Rus basını: Türkiye Gürcistan'a destek veriyor

Albayrak

Can Feda
Altın Üye
Reaction score
0
Rus basını Türkiye'yi Gürcistan'a askeri destek vererek "savaş kışkırtıcılığı" yapmakla suçladı.
Güney Osetya'da, Rusya ve Gürcistan arasında başlayan çatışmalar tırmanırken, Rusya'dan Türkiye'nin bölgedeki rolü ile ilgili iki iddia geldi. Rus basını Türkiye'yi Gürcistan'a askeri destek vererek "savaş kışkırtıcılığı" yapmakla suçladı. Rus İnterfax ajansı da Batum açıklarında Türk deniz piyadelerinin bulunduğu bir geminin beklediğini iddia etti.

Güney Osetya'daki çatışmalar sürerken, Rus basını Türkiye ile ilgili iki iddia ortaya attı. İzvestiya gazetesi, Gürcistan'ı silahlandıran ülkeler arasında Türkiye'yi de saydı.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın 3 ay önce yayınladığı rapora dayanan gazete Türkiye'nin son dört yılda Gürcistan'a 45 milyon dolarlık silah ve mühimmat yardımında bulunduğunu, ayrıca Gürcü subaylara eğitim verdiğini bildirdi.

Yazıda Türkiye'nin vereceği silahlar arasında ise füze rampaları, erken uyarı sistemleri ve 10 milyon mermiden söz edildi. Rusya Savunma Bakanlığı ender görülen bir uygulamayla raporu internet sitesinde yayınlamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Gürcistan'a silah sağlayan ülkelerin sivil ölümlerinden sorumlu olduğunu ileri sürdü.

İnterfaks Ajansı ise Batum açıklarında içinde Türk deniz piyadelerinin bulunduğu bir geminin beklediğini ileri sürdü. Kaynak olarak Moskova'dan telefonla konuştuğu görgü tanıklarını gösteren ajans, iddiayla ilgili daha ayrıntılı bilgi vermedi.

AB OLAĞANÜSTÜ BAKANLAR KONSEYİ TOPLANTISI YAPILACAK

AB kaynakları, dönem başkanı Fransa'nın Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'in bugün çatışma bölgesine giderek taraflara ''krizden çıkış önerisi'' ileteceğini, AB bakanlarının da muhtemelen Çarşamba günü Brüksel'de bir araya geleceklerini belirttiler.

Kouchner'in Fransa tarafından hazırlanan ''krizden çıkış önerisi''nde, Gürcistan'ın toprak bütünlüğü üzerinde öncelikle durulduğu ifade ediliyor. AB Konseyinin, Polonya'nın önerisi üzerine, önümüzdeki günlerde devlet ve hükümet başkanları düzeyinde olağanüstü bir toplantı düzenleyerek Kafkaslar'daki durumu değerlendirmesi olasılığı da bulunuyor.

A.A

Rusyanın bu güne kadar bölücü terör örgütüne sadece silah ( kaleşnikof )
satarak verdiği desteğin yanında bizimkisi çerez kalır iğne , çuvaldız lütfen.

Bulaşırsa seve seve gider rus öldürürüm tabi bir de ülkemizin seferberlik ilan etmesi ve bizi tekrar askere çağırması gerek ee yaş 30 a yaklaştı nede olsa , zaten Kars / sarıkamışta yaptım askerliği bu seferde sınırın biraz öbür tarafına geçeriz özledim soğuk havasını o çam ormanlarının kokusunu şu yaz günlerinde ayrıca hatunları dışında hiç ısınamadım şu rus milletine 2 sene önce kısa süreli bir iş seyahatim oldu ordanda biliyorum 3 milleti sevmiyorum 1. Abd 2. Çin 3. Rusya onlarında çıkarlarının dışında bizi sevmediğine eminim.

peeahhh :) bu ruslar harbi harbi fazla olmaya başladı önce kendi tarihlerine baksınlar. kimlere hangi silahları sattıklarını , kimlere yataklık yaptığını unuttu sanırım...........

bu rusların Allah bildiği gibiyapsın adamlar terör örgütüne silah verirken iyi şerefsizler savunmasız gürcistanı vuruyolar a.. çocukları haberlerde izleyince ağlayasım geliyo rusyanın g.. tavan yapmış birilerinin onları kendine getirmesi lazım

Rusya! Anlasılan ciddi ciddi belanı arıyorsun sen!

bak bak bak..rusyanın savas kıskırtıcılıgı dedıgı bu olsa gerek!

kardeşlerim siz hiç merak etmeyin! ben tek başıma bu rus askercikleri ile baş ederim savaşmak ruhumuzda var ;)

rus.jpg

anladınız siz onu:aşk

Rusya bizi Gürcistan gibi sanıyor heraLde , onLarın o uçakLarını geLmeden indirebiLecek sistemimiz var ... Kendi savunmasız Gürcistan'a saLdırır, biz aradaki uçurum oLan güç farkını azaLtmaya çaLışınca kışkırtıcı oLuruz .

RuSya geLsin savaşsın..Bizden GüçLü kabuL etmek Lazım.

Ama Bizdeki 1 Türk ün Yüregi onLarda 1000 Rus Yüregine bedeLdiR.

Biz savaşa 10000 DeiL 70MiLyon Gideriz.

Dua EdeLim Rusya ßize qirMesin:melek

Geri