Sashimi

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
Katılım
7 Kas 2006
Mesajlar
26,181
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Ayağın taşa mı çarptı, dön kalbine bak. ETTİN Mİ B
sashimi.jpg


Sashimi


Malzemeler

Japon hardalı Wasabi veya acı hardal
Japon soya sosu veya soya sosu
1 adet kırmızı turp
1 adet orta boy havuç
500 gr. balık (somon veya ton veya levrek ya da lagos balığı olabilir)

Yapılışı

Çiğ balığın derisini çıkarın, ikiye bölerek kılçığını atın. Yani fileto olarak hazırlayın. Temizlediğiniz balığın iki parçasını üst üste koyarak derin dondurucuya koyun. Balık tamamen donunca, keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında dilimler halinde kesin.

Sonra da balık dilimleri çözülünce servis tabağına yanyana dizin. Havucu ve turbu uzun ince, kibrit çöpü gibi şeritler halinde kesip, servis tabağına koyarak yanında wasabi ve soya sosu ile servise sunun.

Not: "Sashimi"; Sushi benzerinde bir yemek, tek farkı içinde pirinç olmaması ve soya sosu konularak yenmesidir.


ben de ayrı bir not ekleyeyim. :saskin bu balığı pişirip yesek daha iyi olmaz mı :saskin​
 
Iyyy..
bu şekilde nasıl yiyorlar hala anlamş değilim :saskin
 
Çiğ balığın hiç bir türlüsünü yemem:S
 
kazakistan ve rusyada balığı tuzlar güneşe bırakırlar adı leşş tir ve biranın yanında yerler

bunlarda böyle yiyor
 
Valla ben çig balığı çok severim..sardalya , ançuez , lakerda , somon falan bayılıyorum özellikle rakı ile iyi gidiyor eminim japonya'ya gitmiş olsam fazla yabancılık çekmezdim ama sadece balık yemekleri konusunda diğer böcek ve farklı yemeklerinden almayayım alanlarada mani olmayayım : )..
 
hocam hazırla birgünde davet et bari...bu ne yaaa.. çiğmiş.. yemem:)))
 
Görünüş güzel ama tat nasıl acaba
 
Geri
Üst