..::Reankarnasyon::..

R_a_B_i_A' Alıntı:
Ya eer insanlar birden fazla hayat yaşasaydı ahirette hangi biri için hesap werecekti? :eek:

Budur :goz:

Reankarnasyon inancı sanılanın tersine hıristiyanlık dinindede müslümanlık dinindede vardır.......ilk hıristiyanlara bu bilgi açık olarak verilmiştir, fakat zaman ilerleyip yaşanıldıkça görülmüşki insanlar bu bilgiye istinaden tembellik yapmaya bir sonraki yaşamda yaparız inancıyla o yaşamın gereklerini yani hayat planlarını uygulamada zafiyet göstermeye başlamışlar.Bu sebeble iznik konseyinde toplanan din adamları tüm incilden reankarnasyonla ilgili bölümleri çıkarmışlardır…..İslam dininde ilk Müslümanlarda yeniden doğuş hakkında bilgi sahibi idiler bunun gerçek olduğunu biliyorlardı fakat zamanla bu bilgi kararmış sanki islamda böyle bir yokmuş gibi sanılmasına sebeb olmuştur….
Reankarnasyonla tüm evrene dengenin ve ahengin hakim olduğu açıkça görülür hiç kimse yaptıklarının sonuçlarından kaçamaz. Çünkü hesap Tanrıya değil bizzat varlığın kendi kendisine verilir. Bu öyle bir varlıktırki ve öyle bir yaradılışla yaratılmıştırki kendine karşı en ufak bir yalan dahi söylemez tüm yaptıklarını ve yapamadıklarını açık olarak görür. Yaşam planını uygulamadaki başarı cenneti iç mutluluğu, eksik uygulama ve başarısızlık cehennemi yani mutsuzluğu o dersin tekrarını gerektirir.
Ruhun amacı maddedeki bilgiyi çekmek onu bünyesine dahil etmektir. Bu sebeple ihtiyacı olan deneyimi uygulayabileceği maddi ortama doğar. Ruh her zaman daha iyiye daha güzel olana doğru hamle yapar madde tecrübesi ilerledikçe maddeye hakimiyeti artığından daha mükemmel uygulamalarda bulunabilir,bu uygulamaların bazıları bizim için mucizevi görünüm arz edebilir. Reankarnasyonda kimse ceza olsun diye hayvan ve bitki olarak doğmaz.Her yeni doğum ruh için yeni bir bir imkan ve fırsat demektir bunu en iyi şekilde uygulamaya çalışır.Önceki yaşamların hatırlanması iyi sonuç vermez varlık gereksiz yük altında bocalamak zorunda kalabilir.Bunun yerine deneyerek yanılarak başararak veya başarısız olarak tecrübe kazanmaya çalışmalıdır.
Reankarnasyon inancında Tanrı kimseye benzemez hiç kimse ne kadar yükselirse yükselsin ona dokunamaz ve onun hakkında bir bilgi sahibi olamaz.

