Sütçü İmam dururken Atatürk de kim oluyor?

Kara Kartal

Banned
Reaction score
0
Yaşasın Yobazlar ve Kahpeler için İstiklal Mahkeme
Sütçü İmam dururken Atatürk de kim oluyor?

Hangi televizyon kanalıydı şimdi anımsamıyorum. Genç, güzel, türbanlı bir kadın “Ben Humeyni’yi seviyorum” diyordu, “Atatürk’ü sevmiyorum!”
“Neden Humeyni’yi seviyorsun?”
“Vatanı için iyi şeyler yaptı.”
“Atatürk yapmadı mı? Vatanı kurtardı!”
“!...”
Konuşan kadının yanında duran türbanlı arkadaşı müdahale ediyor: “Vatanı Atatürk kurtarmadı.
Sütçü İmam kurtardı. Bize öyle öğrettiler!”

“Atatürk olmasaydı belki de şu anda bizi İngilizler yönetiyor olacaktı.”
“Olsun, daha iyi olurdu! Din özgürlüğümüz olurdu.”

Burası sözün bittiği yer olmalı. İyi de bu gençler bu fikirleri nereden alıyor? Elbet bir önceki kuşağın yazarlarından, bilim adamlarından, siyasetçilerinden...
Bir başka kanalda tartışma var. Bilim adamları, gazeteciler, siyasetçiler oturmuş konuşuyorlar. Siyaset bilimci, profesör olan bir zat yetkiyle konuşuyor: “Ülkemizde reformcu olarak iki siyasetçi çıkmıştır: Özal ve Erdoğan. Onların dışındaki siyasetçilerin hepsi tutucudur!”
Atatürk’ü küçümseyen türbanlı kızları anlıyorum. Cumhuriyet’i kuran, laikliği getiren, kadınlara eşit haklar veren, toplumsal yaşamı dönüştüren, sanatı ve bilimi yücelten Atatürk reformcu değil, çok partili demokratik yaşama geçişin yolunu açan İnönü yenilikçi değil, ama Erdoğan büyük reformcu!
Nedir Erdoğan’ın yaptığı reformlar? Kamu işletmelerinin haraç mezat satılmasından başka
hangi reformu yaptı? Ben anımsamıyorum!
AKP’nin reformlarından biri de Türkiye’yi yurtdışında yabancılara şikâyet etmek olmalı. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Hayrünnisa hanımefendi Türkiye Cumhuriyeti’ni Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne şikâyet ederek bu doğrultuda önemli bir adım attı. Başbakanımız “Biz Türkiye’nin zencileriyiz” diyerek ne kadar ezildiklerini beyan etti. Ali Babacan, Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada “Müslüman çoğunluğun sorunları var” diyerek ‘İmdat!’ mesajı gönderdi.
Ve son olarak Babacan, ABD’de yaptığı görüşmelerde “Anayasa’da laikliğin tanımının net olmamasından” yakındı. Tabii ki kendisini dinleyenlerin, “Vah vah, tanımlanamayan bir şey uğruna neden bu kadar gürültü koparıyorlar” demesini bekliyor olmalıydı.
Sayın Babacan’ın neden böyle konuştuğunu anlamadım, zira Anayasa’nın 24’üncü maddesinde laikliğin ne olduğu, nasıl uygulanması gerektiği pek güzel anlatılmıştır.
Doğrusu bizim Anayasamızda olsun, dünyanın diğer anayasalarında olsun, tanımı yapılmadan kullanılan kavramlar o kadar çoktur ki: Demokrasi, özgürlük, eşitlik, cumhuriyet, milli irade.. tanımı yapılmada kullanılan kavramlardır.
Anayasalarda tanımları olmadığı için bu kavramları yok mu sayacağız?

TÜRKER ALKAN http://www.radikal.com.tr/Default.a...cleID=882979&Yazar=TÜRKER ALKAN&CategoryID=97

Konuşan kadının yanında duran türbanlı arkadaşı müdahale ediyor: “Vatanı Atatürk kurtarmadı.
Sütçü İmam kurtardı. Bize öyle öğrettiler!”

iki damla yaş süzüldü gözlerimin pınarına.............

