Sanat için 13 yaşındaki kızını soydu

uLash

Kaleidoscope
Reaction score
1
161220091418291286849_2.jpg

Sanat için 13 yaşındaki kızını soydu

Sözde sanatçı anne, 13 yaşındaki kızını sanat için soydu. Ama o "sanatçı" anne ceza almadı alkış aldı. Çünkü o kızını sanat adına soydu ve teşhir etti.

Sanat için 13 yaşında kızını soydu ama o diğer tacizci anne ve babalar gibi ceza almayacak. Çünkü o sözde sanatçı anne 13 yaşındaki kızını da sanat adına soydu.

Ahmet Memiş / HaberAyna

Son günlerde basında sık sık yer alan aile içi taciz ve tecavüz haberlerine bir yenisi daha eklendi. Ancak bu kez mesleği fotoğrafçılık olan sözde sanatçı anne, sözde sanat için 13 yaşındaki kızını soydu.

İcraatın sahibi ise ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın fotoğraf sanatçısı olan kız kardeşi Emine Ceylan. Ceylan, "Zaman Yolculuğu" isimli son sergisinde model olarak 13 yaşındaki kızını seçti ve sergide 13 yaşındaki kızının çıplak resimlerine yer verdi.

SANAT ADINA SOYDU !

Bu anne işin adı 'sanat olunca ne Hüseyin Üzmez gibi ceza alacak, ne de kızına tecavüz eden baba ya da tecavüze ses çıkarmayan anne gibi toplumdan tepki görecek.

Çünkü 13 yaşındaki kızını soyarak resimlerini yüzlerce kişinin gezdiği sergide teşhir etmenin adı bu kez sanat. Ona, Hüseyin Üzmez ya da kızını taciz eden anne babalara gösterilen toplumsal tepki gösterilmeyecek. Tam tersine tacizcilere tepki gösteren ve linç etmeye çalışan eller, 13 yaşındaki kızını soyup teşhir eden sözde sanatçı anneyi bu kez alkışlayacak... Alkışladılar da...

Bunun adına 'toplumsal ikiyüzlülük' mü denir, yoksa 'duyarsızlık' mı o da vicdanlarda cevabını bulacak.

KÜLTÜR BAKANI VE KADIN VE AİLEDEN SORUMLU BAKAN NE DİYECEK?

Ancak HaberAyna buradan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Kadın ve Ailededen sorumlu Devlet Bakanı'na soruyor.

Bu rezalete ve sanat adına 13 yaşındaki kızın sözde sanatçı annesi tarafından soyulmasına sessiz mi kalacaksınız? O minik kızı da yanınıza alıp o sergiyi gezebilir misiniz?

Yoksa sanat adına siz de sessiz mi kalacaksınız?

Bu soruların cevabını hep birlikte ilerleyen günlerde göreceğiz.

MARİFETMİŞ GİBİ ANLATTI

13 yaşındaki kızını sanat adına soyan sözde sanatçı anne, bu rezaleti verdiği bir röportajda da ballandıra ballandıra anlatıyor.

O röportajdan birkaç bölümü aktarıp yorumu size bırakıyoruz.

-Kızınızı model seçmek nasıl aklınıza geldi? 13 yaşındaki kızını böyle görüntüledi.

Ben resim sanatına çok meraklıyım. Özellikle klasik resime. Kızım büyüdükçe onun fiziğinin ve yüzünün çok elverişli olduğunu fark ettim. Eski resimlere benzeyen bir yüzünün olduğunu düşünüyorum. Bir iki deneme yaptım çalışsam nasıl olur diye. Sonra da devam ettim. Ama 'pat' diye olmadı tabi. Zaman içinde gelişti fikir.

-Kızınızı ikna etmeniz zor oldu mu?

Yavaş yavaş oldu. Annesi olmasa başkasıyla asla çalışmazdı. Bazı açılarda çok zorlandı, yoruldu 'bıktım' dedi. Bazıları kolay bazıları zor oldu.

-Bazı resimlerde çok olgun bir kız havası var.

Bu onu orijinal resme benzetme çabasıydı, onu kadın gibi gösterme çabası değildi. Maya Goya'nın Maya'sı. Öyle bir giysi giydirip öyle bir makyaj yaparsanız tabi ona dönüşür. Zaten 13 yaş çok arada bir yaş. Bir de 2008 yılında çektiklerim var. Kızım o fotoğraflarda daha çocuk. 1 yıl içinde biraz gelişmiş. Ona makyaj yaparak kostümünü ayarladım. Çocuk gibi görünseydi zaten bu çalışma olmazdı. Zaten olmasını istediğim buydu.

-Sergiye ilgi nasıl?

Herkes şaşırdı. Ancak kızımı kullanma meselesinden çok insanlar görsel ve teknik olarak çok etkilendi. Resim sanatına da yakın oldu. Fotoğraf denemezde zaten..

Kaynak

Ekli dosyalar

• 161220091418291286849_2.jpg
    161220091418291286849_2.jpg
    5.9 KB · Görüntüleme: 10,616
Beni De Sanat için kızının yanında soydursun ya ne biçim insanlar var

teknik olarak herkes etkilenmiş
kimi olumlu etkilenmiş kimi de benim gibi olumsuz

Sanatın da sınırı var kardeşim bu ne yaa.

Ya sonuçta sanat tamam kızını soyması kötü ola bilir ama ne kız durumdan şikayetci nede annesi bu yüzden karışamayız özür bağımsız türkiye Şeriat deil..Sanki diğer modeller sevdiğiniz elbet vardır bunlarda bu yoldan geçti birşey oldumu no.. Sorunyok ...

hesap günü bunlarımı söyleyecek bu anne acaba...!

ya rab bu ve benzeri dengesizler yüzünden bizi afatından sakla...

:xXXxxxxxxXXX

resimler burada (kaynakta)yayınlanamayacak kadar ağırmı görmeden yorum yapmam üzerinde kısım elbiseler varsa zaten alışık buna herkes örnek: plajlar , tatil beldeleri ama nü (tamamen çıplak)resimler çektiyse ...........................!IÙº¾¦

bı bu laf çıktı işte Sanat için soyunmak!!!!

Anası O...pu tabi kızını da o...pu yapacak... Yaşı olsa anlayış göstercem hani ama 13 yaşında kız diyemiyorum çocuk diyorum yani... Lanet olsun böyle ana babaya...

sıçayım böyle sanatın içine,
Mehmet Akif Ersoy 'un müthiş bir sözü var tam bunlar için söylemiş üstad!

''Medeniyet açmaksa bedeni, Afrika'da ki bedevi senden daha medeni.''

sanat için ne gerek vardı 13 yaşında ki kızını soymaya

ilerde sorarsa kız annesine ne diyecek acaba???
tamam 13 yaşında birçok şeyin farkında ama ya ilerde...

Bu sanat icin soyar,öteki sanat icin yataga sokar,,,, bu böyle giderr...

Yakında kızını satar , Sanat için sattım der ... töbe yav

bir anne 13 yasındaki kızını nasıl soyar. tamam medeniyiz, acık görüslüyüz ama bunun öyle bi tarafı yok ki, 13 yasındaki kız illa soyulucaksa o sanat icin kendi kızını neden soyuyorsun( burda 1. sınıf akrabalıktan bahsetmekteyim yanlıs yerlere cekmeyin), annesinde war bi **spuluk

Geri