globgo' Alıntı:
Reankarnasyon inancı sanılanın tersine hıristiyanlık dinindede müslümanlık dinindede vardır.......ilk hıristiyanlara bu bilgi açık olarak verilmiştir, fakat zaman ilerleyip yaşanıldıkça görülmüşki insanlar bu bilgiye istinaden tembellik yapmaya bir sonraki yaşamda yaparız inancıyla o yaşamın gereklerini yani hayat planlarını uygulamada zafiyet göstermeye başlamışlar.Bu sebeble iznik konseyinde toplanan din adamları tüm incilden reankarnasyonla ilgili bölümleri çıkarmışlardır…..İslam dininde ilk Müslümanlarda yeniden doğuş hakkında bilgi sahibi idiler bunun gerçek olduğunu biliyorlardı fakat zamanla bu bilgi kararmış sanki islamda böyle bir yokmuş gibi sanılmasına sebeb olmuştur….
Reankarnasyonla tüm evrene dengenin ve ahengin hakim olduğu açıkça görülür hiç kimse yaptıklarının sonuçlarından kaçamaz. Çünkü hesap Tanrıya değil bizzat varlığın kendi kendisine verilir. Bu öyle bir varlıktırki ve öyle bir yaradılışla yaratılmıştırki kendine karşı en ufak bir yalan dahi söylemez tüm yaptıklarını ve yapamadıklarını açık olarak görür. Yaşam planını uygulamadaki başarı cenneti iç mutluluğu, eksik uygulama ve başarısızlık cehennemi yani mutsuzluğu o dersin tekrarını gerektirir.
Ruhun amacı maddedeki bilgiyi çekmek onu bünyesine dahil etmektir. Bu sebeple ihtiyacı olan deneyimi uygulayabileceği maddi ortama doğar. Ruh her zaman daha iyiye daha güzel olana doğru hamle yapar madde tecrübesi ilerledikçe maddeye hakimiyeti artığından daha mükemmel uygulamalarda bulunabilir,bu uygulamaların bazıları bizim için mucizevi görünüm arz edebilir. Reankarnasyonda kimse ceza olsun diye hayvan ve bitki olarak doğmaz.Her yeni doğum ruh için yeni bir bir imkan ve fırsat demektir bunu en iyi şekilde uygulamaya çalışır.Önceki yaşamların hatırlanması iyi sonuç vermez varlık gereksiz yük altında bocalamak zorunda kalabilir.Bunun yerine deneyerek yanılarak başararak veya başarısız olarak tecrübe kazanmaya çalışmalıdır.
Reankarnasyon inancında Tanrı kimseye benzemez hiç kimse ne kadar yükselirse yükselsin ona dokunamaz ve onun hakkında bir bilgi sahibi olamaz.

Yaww cümlene başlarken ortalığı batırmışsın...:mad:
Ne demek islamiyette realkarnasyon vardır...Bilmiyosan bilmiyom diyebilirsin arkadaşım...O da bii erdemdir...

bence de rabia arkadas noktayı koymuş...
reenkarnasyon madem var biz hangi hayatımız için hesap vercez?

Her yaşam arası önceki yaşamın hesabı görülür eksikler anlaşılır ve buna göre yeni yaşanacak yaşamın planı yapılır annne, baba cinsiyet yer yani onun ihtiyaçlarına en uygun hayat şartlarını sağlayacak ortamı ve zamanı seçer ve doğar.

gülmek için hos fakat anlam ve gerçekçilik açısından bos bi konu

reen bilmem ne die uydurulan sey sadece dünyalık yasayanların ahirette hesap verecekleri mahser gününü düsünmek bile istemediklerinden dolayı uydurulmus bir kavramdır :sigara:

Yenİ Okudum GerÇekten DÜnyanin Sonu YaklaŞiyoo

أĸяα;1127352' Alıntı:
bence de rabia arkadas noktayı koymuş...
reenkarnasyon madem var biz hangi hayatımız için hesap vercez?

Bu soruyu soran ve bu konuya böyle bir açıklamayla cevap buldugunu sanan arkadasların,dine inanmayıp araştırmayıp Allah varsa nerde o zaman diyip inanmayanların mantıgıyla ne farkı var???

Saçma......................

Cem yılmaz son gösterisinde bu konuyla ilgili acıklamayı yapıyor ve mantıklıda :D

Arkadaslar Kuran da reenkarnasyon vardır da dememiştir,yoktur da dememiştir.Sadece şifreli bazı ayetler vardır.Ki zaten varsa da ,bence vardır demesi mantıksız olurdu...İnsanoğlu cunku herşeyi kendine göre kullanmayı sever.Bunu bir düşünün derim.Ayrıca çok keskin yazılmıs cumleler gördüm.yok Allahı inkar etmektir,yok dine inanmamaktır vs vs...Biz kimiz ki böyle bir yargıda bulunabiliyoruz.Kelimeleri seçerek kullanmayı tavsiye ederim.Yoksa kaş yapıym derken göz çıkarabilirsiniz.!

kuranda ve ya hadislerde yok diye inanmassanız bunun hesabı kolay, ama yoken bunu islama katmak
islamdan cıkmaktır

şöle bi şeyde var böyle bi şey varsa buna peygamberler dahilmi öleyse hz muhamed(s.a.s) aramızda demektir
ikinci bir konu kuranda şehitler için gecen ayette allah için ölenler hakkında ,
Al-i İmran
(170) Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler,Rableri katında Allah'ın, lütfundan kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından kendilerine ulaşamayan (henüz şehit olmamış) kimselere de hiçbir korku olmayacağına ve onların üzülmeyeceklerine sevinirler.

