Sarıgül: Baykal Atatürk'ü kullanıyor

İηvictus

Banned
Reaction score
0

9 Eylül’de Baykal’a karşı muhalefet bayrağını açan Sarıgül “Baykal sıkıştığı için Anıtkabir’i kullanıyor. Bu çok yanlış ve tehlikeli. Atatürk’ün huzuruna, söyleyecek sözü olanlar çıkmalı” dedi.

75468.jpg

CHP’nin 9 Eylül’deki kuruluş yıldönümünde, Genel Başkan Deniz Baykal’a karşı muhalef bayrağını açacak olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, aynı gün Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirecek olan Baykal’ın Atatürk’ü kullandığını iddia etti.

Sarıgül, “Muhalefette kalmak isteyenler 9 Eylül’de Baykal’ın yanında olacaklar. İktidar olmak isteyenler ise CHP Genel Merkezi önünde buluşacaklar” dedi. Sarıgül, 999 eylemini şöyle değerlendirdi:

999 eylemini neden yapıyorsunuz?

Biz CHP’yi canlandırmak için Ankara’ya gidiyoruz. CHP’de bağlanan düğümleri çözmek için gidiyoruz. İktidar için orada olacağız ve çiçeklerle orada olacağız. Türkiye’de iktidar var ancak muhalefet yok. Muhalefetteki boşluğu başka kurumlar doldurmaya çalışıyor. Sosyal demokrasiyi yeniden yaşatmak istiyoruz. Parti ağalığına, müebbet muhalefete hayır diyoruz. CHP’nin kaderini değiştirmek istiyoruz. Çünkü 4 seçimdir hiçbir şey değişmior. Sosyal demokrasi eriyor. Kaybediliyor. CHP’nin ufkunu açmak için tüm yurttaşlarımızı 9 Eylül’de saat 9’da herkesi CHP Genel Merkezi önününde yapacağımız mitinge davet ediyorum. Baykal partiyi duvarlar arasına hapsetti.

Halkla CHP arasında duvarlar var.

Bu duvarlar nasıl oluştu?

Duvarları kendine bağlı il ve ilçe başkanları ile ördü.

Baykal kendini sürekli olarak yenileyemedi. İktidar hedefi olan inançlı ve yetenekli kadroları görev başına getiremedi. Gençliği, kadınları, aydınları ve sanatçıları tamamen dışladı. Farklılıklara, kültür mozaiklerine karşı da duyarlı olmadı. Baykal ve arkadaşları dünyayı algılayamadılar. Parti içinde demokrasi isteyenlerin başlarına gelmeyen kalmadı.

Baykal’ın da aynı gün Anıtkabir’e yürüyüş düzenlemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Biz demokratik tepkimizi göstermek için Ankara’ya gidiyoruz. Baykal ve arkadaşlarının provakasyonlarına bütün yurttaşlarımızın gelmemesini arzu ediyorum. Muhalefette kalmak isteyenler 9 Eylül’de Baykal ve arkadaşlarının yanında olacaklar. İktidar olmak isteyenler ise CHP Genel Merkezi önünde buluşacaklar.

Sizin hedefiniz ne?

Ben genel başkanlık mücadelesi vermiyorum. Türkiye’de sosyal demokratlar yeni bir genel başkan aramıyor, yeni bir başbakan adayı arıyor. Asla ve asla başaramayacağım hiçbir projenin altına imzamı atmadım. Ben sosyal demokratlari iktidara taşıyacağıma inanıyorum.

Parayla adam toplanmaz

- Baykal, her belediyeye para göndererek adam toplamaya çalışıyor. Onlar menfaat ağıyla adam toplamaya çalışıyorlar. Ben de merhamet ağıyla bütün yurttaşlarımın takdirine bırakıyorum. Ben zaten genel merkezin önüne gittiğimde binlerce yurttaşım orada yoksa benim oraya gitmemin de hiçbir anlamı yok.

(Vatan)

kendisi kullanmıyor sankı chp nın basına iyi bir aday hala yok bence hepsi aynı

soralım sayın sarıgüle chp'nin başına gelirse Atatürkümüzü,CHp'yi ve birçok değerimizi kimlere kullandırtacak acaba...merak ediyorum doğrusu..: )) yada şöyle sorayım.
SARIGÜLÜ kim kullanıyor..?? : )

Amerika olabilirmi acaba

Sarıgülmüş :)
beyefendinin belediye başkanlığı yapması bile trajikomik bi durum
kongre de yine rezil olacak seçilemeyecek
onun peşine kuyruk misali takılarında sonu hüsran
"parola 999" muş
"parola AKP,hedef CHP" dese daha gerçekçi olurmuş

tabi CHP yi anlamak zordur
Türkiye şartlarında partileri inceliyorsanızbazı önyargılarınızdan arınmanız çok doğru olacaktır
yani çıkıp Hadi Uluengin tarzında CHP şöyledir, böyledir diye kuru kuruya hakaret etmekle eleştiri olmaz

bence sarıgül baykaldan iyidir..en azından bazı gercekleri görebiliyo..baykalın iktidar olma sansı artık yüzde on bile değil...

SarıgüL CHP'nin şuan genel başkanı olsaydı CHP'nin tablosu şuankinden daha iyi olurdu...
Neden diyorsanız Baykal'a oy verenlerin çoğunluğu zorunlu olarak verdi...
Bay-CALL 'cı olan CHP'li seçmenlerin sayısı %5-6 yı geçmez.
Sarıgül hem karşı fikirdeki siyasetçilerle hem kendi fikrindeki siyasetçilerle barışık olan gayet Atatürkçü,sosyal demokrat,ilerici bir kişidir.Zaten Şişli belediye başkanı seçilmesi de o bölgede ki saygınlığını gösteriyor.Sarıgül'ün Şişli ile ilgili yaptığı projeler belli,icraatler belli...
Kısacası lafla değil,icraatle çalışan bir isim Sarıgül...
Baykal'a gelirsek ona söz söylemeye gerek yok.

chpnin artık sunu görebilmesi lazm...halka rağmen siyaset olmaz sen halka inemezsen halkın isteklerini görmezden gelirsen sadece belli bir elit kısma hitap edersen ortaya bu sonuc cıkar..chp artık inönüden beri bir türlü değiştiremediği zihniyeti değiştirmek zorunda... adnan mendereside aynen bu sekilde chp iktidara tasımıstı.bugün yapılanda odur.tayyip erdoğan muhalet yaptını sanan baykal aksine ekmeğine yağ sürdüğünün farkında değil...yada farkında ama elinden birşey gelmiyor..fakat bana göre chp yokolmak la karsıya karsıya...demokrasinin savunucusu olduğunu savunan kişiler demokrsiden bir haber..demokratik yollarla secilmiş bir cumhurbaskanına olmadık saygsızlıklar yaparsan halkda bunun cezasını keser elbettte.şimdiye kadar atatürk dısında hangi cumhurbaskanı için yurdun dört bir yanında şenlikler düzenlendi..halaylar cekildi horonlar tepildi..zeybekler oynandı sorarrım nerde kaldı halkcılığınız...

Geri