Said Nursi ve Risale Nur

Allah razı olsun..İnşallah en kısa zamanda bir video başlığımız da olacak..O zaman bunları orda paylaşacaz..

Evet day Bu Çok İyi olur Videoları orada toparlayalım bu arada paylaşım harika emeğine sağlık

Böyle süslü videolar ile kimseyi kandıramassınız. Bu tarz Atatürk düşmanı insanların sonu hep İstiklal Mahkemelerinde bitmiştir. Yine öyle olacak.

Toce' Alıntı:
Böyle süslü videolar ile kimseyi kandıramassınız. Bu tarz Atatürk düşmanı insanların sonu hep İstiklal Mahkemelerinde bitmiştir. Yine öyle olacak.

Arkadaşım kimsenin Atatürke bişey dediği yokken böle bir tavrı ne die aldın anlam vermek zor...Birilerini eleştirmek veya yanlışlarını söylemek güzeldir...Ama karşıdakini incitmeden lütfen...Ve bilmeliyiz ki benim dediğim kesin doğrudur diye hareket etmemek lazım...Hekesin yanlış bildiği birşeyler vardır...O yüzden bilmediğimiz şeylere yorumlarımız biraz daha saygılı olursa daha iyi olur...Ortam gerilmesin...Hassasiyetin için şimdiden teşekkürler..

Tamam şimdilik ortamı germiyorum; ama bir ay sonra tekrar gelicem buraya o zaman tek tek yazıcam herşeyi. Ondan sonra ortam gerilir mi gerilmez mi beni ilgilendirmez.

Bir dakka ya... Bediüzzaman said Nursi şanlıurfada ölmüştür, asılmamıştır. Nerede yazıyor bu bilgi? Doğruluğu ne kadar var?
İkincisi ben Atatürk'e Said Nursi'nin olumsuz laf ettiğini duymadım. Kafamızda kurmayalım lütfen.
İstiklal Mahkemeleri kaldırılmıştır ayrıca... :)

Şualar'ı okumanı tavsiye ederim. orda Said Nursi'nin M.K. Atatürk ileilgili yazdıklarını okuyabilirsin..........................

5. şuadan bahsediyorsun sanırım. yanlız o yazı Atatürkten(cumhuriyetten) çok önce yazılmıştı. Bediüzzaman o yazı için ben bir çerçeve çizdim onlar gelip o çerçeveye girdiler demiştir.
Not: 5. şuada kıyamet alemetlerinden bahsediliyor. ceddal, fasık, yecüc mecüc gibi

starkafe' Alıntı:
5. şuadan bahsediyorsun sanırım. yanlız o yazı Atatürkten(cumhuriyetten) çok önce yazılmıştı. Bediüzzaman o yazı için ben bir çerçeve çizdim onlar gelip o çerçeveye girdiler demiştir.

mesele de bu zaten. bu Şuanın cumhuriyetten önce yazıldığı iddaa edilerek: 'bakın ben bunu daha önce gördüm' diyerek yazdıklarının ve kendinin mucizevi bir tarzda bunları bildiği izlenimini oluşturmaya çalışıyor. bu şuanın gerçekten ne zaman yazıldığını ise ancak kendi ve talebeleri bilebilir. (En doğrusunu Allah bilir)
ikinci olarak: kendinde yazmışsın: bunlar Atatürk aleyhinde olan yazılardır. tek savunması ise ben bunları önceden yazdım M. Kemal de bu yazdıklarımı yaptı şeklindedir.

Ayrıca sadece 5. Şuada değil(bu en bariz olanı) diğer Şualar'da da ufak ufak Atatürk'e dokundurmalar var.

Zaten kimse Bediüzzaman Atatürkçüdür demiyor ki Atatürk'ü sevmediği bir sır değil. yanlız bu onun eserini (risale-i nur külliyatı) ve fikirlerini küçülmez.

zaten ben de bunun bir sır olduğunu söylemedim. Çünkü bunu Said Nursi eserlerinde ifade ediyor. Ama böyle olmadığını yazanlar vardı. Bu yüzden yazdım. Eserlerinin veya fikirlerinin büyüklüğü veya küçüklüğü ise benim için henüz aydınlığa kavuşmuş değil. Hala olumsuz veya olumlu bir karara varmak için kafamda soru işaretleri var.........Ama şunu yazayım ki Said Nursi hakkındaki menfi düşüncelerim ağırlıkta.............

boşver' Alıntı:
Şualar'ı okumanı tavsiye ederim. orda Said Nursi'nin M.K. Atatürk ileilgili yazdıklarını okuyabilirsin..........................
Aslında olumsuz bir şey söylememiştir demeyelim, karşı değildir diyelim. Yani onunla uğraşmaz, onun işi kendiyledir, Atatürk'le çelişen yanları da olmuştur. Fakat Atatürk'le Atatürkçülük ile bir takıntısı yoktur.
Yalnız Şualarda Atatürk'le direkt olarak alakalı bölümü bulamadım. Tam olarak neresi? Nereyi kastetmektesin?

Geri