Resimlerle Hadisler

Renovatio1

New member
Reaction score
0
2myaxye.jpg

61n40b8.jpg

(Allah korkusu ile ağlayan gözlere, Cehennem ateşinin dokunması haramdır.) [Nesai]

68m3s5e.jpg

3553 - Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Mü'min -veya müslüman- bir kul abdest aldı mı yüzünü yıkayınca, gözüyle bakarak işlediği bütün günahlar su ile -veya suyun son damlasıyla- yüzünden dökülür iner, ellerini yıkayınca elleriyle işlediği hatalar su ile birlikte -veya suyun son damlasıyla- ellerinden dökülür iner. Ayaklarını yıkayınca da ayaklarıyla giderek işlediği bütün günahları su ile -veya suyun son damlasıyla- dökülür iner. (Öyle ki abdest tamamlanınca) günahlarından arınmış olarak tertemiz çıkar."

Müslim, Tahâret 32, (244); Muvatta, Tahâret 31, (1, 32); Tirmizi, Tahâret 2, (2).

4kas8eq.jpg

Sevdiğini Allah için seven, sevmediğini Allah için sevmeyen;
verdiğini Allah için veren, vermediğini de Allah için vermeyen kimse tam bir imana sahip olmuş olur.
(Tirmizi, Kıyame 60)

Allah razı olsun kardeşim..Ancak paylaşımlarımızda hadislerde titiziz..Kaynak vermemiz mecburi..Bu seferlik ben bulabildiklerimi ekledim diğer resimleri sildim..Bundan sonra dikkat ederssen sevinirim..

Allah razı olsun tekrardan..;)

daha varmı kardeşim eline saglık cok guzel olmuş varsa versene

allah (c.c) razı olsun. oldukça güzel olmuşlar..

Allah Razı Olsun Emeği Gecen Arkadaşlara..

Geri