Said-i Nursi'nin gizli kalan sorgu tutanakları

tövbe tövbe ya kardeşim şimdi sana onların tüm açıklarını sayarım bir bir

o zaman anlarsın neden göremiyorum bu nuru???

bu cevap yeterli oldu sanırım, ramazan günü tartışmak istemiyorum

savunurken biraz haklı yere savun karşındakini aşağılayarak değil..

benim nurumu inancımı nerden biliyorsun

tövbe tövbe ya kardeşim şimdi sana onların tüm açıklarını sayarım bir bir

o zaman anlarsın neden göremiyorum bu nuru???

bu cevap yeterli oldu sanırım, ramazan günü tartışmak istemiyorum

savunurken biraz haklı yere savun karşındakini aşağılayarak değil..

benim nurumu inancımı nerden biliyorsun
Nurcuların temel özelliği cevap veremeyecekleri durumlar ortaya çıkınca karşıdakilere saldırıda bulunmaktır. Saldırının haklı haksız olması değil çarpıcı olması yeterli dir.
Ondan sevmem görüntüleri ile oldukları şey birbirlerinden fararklıdır.

ya olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol..

haklı değilsen tartışma, karşındakini aşağılamak nurunu artırmaz...

anlamadım arkadaşım elhamdülillah müslümanım nurcuları sevmek zorundada değilim
bu müslümanlıkla alakası yok bie sürü cemaat var cemaate katılmayanlar müslüman değilmi?
tövbe estağfurullah o cemaatin içinde nasıl insanlar var bi bilsen
herkesin inancı kendine

ya herşeyi geçtim isteyen istediğini sever allah allah keyfimin kahyasımı herhangi biride sevmem gerektiğini yada sevmemem gerektiğini söylesin :D

Said Kürdi diye anılan bu şahsın esas gayesi, Türklüğü tahrif ederek ayrı bir Kürt devleti kurmaktır. Nitekim yaşamı boyunca bu amacını gerçekleştirmek için etkinlik göstermiştir.

31 Mart ayaklanmasında Said Nursi, Volkan Gazetesi ile beraber yeniden sahneye çıkar. İngilizlerin tek bir kurşun atmadan bir Türk toprağı olan Kıbrıs’ı ele geçirmesinden büyük bir sevinç duyarlar.

I. Dünya savaşında yenilince yurt emperyalistler tarafından daha önce yapılmış anlaşmaya uygun olarak işgale başlandı. Ülkenin her yerinde Yunan ayrılıkçısı, Ermeni ayrılıkçısı Kürt ayrılıkçısı cemiyetler türemeye başladı.

Isparta'daki sürgünden memleketine dönen Said-i Kürdi yine İngilizlerin işgal planına uygun olarak Doğu'da ve Güneydoğuda İngiliz hükümeti destekli bir Kürdistan kurulması amacıyla "Kürt Teali Cemiyeti" kurucuları arasında yerini aldı.

Said 16 Eylül 1919’da İkdam Gazetesinde bir bildiri yayınlayarak, Türk Ulusunu Kuvayı Milliye’ye destek vermemeye hatta onlara karşı mücadele etmeye çağırır.

Said, keramet sahibi olduğunu iddia etmekte ve bunu her fırsat ve vesilede ileri sürmekten çekinmemektedir. Hiçbir şey yemeden yaşayabildiğini, Kur’an’daki bazı ayetlerin kendisi için indiğini ileri sürmek suretiyle aklın ve bizzat İslâm’ın kabul etmeyeceği iddialarda bulunmuştur.

Said budur.. Daha da bir sürü düşmanlığı vardır.

bir tarikata cemaate körü körüne bağlanmadan önce bi araştırın isterseniz..

ve burdada o adamı sevmeyenleri suçlamayın..:)

hiç sevmem kendilerini..Almanları İslamın koruyucusu zanneden,Osmanlı'nın 1.Dğnya savaşına girmesi için fetva veren, Hristiyan ve yahudi inancından etkilenip İslama "Mesih" inancını sokan. ayrılıkçı kürt-islamcı gereksiz bir insan.