Yazık ya gerçekten yazık.Ama suç onlarda değil onların beynini yıkayan cahil yobazlarda ve mollalarda...

Yazık ya gerçekten yazık.Ama suç onlarda değil onların beynini yıkayan cahil yobazlarda ve mollalarda...

bence suç onlara bu imkanı sağlayan , tarikat ve cemaatlerin yer altı mafyası gibi faaliyet sürdürmesine göz yumanlarındır . herkesin yaşadığı yerde bu tip örgütlenmeler var .bunu herkes biliyor devlet bilmiyormu . biliyorsa neden müdahele edilmiyor .suç devletin işte

bence suç onlara bu imkanı sağlayan , tarikat ve cemaatlerin yer altı mafyası gibi faaliyet sürdürmesine göz yumanlarındır . herkesin yaşadığı yerde bu tip örgütlenmeler var .bunu herkes biliyor devlet bilmiyormu . biliyorsa neden müdahele edilmiyor .suç devletin işte

devlet gücünü yasalardan alır kanunen bir sorun yoksa taksimin göbeğine tarikat dersanesini rahatlıkla yaparsın.

Tarikatlar ve vb. oluşumlar devletin her kademesine sızmış,
mazlum edebiyatı yaparak ülke yünetimine sahip olmuş,
demokrasi diye diye demokrasinin mezarı kazılmaya koyulmuş
bir ............(.buraya bir tabir yakıştıramıyorum*) örgüt var diye
düşünüyorm...

Yoksa, insanları insan yapan Cumhuriyet ve ilkelerini reddeden
bir gençlik nasıl yetişebilirdi..

Geçmişten günümüze insanların dini inançlarını sömürenlerin ve saçma sapan sebeplerle dini insanlardan soğutmaya çalışanların suçudur bu.Siyasilerin,Atatürkçüyüz diye geçinen kesimlerin dinle ilgili olan görüşleri sanki Atamın görüşleriymiş gibi insanlara empoze edilmeye çalışılıyor.İşte bu saçma sapan görüşlere sahip olan ve kendilerini Atatürkçü olarak niteleyen insanlar yüzünden Atamız dinsiz birisymiş gibi gösterilmeye çalışılıyor.Bu konudaki suç sadece Atatürkü sevmiyorum diyen kızda değil siyasi yada başka menfi konularda kendi rantlarını sağlayan siyasilerdedir.

Yiyin efendiler yiyin
Aksırıncaya, tıksırıncaya,
patlayıncaya kadar yiyin!

Bu ülkenin insanlarının beyinlerine bir şeyler empoze etmek ne kadar da kolay, şaşıyorum doğrusu. Kocaman takunyalı dinazorlar yiye yiye bitiremediler ülkenin öz kaynaklarını, satan sata bir tek anası kaldı koca ülkenin... Onu da fersah fersah satmaya kararlı takunyalı - takkeli zihniyetin içi kof din tüccarları.

Bir yanda ülkenin bütün öz kaynakları peşkeş çekiliyor öte yandan, yoksul halkın sırtına inan kırbacın darbesi arttıkça artıyor. Ama dini serzenişlerden beyni sulanan cahil halk % 10' luk enflasyon masallarıyla, Avrupanın bilmem kaçıncı gelişmiş ülkesi olduğu rüyasıyla uyutulmaya devam ediliyor.

Bir yandan açlık, işsizlik, alın terinin heba edilmesi; öte yandan vurgunlar, soygunlar, yağmalayanlar... Bu çelişkiyi nasıl oluyorda göremiyor insanlarımız... Bizim insanlarımız bu kadar mı aptal??! Adını hep ağzından düşürmeyenler Allah' ın acaba hak yolunda mı, niçin sorgulamaz? En azından yüzyılın iyilik hareketi masalıyla, yüzyılın kazığını dindar insanlarımıza atan takkelilerin takkesini düşürüp de kelini de mi göremez??! Hepsinden önemlisi, o çok önem verdikleri dinimizi, siyaset adına kullanılmasına niçin tepki göstermez? Madem o kadar dindarsınız, neden dinimizi siyasetin çamuruna bulaştırıyorsunuz diye sormazlar.