ayete bakın (Rableri katında) ölmüş ve dünyadan ayrılmış bi daha gelmicek tabi reenkarnasyon şehitler için gecerli degilse o başka

diger bi ayet
Al-i İmran

"Allah onu İsrailoğullarına bir Peygamber olarak gönderecek (ve o da onlara şöyle diyecek): "Şüphesiz ben size Rabbinizden bir mucize getirdim. Ben çamurdan kuş şeklinde bir şey yapar, ona üflerim. O da Allah'ın izniyle hemen kuş oluverir. Körü ve alacalıyı iyileştiririm ve Allah'ın izniyle ölüleri diriltirim. Evlerinizde ne yiyip ne biriktirdiğinizi size haber veririm. Eğer mü'minler iseniz bunda sizin için elbette bir ibret vardır."

hz isa hakında gecen bu ayette "ölüleri diriltirim" kelimesini düşünürseniz reenkarnasyona ters kacar çünki ölen adam başka bir yerde başka bi vucutta olması lazım

bunun gibi bir cok ayet var işin kesin tarafı şu gene kuranın da bu tür konular için bi yaklaşım vardır
oda şu kesin delil yada belge biz müslümanız eger reenkarnasyon için kuranda yada hadislerden bir belge varsa bu cıkartılır ve kabul edilir yada islam alimlerine danışılır ne kuranda var ne de hadislerde ben reenkarnasyonu kabul eden islam alimide görmedim yok böle bi şey şüpede etmeyin bence

Ya eer insanlar birden fazla hayat yaşasaydı ahirette hangi biri için hesap werecekti? :eek:

acaba rabia arkadaş Allah'ın adil olduğunu veherkese aynı şekilde davrandığını; kimseyi kayırmayacağını vede Kurandada yazıldığı gibi HERKESİ yani bütün insanları hesaba çekeceğini biliyor mu? eminim biliordur...
Peki o zaman
1- Afrika'da en aç bölgede doğan bebek ile amerikada en zengin adamın doğan bebeği eşit midir? biri 4-5 sene sonra açlıktan ve zayıflıktan ölürken diğeriii.... diğerini biliyorsunuzdur...
2-Kuran inmeden önce veya diğer dini kitaplar inmeden önce iyiliği veya kötülüğü bilmeyen insan ile bunlardan haberdar olan bizler nasıl hesaba çekileceğiz?..
reenkarnasyona inanan dinide reddeder diye bi şey yok tam tersi reenkarnasyona inanmayan Allah'ın adaletli olduğunu yani kuran'ın ayetini reddeder....

acaba rabia arkadaş Allah'ın adil olduğunu veherkese aynı şekilde davrandığını; kimseyi kayırmayacağını vede Kurandada yazıldığı gibi HERKESİ yani bütün insanları hesaba çekeceğini biliyor mu? eminim biliordur...
Peki o zaman
1- Afrika'da en aç bölgede doğan bebek ile amerikada en zengin adamın doğan bebeği eşit midir? biri 4-5 sene sonra açlıktan ve zayıflıktan ölürken diğeriii.... diğerini biliyorsunuzdur...
2-Kuran inmeden önce veya diğer dini kitaplar inmeden önce iyiliği veya kötülüğü bilmeyen insan ile bunlardan haberdar olan bizler nasıl hesaba çekileceğiz?..
reenkarnasyona inanan dinide reddeder diye bi şey yok tam tersi reenkarnasyona inanmayan Allah'ın adaletli olduğunu yani kuran'ın ayetini reddeder....