Said Kürdi diye anılan bu şahsın esas gayesi, Türklüğü tahrif ederek ayrı bir Kürt devleti kurmaktır. Nitekim yaşamı boyunca bu amacını gerçekleştirmek için etkinlik göstermiştir.

31 Mart ayaklanmasında Said Nursi, Volkan Gazetesi ile beraber yeniden sahneye çıkar. İngilizlerin tek bir kurşun atmadan bir Türk toprağı olan Kıbrıs’ı ele geçirmesinden büyük bir sevinç duyarlar.

I. Dünya savaşında yenilince yurt emperyalistler tarafından daha önce yapılmış anlaşmaya uygun olarak işgale başlandı. Ülkenin her yerinde Yunan ayrılıkçısı, Ermeni ayrılıkçısı Kürt ayrılıkçısı cemiyetler türemeye başladı.

Isparta'daki sürgünden memleketine dönen Said-i Kürdi yine İngilizlerin işgal planına uygun olarak Doğu'da ve Güneydoğuda İngiliz hükümeti destekli bir Kürdistan kurulması amacıyla "Kürt Teali Cemiyeti" kurucuları arasında yerini aldı.

Said 16 Eylül 1919’da İkdam Gazetesinde bir bildiri yayınlayarak, Türk Ulusunu Kuvayı Milliye’ye destek vermemeye hatta onlara karşı mücadele etmeye çağırır.

Said, keramet sahibi olduğunu iddia etmekte ve bunu her fırsat ve vesilede ileri sürmekten çekinmemektedir. Hiçbir şey yemeden yaşayabildiğini, Kur’an’daki bazı ayetlerin kendisi için indiğini ileri sürmek suretiyle aklın ve bizzat İslâm’ın kabul etmeyeceği iddialarda bulunmuştur.

doğru söze ne denir dediğim gibi onun apodan hiç bir farkı yok benim gözümde

misyonerlere dikkat en tehlikeli insan modelidir

şimdi o nerden çıktı ne misyoneri

kafirden zarar gelirmi müslümana çünkü kafir olduğunu biliyorsun

müslümandan zarar gelirmi gelmez..

peki misyonerden evet gelir müslüman gibi görünüp aslında inançsız olan bu kişiler

peşlerinde bir sürü insanla güya islam adına çalışıyorlar:)

ama neler yaptıklarını görmek için çok akıllı olmak gerek

bir sürü insanı kandırıyorlar

nurcular çoğu bu adamı tanımadan giriyor cemaate ...

peki misyonerden evet gelir müslüman gibi görünüp aslında inançsız olan bu kişiler

peki yaptıkları kötülükleri anlat. ne biliyorsun bu konuda.Öyle yuvarlak kelimelerle kendinizi kandırırsınız ancak.Kime ne kötülük yapmışlar söyle bakalım biz de öğrenelim.

nurcuların çoğu öğrenciyken giriyor o tarikata okumak için beyinleri yıkanıp bırakılıyor yani ya nurcu olup okuyacaksın yada okumayıp eşek olacaksın seçim yapmak gibi seçenekleri yok ki

€rd@ls10;4597923' Alıntı:
peki yaptıkları kötülükleri anlat. ne biliyorsun bu konuda.Öyle yuvarlak kelimelerle kendinizi kandırırsınız ancak.Kime ne kötülük yapmışlar söyle bakalım biz de öğrenelim.

Okusaydın sormazdın.

:):):)
colossus haklısın bende onu anlatmaya çalışıyorum insanlarımız biliçli olmalı

şuan bende onların içindeyim, ve asla onlardan olmam

belki bu devrin insanları iyi olabilir şuanki cemaattekiler ama yinede olmam

içlerinde çok türkte olmasına rağmen araştırmıyorlar, körü körüne bağlanıyorlar

kınıyorum hepsini

ben uzun süre içlerindeyim hadi benide nurcu yapsınlarda göreyim:)

Geri