Atasına bile sahip çıkmayıp, ingiliz kevaşesi olarak yaşamayı kendine hak görecek kadar pervasız olup da milyonların önünde kendini rezil eder??! Humeyni denen barbarı kendine lider olarak seçer de atasının önünde niçin şapkası çıkarmaz? Yoksa gözlerinin önündeki peçe aslında aklına da mı çekilmiştir yoksa?

Uzunefe seni buralarda görmek güzel :) Yorumuna katılmamak elde değil. Dünyada o kadar garip şeyler dönüyor ki insanın aklı hayali almıyor. Nasıl bir teşkilatlanma ile karşı karşıyayız ortaya çıkıyor gün geçtikçe. Vatan hainliği yapmak resmen bir yerlere gelmenin şartı olmuş. Yazıklar olsun.

ATATÜRK DEĞİL ŞÜTÇÜ İMAM KURTARDI BİZE BÖYLE ÖĞRETTİLER(...)

aceba sizlere daha neleri öğrettiler.

aceba sizler daha hangi yalanları doğru olarak öğrendiniz...

yazık çok yazık...

kim öğretiyor bunları fikri olan var mı?

hangi okul mesela?

hangi idealist hoca öğretmiştir ?

herkes içimden geçeni yanıtı bilyor zaten:D

acaba merak ediyorum buradaki tarikatları şunları bunları savunan arkadaşlar... sütçü imam'a şerefsiz diyen kişiler değil miydi... merak ediyorum şu erdoğan gibi neden kıvırmıyorlar... sütçü imam yobazlığı ortadan kaldırmak için neler yapmış ama bunu işte ateist deist diye adlandıranlar bile oldu... kız kendi ağızıyla söylüyor daha tarikatı veya cemaat evlerini savunanlara iyi bi kapak bence...

madem humeyni ATATÜRK ten daha "başarılı, vatan sever,......." peki zahmet olacak neden dünyanın birçok yerinde Küba, Pakistan, Hindistan, ....... ve biçok yerde ATATÜRK ün resimleri asılıyor heykelleri konuluyor ismi birçok yere verilip örnek alınıyo bi cevap verebilirlermi humeyni sevenleri (humeyninin ne mal olduğunu biraz tarihten anlayan herkes çözer :mad:)

napalım birbirimize mi girelim......

bırak ya...sizin gibiler olduğu sürece bu millet birbirinin yakasından elini çekmez..

birbirimize girelim diyen yok arkadaşım savunuyorsun bari adam akıllı savun... bak erdoğan naptı deniz fener'in ortadan kaldırmak için yok aydın doğan dedi yok adana'daki rafineri dedi.... gene benim akılsız halkımı durmak yok yola devam dedirtiyor... işte bu zihniyettesiniz yani yan çizme zihniyeti...:goz::goz:

birbirimize girelim diyen yok arkadaşım savunuyorsun bari adam akıllı savun... bak erdoğan naptı deniz fener'in ortadan kaldırmak için yok aydın doğan dedi yok adana'daki rafineri dedi.... gene benim akılsız halkımı durmak yok yola devam dedirtiyor... işte bu zihniyettesiniz yani yan çizme zihniyeti...:goz::goz:

ya ben kimi savunuyorum yazdıklarımdan söyle bakalım ...

ben diorumki bunlar halkı birbirine düşürecek olaylar ...o kızlar düzmece ..

bu milleti kandırmak ne kadar kolay koyun gibi...

aslında benim düşüncem bunların üstüne bukadar çok gidilmesinden dolayı azıtıyolar ve böyle bi propaganda uyguluyolar.özgürsünüz denilse hiçbirisi böyle tv kanallarına çıkıp yada uluorta yerlerde çıkıp aptal saptal şeyler yapmazlar.bizim milletimizin yapısında var bu eğer bi yasak varsa ona karşı koymak,itiraz etmek,tepki vermek ama serbest bırakıldığı zaman da yapmayız onu.kendi hallerine bırakıldığında böyle aptalca sözlerde sarfetmezler.bu insanlarda devlet okullarında okumadılar mı? bilmiolar mı sanki Atatürk'ün ne kadar büyük bir kişi olduğunu?bal gibi de biliyorlar fakat tek maksatları ortalığı karıştırmak...

humeyni kim ya. napmış bu adamda vatanı kurtarmış.

Geri