Samsung, SSD'lerinin hızını ve kapasitesini artırıyor

Marko Paşa

Suskun Nefer
Reaction score
0
Samsung daha önce duyurduğu 256 GB kapasiteli SSD'leri üretmeye başladığını duyurdu. Ayrıca yeni sürücüler eskilere göre ciddi oranda hızlı olacaklar.

Üretimine başlanan 256 GB sürücüler ilk etapta son kullanıcıya satılmayacak, bunun yerine sistem üreticilerine gönderilecek. Samsung bu yeni sürücülerin fiyatı konusunda herhangi bir yorum yapmaktan kaçınıyor. Intel'in 80 GB olan modellere 595 USD fiyat biçtiğini ve bazı üreticilerin bunu 700 USD'ye sattığını göz önünde bulundurursak 256 GB SSD'lerin fiyatını insan merak ediyor. Ancak duyduğumuz kadarıyla yeni sürücüler PC üreticilerine 1000 USD'nin altında bir fiyatla satılacaklar ki bu durum Intel gibi firmalara ciddi rekabet baskısı yaratacak demek.

2qn2kq1.jpg

Samsung'un verdiği başarım değerleri yanlış değilse yeni SSD'ler performans açısından da önemli avantajlara sahip olacaklar. Şu ana kadar Samsung'un ürettiği SSD'ler en hızlılar arasında gösterilmiyordu. Ancak Samsung 256 GB modellerin 64 GB ve 128 GB olanlara göre iki kat daha hızlı olacağını söylüyor (220 MB/s sıralı okuma - 200 MB/s sıralı yazma).

Samsung'un iddiasına göre bu başarım değerleriyle 25 HD film 21 saniyede kopyalanabiliyor ve uygulamalar 7200 rpm dizüstü sabit disklerindekine göre 10 kat daha hızlı açılıyor. Sürücülerin güç tüketimi değerleriyse 1.1 watt olarak belirtilmiş.

VVayyy . ben de istiyorum ama param yok o kadar. Ne zaman ucuzlayacakmış. 1 GB flash belleğimi 40 küsür dolardan almıştım şimdi 2 GB 10 ytl . Bekleyelim bakalım.

Geri