Sınırlı Bağlantı veya Bağlantı Yok

rakkaus

New member
Reaction score
0
arkadaşlar cumartesi gününden beri işyerimdeki pc de bu hatayı alıyorum; internete bağlanamıyorum ve dosya paylaşamıyorum.daha öncede bu sorunla karşılaşmıştım ama kendiliğinden düzelmişti, şimdi ne yaptıysam düzeltemedim.

forumdaki çözümlerin çoğu eski ve işime yaramadı:( acil yardım pls :(

2340895*9234 tane sorundan kaynaklanıyor olabilir.... Kablolarını kontrol et, Switch bağlantını kontrol et, Kabloarın jacklarının yerine tam oturup oturmadığını kontrol et. Modemini aç kapat, Gene olmazsa Modemini resetle baştan kur... ( ve daha sayabileceğim bir çok problem olabilir. )

bilgisayarın belğirli İP nodan alıyosa ve değişmişse ondan hata verebilir ağ bağlantılarımdan internet seçenekklerine geç ve oradan otomatik IP almasını sağla

bilgisayarın belğirli İP nodan alıyosa ve değişmişse ondan hata verebilir ağ bağlantılarımdan internet seçenekklerine geç ve oradan otomatik IP almasını sağla

Ben neden acaba hep en zor olanından başlıorum sorunların :) Hızlı düşünmüşsün takdir ettim seni :)

arkadaşlar dediğiniz yötemleri denedim..bir tek modeme dokunamıyorum, o da patron laf edicek die..sanırım bu iş beni aşıcak :(

Bunları dene

1...

2...

3...

4...

Bunları yap sonra olmaz ise Bilgisayara gelen internet kabloınu değiştir :) bakalım sonuç ne olcak

chearleade, ip değiştirmeyi yüzerlce kez yaptım, evden kablo getirip onu da denedim yine de olmadı..

sanırım modem yada ethernet kartı ile ilgili bi sorun var.modellerini bilmediğim ve setupları olmadığı için onlara da müdahale edemiyorum maalesef...

Bende bu sorunu çok ve sık yaşadım ethernet kartın yanmıştır.

Şimdi sorunu anlamak için 1-2 şey soracağım sana

1. Switch varmı hatta yoksa direk modemdenmi alıorsun interneti
2. hatta başka bilgisayar varmı ve onlarda aynı problem varmı ?
3. Hatta switch ve başka pc var ise bilgisayarların hepsi switchtenmi çıkış yapıyor yoksa modemden çıkış yapan başka bi bilgisayar varmı ?

başıma geleni anlatayım,belki çözüm olur

win7 yüklemiştim
win sık sık ethernet kartımı yani yerel ağ bağlantımı devre dışı bırakıyordu.Etkinleştirip yeniden giriyordum nete.
ip almayla olacak iş değil
win7 değilse işletim sistemin
patronuna selam ver modeme bak :)

__crazy, dediğn gibiymiş..ethernet kartı yenilendi sorun giderildi :D
herkese yardımları için çok teşekkürler :)

Geri