olayı enetrasan bi yere baglamışsın ben reenkarnasyona inanmıyorum, kuranın ayetlerine inanıyorum allah tam adelet ve hüküm sahibidir

bir insan dünyaya zengin geldi bir digeri fakir geliyorsa yaradanın taktiridir mutlaka bir sebep bir hayır bi ders vardır allah zenginligi ilmi diledigine verir

kimi insan aclıkla kimi zorluklarla kimi savaşlar aracılıgı ile sınanır
allah böle olmasını istediyse bu böledir

bu olaylar hakkında tam bilgimiz yok diye reenkarnasyonamı baglıcaz olayı
ama reenkarnasyon yoksa allah adaletsiz sayılacak,esas adaletsizlik bu şekilde düşünmek zaten, allah bu insaların bu şekilde olması nı gerektigini belirledigi zaman yanında olanmı vardı yada bunun hakkında allahtan bir sözmü alan var
birde şöle bir hadis hatırlıyorum
cennete ilk girecekler fakir insanlar bunun devamıda var peygamberimize soruyorlar neden ilk fakirler girecek diye oda acıklıyor vs..

e hal böyle ise reenkarnasyona göre fakir gelen bir daha zengin gelirse fakirlik kavramı diye bi şey olmaz adam hem fakir yaşamış hemde zengin dünyada cok fakir yaşadım diye bi kavram olmaz bu insan için

kendi mantıgınız bü tür olaylara böyle bir acıklama getirebiliyor diye bu işin aslı böyle dir anlamına gelmez

kimsenin şu iki cümleyi sarf etmeyede hakkı yok

1 reenkarnasyona inanan müslüman degildir

2 reenkarnasyona inanmayan Allah'ın adaletli olduğunu yani kuran'ın ayetini reddeder

kuranı kerimde daha bu gün şunu dinledim "şu insan mümin degildir demeyin çünki sizde bir zaman onun gibiydiniz allah size lütfentti de imana geldiniz" hatırladıgım kadaryla bu şekildeydi, insanın imanda samimiyeti allahın ilmindedir hiç bir insan sen bunu yaptın sen mümin degilsin diyemez ama şunu diye bilir bak söyledigin seni imanından ede bilir bu uyarıdır zaten müslüman müslümanın kardeşidir diye düşünen bi insana bunuda o samimiyette uyarması yakışır

nesi enteresan asıl senin yazdıkların birbirleriyle çelişiyor... yakında daha açık ve net kanıtlarla döneceğim..

nesi enteresan asıl senin yazdıkların birbirleriyle çelişiyor... yakında daha açık ve net kanıtlarla döneceğim..
enterasan yanı şu

"reenkarnasyona inanmayan Allah'ın adaletli olduğunu yani kuran'ın ayetini reddeder"

reenkarnasyona inanmayanı inkarcı sayıyorsun

bi daha okudum bu gün bi çelişkide göremedim , getirecegin kanıtlarıda bekliyorum öyle bir kanıtta varmı acıkcası merak ta ediyorum

Reankarnasyon saçma birşey. O zaman niye hiçbir ünlü çıkıpta ben önceki yaşamımda bok herifin tekiymişim diyemiyor. Hepsi kral oluyor, kraliçe oluyor. Salak heriflere yani bu tür sapık düşünceli sanatçı(?)lara inanmamak lazım.

Reankarnasyon saçma birşey. O zaman niye hiçbir ünlü çıkıpta ben önceki yaşamımda bok herifin tekiymişim diyemiyor. Hepsi kral oluyor, kraliçe oluyor. Salak heriflere yani bu tür sapık düşünceli sanatçı(?)lara inanmamak lazım.

