- Reaction score
- 0

HEM KEK HEM DE PANDİSPANYA...
Geçen hafta Cevizli Pasta yazısında yeni bir kek keşfettiğimi ve en kısa zamanda sizlerle paylaşacağımı yazmıştım. Tarifi Dr.Oetker Kakao paketinin arkasında gördüm ve malzemelerden nefis bir şey olacağını anladım. Aylardır blog dünyasının içinde olmak böyle bir yetenek kazandırıyor sanırım, malzemeleri okuyunca ortaya nasıl bir şey çıkacağını kestirebiliyorum artık.
Keki pişirip tadına bakınca altın bulmuş kadar sevindim desem inanın abartmış olmam, neden derseniz; bir kere tek başına kek olarak bile olağanüstü lezzetli ve pandispanya olarakda inanılmaz başarılı. Ben son iki hafta içinde dört beş kez yaptım ve bazen üzerine bir parça kaymak koyarak, bazen çikolata sos dökerek afiyetle yedik.
Bir kez de keki 3 parçaya bölerek arasına Cappucinolu Creme Ole sürdüm.
(Burçin sayesinde keşfettim bu creme oleyi ve çok lezzetli) ve yine muhteşem oldu. Sadece her zaman kullandığım Dr.Oetker'in pasta kreması ile denemedim ama pazar günü annemin doğum günü ve çilekli yada çikolatalı pasta kreması ile yapacağım eminim müthiş olacak.
Malzemeler
- 5 Adet Yumurta
- 2 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Paket (250 Gr.) Margarin
- 2 Yemek Kaşığı Neskafe
- 1 Su Bardağı Mısır Nişastası
- 1 Su Bardağı Un
- 4 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Paket Kabartma Tozu (Ben ekledim)
- 1 Paket Vanilya
- 1 Su Bardağı Süt (Islatmak için)
- Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar yaklaşık 5-6 dk. iyice çırpın. Eritip ılıttığınız margarini ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Bütün toz malzemeleri bir kaba eleyin ve sıvı malzemeleri katarak çırpma teli ile karıştırın.
- 24 cm. lik kelepçeli kalıbı katı yağ ile yağlayıp un serpin. Karışımı kalıba dökün.
- 175 derece de ön ısıtma yapılmış fırına verin ve 1 saat 10 dk. fırının kapağını açmadan pişirin.
- Keki fırından çıkarın ve 4-5 dk. sonra 1 bardak sütü kaşıkla dökerek yedirin.
- 1-2 saat sonra kalıptan çıkarıp servis yapabilirsiniz. Eğer bir gün önceden yaparsanız kek çok daha güzel oluyor.