirilme) ile yaratır. İşte bu iade ve irca' şunun için yapar ki, İman edip salih amel işleyenlere adaletle, yani zerre miktarı haksızlık yapılmamak kaydıyla ecir ve mükafat versin. Kâfir olanlara ise bunlara da hamimden bir şarap yani kaynar sudan bir içecek ve acıklı bir azap vardır. Bunları da böyle cezalandıracaktır. Çünkü küfür ve inkârda direnmeleri sebebiyle bunu hak etmişlerdir."
Reenkarnasyon kavramına girmeden önce bazı saptamalar yapmak istiyorum. Bunlardan 1. si Allah’ın adil olduğudur. ve 2. si de Kuranı kerim’ in bir çok ayetinde yazılıdır ki son din yani İslam hak din, hz. Muhammet son peygamber, ve kuranı kerim son ilahi kitaptır. Bunlara inanmayan kafirdir. Çünkü allahı yalanlamış olur. Ve kafirlerin yeri ilelebet kalacağı cehennem ateşidir. Bununla ilgili şüpheleri olanlar kuranı kerim’i inceleyebilirler. Herkes bunu kabul eder ki son ilahi kitabı kabul etmeyen son peygamberi kabul etmeyen yani alenen allahı yalanlayan insanların cennete gitmeleri veya daha değişik bir anlatımla sınavı kazanmaları pek makul olmasa gerek. Yahudiler ve Hiristiyanlar Kuran-ı Kerim’ i kabul etmezler. Ama Müslümanlar hem İncil’in hem de Tevrat’ın Allah tarafından indirilmiş hak kitaplar olduğunu kabul ederler. Ama o kitapların geçerlilik süresi bitmiştir ve Allah Kuran-ı kerim’ i ve Hz Muhammet’i göndermiştir. Hz. Muhammedin peygamber olmasıyla birlikte hiristiyanlık ve İncil’in geçerliliği ortadan kalkmıştır. Bu durumda dünyada bizleri cennete ulaştıracak tek yol İslam olarak kalmıştır. Yani “cennetin yolu İslam’dan geçer” demek hiç yanlış olmaz. Şimdi düşünelim eğer tek yol İslam ise ve bir ruh dünyaya sadece bir defa geliyorsa ortada bir adalet sorunu yok mu? Ki Allah’ın adil olduğundan hiç kimsenin şüphesi olduğunu sanmıyorum. Bir düşünün tek yol İslam ve iki ruh var biri Yahudi biri Müslüman ne Yahudi İslam’ı araştırıyor ne Müslüman Yahudiliği, çünkü ikisi de hak dinin kendi dinleri olduğundan emin. Birbirlerinin dinlerini araştırsalar bile Yahudinin İslam olması çok düşük bir ihtimal. Bazı insanlar şunu savunuyor: insanın bir görevi de doğru yolu bulmak için araştırma yapmak, doğru dini aramak. Tamam doğru da bana niye hak dinde doğma şansı verilmiş de diğerini verilmemiş. Ben hiçbir araştırma yapmadan hak dinin üyesiyim ama diğeri değil. Afrika daki Zulu kabilesini düşünün mesela, o kabilede doğan birisinin bırakın hak dini araştırmasını yemek bile bulamıyor yiyecek. Anlatmak istediğim bizim yani müslüman olanların torpili mi var? (haşa!)

kıssadan hisseye yazına bi örnek müslüman bi ülkede müslüman olarak dogmak bir insna için alternatif olsaydı şöle bi şey olmazdı

hz musa ve firavun olayı
allah hz musa aracılıgla bir cok mucizeyi israil ogullarına gösterir ve firavunu helak eder milyonlarca cekirgeler,kurbaglar, suyun kana dönüşmesi,kızıl denizin yarılması sonrasında hz musa daga cıkar ve 40 gün ibadet edip tabletlere allahın emirlerini yazar döndügünde bu kadar mucizeyi gören israil ogullarının gene bir inek putu yapıp tapmaya başladıklarını görür

ailesi kafir toplumu kafir bir ülkelerdede bir cok müslüman olan insan vardırki onlar müslüman ülkelerde dogan insanlardan daha cok iman ederler

afrikada zulu kabilesinde dogan bir insanla ben birmiyim evet birim benim amelin neyse onla varım
ona göre var edilmişim allah bana nasıl bir şeyi nasip etmişsse magarada da yaşasaydım onu gene nasip edecektti yer ve zaman bi engel degil ben kızıl denizin yarıldıgınıda görmedim görenler inege tapmışlar ben görmedigim halde allaha tapıyorum işin sırrı yer ve zaman olsaydı israil ogullarının imanı bizden kuvvetli olurdu ancak gördükleri halde inege tapmışlar istersen hz muhammed (s.a.v) le aynı yüz yılda yaşa allah nasip etmedikten sonra hiç bir faydası yok

verdigin diger örnekler ise islamiyetin tamamen dışında sapkın anlayışlar içiersinde örnek olarak bile verilecek şeyler degil

12 imamlar için pek fazla bilgim yok bilmedigim bir konuda da bir şey yazmıyorum

mexkalin´isimli üyeden Alinti Mesaji göster
bir cogu cami ye gitmez
vs..
öncelikle....
ben bir şiiyim yani aleviyimde sen bütün alevileri kastederek bir çoğu camiye gitmez diyemezsin. elbette dediğin gibi gruplar var ama alevilerin çoğu değil. iran'ın %97si alevi ama hepsi camiye gidiyor..
yani bir kaç sapmış grup için bütün alevilere böyle bir ithamda bulunamazsın. ben çıkıp sağda solda arabistanda 55 yaşından sonra (56da olabilir) birisine özel ve gizli olarak ebu bekir'in allah olduğu öğretiliyor diye bu yuzden sünnilerin hesap günü işleri zor demiyorum kardeş.

yazımı daha açıklayacı ve daha düzenli bi şekilde önyargısız okursan ii olur mexkalin..

bunu sona sakladım konuyla alakası pek olmadıgı için o yazıyı okursan kendi bahsettigim gördügüm insanlara yönelik yorum yaptım alevilerin tamamı diye yazmadım bir cogu diye geciyor.

yokh artık!!!!!!!:p:p:p ne sıkmışlar be...:durdurun

söyle bos bos işlerle ugrasıp milletin kafasını bulandırıyorsunuz ya helal olsun . 2 kere yasammıs ne kadar mantıksız bişi

eflatunun denge sistemi bana mantıklı geldi ama şu ünlülerin olayı çok saçma

Geri