ben herkes önceki hayatını hatırlayacak diye bi şey sölemedim...
ben herkes önceki yaşamını hatırlar diye bir şey sölemedim,
Allah'ın adil lütfu yarattığı insanlara karşı zalim davranmaz. Yunus s.a 44'te "Allah c.c insanlara zulüm etmez" hatırlatmıştır. Nisa s.a 79'da "size hayır isabet ederse, biliniz Allah?tandır. Akıbete uğrarsanız, biliniz nefsinizdendir." Allah'ın adaletini tanıtan bu gibi ayetlerden anlaşılan musibetlerin nefsimizden olduğunu ayrıca Allahiın c.c ikazı günah işlersek veya verdiği nimetin kıymetini bilemezsek ceza ile akıbetini çekeceğiz. İhtarını; Saffat s.a 39'da yaptığınızla cezalanacaksınız. Nisa s.a 40'ta Allah c.c zerre kadar zalim davranmaz buyurmuştur.
Anlaşılan Dünyada olan ve görülen musibetler, gök ve yer afetleri, hep nefislerin günah
işlemindendir. Dünyada doğan ve yaşayan insanların, kimi sakat veya sağlam, zengin veya fakir, siyah veya beyaz, zeki veya özürlü doğumlar ayrıca doğmadan ana rahminde ölen, doğumdan sonra kimi bir gün, kimi bir hafta veya bir ay veya bir sene öylelikle muhtelif gün, ay, sene farkı ile ölenler, ayrıca Dünyada yöre farkından iyi yörede yaşayanlarla, kötü ve mahrumiyet bölgelerde yaşayan insanların yaşamında eşitlik yoktur.Dünyada faydalı insanlarla faydasız insanlar arasında
eşitlik yoktur. Hayır ameli doğru ve sadık davranan insanlarla, insanlık mefhumundan uzak, cahil, gaspçı, fasık, zalim, fuhuş kar insanlar arasında eşitlik yoktur.
Dikkat Allah'ın adil olduğuna delil ayetler örneğine göre Dünya yaşamında eşitlik olmamasının nedeni ruhların muhtelif amellere sahip olduğundan, ikinci kez doğumu ameline göre yaratır. Tur s.a 21'de "her insan zulme uğratılmadan müstehakına varacaklardır." Yüce Allah iyi amele sahip ruhu iyi yerde ve yörede yaratmasıyla ödüllendirir.

Tur s.a 21'de "her insan zulme uğratılmadan müstehakına varacaklardır."
İSE,,
Dikkat, Dünyada doğan bebek, ruhları ilk kez yeni doğuyor ise neden
kimi ana rahminde hastalanıyor veya ölüyor. Kimi de Dünyaya sağlam ve sıhhatli doğduktan bir müddet sonra hastalanıyor ve sürünerek ölüyor. Bebek ayağa kalkmadan, hayır veya şer yapmadan, Allah'ın adaleti günah işlemeyen ruhu cezalandırmaz. Acaba neden bebek cezaya tabi ölüyor? Ayrıca ölen bebek için cennetlik deniliyor.
Cennetlik ruh cezalı olamaz. Buradaki ilahi adaleti düşünelim, yine dikkat ruh günahsız yeni doğuyor ise neden fahişenin ve haramla yetinenin veya Allahı inkar etmiş olanın veya put perestin yanında yaratıyor. Dikkat ediniz, günahtan arınmış ruh böyle yerlerde doğunca mutlaka doğduğu anne ve baba ile yörenin dini inancı ne ise benimseyerek tabi olacaktır. İşte düşünelim ve Allah'ın adaletine karşı olmayalım.

Yunus s.a. 4'te "Allah c.c. insanların doğumunu başlatan ve öldürendir, sonra tekrar dirilterek dünyaya iade edendir." ki; imtihan dünyasında yaptıkları amellere göre ikinci kez doğumunu takdir eder. Vakiat s.a. 58-59-60-61-62 ayetlerinde Allah c.c. yarattığı her ruh ve nefsi ameline göre yaratmış olduğunun delilini kanıtlamıştır. "sizden inen meniyi siz mi yaratıyorsunuz yoksa biz mi biz ölümü aranıza takdir ettik, bizden önce takdir eden yoktur. Biz sizi emsalinizle değiştirip bilmediğiniz sıfat ile yaratırız. Siz ilk doğumuzu düşünerek hatırlayabilseniz tekrarına dönemezsiniz." hatırlatmaktadır. Dikkat ediniz, ruhun cisimden cisme naklini yanlış anlamayınız. Kimsenin ruhunu, diğer bir kimsenin cismine nakil etmez. Hiçbir nefsi veya ruhu diğer ruhun ve nefsin yaptıkları ile cezalandıramaz, cismine de sığdırmaz. Allah c.c herhangi nakil edeceği ruhu
kendine mahsus cisimle Dünyaya yaratır. Ahkaf s.a. 19'da "her ruh ve nefsin doğumunu,
Dünyadaki yaşamı esnalarında yapmış olduğu amele göre zulme uğratılmadan yaratırız."
Kanıtlamıştır. Kamer s.a 49'da Allah c.c buyurur "herşeyi emrimizle kaderine göre yarattık" ayetin delilinden anlaşılan insan ve hayvan türü ne varsa , ameline ve müstehakına göre yarattık diye buyurur.

Geri